Προς το περιεχόμενο

Είσοδος παγωμένου αέρα από το τζάκι


koulkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

η ιστορία έχει ως εξής. Νοίκιασα πρόσφατα ένα διαμέρισμα 100τμ. το οποίο θερμαίνεται με πετρέλαιο και διαθέτει ένα απλό, συμβατικό τζάκι. Αφού ξεμπέρδεψα με μετακόμιση, βαψίματα και τα λοιπά. εγκατέστησα ένα καινούριο 18αρι a/c στο σαλόνι. Κατά τις 20:00 ένα βράδυ, ενεργοποίησα το a/c και έκατσα στο σαλόνι. Ενώ το σαλόνι έδειχνε να θερμαίνεται παρατηρώ ένα ρεύμα να έρχεται στα πόδια. Αφού έκανα έναν έλεγχο στα κουφώματα και σιγουρεύτηκα πως δεν έχω κάποια διαρροή από εκεί παρατήρησα πως το ρεύμα γινόταν εντονότερο από την πλευρά του τζακιού. Βάζω το χέρι περιμετρικά και ήταν λες και είχες ανοικτή μπαλκονόπορτα. Τόσο κρύο έβαζε. Το δε μάρμαρο μπροστά από την εστία ήταν παγωμένο. Ο αέρας ερχόταν από τις γρίλιες αλλά και περιμετρικά της εστίας αλλά όχι από όλη την περίμετρο. 

 

Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τζάκι και δεν έχω ιδέα για την εγκατάσταση του.

Από όσα διάβασα σε μερικά sites η "τρύπα" που υπάρχει κάτω από την εστία βοηθάει στην εισαγωγή αέρα για να οξυγονώνει τη φωτιά αν δεν κάνω λάθος. Εκτός όμως της "τρύπας" φαίνεται να έχει φύγει η μόνωση της εστίας περιμετρικά (πετροβάμβακας ? ) καθώς έμπαζε και από εκεί. Ο αεραγωγός  (η τρύπα δηλαδή) δεν βρίσκεται σε προσβάσιμη απόσταση αλλά ενδιάμεσα των δύο μπαλκονιών. Επίσης δεν διαθέτει κάποιου είδους σύρτη ώστε να τον κλείσεις όταν δεν χρησιμοποιείς το τζάκι. Σήμερα είπα στην κοπελιά μου να αφαιρέσει τη βάση ώστε να δούμε με τι έχουμε να κάνουμε και μου έστειλε αυτές τις φωτογραφίες.

 

Είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλο άνοιγμα; Είναι λογικό να μην υπάρχει δυνατότητα φραγής του ανοίγματος όταν δεν χρησιμοποιείται το τζάκι; Τέλος, είναι δυνατό να έχει αφαιρεθεί μονωτικό υλικό περιμετρικά της εστίας και να μπάζει και από εκεί; Το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι θα ανεβάσω και φωτογραφία από την εστία περιμετρικά. 

post-298070-0-24769500-1513082749_thumb.jpeg

post-298070-0-60702000-1513082769_thumb.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παπατζηδικες δουλειες.μου θελε και τζακι ο ιδιοκτητης.....επρεπε να εχει δυνατοτητα ελεγχου της ποσοτητας αερα,οχι απλα να κλεινει.ταπωσε την καμιναδα,για να μην φευγει ο ζεστος και τραβαει απο αυτην την τρυπα τον κρυο..λογικα εχει δικη του καμιναδα το τζακι.....αλλα λογικα επρεπε να εχει και ρυθμιζομενη εισοδο.....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον ο προηγούμενος είχε βάλει ενεργειακό τζάκι και φεύγοντας πήρε μαζί του την κασέτα. Το τζάκι δεν μπάζει απλά, μιλάμε για μια τρύπα να!

Αν δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις κι εσύ κάτι ανάλογο πες στον ιδιοκτήτη να αποκαταστήσει τη ζημιά, είναι συμβατική του υποχρέωση.

Γνώμη μου κλείστο τελείως, τζάκι χωρίς ενεργειακή μελέτη είναι απλώς για διακοσμητικούς λόγους ή αν θέλεις να κάνεις ατμόσφαιρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...