Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, πριν λίγο πήγα να βαλω τον φορτιστή στο λαπτοπ και άρχισε να βγάζει καπνό και άρχισε να μυρίζει καμένο πλαστικό αμέσως. Το λαμπάκι που δείχνει οτι εχει ρεύμα άναβε κανονικά. Τον έβγαλα και οπως θα δείτε στην φώτο, ο αντάπτορας σα να βραχυκύκλωσε και ελιωσε το πλαστικό. Μάλλον πρέπει να πατήθηκε που το είχα παρατημένο.

Έχω επισυνάψει και μερικές φωτογραφίες απο τα στοιχεία του λαπτοπ καθως και μια εικόνα απο το manual αλλα δεν ξέρω αν βοηθάει. Ο φορτιστής που είχα ήταν αγορασμένος απο plaisio γτ μου είχε χάλασει ο original και τον είχα πληρώσει ένα 80αρι γιατί το χρειαζόμουν άμεσα.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να κανω αγορά ενός νέου με τα απαραίτητα στοιχεία (120w 18.5V 6.5Α) αποτι καταλαβαίνω, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Αλλα να μην δώσω πάλι τόσα πολλά. Και απο εξωτερικό αν έχει τεράστια διαφορά η τιμή. Θα ήθελα αν γίνεται να μην ξεπεράσω τα 40€.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-349089-0-66492000-1514315760_thumb.jpg

post-349089-0-04789900-1514315797_thumb.jpg

post-349089-0-37440400-1514315827_thumb.jpg

post-349089-0-61729400-1514315846_thumb.png

Δημοσ.

Δες πρωτα με πολύμετρο την ταση(έξοδος υποδοχής) για να το σιγουρέψεις,παρόλο που είναι απο πλαίσιο... ο κατασκευαστης είναι αρκετά αξιόπιστος(fsp)

Δές εδω μύτες/καρφια για φορτιστή π.χ https://firebox.gr/antaptores-ypologisti/set-me-antaptorakia-reymatos-gia-trofodotika-upologiston-metasximatiston

Δημοσ.

Δες πρωτα με πολύμετρο την ταση(έξοδος υποδοχής) για να το σιγουρέψεις,παρόλο που είναι απο πλαίσιο... ο κατασκευαστης είναι αρκετά αξιόπιστος(fsp)

Δές εδω μύτες/καρφια για φορτιστή π.χ https://firebox.gr/antaptores-ypologisti/set-me-antaptorakia-reymatos-gia-trofodotika-upologiston-metasximatiston

To τροφοδοτικό 99.99% δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το βύσμα έχει το θέμα, δεν ήξερα οτι πουλάνε και μεμονωμένα. Θα κοιτάξω και σε κάποιο κατάστημα εδώ στην περιοχή μήπως βρω βύσμα ή αν έχει κάτι στα λεφτά που κάνει ο φορτιστής που μου βρήκε ο φίλος πιο πάνω θα τον πάρω απο εδώ για να βεβαιωθούμε οτι δεν έχει θέμα και η θύρα του λαπτοπ. Στο λινκ σου πάντως αποτι καταλαβαίνω δεν υπάρχει στο σετ το βύσμα 7.4mm X 5.0mm που παίρνει το λάπτοπ μου

Δημοσ.

Ενημέρωση, έχω παραγγείλει τον φορτιστή που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Σε 2 καταστήματα που πήγα δεν είχαν τόσο μεγάλο. 

Η απορία είναι τώρα η εξής, προσπάθησα να δώ μέσα στην θύρα μήπως έχει κάποιο θέμα. Έχω την αίσθηση οτι κάααατι φαίνεται σαν λιωμένο αλλά δεν είμαι σίγουρος. Προτείνετε με το που έρθει ο φορτιστής να τον δοκιμάσω κανονικά με κίνδυνο να έχει θέμα η θύρα και ίσως να πάθω το ίδιο ή να ανοίξω το λάπτοπ, να βγάλω την θύρα και να ψάξω να βρώ ανταλλακτικό? Απο ebay βρίσκω πολύ φθηνό, αλλά θα πάρει αρκετές μέρες μέχρι να έρθει.... 

Απο το manual έχω βρει το συγκεκριμένο κομμάτι με οδηγίες και τον κωδικό του ανταλλακτικού

post-349089-0-14119700-1514445754_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλό είναι να το αλλάξεις και αυτό(Power plug jack) μπορείς βέβαια να το δοκιμάσεις "στιγμιαία" μην έχει και αλλού πρόβλημα.

δες και σε αγγελίες εδω στο φόρουμ η απο ebay.co.uk-ebay.de να έρθει ποιό γρήγορα

επάνω έχει κολλημένο stick με part number κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Καλό είναι να το αλλάξεις και αυτό(Power plug jack) μπορείς βέβαια να το δοκιμάσεις "στιγμιαία" μην έχει και αλλού πρόβλημα.

δες και σε αγγελίες εδω στο φόρουμ η απο ebay.co.uk-ebay.de να έρθει ποιό γρήγορα

επάνω έχει κολλημένο stick με part number κλπ

https://www.amazon.co.uk/Eseller-Direct%C2%AE-Connector-Pavilion-dv6-6150er/dp/B009JTTWLG/ref=sr_1_31?ie=UTF8&qid=1514451553&sr=8-31&keywords=pavilion+dv6-6150

αυτό πρέπει να είναι, γράφει για τον 6150er αλλά εγώ έχω 6150sv. Δεν πρέπει να έχει κάποια διαφορά... Βρήκα και απο ebay έναν πωλητή απο Ιταλία, αλλά έγραφε οτι πιθανώς να μην στέλνει Ελλάδα. Αρκετά πιο οικονομικό

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ!!!

Μόλις γυρίσω απο δουλειά θα το ανοίξω να το βγάλω μήπως καταφέρω να δω καλύτερα τι παίζει και παράλληλα παραγγέλνω και ένα ανταλλακτικό. Τσάμπα είναι

Δημοσ.

Λοιπόν τον έκανα βίδες και έβγαλα το dc jack, έχω και φωτογραφίες. Επειδή το βιάζομαι και απο ebay πρέπει να περιμένω πρώτα να γίνει verify ο τραπεζικός λογαριασμός μου, μιας και είχα ξεχάσει να ανανεώσω την συνδεδεμένη κάρτα η οποία έληξε. Θα πάρει πολλές μέρες μέχρι να έρθει, οπότε σκέφτομαι την λύση απο Ελλάδα.

Έχω βρεί το συγκεκριμένο https://www.tolaptop.gr/vysma-trofodosias-laptop-dc-power-jack-hp-pavilion-dv6-6000-50.4rn09.001-new-d161 το οποίο στην περιγραφή αναφέρει το μοντέλο του λάπτοπ μου dv6-6150us (εγώ έχω το 6150sv αλλά είναι ίδια). 

Πιθανώς να υπάρχει και σε κάποια φθηνότερη λύση, αλλά δεν έχουν τόσο αναλυτική περιγραφή για τα υποστηριζόμενα μοντέλα, οπότε λέω να πάω σε αυτό. Θα είμαι οκ? (σήμερα αύριο περιμένω να έρθει και ο φορτιστής)

post-349089-0-61261900-1514526298_thumb.jpg

post-349089-0-90778500-1514526302_thumb.jpg

post-349089-0-29618700-1514526307_thumb.jpg

Δημοσ.

Ένα μικρό update, τελικά πήρα και dc jack απο το λίνκ που παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ. Ήρθαν και τα 2 σήμερα και έγινε η αντικατάσταση. Το λάπτοπ δουλεύει ρολόι

Δημοσ.

Αφου το άνοιξες και ασχόληθηκες , ελπίζω να το καθάρισες απο σκόνες και να άλλαξες και τη πάστα του επεξεργαστή.

Εκτός εάν το έχεις κάνει πρόσφατα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, meletis_m είπε

Αφου το άνοιξες και ασχόληθηκες , ελπίζω να το καθάρισες απο σκόνες και να άλλαξες και τη πάστα του επεξεργαστή.

Εκτός εάν το έχεις κάνει πρόσφατα

Κοίταξε σκόνες και τετοια δεν είχε. Γενικά το συγκεκριμένο μοντέλο είχε πολυ καλο σχεδιασμό στον ανεμιστήρα και στην ψυξη του λαπτοπ και δεν μαζευει καθολου χνουδι. Το εχω τοσα χρονια και είναι η 2η φορα που το ανοιγω και δεν ειχε απολυτως τπτ. Ενα καθαρισμα γενικά  του έκανα, το μονο που δεν έκανα είναι να αλλαξω πάστα γτ δεν ξερω με τι υλικο να αφαιρέσω την παλιά ξεραμενη και θα ηταν το επόμενο θεμα που θα άνοιγα. Βέβαια η κάρτα γραφικών πρεπει να ειναι καμμένη και δουλευει εδω και καποια χρονια με την onboard, χωρις κανενα πρόβλημα. Σκεφτόμουν βέβαια μήπως κανω μια απόπειρα να την ζεστάνω με θερμοπιστολο, αλλα αφου κανω την δουλειά μου έτσι γτ να ανοιγω δουλειές? 

Επομενο βηνα λοιπον αλλαγή παστας και αγορα ssd σε συνδυασμό με ενα caddy για να βαλω τον υπάρχων σκληρό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...