kostas180990 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας πάνω σε ένα ζήτημα που με απασχολεί. Είμαι φοιτητής 2ου έτους στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ. Επειδή θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα τη Συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, συν ότι συνδιάζεται πολύ όμορφα με τη σχολή που ακολουθώ, σκεφτόμουν να αρχίσω σε ένα ΙΕΚ να παρακολουθώ παράλληλα μαθήματα. Θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι αξίζει και από πλευράς πτυχίου αλλά και από θέμα χρόνου. Γνωρίζω ότι το πτυχίο του ΙΕΚ δυστυχώς δεν έχει και πολύ μεγάλη ισχύ. Επιπλέον, από θέμα αναγνώρισης υπάρχει καμία ελπίδα τη στιγμή που θα έχω στα χέρια μου (σε μία ιδανική περίπτωση) 1 πτυχίο από ΑΕΙ και 1 από ΙΕΚ σε δυο ειδικότητες που είναι αλληλένδετες μεταξύ τους? Θα ήθελα πολύ να κάνω αυτό το βήμα γιατί ξέρω ότι από θέμα γνώσεων αξίζει πάρα πολλά, απλά ο μόνος ενδοιασμός μου είναι η αναγνώριση μετά και η επαγγελματική αποκατάσταση. Όχι το αν θα βρω δουλειά. Αλλά το αν θα είναι καλό που θα έχω αυτά τα δύο πτυχία μαζί (απλά το ένα θα είναι από ΙΕΚ) και αν ναι, τι ισχύ θα έχουν. Πχ: γίνεται ένα ΑΣΕΠ ή 2 άτομα διεκδικούν μία θέση και έχουν έναν που σπούδασε Συντήρηση έργων τέχνης σε ΤΕΙ και εμένα που σπούδασα σε ΙΕΚ αλλά έχω και το πτυχίο πάνω στη Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης από ΑΕΙ, ποιον θα επέλεγαν από τους δύο; Επειδή οι απόψεις διίστανται θα εκτιμούσα την ειλικρινή σας άποψη πάνω στο θέμα αλλά με τεκμήρια και μόνο αν γνωρίζετε πραγματικά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Το πτυχίο του ΙΕΚ δεν παίρνει συνήθως επιπλέον μόρια σε προκηρύξεις επικουρικά μαζί με αυτό του ΑΕΙ. Αν έχεις το πτυχίο του ΑΕΙ και σχετικό μεταπτυχιακό θα έπαιζε κάποιο ρόλο.
opcorsa Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 δουλεια δεν θα βρεις τυπε, και το ιεκ πεταμενα λεφτα ειναι... αλλα αν το θες... σιγουρα παντως με πτυχιο ΑΣΚΤ ξεχωρισεις απο τον σορό και τους αμαθεις για οποιαδηποτε δουλεια, του ποδαριου, που ειναι και 9/10 δουλειες στην ελλαδα.... αν και μπορει να βρεις καμια εναλλακτικη σε γκαλερι, πινακοθηκη κλπ... δυσκολοι καιροι για πριγκιπες παντως... το θετικο ειναι οτι εγινε κλαδος ιστοριας της τεχνης για καθηγητες ΠΕ.... 1
tsioulak Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Για το δημόσιο ειναι διαφορετικές κατηγορίες, το πτυχίο πανεπιστημίου ειναι για θέσεις ΠΕ και το πτυχίο ΙΕΚ για ΔΕ.
Pokemon640 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ με πτυχίο ΙΕΚ τέλειωσα, και βγάζω πολύ περισσότερα από έναν πτυχιούχο ΑΕΙ (κάνω βέβαια 2 δουλειές παράλληλα, και ΙΔ υπάλληλος αλλά και ελεύθερος επαγγελματίας). Η ουσία στο όλο θέμα είναι : να βγάλεις το πτυχίο που θες σε αυτό που πραγματικά σαρέσει. Αλλά δεν θα αναπαυθείς εκεί. Θα παρακολουθείς σεμινάρια σχετικά με το τομέα σου, και θα αναπτύσσεσαι συνεχώς. Όπου επιπλέον εργάζεσαι είναι ένα συν. Το κοιτάνε αυτό οι εργοδότες, συν την θέληση και την έντονη δραστηριότητα. Αυτό που τους ξενερώνει είναι η παύση (να μην κάνεις επιπλέον κινήσεις για εσένα). Φέρε στο μυαλό σου έναν αθλητή για παράδειγμα. Επειδή δεν τον γνωρίζω τον τομέα σου, κάνε μια επιπλέον έρευνα για το αν έχει απορροφητικότητα στην αγορά η προοπτική εξέλιξης αυτό που θες. Αν δεν σε καλύπτει, μπορείς να ψαχτείς και σε κάτι άλλο Το ΙΕΚ αξίζει πάντως, προτίμησε δημόσιο ΙΕΚ αν θες την γνώμη μου. 4
labrinim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Εφόσον σου αρέσει: Κάνε και το ΙΕΚ, κατά προτίμηση δημόσιο, και τελειώνοντας μπορείς να συνεχίσεις μεταπτυχιακό ή να ψάξεις για δουλειά (κυρίως στο εξωτερικό). Ενδιαφέρουσες προεκτάσεις όπως εκτιμητής, συνοδός κατά τη μεταφορά έργων τέχνης, κτλ. Το ΙΕΚ μια χάρα δικαιώματα εργασίας δίνει (σαν τεχνικός έστω).
bilya Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μηπως θα τανε καλύτερα να κάνεις μεταπτυχιακό αντι για ιεκ. + Εισαι σίγουρος/σίγουρη οτι δεν θα ασχοληθείτε στο μέλλον στην σχολή το αντικείμενο αυτο??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα