bluesattack Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Σε διευκολύνανε ... για να μπεις στο μαγαζί. Εχω παρει ενα σωρο μεγαλες και τις χρησιμοποιω για σακουλες ρουχων και σκουπιδιων . Εγω ειμαι και..περιεργος.Δεν ανησυχω μηπως επιβαρυνω τις πολυεθνικες και τους επενδυτες
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, bluesattack είπε Εχω παρει ενα σωρο μεγαλες και τις χρησιμοποιω για σακουλες ρουχων και σκουπιδιων . Εγω ειμαι και..περιεργος.Δεν ανησυχω μηπως επιβαρυνω τις πολυεθνικες και τους επενδυτες Μα όταν σου πουλάνε συνέχεθα σακούλες οι πολυεθνικές στα ΣΜ βγάζουν κέρδος (πανω στην τιμή χονδρικής). Αντίθετα με μεγάλες πάνινες σακούλες σύντροφε μιαζεις με κνίτισσα με ταγάρι ή ακόμα χειρότερα, αν κουβαλάς τρεις, σαν να πηγαίνεις διακοπές.
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, divo είπε για να μιλαμε ολοι για τα ιδια πραγματα οι βιοαποδομήσιμες σακούλες εξαιρουνται του μέτρου. Υπαρχει μεσα και ο νομος καμία σακούλα δεν έχω δει σε κανένα ΣΜ και φυσικά όχι αυτή που μπήκε φώτο της εδώ, όπως κάναμε τη χαμαλοδουλειά να εξηγήσουμε εδώ μέσα δεν είναι τέτοια. Έψαξα και σε site βιομηχανιών/βιοτεχνειών που τις παράγουν για CE declaration για την απόκτηση του CE σήματος. Δε βρήκα τίποτα. Αυτό δεν αποκλείει βέβαια να βρεθεί παραθυράκι και να περάσουν διάφορα τέτοια. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
Gtr34 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, DrLo είπε Σε διευκολύνανε ... για να μπεις στο μαγαζί. Μας διευκολύνουν και εμείς σαν αντάλλαγμα τους διαφημίζουμε.
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Gtr34 είπε Μας διευκολύνουν και εμείς σαν αντάλλαγμα τους διαφημίζουμε. Ακομα και αν δεχθούμε τη γνωστή αυτή παπαριά ... δε σημαίνει με τίποτα ότι είναι zero game. Άσε που θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο, ότι μια στοίβα σκουπίδια σε μια χωματερή με το logo μιας εταιρίας είναι δυσφήμιση περισσότερο. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, divo είπε το θεμα δεν ειναι τι εχει δει ο καθενας μας αλλα ποιες εξαιρουνται απο το μετρο. Γι αυτο το εγραψα. Αν κανεις και το κοπο να διαβασεις και το νομο που εχει μεσα στο "πηγη" τοτε θα μιλαμε για τα ιδια πραματα. Οσο για το τι εχεις δει και τι εχω δει... ασε να το δουμε στη πορεια ποιος θα παρει τετοιες σακουλες που ΕΞΕΡΟΥΝΤΑΙ αποτο μετρο. Μεχρι σημερα δεν υπηρχε λογος, απο σημερα και μετα ΥΠΑΡΧΕΙ. τοσο απλα. Φυσικά, μένει να δουμε αν και ποιές τεχνολογίες θα πιάσει ο όρος αυτός. Αν ήμουνα ιδιοκτήτης βιομηχανίας/βιοτεχνείας θα επιχειρηματολογούσα για το ότι και οι degradable πιάνονται μέσα σε αυτό και είναι ο μόνος ειλικρινής λόγος να υποστηρίζει κανείς κάτι τέτοιο. Εγω προσωπικά αναμένω, μπορεί να αποδειχθεί λάθος προσοδοκία, το κριτήριο να είναι η συμμόρφοση με το μοναδικό ευρωπαϊκό πρότυπο και την απόκτηση του ανρίστοιχου CE σήματος. είναι το μόνο αντικειμενικό κριτήριο με το οποίο μπορεί να υπάρξει κατηγοριοποίηση. Αν υπάρξει και άλλο μπορεί να μπει και άλλη κατηγορία. Όταν πχ κάποια αυτοκίνητα απαλλάσονται από τέλη κυκλοφορίας ή κάποιος δασμούς πρέπει να έχουν περάσει την αντίστοιχη διδικασία. Δε γίνεται αυτόματα μόνο και μόνο επειδή κάποιος λέει "είναι καθαρά". Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, divo είπε εχεις υποψη σου ποσο ευκολο ειναι να παρει ενα προιον CE? Οταν ηταν της μοδας τα οικολογικα χρωματα ημουν σε εταιρεια χρωμάτων... το σιγουρο πάντως ειναι οτι θα μειωθουν. Ναι έχω υπόψη μου (κυρίως λόγω PED ... που δεν είναι και ότι πιο ευκολο, δεν είναι κάτι που "κλέβεις" πανεύκολα) για να είμαστε και χρήσιμοι πέρα από το "oh dumb" πρέπει να κάνει τα παρακάτω https://ec.europa.eu/growth/single-market/ce-marking/manufacturers_en Χοντρά χοντρά, αρκεί να τηρήσει ο ίδιος αυτά που αναφέρονται στη προδιαγραφή/οδηγία, να τεκμηριόσει τη διαδικασία του κρατόντας τα πααραίτητα χαρτιά και να κάνει μια "υπευθυνη δήλωση". Σε συγκεκριμένα θέματα χρειάζεται το review των παραπάνω από "notified body". Ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά ευκολο (εφόσον πραγματικά το προϊόν συμμορφόνεται στη προδιαγραφή) πρεπει να ανυσηχεί διπλά όταν κάποιο δε το έχει. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
soteras Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Η σακουλα παντως στα lidl χρεωνετε απο την 1η μερα λειτουργιας τους
ixthy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Όταν πουλάν πλαστικές σακούλες για να βάζεις τις πάνες του μωρού μια - μια, τότε για ποιο περιβάλλον μας λένε; Το είδα και τρελάθηκα... σακουλίτσες που χωράνε 1 χεσμένη πάνα μόνο. Αλλά φαίνεται ότι επειδή αυτές τις πληρώνουμε είναι οικολογικές!!!! Σε κάβα παίρνω δώρο και η σακούλα δώρου δε χρεώνεται (Απ' έξω έχει επίστρωση πλαστικού). Παίρνω ένα μπουκάλι κρασί για μένα και ζητώ σακούλα... Και μου λέει το παιδί εεεε ξέρετε θα πρέπει να χρεωθείτε!!! Και ρωτώ... όσοι από εσάς λέτε ότι επιτέλους που έγινε το μέτρο!!! Πλαστικές σακούλες φάγατε για βραδινό;
MikeJ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Αν σε ενδιαφέρει το περιβάλλον πραγματικά, κάνεις μια καμπάνια 1-2 μήνες όπου ενημερώνεις το κόσμο ότι η πλαστική σακούλα για ψώνια καταργείται πλήρως και παράλληλα δίνεις κίνητρα μοιράζοντας ή πουλώντας πολύ φθηνά επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες και μετά παπαλα η σακούλα. όποιος ψωνίζει ή θα έχει πολλαπλών χρήσεων ή χεράκια.. μια-δυο-τρεις θα το εμπεδώσουν όλοι. Αλλά όταν σε ενδιαφέρει απλά να αρπάξεις λεφτά και φοράς το προσωπείο του οικολόγου βάζεις ένα μικρό πέναλτι ( που μάλιστα είναι τόσο μικρό ώστε να μην λειτουργεί ιδιαίτερα αποτρεπτικά) και μετά είναι όλα ωραία και καλά όπως γίνεται με τα περισσότερα πράγματα που είναι "κακά" ή και παράνομα ακόμα αλλά έναντι κάποιου χρηματικού ποσού όλα ξεχνιούνται. 5
george kesoglu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Στις 28/12/2017 στις 6:53 ΜΜ, fotodv7 είπε Θα σταματήσουν και τα γερόντια να ρίχνουν 10 σακούλες μαζί με το γάλα και το γιαούρτι μέσα στη σακούλα Παντα μου την έδινε στα νεύρα όταν το έβλεπα
Dts_Dimensions Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Και ακούει το νέο μέτρο η πεθερά μου στις ειδήσεις και λέει: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΣ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!!! Έλεος μαρή αγόρασε σακούλες σκουπιδιών, υπάρχουν εδώ και χρόνια!!!
alfeios Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, Dts_Dimensions είπε Και ακούει το νέο μέτρο η πεθερά μου στις ειδήσεις και λέει: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΣ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!!! Έλεος μαρή αγόρασε σακούλες σκουπιδιών, υπάρχουν εδώ και χρόνια!!! Ευκαιρία να της παρεις δωρο. Αγορασε της μερικες δεκαδες σακούλες σκουπιδιων 1
staurosss Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 0,04 στον σκλαβενιτη, τις εκανα σουπα, εχουν ωραια γευση
Προτεινόμενες αναρτήσεις