Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει και λέγονται σακούλες σκουπιδιών. Άλλο που στην Ελλάδα έχουμε μάθει κρεμασμένη σακούλα σούπερ μάρκετ στο συρτάρι και όταν γεμίσει πετάμα

Πρακτικό και βολικό σου είπε.

​Όχι μέχρι να γεμίσει, να βρωμάει όλο το σπίτι, ούτε να έχεις 3 σακούλες σκουπιδιών, άρα και 3 κάδους σκουπιδιών στο σπίτι, για τα χάρτινα, τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα και τα μη ανακυκλώσιμα...

• Like 2
  • Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Μεγαλη αληθεια και ακομα σοβαροτερο προβλημα. Δεν ξερω αν αλλαξε κατι, αλλα σε πολλες περιοχες τα σκουπιδιαρικα φορτωνουν πρασινους και μπλε καδους. Πετανε οτι να ναι μεσα.

Για το παραπανω καλο το μετρο, αλλα θα πρεπει να τροποποιηθει καποια διαταξη ωστε να υπαρχει η δυνατοτητα να μπορεις να μεταφερεις αγαθα διχως να σου επιβαλεται εμεσως του να αγορασεις σακουλες απο τους ιδιους.

Το να σου πω, εγώ δεν είχα ποτέ θέμα σε μαγαζί είτε με τσάντα είτε με πλαστική σακούλα. Εδικά με τσάντα έχω μπει άπειρες φορές και σε Αβ και σε. Σκλαβενίτη

• Like 1
Δημοσ.

παιδια βλεπω οτι το επιπεδο σκεψεως μερικων ειναι νηπιακου επιπεδου,το να νομιζεις οτι μπορει ιδιωτης να σου φυλαξει την τσαντα χωρις καποια αδεια απο κρατικο φορεα ή συνομολογηση συμβασεως με τον ενδιαφερομενο οπου θα παρεχονται και οροι αποκαταστασης σε περιπτωση φθορας-κλοπης με ξεπερναει,αναρωτιεμαι που ζω ...και τι θα ψηφιζουν αυτοι που αφηνουν τις τσαντες τους .

Τα μαγαζια ειναι δημοσιοι χωροι,μπαινεις οπως θες ,κρατας οτι τσντα θες,αν προκυψει θεμα φωναζεις την αστυνομια και τελος.

Ακου εκει να αφησω την τσαντα στην υποδοχη...

• Like 2
Δημοσ.

Το περιβαλλοντικό κέρδος ποιο είναι;

Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιούσα τις σακούλες του σούπερμάρκετ για να βάζω σκουπίδια. 

Αν δεν είχα του σούπερ θα αγόραζα άλλες...

Για να γεμίσεις μια κλασική μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπίδιών χρειάζεται να περάσουν 2 εβδομάδες. Αυτή θα την κρατάμε μέσα στο σπίτι;

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιούσα τις σακούλες του σούπερμάρκετ για να βάζω σκουπίδια.

Για να γεμίσεις μια κλασική μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπίδιών χρειάζεται να περάσουν 2 εβδομάδες. Αυτή θα την κρατάμε μέσα στο σπίτι;

Μειώνεται η κατανάλωση πλαστικής σακούλας. Μπορείς να πάρεις αντίστοιχο μέγεθος σακούλας σκουπιδιών.

• Like 2
Δημοσ.

Πουλανε σακουλες σκουπιδιων μικροτερων μεγεθων. Ευελπιστουν και μακαρι με το παραπανω μετρο, να περιοριστουν οι σακουλες - και κατα προεκταση τα πλαστικα - γενικοτερα. Ειδικα στις θαλασσες.

Ειναι μερος της νοοτροπιας μας, πως αν δεν πληρωσεις για κατι δεν το υπολογιζεις, και μακαρι τουλαχιστον ετσι τα πραγματα να γινουν καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Πουλανε σακουλες σκουπιδιων μικροτερων μεγεθων. Ευελπιστουν και μακαρι με το παραπανω μετρο, να περιοριστουν οι σακουλες - και κατα προεκταση τα πλαστικα - γενικοτερα. Ειδικα στις θαλασσες.

Ειναι μερος της νοοτροπιας μας, πως αν δεν πληρωσεις για κατι δεν το υπολογιζεις, και μακαρι τουλαχιστον ετσι τα πραγματα να γινουν καλυτερα.

Από τα να πουλάνε πλαστικές σακούλες τα σούπερ μάρκετ, θα μπορούσαν να δίνουν δωρεάν χάρτινες σακούλες, έτσι δε θα εξάλειπταν αλλά θα μηδένιζαν τη χρήση της πλαστικής σακούλας, στόχος όμως είναι με πρόφαση την οικολογική συνείδηση, να μαζέψει λεφτά το κράτος...

• Like 1
Δημοσ.

Από τα να πουλάνε πλαστικές σακούλες τα σούπερ μάρκετ, θα μπορούσαν να δίνουν δωρεάν χάρτινες σακούλες, έτσι δε θα εξάλειπταν αλλά θα μηδένιζαν τη χρήση της πλαστικής σακούλας, στόχος όμως είναι με πρόφαση την οικολογική συνείδηση, να μαζέψει λεφτά το κράτος...

Δεν εχω βρει στην Ελλαδα τετοιες, αλλα θα σου πω τι γινεται περι δωρεαν.

Πριν καποια χρονια, στα πλαισια του οικολογικου αφυπνισμου και συνείδησης, μοιραζαν κατι πολυ ωραιες σκληρες μπλε σακουλες για πολλαπλες χρησεις.

Δεν διανοεισαι τι εγινε στο μοιρασμα. Τις επαιρναν 5-5. Κυριολεκτικα. Το ιδιο και με τους οικιακους καδους κομποστοποιησης που κατεληξαν για να χρησιμοποιουνται για οτιδηποτε αλλο εκτος απο κομποστοποιηση.

Δυστυχως κατι αντιστοιχο φανταζομαι θα γινοταν και με τις χαρτινες.

Μια πολυ καλη λυση, θα ηταν να απαγορευτει εντελως η χρηση πλαστικων σακουλων, και αντι αυτων να ειχαμε αντιστοιχες απο καναβη.

Αλλα παραμενει ταμπου στην Ελλαδα κατι τετοιο προς το παρων.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια βλεπω οτι το επιπεδο σκεψεως μερικων ειναι νηπιακου επιπεδου,το να νομιζεις οτι μπορει ιδιωτης να σου φυλαξει την τσαντα χωρις καποια αδεια απο κρατικο φορεα ή συνομολογηση συμβασεως με τον ενδιαφερομενο οπου θα παρεχονται και οροι αποκαταστασης σε περιπτωση φθορας-κλοπης με ξεπερναει,αναρωτιεμαι που ζω ...και τι θα ψηφιζουν αυτοι που αφηνουν τις τσαντες τους .

Τα μαγαζια ειναι δημοσιοι χωροι,μπαινεις οπως θες ,κρατας οτι τσντα θες,αν προκυψει θεμα φωναζεις την αστυνομια και τελος.

Ακου εκει να αφησω την τσαντα στην υποδοχη...

Καλα, προτού ξεπεραστεις εσύ, πρόλαβε να σε ξεπεράσει η πραγματικότητα....

• Like 1
Δημοσ.

Το μετρο ειναι αριστο, και ας αργησε, η εφαρμογη του με προβληματιζει και συγκεκριμενα η πιθανοτητα απλα να αποτελεσει δικαιολογια ωστε να περασουν καποιοι επιπλεον χρεωσεις, διχως να υπαρχει η εναλλακτικη να φερνεις τις δικες σου σακουλες πολλαπλων χρησεων κτλ.

ΑΒ δεν εχω δοκιμασει να μπω, στα lidl παντως εχουν θυριδες και εχω προσεξει να κλειδωνουν μεσα σακουλες. Στο φιλο ζητησε ο security να τοποθετησει το σακιδιο του εκει.

Σωστος για το mediamarket, ξεχασα να αναφερω πως ειναι διαφορες επιχειρησεις (κυριως αλυσιδες) οπου δεν επιτρεπεται η εισοδος (παλι σε αντρες) με σακιδια και τσαντες και ζητουν να κλειδώνονται.

Περι κοστους που αναφερθηκε προηγουμενος, τα 3 λεπτα συν 24% ειναι κατα πολυ παραπανω απο 2€ σε ενα χρονο. Ποσο που τουλαχιστον εγω δεν θελω να πληρωνω, και υπαρχουν εναλλακτικες.

Δε βλέπω γιατί να σε προβληματίζει.

Και τώρα υπάρχουν κάποιοι που πηγαίνουν στα σουπερ μαρκετ με πάνινες τσάντες πολλαπλής χρήσης, λίγοι αλλά υπάρχουν. Έχω δει κανα δύο κάποιες φορές.

Σε 2 χώρες που έχω ζήσει για λίγο και όπου ίσχυε ακριβώς το σύστημα αυτό μια χαρά πήγαιναν όλοι με τις πάνινες τσάντες τους χωρίς κανε΄να πρόβλημα. Εγώ δεν είχα συνηθήσει και δε το έκανα ομολογώ αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Μην υπερβάλουμε.

Δημοσ.

Δε βλέπω γιατί να σε προβληματίζει.

Και τώρα υπάρχουν κάποιοι που πηγαίνουν στα σουπερ μαρκετ με πάνινες τσάντες πολλαπλής χρήσης, λίγοι αλλά υπάρχουν. Έχω δει κανα δύο κάποιες φορές.

Σε 2 χώρες που έχω ζήσει για λίγο και όπου ίσχυε ακριβώς το σύστημα αυτό μια χαρά πήγαιναν όλοι με τις πάνινες τσάντες τους χωρίς κανε΄να πρόβλημα. Εγώ δεν είχα συνηθήσει και δε το έκανα ομολογώ αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Μην υπερβάλουμε.

Γραφω στο πρωτο μου post για αρνηση εισοδου με σακιδιο και σακουλας πολλαπλων χρησεων σε εμενα, και με σακιδιο σε φιλο. Δεν εχω παει σε ΑΒ στα lidl παντως εχουν θεσεις για να κλειδωνουν τις τσαντες οπου απο οτι μου εχουν πει και εχω προσεξει, τις βαζουν εκει.

Πραγματι αυτο συμβαινει στο εξωτερικο - το γραφω επισης - αλλα εδω δεν ξερω κατα ποσο θα επιτρεπεται. Στη χειροτερη θα πηγαινω στον ΑΒ εφοσων δεν υπαρχει προβλημα, αλλα δεν ξερω τι γινεται, και κυριως τι θα γινεται σε υπολοιπα super market και αντιστοιχες επιχειρησεις.

Δημοσ.

Γραφω στο πρωτο μου post για αρνηση εισοδου με σακιδιο και σακουλας πολλαπλων χρησεων σε εμενα, και με σακιδιο σε φιλο. Δεν εχω παει σε ΑΒ στα lidl παντως εχουν θεσεις για να κλειδωνουν τις τσαντες οπου απο οτι μου εχουν πει και εχω προσεξει, τις βαζουν εκει.

Πραγματι αυτο συμβαινει στο εξωτερικο - το γραφω επισης - αλλα εδω δεν ξερω κατα ποσο θα επιτρεπεται. Στη χειροτερη θα πηγαινω στον ΑΒ εφοσων δεν υπαρχει προβλημα, αλλα δεν ξερω τι γινεται, και κυριως τι θα γινεται σε υπολοιπα super market και αντιστοιχες επιχειρησεις.

Τι πάει να πει "αν θα επιτρέπεται" ... και τώρα επιρέπεται. Δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ ΣΜ που να μην επιτρέπει να μπεις με πάνινη τσάντα σαν αυτές που έδωσα link παραπάνω. Αν τύχει να μη πηγαίνω με τσάντα πλάτης με μηχανάκι, έχω πάει με τσάντες του lidl ΄- που είναι λίγο πιο βαριού τύπου και αντέχουν αρκετές χρήσεις - σε και ΑΒ και στο lidl χωρίς κανένα πρόβλημα. Γιατί να βλέπουμε παντού φαντάσματα και προβλήματα?

Αν έχεις τέτοια τσάντα - αυτές τις πάνινε ή κάποιες που είναι σαν δύχτι - και σου τύχει πρόβλημα ζήτα να μιλήσεις πολιτισμένα με τον υπέυθυνο και αν συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα μη ξαναπας εκεί. Θα μάθουνε και τα ΣΜ, σιγά σιγά όλοι θα αλλάξουμε συνήθεια, δεν είναι τίποτα τραγικό.

Δημοσ.

Τι πάει να πει "αν θα επιτρέπεται" ... και τώρα επιρέπεται. Δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ ΣΜ που να μην επιτρέπει να μπεις με πάνινη τσάντα σαν αυτές που έδωσα link παραπάνω. Αν τύχει να μη πηγαίνω με τσάντα πλάτης με μηχανάκι, έχω πάει με τσάντες του lidl ΄- που είναι λίγο πιο βαριού τύπου και αντέχουν αρκετές χρήσης - σε και ΑΒ και στο lidl χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με τετοιου τυπου λοιπον τσαντα που επιχειρησα να μπω το καλοκαιρι στο σκλαβενιτη στη περιοχη μου, ζητηθηκε να την αφησω στην υποδοχη. Στα lidl, τουλαχιστον επισης σε αυτα που ειναι επισης στη περιοχη μου, εχουν θεσεις να κλειδωνεις μεσα τις τσαντες, οπου και φαινεται πως κανουν. Δεν ξερω αν αλλαζει η πολιτικη ανα καταστημα, απο τον σκλαβενιτη τουλαχιστον περιμενω απαντηση για το τι ισχυει.

Υγ. Περαν του σκλαβενιτη και του lidl, το ιδιο εκαναν την ανοιξη περιπου και τα mediamarkt. Εχω την εντυπωση πως ισχυει και στα jumbo, ας επιβεβαιωσει η διαψευσει καποιος που ψωνιζει απο εκει.

Δημοσ.

Με τετοιου τυπου λοιπον τσαντα που επιχειρησα να μπω το καλοκαιρι στο σκλαβενιτη στη περιοχη μου, ζητηθηκε να την αφησω στην υποδοχη. Στα lidl, τουλαχιστον επισης σε αυτα που ειναι επισης στη περιοχη μου, εχουν θεσεις να κλειδωνεις μεσα τις τσαντες, οπου και φαινεται πως κανουν. Δεν ξερω αν αλλαζει η πολιτικη ανα καταστημα, απο τον σκλαβενιτη τουλαχιστον περιμενω απαντηση για το τι ισχυει.

Δεν έχω πάει ποτέ σε Σκλαβενίτη με τσάντα ομολογώ, μου φαίνεται περίεργο. Δε νομίζω ότι θα μπορεί να "σταθεί" σαν πολιτική αν αρχίσουν όλο και περισσότεροι να πηγαίνουν με τέτοιες. Θα στρώσουν και αυτοί. Στη τελική, αν μιλάμε για μία τέτοια τσάντα τη διπλώνεις και τη βάζεις στη τσέπη, αν είναι σημαντικό να πας στον Σκλαβενίτη αντι σε άλλο ΣΜ. 

Στο lidl - σε αυτό στην Λ. Αθηνών - έχω πάει ακρετές φορές με τσάντα παρόμοια με αυτή, άδεια, προφανές γιατί βόλευε στη μηχανή (είχα και κράνος μαζί). Δε μου είπε ποτέ κανείς κάτι. Εκεί δεν έχουνε θυρίδες βέβαια, αλλά έχω πάει με τσάντα "σχολική" σε αυτό στον Κηφισό στο ύψος της γέφυρας πριν το περιστέρι που έχει θυρίδες χωρίς πρόβλημα (και δεν έχω δει και ποτέ κανέναν να τις χρησιμοποιεί, νομίζω έχουν πέσει σε αχρηστία).

Άσε που το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι να αρχίσουν να πουλάνε τέτοιες τσάντες τα ΣΜ σε κεντρικό σημείο. Δε θα έχει τότε νόημα να απαγορεύουν χρήση προϊόντος που πουλάνε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...