Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, defacer είπε 1. Πλαστικές σακούλες είπα και γω. Μη διορθώνεις αυτό που φαντάστηκες πως έγραψα. 2. Υπέροχο επιχείρημα, "η κοινωνία ξεσηκώνεται και μετά το ξεπερνάει". Ναι, αλλά αυτοί που την έκαναν να ξεσηκωθεί δεν το ξεπερνάνε. ΕΛΕΟΣ. 3. Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια. 4. Η κατάργηση της πλαστικής σακούλας είναι το ίδιο με την 100% ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα: εφικτό, όχι δυνατό να γίνει αύριο. 1. Δε φαντάστηκα τίποτα, μίλησα για μία κατηγορία σακούλας, μίλησες για όλα τ'αυτοκίνητα... 2. Δεν είπα εγώ πως κάνω κάτι για το περιβάλλον, όταν κάνεις κάτι δε θα έπρεπε να φοβάσαι τις αντιδράσεις, γι'αυτό είσαι σε αυτή τη θέση... 3. Χρησιμοποίησα αντίστοιχο παράδειγμα, κάτι που εσύ δεν έκανες... 4. Αν δηλαδή δοθεί η εντολή υπάρχει η δυνατότητα ν'αντικατασταθούν άμεσα όλα τ'αυτοκίνητα; Γιατί οι σακούλες είναι...
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, DrLo είπε αν εξαιρέσεις το προβλημα της χρεώσης των externalities ... Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει το lidl πράγμα που είναι απόλυτα φυσιολοιγκό και χρήσιμο. Μα το lidl έχει πλαστικές σακούλες, επί πληρωμή... Αυτό που νομίζω θα ήταν σωστό (οικολογικά) θα ήταν να μην υπήρχαν καθόλου ως επιλογή Ας είχε μόνο χάρτινες ή ξέρω εγώ τι άλλο 1
orck Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, billdanos είπε Στα ΙΚΕΑ που από την πρώτη στιγμή δεν είχε πλαστικές σακούλες και χρεώνει τις χάρτινες, δεν γκρινιάζαμε τόσο! Και στο Lidl το ιδιο, κανεις δεν διαμαρτυρετε. Με βολευουν πολυ του Leroy Merlin, εχει 3 μεγεθη, το μεγαλο πρεπει να ειναι πιο μεγαλο απο του ΙΚΕΑ, καταφερα να σκισω μια μονο μεταφερωντας πλακακια, μου την αντικατεστησαν χωρις επιπλεον κοστος (δεν τους ξεγελασα, ετσι ειναι η πολιτικη τους). Προσπαθω να τις εχω παντου μαζι μου, και ειναι πιο βολικες απο τις κλασικες σακουλες καθως μονο με μια χωρας ΟΛΟ το καροτσι.
Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, telis είπε Τι θεωρητικές συζητήσεις είναι αυτές; το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα η κίνηση αυτή είναι καθαρά εισπρακτική Αφού σου εξηγούν εδώ ότι δεν είναι εισπρακτική. Απλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις, μόνο αν πληρώνεις δε θα υπάρχουν αντιδράσεις... Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από Vassilis_24
Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, DrLo είπε Αυτά που γράφεις δεν είναι απάντηση σε αυτό που λέω. Δεν έχεις καταλάβει. Δε λέω ότι το αεροπλάνο ειναι άχρηστο ακριβώς το αναποδο λέω, ότι παρόλο τη μεγάλη επίπτωση που έχουν στο περιβάλλον δε μπορούν να καταργηθούν. Μπορείς να βρεις μια ισορροπόρα μεταξύ του να μπορείς να βλέπεις τον ξάδελφό σου στην αμερική (που στη τελική δεν είναι και κανα παναθρώπινο δικαίωμα το οποίο δε μπορεί να στο στερήσει κανείς για την εξυπηρέτηση κάποιου κοινού καλλού) και το να καις βενζίνη για πλάκα. Αντίστοιχα και η σακούλα. Κατλαβαίνεις ότι είναι αδιέξοδα γιατί τόσο καταλαβαίνεις. Ούτε κατάλαβες τι έγραψα, αν αύριο δεν υπήρχαν πλαστικές σακούλες, τι θ'άλλαζε στη ζωή σου;
basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 24 λεπτά πριν, telis είπε Τι θεωρητικές συζητήσεις είναι αυτές; το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα η κίνηση αυτή είναι καθαρά εισπρακτική ναι καλα. αμα ζουσες σε άλλη χωρα της ανεπτυγμένης ευρωπης που την χρεωνει εδω και κάτι χρόνια θα μας έλεγες "τι ωραια που ειναι εδω πανω και ποσο μπροστα ειναι ο τόπος" και αλλα τετοια χαριτωμένα. Στην ελλάδα σε κλέβουν
Ison_ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 27 λεπτά πριν, telis είπε Τι θεωρητικές συζητήσεις είναι αυτές; το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα η κίνηση αυτή είναι καθαρά εισπρακτική ΟΚ σύμφωνοι, άρα να μη γίνει;
Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ναι καλα. αμα ζουσες σε άλλη χωρα της ανεπτυγμένης ευρωπης που την χρεωνει εδω και κάτι χρόνια θα μας έλεγες "τι ωραια που ειναι εδω πανω και ποσο μπροστα ειναι ο τόπος" και αλλα τετοια χαριτωμένα. Στην ελλάδα σε κλέβουν Aς είμαστε σε κάτι πρωτοπόροι αντί ν'ακολουθούμε το παρελθόν των ανεπτυγμένων... 1,5 χρόνο πριν στη Γερμανία... Rewe, Germany’s second largest supermarket chain, is banning plastic bags from its stores, a move it says will save 140 million of them from ending up in the trash each year. Instead of the plastic variety, the supermarket will offer bags made of cotton, paper or jute, or alternatively cardboard cartons. Rewe, where around 27 million people do their shopping every week, will keep selling remaining stocks of plastic bags until July. Th supermarkets won't be completely plastic bag free, though. Translucent plastic bags will still be on offer for free for packing fruit and vegetables. But the company have pledged that they are looking for alternatives in this area as well. The decision builds on a trial in 130 stores where Rewe sold no plastic bags for three months, a pilot project which the company reports was accepted by the majority of their customers. “We see this as a really positive step,. It is the first correct step that Rewe have made,” Thomas Fischer, head of the recycling management division at German Environmental Aid, told The Local. But he warned that if plastic bags were simply to replaced by paper bags it could be counter-productive. Paper bags are three times as heavy as plastic ones, use three times the material, and are much more energy-intensive to produce, he pointed out. "Rewe need to offensively market recyclable multi-use bags to customers and offer them incentives such as bonus points for buying them.” Germany’s other supermarket chains now need to follow suit, he said. Αλλά εδώ μόλις το πρότεινα, μέχρι και συνωμοσιολόγο με είπαν...
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Ούτε κατάλαβες τι έγραψα, αν αύριο δεν υπήρχαν πλαστικές σακούλες, τι θ'άλλαζε στη ζωή σου; Θα χαλιώμουν στην ευκολία μου πράγμα που για μένα προσωπικά (γιατί εμένα ρωτησες) είναι εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο. Προτιμώ την ευκολία μου από το να σωθούν οι καρέτα-καρέτα. Επίσης θα έπρεπε να αγοράζω περισσότερες σακούλες σκουπιδιών. και λίγα ακόμα. Αλλά συνεχίζεις να βλέπεις το θέμα εξαιρετικά εγωϊστικά ... το τι θα άλλαζε στη δική μου/σου ζωή. Μπορούμε να βρούμε δισεκκατομύρια ίσως ανθρώπους στον κόσμο που αν καταργούνταν τα αεροπλάνα δε θα τους ένοιαζε καν. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Αλλά εδώ μόλις το πρότεινα, μέχρι και συνωμοσιολόγο με είπαν... Ποιός αποτρέπει το οποιοδήποτε κατάστημα να κάνει το ίδιο? αν νομίζει ότι θα φτιάξει την εικόνα του, ή γιατί νόμιζε ότι σε κανέναν άνθρωπο δε θα τον ένοιαζε αν εξαφανιζοτναν οι πλασικές σακούλες, μπορεί να το κάνει αυριο το πρωί και δεν είχε κανένα κράτος να τον αναγκάσει να το κάνει.
telis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, Ison_ είπε ΟΚ σύμφωνοι, άρα να μη γίνει; Με τον τρόπο που το φέρνουν όχι να μην γίνει. Ας αποδειξουν ότι αυτό το κόστος πραγματικά θα πάει εκεί που λένε. 17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ναι καλα. αμα ζουσες σε άλλη χωρα της ανεπτυγμένης ευρωπης που την χρεωνει εδω και κάτι χρόνια θα μας έλεγες "τι ωραια που ειναι εδω πανω και ποσο μπροστα ειναι ο τόπος" και αλλα τετοια χαριτωμένα. Στην ελλάδα σε κλέβουν Ναι στην Ελλάδα σε κλέβουν. Έτσι λειτουργεί η χώρα. Στις άλλες χώρες βλέπεις ανταπόδοση, γιαυτό τα υποστηρίζει ο κόσμος και θα τα υποστήριζα και εγώ. 1
telis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) διπλό ποστ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από telis
Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, DrLo είπε Θα χαλιώμουν στην ευκολία μου πράγμα που για μένα προσωπικά (γιατί εμένα ρωτησες) είναι εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο. Προτιμώ την ευκολία μου από το να σωθούν οι καρέτα-καρέτα. Επίσης θα έπρεπε να αγοράζω περισσότερες σακούλες σκουπιδιών. και λίγα ακόμα. Αλλά συνεχίζεις να βλέπεις το θέμα εξαιρετικά εγωϊστικά ... το τι θα άλλαζε στη δική μου/σου ζωή. Μπορούμε να βρούμε δισεκκατομύρια ίσως ανθρώπους στον κόσμο που αν καταργούνταν τα αεροπλάνα δε θα τους ένοιαζε καν. Με κάλυψες... Οπότε προτιμάς την ευκολία σου (που δεν καταλαβαίνω γιατί η χρήση μίας πλαστικής σακούλας είναι μεγαλύτερη ευκολία από μία βιοδιασπώμενη ή όποια άλλη, εκτός απ'το ότι θα πρέπει να προμηθευτείς τέτοιες) και δε σ'ενδιαφέρει το οικολογικό κομμάτι. Οπότε φαντάζομαι ότι μαζεύεις όλα τα σκουπίδια σου μαζί και τα πετάς και σε όποιον κάδο βρεις, γιατί όντως είναι μεγαλύτερη ευκολία αυτό. Άρα απορώ γιατί συνεχίζεις και σχολιάζεις στο συγκεκριμένο θέμα... Εγωιστικά το βλέπεις εσύ που δε θες να χαλάσεις τη βολή σου...
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Όχι προτιμάει να μην τον κοροϊδεύουν και τα περιβαλλοντολογικά τέλη να πηγαίνουν στο περιβάλλον και τα τέλη κυκλοφορίας στους δρόμους και οι φόροι στην παιδεία και υγεία.. Γιατι αν είχαμε παιδεία δεν θα μιλούσαμε για το αυτονόητο κιόλας. 2 1
Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, DrLo είπε Ποιός αποτρέπει το οποιοδήποτε κατάστημα να κάνει το ίδιο? αν νομίζει ότι θα φτιάξει την εικόνα του, ή γιατί νόμιζε ότι σε κανέναν άνθρωπο δε θα τον ένοιαζε αν εξαφανιζοτναν οι πλασικές σακούλες, μπορεί να το κάνει αυριο το πρωί και δεν είχε κανένα κράτος να τον αναγκάσει να το κάνει. Κανείς, δε σχολιάζουμε όμως την πολιτική των καταστημάτων αλλά ένα μέτρο που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, οπότε κοιτάμε ποιον στόχο επικαλείται και τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει για να τον πετύχει, αν ο στόχος της ήταν ειλικρινής...
Προτεινόμενες αναρτήσεις