Getta Robo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δεν είναι πρακτική των σούπερ μάρκετ αλλά του κράτους αφού τα χρήματα αυτά,αυτό θα τα εισπράτει ως περιβαλλοντολογικό τέλος Πρακτικη των δυο εταιρειων τουλαχιστον ειναι τα περαστικα που αναφερω. Και σε χωρες του εξωτερικου αυτο συμβαινει, αλλα μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλη σακουλα κανονικα. Δεν είναι πρακτική των σούπερ μάρκετ αλλά του κράτους αφού τα χρήματα αυτά,αυτό θα τα εισπράτει ως περιβαλλοντολογικό τέλος Την πολλών χρήσεων δεν μπορούν να την απαγορέψουν, αφού υποτίθεται το μέτρο είναι για να μη ξοδεύουμε άσκοπα πολλές πλαστικές σακούλες! Βλέπω σύστημα - κιβώτιο όπως στα lidl! Μα αυτο γραφω πως συνεβει σε εμενα, δεν μου επιτραπηκε η εισοδος και στις δυο περιπτωσεις, και επρεπε να την αφησω στην υποδοχη. Το καλοκαιρι δοκιμασα την τελευταια φορα. Στα lidl ειπαν σε φιλο να κλειδωσει την τσαντα του σε ειδικο χωρο.. Μπορεις και σκουπίδια - ανακύκλωση να τα βαζεις σε τσαντες πολλων χρησεων και ο,τι λερώνει (φλούδες, αποφάγια, κλπ) σε μικρό κάδο που τον αδειάζεις στα σκουπίδια και τον πλένεις με τα πιάτα στο τέλος της μέρας. Κάποιοι δημοι εχουν κομποστοποιητές και σε άλλους θα βάλουν κάδους χαρτιού. Σιγά σιγα γίνονται αυτά, δεν μπορείς από τη μια μερα στην αλλη. Πολυ σωστα, υπαρχουν και δημοι οπου εχουν και καδους για κομποστοποιηση και για ανακυκλωση λαδιου. Σπιτι παντως ανακυκλωνουμε και κομποστοποιουμε για τον κηπο και τα φυτα μας. Για την ιστορία χρησιμοποιώ υφασμάτινη από χοντρό ύφασμα εδώ και πολλά χρόνια (την είχα πάρει από το Praktiker) κι έχω βολευτεί απίθανα. Σίγουρα έπαιρνα που και που και πλαστική (κυρίως όταν τύχαινε να φωνίσω πράγματα χωρίς να το έχω προγραμματίσει, άρα η τσάντα ήταν στο σπίτι). Και βέβαια βόλευε η πλαστική για σκουπίδια, αλλά....... Σε ποια super market την χρησιμοποιεις ετσι χωρις προβλημα; Φιλος μου ειπε πως εμπαινε στα ΑΒ οσο ηταν Ελλαδα αλλα δεν εχω παει για να δοκιμασω. 1
skiabox Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Το θέμα είναι να βάλουν και οι δήμοι χρέωση στη σακούλα σκουπιδιών που θα αγοράζεις από τον δήμο και φυσικά να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας μιας και έχουν και χάλι τώρα αλλά και χρησιμοποιούνται ως μέσο τρυπώματος σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου. 1
defacer Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Ωστοσο κλασικα θα πρεπει να δημιουργηθει και εδω προβλημα απο το πουθενα. Υπαρχει ενας έμμεσος εκβιασμος απο τα super markets, μιας και σε οσα εχω προσπαθησει, απαγορευεται να κυκλοφορεις εντος της επιχειρησης (για τους αντρες) με καποιο σακιδιο η τσαντα, και θα πρεπει να μενει κλειδωμενη η να παραδιδεται στο χωρο υποδοχης. Κοινως, απλα τωρα βρισκουν ενα τροπο για να βγαζουν επιπλεον χρηματα, με το να χρεωνουν τις σακουλες, αδιαφοροντας πρακτικα για το περιβαλλοντολογικό κομματι. Μονο σε εμενα φαινεται παραλογη η συγκεκριμενη πρακτικη των super market; Ποιό είναι το πρόβλημα με το να την αφήσεις στο χώρο υποδοχής και όταν φτάσεις στο ταμείο να την πάρεις πίσω για να βάλεις τα ψώνια σου; Επίσης, δεν ξέρω αν εσένα μόνο σου φαίνεται παράλογη η συγκεκριμένη πρακτική αλλά για όποιον τέλος πάντων παραξενεύεται, ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί: that's why we can't have nice things -- επειδή οι κλοπές στα σουπερμάρκετ έχουν από χρόνια οδηγήσει στο να υπάρχει παντού security (υποθέτω δεν ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν να δώσουν μερικά λεφτά παραπάνω για το κέφι) και στο να μη σε αφήνουν να φέρνεις τσάντες. Πράγμα το οποίο γινόταν και γίνεται και πριν την εισαγωγή του νέου τέλους. Ένα πολιτισμικό νανοσόκ που είχα αφότου ήρθα Γερμανία: μπορείς να μπεις στο σούπερ μάρκετ και να ανοίξεις ο,τι τσάντα θες και να αρχίσεις να βάζεις πράγματα μέσα, μπορείς να βάζεις πράγματα μέσα στο μπουφάν σου και στις τσέπες σου, και κανένας δε θα σου πει τίποτα. Γιατί τέτοια διαφορά; Φαντάζομαι επειδή εδώ "είναι γνωστό" πως όταν φτάσεις στο ταμείο θα ξαναβγάλεις ο,τι έχεις πάρει και θα το πληρώσεις, οπότε στο ενδιάμεσο βολέψου αδερφέ όπως θες. Αν κάποιος έχει πιο πειστική εξήγηση... Υποκριτικό ή εμένα μου φαίνεται; "Απαγορεύεις" τη χρήση σακούλας έμμεσα, αφού τη χρεώνεις, αλλά από την άλλη δεν κάνεις κάτι ουσιαστικό για αυτό. Άντε στο σούπερ-μάρκετ δεν πήρα πλαστική σακούλα. Τα σκουπίδια πώς θα τα βγάλω έξω; Ε; Πάλι σακούλα...Οπότε, ποιό το όφελος; Μάλλον το ζήτημα ήταν να μετακυλίσουν το κόστος και να αναγκάσουν τον καταναλωτή να αγοράζει τις κλασικές μαύρες. Αν πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον, περιμένω να δω κάδους ξεχωριστούς για πλαστικό,τρόφιμα ανά 1-2 πολυκατοικίες και για γυαλί,μέταλλο,χαρτί ανά περισσότερες. Αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια λίγο πιο βόρεια από την Ελλάδα... Δηλαδή το σκέφτηκες καλά και κατέληξες στο λογικό συμπέρασμα πως πρόκειται για σκευωρία του κράτους μαζί με τα καρτέλ των σουπερ μάρκετ προκειμένου να μετακυλίσουν το κόστος της σακούλας σκουπιδιών στον καταναλωτή; Ή δεν κατάλαβα κάτι καλά; Υπεράνθρωπη προσπάθεια να μη πω τίποτα άλλο μέχρι να το ξεκαθαρίσουμε... ΥΓ: Λίγο πιο βόρεια από την Ελλάδα εσείς πώς τα κατεβάζετε τα σκουπίδια στους ξεχωριστούς κάδους; Γιατί εμείς εδώ, λίγο πιο βόρεια και πιο ανατολικά, τα βάζουμε σε σακούλες. Που τις χρεώνουν στα σούπερ μάρκετ. ΥΓ2: Βλέπω δεν το έχει αναφέρει κανείς, περίεργη φάση ίσως εγώ μόνο να πηγαίνω σε σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Πολλές φορές, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες αλυσίδες (ΑΒ μου έρχεται στο μυαλό) το προσωπικό σου ΥΠΕΡτακτοποιεί τα ψώνια σε άπειρες σακούλες -- πολύ περισσότερες από όσες χρειάζονται στην πράξη. Πάμπολλες φορές έκανα παραλλαγές της παρακάτω συζήτησης στο ταμείο: "Αφήστε τη σακούλα, θα το πάρω έτσι" / "Αφήστε αν θέλετε εκείνα τα ΧΥΖ, χωράνε στη σακούλα που κρατάω" / κλπ κλπ. Με δική τους πρωτοβουλία με γέμιζαν πλαστικές σακούλες, και όταν έλεγα κόψε λίγο βρε αδερφέ μου έφερναν και "αντίρρηση": "για να εξυπηρετηθείτε καλύτερα" κλπ. Και δεν είναι δυνατό να είμαι ο μόνος. Let that sink in πριν συνεχίσετε με την εξαγωγή συμπερασμάτων. 3
Getta Robo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Ποιό είναι το πρόβλημα με το να την αφήσεις στο χώρο υποδοχής και όταν φτάσεις στο ταμείο να την πάρεις πίσω για να βάλεις τα ψώνια σου; Επίσης, δεν ξέρω αν εσένα μόνο σου φαίνεται παράλογη η συγκεκριμένη πρακτική αλλά για όποιον τέλος πάντων παραξενεύεται, ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί: that's why we can't have nice things -- επειδή οι κλοπές στα σουπερμάρκετ έχουν από χρόνια οδηγήσει στο να υπάρχει παντού security (υποθέτω δεν ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν να δώσουν μερικά λεφτά παραπάνω για το κέφι) και στο να μη σε αφήνουν να φέρνεις τσάντες. Πράγμα το οποίο γινόταν και γίνεται και πριν την εισαγωγή του νέου τέλους. Ένα πολιτισμικό νανοσόκ που είχα αφότου ήρθα Γερμανία: μπορείς να μπεις στο σούπερ μάρκετ και να ανοίξεις ο,τι τσάντα θες και να αρχίσεις να βάζεις πράγματα μέσα, μπορείς να βάζεις πράγματα μέσα στο μπουφάν σου και στις τσέπες σου, και κανένας δε θα σου πει τίποτα. Γιατί τέτοια διαφορά; Φαντάζομαι επειδή εδώ "είναι γνωστό" πως όταν φτάσεις στο ταμείο θα ξαναβγάλεις ο,τι έχεις πάρει και θα το πληρώσεις, οπότε στο ενδιάμεσο βολέψου αδερφέ όπως θες. Αν κάποιος έχει πιο πειστική εξήγηση... Αφηνεις δηλαδη το σακιδιο/σακουλα στην υποδοχη, ερχεται η σειρα σου ειτε αφηνεις τα πραγματα και πας να την ξαναπαραλαβεις, οπου σε καποια super market μπορει να ειναι στην αλλη ακρη της επιχειρησης, ειτε γινεται πανικος μεχρι να τα μεταφερεις εκει. Οχι και η καλυτερη ιδεα. Για τα υπολοιπα κουβεντα να γινεται, λεφτα θα βγαλουν πολλες επιχειρησεις στο ονομα της οικολογιας και της οικονομιας. Πιστευει πως αν θελει να κλεψει καποιος, δεν μπορει να το κανει με ενα μπουφαν η μια γυναικα με την τσαντα της, οπου μπαινουν ανενοχλητες και διχως διακρισεις; 1
defacer Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Αφηνεις δηλαδη το σακιδιο/σακουλα στην υποδοχη, ερχεται η σειρα σου ειτε αφηνεις τα πραγματα και πας να την ξαναπαραλαβεις, οπου σε καποια super market μπορει να ειναι στην αλλη ακρη της επιχειρησης, ειτε γινεται πανικος μεχρι να τα μεταφερεις εκει. Οχι και η καλυτερη ιδεα. Ψάχνεις να βρεις κάτι να πιαστείς ή μου φαίνεται; Πρώτον, σε όλα τα σουπερ μάρκετ που θυμάμαι να έχω δει, πάντα η υποδοχή είναι δίπλα στα ταμεία. Φυσικά αυτό το έχεις δει κι εσύ, αλλά ίσως τώρα να το ξέχασες την ώρα που απαντούσες. Δεύτερον, το να αφήσεις τα πράγματά σου πριν φυσικά τα πληρώσεις είναι πρόβλημα για ποιό ακριβώς λόγο; Το να μεταφέρεις τα πράγματα εκεί δεν καταλαβαίνω καν πώς το σκέφτηκες σαν πιθανό ενδεχόμενο. Πιθανότερο από αυτό θα ήταν το "έχετε την καλοσύνη να μου φέρετε την τσάντα να βάλω τα πράγματα", αλλά εξήγησέ μου πρώτα ποιό είναι το πρόβλημα να τα αφήσεις εκεί. Τρίτον, η όποια δυσλειτουργία στο κατάστημα αν ο κόσμος αρχίσει να το κάνει αυτό είναι προφανές πως θα είναι προσωρινή μέχρι να μάθει ο διευθυντής τι γίνεται και να βάλει τις τσάντες κοντά στα ταμεία. Αν δεν είναι ήδη εκεί (βλέπε πρώτον). Και τέλος, σε περίπτωση που στη συνέχεια δεν καταφέρεις να βρεις αντικειμενικά επιχειρήματα: άμα εσένα προσωπικά δε σου φαίνεται η καλύτερη ιδέα μπορείς απλά να πληρώσεις μερικά σεντς και να πάρεις από το ταμείο. Πιστευει πως αν θελει να κλεψει καποιος, δεν μπορει να το κανει με ενα μπουφαν η μια γυναικα με την τσαντα της, οπου μπαινουν ανενοχλητες και διχως διακρισεις; Όχι, δεν το πιστεύω αυτό και γι' αυτό αν προσέξεις καλά δεν είπα τίποτα τέτοιο (πως έτσι οι κλοπές αποτρέπονται 100%). Βασικά είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει βγάλει το σχολείο, αλλά καταλαβαίνω ότι στα πλαίσια του να βγάλεις strawman κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ψειρίζουμε τόσο πολύ. Αυτό που είπα και πιστεύω είναι πως ο λόγος που εμφανίστηκαν οι σεκιούριτι και οι κατευθυνόμενοι περιορισμοί στις τσάντες δεν ήταν ότι χθες έβρεχε. Μάλλον κάτι άλλο θα συνέβη.
moure Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Θυμάμαι στον ΑΒ που πηγαίνω πριν από κανα χρόνο δεν είχαν πια αυτά τα καλάθια με ροδάκια που βολεύουν για λίγα πράγματα. Πήγα λοιπόν και παραπονέθηκα γιατί δεν φέρνουν τέτοια καλάθια και μου είπαν ότι τους τα κλέβουν συνεχώς και για αυτό δεν φέρνουν αλλά. Μετά από λίγο καιρό ξαναεμφανίστηκαν τα καλάθια αυτά μαζί με έναν σεκιουριτά που δεν σε αφήνει να βγεις εκτός καταστήματος με το καλάθι... Πέφτει πολύ κλέψιμο μέσα στα σούπερ μάρκετ και προσπαθούν να βρουν τρόπους να το περιορισουν.
DrLo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1585811/me-kapelo-fpa-to-perivallontiko-telos-stis-plastik.html Υοθετειται επιτελους το παραπανω μετρο και στην Ελλαδα. Τα ωφελεί, παρα πολλα, απο περιβαλλοντολογικά μεχρι οικονομικα. Σε πολλες χωρες του εξωτερικου ειναι ολα αυτα δεδομενα, και ο κοσμος χρησιμοποιει ειτε σκληρες σακουλες πολλων χρησεων, ειτε σακιδια για τα ψωνια του. Ωστοσο κλασικα θα πρεπει να δημιουργηθει και εδω προβλημα απο το πουθενα. Υπαρχει ενας έμμεσος εκβιασμος απο τα super markets, μιας και σε οσα εχω προσπαθησει, απαγορευεται να κυκλοφορεις εντος της επιχειρησης (για τους αντρες) με καποιο σακιδιο η τσαντα, και θα πρεπει να μενει κλειδωμενη η να παραδιδεται στο χωρο υποδοχης. Κοινως, απλα τωρα βρισκουν ενα τροπο για να βγαζουν επιπλεον χρηματα, με το να χρεωνουν τις σακουλες, αδιαφοροντας πρακτικα για το περιβαλλοντολογικό κομματι. Μονο σε εμενα φαινεται παραλογη η συγκεκριμενη πρακτικη των super market; και εγώ δε βλέπω κανένα πρόβλημα στο μέτρο πέρα από το ότι φορολογείται, θα έπρεπε απλά να κοστολογείται και να πληρώνεται ξεχωριστά (μαζί με όποια externalities) το προϊόν "σακούλα". Αυτό με τη τσάντα δε το έχω ζήσει. Επειδή οδηγώ μηχανάκι πηγαίνω πάντα στο supermarket με άδεια τσάντα πλάτης όπου βάζω τα βαριά πράγματα (πχ κονσέρβες) γιατί βολεύει από το να τα κρεμάω πχ στο τιμόνι. Στο ΑΒ που πηγαίνω δε μου έχουν πει ποτές τίποτα. Ούτε και στο lidl ... σε ένα lidl έχουνε μάλιστα και θυρίδες στο προθάλαμο που υποτίτθεται αφήνεις τσάντες. Καμιά φορά περνάω από εκεί με τη τσάντα πλάτης πριν πάω στο φροντιστήριο, δε μου έχει πει κανείς τίποτα. Αν μου ζητούσαν να αφήσω την τσάντα μου στην είσοδο πιθανότατα δε θα ξαναπήγαινα στο SM αυτό. Το mediamarkt ή το mart το κάνει, αν και είανι νομίζω λίγο διαφορετική περίπτωση, τουλάχιστον το mediamarkt (αν και παρόλα αυτά το μετράω αρνητικά ως προς το που θα πήγαιαν να αγοράσω κάτι)
Lanike71 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δηλαδή το σκέφτηκες καλά και κατέληξες στο λογικό συμπέρασμα πως πρόκειται για σκευωρία του κράτους μαζί με τα καρτέλ των σουπερ μάρκετ προκειμένου να μετακυλίσουν το κόστος της σακούλας σκουπιδιών στον καταναλωτή; Ή δεν κατάλαβα κάτι καλά; Δεν ξέρω αν είναι σκευωρία ή όχι αλλά εγώ κάνω τον εξής συνειρμό: 1.Χρεώνεται η σακούλα πλέον. 2.Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο αποκομιδής των σκουπιδιών. Συμπέρασμα; Περιμένω την απάντηση. Αυτά που λέει η κοπελίτσα εδώ, δεν ισχύουν; http://www.aliadventures.com/2013/02/how-to-throw-out-your-garbage-in-germany/ Επίσης θεωρώ ότι το όλο ζήτημα είναι κάτι παραπάνω από το "πώς θα κουβαλήσω τα ψώνια από το ΣΜ στο σπίτι". Η σακούλα θα συνεχίσει να βασιλεύει στο χώρο που θάβονται τα σκουπίδια. 1
Getta Robo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Ψάχνεις να βρεις κάτι να πιαστείς ή μου φαίνεται; Πρώτον, σε όλα τα σουπερ μάρκετ που θυμάμαι να έχω δει, πάντα η υποδοχή είναι δίπλα στα ταμεία. Φυσικά αυτό το έχεις δει κι εσύ, αλλά ίσως τώρα να το ξέχασες την ώρα που απαντούσες. Δεύτερον, το να αφήσεις τα πράγματά σου πριν φυσικά τα πληρώσεις είναι πρόβλημα για ποιό ακριβώς λόγο; Το να μεταφέρεις τα πράγματα εκεί δεν καταλαβαίνω καν πώς το σκέφτηκες σαν πιθανό ενδεχόμενο. Πιθανότερο από αυτό θα ήταν το "έχετε την καλοσύνη να μου φέρετε την τσάντα να βάλω τα πράγματα", αλλά εξήγησέ μου πρώτα ποιό είναι το πρόβλημα να τα αφήσεις εκεί. Τρίτον, η όποια δυσλειτουργία στο κατάστημα αν ο κόσμος αρχίσει να το κάνει αυτό είναι προφανές πως θα είναι προσωρινή μέχρι να μάθει ο διευθυντής τι γίνεται και να βάλει τις τσάντες κοντά στα ταμεία. Αν δεν είναι ήδη εκεί (βλέπε πρώτον). Και τέλος, σε περίπτωση που στη συνέχεια δεν καταφέρεις να βρεις αντικειμενικά επιχειρήματα: άμα εσένα προσωπικά δε σου φαίνεται η καλύτερη ιδέα μπορείς απλά να πληρώσεις μερικά σεντς και να πάρεις από το ταμείο. Όχι, δεν το πιστεύω αυτό και γι' αυτό αν προσέξεις καλά δεν είπα τίποτα τέτοιο (πως έτσι οι κλοπές αποτρέπονται 100%). Βασικά είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει βγάλει το σχολείο, αλλά καταλαβαίνω ότι στα πλαίσια του να βγάλεις strawman κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ψειρίζουμε τόσο πολύ. Αυτό που είπα και πιστεύω είναι πως ο λόγος που εμφανίστηκαν οι σεκιούριτι και οι κατευθυνόμενοι περιορισμοί στις τσάντες δεν ήταν ότι χθες έβρεχε. Μάλλον κάτι άλλο θα συνέβη. Δεν εχω να πιαστω κατι, απανταω ως εχει η πραγματικοτητα. Οχι δεν ειναι σε ολα τα σουπερ μαρκετ διπλα στα ταμεια, ουτε φυσικα εχουν ολα ενα ταμειο, ουτε ειναι ολη την ωρα αδεια ωστε θεωρητικα να κανεις τα παραπανω. Σε περιπτωση που ξεχαστηκες. Το να ζητησεις να στην φερουν εκει, ειναι λιγο αδυνατο μιας και τα περισσοτερα εχουν λιγοτερο προσωπικο απο οτι χρειαζονται και τρεχουν οι υπαλληλοι και δεν φτανουν. Σε ενα καταστημα οπου συνηθως τις ωρες που παω γινεται πανικος, δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λανθασμενα υποθετεις. Παλι υποθετεις πως ειναι εφικτο να γινει αναδιαμορφωση και πως θελουν εξαρχης να γινει κατι τετοιο. Οπου και λογω των παραπανω (μειωμενο προσωπικο κτλ) δεν προκειται να αλλαξει κατι. Δεν θελω να πληρωσω δεν ενδιαφερομαι να πληρωσω και κοιταω μια λογικη, ισοτιμη και οικολογικη προσεγγιση. Απαντησε μου τωρα γιατι μια κοπελα δεν εχει κανενα προβλημα να εισερχεται με την προσωπικη της τσαντα, και οχι ενας αντρας με σακιδιο. Δεν ασχολουμαι μαζι σου για να το παιξω κατι, δεν ενδιαφερομαι και δεν υπαρχει κανενας λογος. και εγώ δε βλέπω κανένα πρόβλημα στο μέτρο πέρα από το ότι φορολογείται, θα έπρεπε απλά να κοστολογείται και να πληρώνεται ξεχωριστά (μαζί με όποια externalities) το προϊόν "σακούλα". Αυτό με τη τσάντα δε το έχω ζήσει. Επειδή οδηγώ μηχανάκι πηγαίνω πάντα στο supermarket με άδεια τσάντα πλάτης όπου βάζω τα βαριά πράγματα (πχ κονσέρβες) γιατί βολεύει από το να τα κρεμάω πχ στο τιμόνι. Στο ΑΒ που πηγαίνω δε μου έχουν πει ποτές τίποτα. Ούτε και στο lidl ... σε ένα lidl έχουνε μάλιστα και θυρίδες στο προθάλαμο που υποτίτθεται αφήνεις τσάντες. Καμιά φορά περνάω από εκεί με τη τσάντα πλάτης πριν πάω στο φροντιστήριο, δε μου έχει πει κανείς τίποτα. Αν μου ζητούσαν να αφήσω την τσάντα μου στην είσοδο πιθανότατα δε θα ξαναπήγαινα στο SM αυτό. Το mediamarkt ή το mart το κάνει, αν και είανι νομίζω λίγο διαφορετική περίπτωση, τουλάχιστον το mediamarkt (αν και παρόλα αυτά το μετράω αρνητικά ως προς το που θα πήγαιαν να αγοράσω κάτι) Το μετρο ειναι αριστο, και ας αργησε, η εφαρμογη του με προβληματιζει και συγκεκριμενα η πιθανοτητα απλα να αποτελεσει δικαιολογια ωστε να περασουν καποιοι επιπλεον χρεωσεις, διχως να υπαρχει η εναλλακτικη να φερνεις τις δικες σου σακουλες πολλαπλων χρησεων κτλ. ΑΒ δεν εχω δοκιμασει να μπω, στα lidl παντως εχουν θυριδες και εχω προσεξει να κλειδωνουν μεσα σακουλες. Στο φιλο ζητησε ο security να τοποθετησει το σακιδιο του εκει. Σωστος για το mediamarket, ξεχασα να αναφερω πως ειναι διαφορες επιχειρησεις (κυριως αλυσιδες) οπου δεν επιτρεπεται η εισοδος (παλι σε αντρες) με σακιδια και τσαντες και ζητουν να κλειδώνονται. Περι κοστους που αναφερθηκε προηγουμενος, τα 3 λεπτα συν 24% ειναι κατα πολυ παραπανω απο 2€ σε ενα χρονο. Ποσο που τουλαχιστον εγω δεν θελω να πληρωνω, και υπαρχουν εναλλακτικες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Υποκριτικό ή εμένα μου φαίνεται; "Απαγορεύεις" τη χρήση σακούλας έμμεσα, αφού τη χρεώνεις, αλλά από την άλλη δεν κάνεις κάτι ουσιαστικό για αυτό. Άντε στο σούπερ-μάρκετ δεν πήρα πλαστική σακούλα. Τα σκουπίδια πώς θα τα βγάλω έξω; Ε; Πάλι σακούλα...Οπότε, ποιό το όφελος; Μάλλον το ζήτημα ήταν να μετακυλίσουν το κόστος και να αναγκάσουν τον καταναλωτή να αγοράζει τις κλασικές μαύρες. Αν πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον, περιμένω να δω κάδους ξεχωριστούς για πλαστικό,τρόφιμα ανά 1-2 πολυκατοικίες και για γυαλί,μέταλλο,χαρτί ανά περισσότερες. Αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια λίγο πιο βόρεια από την Ελλάδα... Απαγορεύεις την δωρεάν παροχή σακούλας με τη λογική ότι θα μειωθεί η χρήση της γιατί τώρα που θα πρέπει να την πληρώσεις θα πάρεις όσες χρειάζεσαι, ίσως και λιγότερες και όχι 10 παραπάνω. Για τα σκουπίδια μπορείς είτε να χρησιμοποιείς σαν σακούλα σκουπιδιών την σακούλα του ΣΜ ή να αγοράσεις κανονικές σακούλες σκουπιδιών. Τώρα που θα χρεώνονται οι πρώτες θα πηγαίνεις στις δεύτερες οι οποίες όντας πιο μεγάλες θα έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπεις λιγότερες σακούλες στα σκουπίδια (θα είναι όμως μεγαλύτερες) Μπλε κάδοι υπάρχουν έχεις δει πότε τι πετάνε εκει μέσα οι βλάχοι?
DYEL Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δεν νομιζω οτι θα αλλαξει τιποτα. Τροποινα φερεις τα ψωνια σου σπιτι χωρις σακουλα υπαρχουν αλλο ειναι το προβλημα. Οι σακουλες χρειαζονται για τα σκουπιδια,δεν υπαρχει κατι αλλο να τις αντικαταστησει που να ειναι πρακτικο και βολικο. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δεν νομιζω οτι θα αλλαξει τιποτα. Τροποινα φερεις τα ψωνια σου σπιτι χωρις σακουλα υπαρχουν αλλο ειναι το προβλημα. Οι σακουλες χρειαζονται για τα σκουπιδια,δεν υπαρχει κατι αλλο να τις αντικαταστησει που να ειναι πρακτικο και βολικο. Υπάρχει και λέγονται σακούλες σκουπιδιών. Άλλο που στην Ελλάδα έχουμε μάθει κρεμασμένη σακούλα σούπερ μάρκετ στο συρτάρι και όταν γεμίσει πετάμα 1
Getta Robo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μπλε κάδοι υπάρχουν έχεις δει πότε τι πετάνε εκει μέσα οι βλάχοι? Μεγαλη αληθεια και ακομα σοβαροτερο προβλημα. Δεν ξερω αν αλλαξε κατι, αλλα σε πολλες περιοχες τα σκουπιδιαρικα φορτωνουν πρασινους και μπλε καδους. Πετανε οτι να ναι μεσα. Για το παραπανω καλο το μετρο, αλλα θα πρεπει να τροποποιηθει καποια διαταξη ωστε να υπαρχει η δυνατοτητα να μπορεις να μεταφερεις αγαθα διχως να σου επιβαλεται εμεσως του να αγορασεις σακουλες απο τους ιδιους.
ObeyWario! Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Η μεγάλη μαύρη σακούλα είχε νόημα όταν δεν υπήρχε ανακύκλωση ή αν δεν κάνεις ανακύκλωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις