Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω σε πολυκατοικία 8 διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση με θερμίδες. Αν αναψω το καλοριφερ, θα πληρωσω καπου 10 ευρω την ωρα και οχι μονο εγώ, όλοι τόσα δίνουν. Τα διαμερίσματα είναι όλα περίπου 100 τμ. Γιατί μπορεί να γίνεται αυτό? Δεν είναι πάρα πολλά?

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

5 ευρω η ωρα ειναι το μεγαλυτερο που εχω ακουσει. Εξωφρενικα πολλα ειναι.

Σε παλιες παλυκατοικιες με παλιους καυστηρες εχουν τρελες απωλειες αλλα καμια σχεση οσα λες.

Αποκλειεται να πληρωνουν ολοι τοσο οσο λες. Βαλτα κατω τα νουμερα.

Εγω δεν θα ασχολουμουν καν. Ή καποιος κλεβει ή εχετε ενεργοβορα εγκατασταση. Βαλε φυσικο αεριο ή αναψε τα κλιματιστικα και μην ασχολεισαι.

Αν σε αφηνουν να μην πληρωνεις τιποτα αν δεν το αναψεις, τους κλεβεις εσυ να ξερεις. Γιατι ζεσταινουν με σωληνες απο τα καλοριφερ τους κοινοχρηστους διαδρομους της πολυκατοικιας , αλλα και τους γειτονικους τοιχους γυρω απο το σπιτι σου. Παθητικη θερμανση.

Ο γειτονας ενα οροφο κατω απο μενα, οταν αναβε το καλοριφερ του ειχα παντα 30+% λιγοτερα εξοδα θερμανσης. Ηταν και σπαταλος το αφηνε ανοιχτο.

• Like 1
Δημοσ.

Μένω σε πολυκατοικία 8 διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση με θερμίδες. Αν αναψω το καλοριφερ, θα πληρωσω καπου 10 ευρω την ωρα και οχι μονο εγώ, όλοι τόσα δίνουν. Τα διαμερίσματα είναι όλα περίπου 100 τμ. Γιατί μπορεί να γίνεται αυτό? Δεν είναι πάρα πολλά?

Αυτο που πληρωνεις ειναι εντελως εκτος λογικων οριων, κοιτα αν υπαρχει τεχνικο θεμα στο συστημα θερμανσης, λαθος ρυθμισεις, προβλημα στο καυσιμο η παρεμβαση τριτων

Δημοσ.

ο διαχειριστής ίσως έβαλε το χεράκι του?

• Like 1
Δημοσ.

2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.Και τα δύο έγιναν σε μας.Την πρώην διαχειρίστρια την είχαν κλέψει στην παράδοση πετρελαίου και μας έβγαινε η ώρα 8€ όταν είχε τιμή 0,50 το λίτρο.Πολύ περισσότερο από ότι λες εσύ αν δεις την αναλογία τιμής αγοράς με χρέωση ώρας.Και η δεύτερη περίπτωση κάποιος να έχει αφαιρέσει την ηλεκτροβανα του και να ζεσταίνεται τσάμπα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβολικά πολλά. Εγώ που βάζω μόνος μου σε 200+ τμ σπίτι θέλω με τον θερμοστατη στους 19C 18-22 λίτρα την ημέρα

Δημοσ.

2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.Και τα δύο έγιναν σε μας.Την πρώην διαχειρίστρια την είχαν κλέψει στην παράδοση πετρελαίου και μας έβγαινε η ώρα 8€ όταν είχε τιμή 0,50 το λίτρο.Πολύ περισσότερο από ότι λες εσύ αν δεις την αναλογία τιμής αγοράς με χρέωση ώρας.Και η δεύτερη περίπτωση κάποιος να έχει αφαιρέσει την ηλεκτροβανα του και να ζεσταίνεται τσάμπα.

Ακομα και οταν χαλανε οι ηλεκτροβανες ζεσταινεσαι τζαμπα. Και τιποτα να μην κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικα δεν αναβουν οι περισσοτεροι οποτε οποιος αναψει μονος του θα την φαει. Δεν λες τι λεβητα εχεις, τι μονωση εχει το κτηριο και ποσοι το δουλευεουν. Αμα εχετε κανενα λεβητα 150kw και πατε να ζεσταθητε 1-2 διαμερισματα τοτε σκουρα τα πραγματα, μονο για να ζεστανει τα νερα του θελει αρκετα λιτρα και υπαρχουν και μεγαλες απωλειες.

Δημοσ.

Ο καυστηρας οταν αναβει καιει ειτε αναψει για εναν ή για ολους την ιδια καταναλωση(θερμιδες).

Παλια απλα βαζαν χωρις μελετη μεγαλους καυστηρες(θερμιδες) οποτε καιει περισσοτερο.. (αυτο αλλαζει με μικροτερα μπεκ εφοσον δειξει οτι ειναι υπερβολικος)

Τωρα που περασαν οι εποχες πασοκ απλα πες να ξαναγυρισει σαν κοινοχρηστος(να αναβει σε ολους ιδιες ωρες)

Αλλιως πληρη αυτονομια αν περναει φυσικο αεριο..

Για τα χλιαρα σωματα(εξαερισμο?)ισως αν βρεις θερμομετρο λειζερ(αρκετοι εχουν και για τα παιδια τετοια) να τσεκαρεις την γραμμη σου αλλα και στους γειτονες..

Οταν γεμιζουν πετρελαιο δεν ξερει ο διαχειριστης να μετραει μονος του και οχι με μετρητη !!!

Δημοσ.

Το σπίτι είναι του 2000 με αξιοπρεπή μόνωση αλλά δεν ξέρω τι λέβητα έχει. Το καλοριφερ το ανάβουν σχεδόν όλοι αλλά προφανώς όχι πάντα ίδιες ώρες. Ξέρω ότι όλοι πληρώνουν το ίδιο γιατι φαίνεται στα κοινόχρηστα πόσες ώρες και πόσα λεφτά χρεώθηκε ο καθένας, τα χιλιοστά του κλπ. Η διαχειρίστρια ξέρει να μετράει και δεν την κλέβουν.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτη χρονιά είσαι εκεί ή έτσι ήταν και τις άλλες χρονιές;

Περίπου 10 λίτρα πετρέλαιο την ώρα για κάθε διαμέρισμα? Δηλαδή ανάβοντας 3 ώρες κάθε μέρα πληρωνει το κάθε διαμέρισμα 800€-900€ το μήνα; Βάζετε σαν πολυκατοικία 5000-6000 λίτρα πετρέλαιο το μήνα; Είσαι σίγουρη;

Ναι, αν ζεις κάτω από τον αρκτικό κύκλο είναι υπερβολική κατανάλωση. Να βάλεις σχετικό άνθρωπο (μηχανολόγο, υδραυλικό) να ελέγξει την εγκατάσταση και την κατανάλωση σου.

Δημοσ.

Δεν γινεται υπο φυσιολογικες συνθηκες αυτο το πραγμα...

Ή καποιος κλεβει ή η εγκατασταση ειναι εντελως για τον πο...ο.

Λιγο δυσκολο το κοβω για το 2ο...

Αν συνεχισει ετσι και δεν βρειτε ακρη τραβα να μεινεις σε ξενοδοχειο για τον χειμωνα. Πιο φθηνα θα σου βγει...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Παλια απλα βαζαν χωρις μελετη μεγαλους καυστηρες(θερμιδες) οποτε καιει περισσοτερο.. (αυτο αλλαζει με μικροτερα μπεκ εφοσον δειξει οτι ειναι υπερβολικος)

Και ξαναρωτάω, οι θερμίδες του λέβητα μειώνονται με κάτι τέτοιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...