Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι γίνεται παντού με ένα μεγάλο γ@μιεστε  στους φωστήρες που θα πάνε να βάλουν πρόστιμα γιατί δε δίνουν τα κουλούρια χυμα

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι' αυτή τη χώρα.

• Έρευνα έδειξε πως η εισαγωγή αυτού του μέτρου στην Ουαλλία οδήγησε σε δραματική μείωση της χρήσης σακούλας από ΣΜ και την αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών (τεράστια αύξηση του "φέρνω δική μου") -- η χρήση σακούλας μιας χρήσης μειώθηκε κατά 94%, και σύντομα "Plastic bags became socially unacceptable - on par with wearing a fur coat or not cleaning up after your dog".
  • Στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες και πόλεις λαμβάνουν παρόμοια μέτρα (απαγόρευση απλής σακούλας, χρέωση "οικολογικής").
  • Εδώ στη Γερμανία γίνονται παρόμοιες κινήσεις, π.χ. πέρσι τα Lidl δεν έχουν πλέον ούτε καν βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες. Πιο πριν είχαν και τις χρέωναν, αλλά φαίνεται επειδή δεν ξέρουν από μπίζνες αποφάσισαν να αφήσουν στο τραπέζι τα έσοδα από τη μετακύλιση του κόστους στον καταναλωτή. :lol::lol: Πρόπερσι τα Rewe έκαναν το ίδιο.
  • Έρευνα για τα αποτελέσματα της πολιτικής χρέωσης στην Αγγλία.

Όλα αυτά τα πράγματα είναι γελοία εύκολο να τα βρει κανείς στο ιντερνετ... αν θέλει.

Επίσης δε θέλει πολύ μυαλό για να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα κι αν στην πράξη το μέτρο σήμερα που μιλάμε δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, σε μάκρος χρόνου ΠΑΝΤΑ υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία των ανθρώπων από τέτοιες κινήσεις, η οποία οδηγεί σε εκ των έσω αλλαγή συμπεριφοράς προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Σχεδόν όλοι το έχετε ζήσει αυτό στο πετσί σας αν καθήσετε να το σκεφτείτε.

Όταν με το καλό αρχίσουν να χρεώνουν για να κατεβάσεις αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης στο κέντρο της Αθήνας να μαζευτούμε πάλι όλοι εδώ να μας πείτε τα σοφά σας συμπεράσματα και γι' αυτό.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, defacer είπε

Για την χωρα υπαρχει ελπιδα, για αυτους που πιστευουν οτι τους πασαρουν απο εξω δεν υπαρχει ελπιδα.

• Like 3
Δημοσ.

Βεβαια την λυπηθηκα την υπαλληλο που παιδευοταν με τα  ψιλολογια.Μεχρι που χαμογελασα οταν με παροτρυνε γελωντας να φερω σακουλα δικια μου :D

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, defacer είπε

Αυτα τα "εδω στην Γερμανια" κλπ δεν εχουν πλεον καμια απηχηση πρεπει να ξερεις. Απολυτως καμια, ισα ισα εχουν αντιθετο αποτελεσμα. Οσο για το παραδειγμα των Lidl, τι να πω.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, defacer είπε

• Έρευνα έδειξε πως η εισαγωγή αυτού του μέτρου στην Ουαλλία οδήγησε σε δραματική μείωση της χρήσης σακούλας από ΣΜ και την αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών (τεράστια αύξηση του "φέρνω δική μου") -- η χρήση σακούλας μιας χρήσης μειώθηκε κατά 94%, και σύντομα "Plastic bags became socially unacceptable - on par with wearing a fur coat or not cleaning up after your dog".
  • Στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες και πόλεις λαμβάνουν παρόμοια μέτρα (απαγόρευση απλής σακούλας, χρέωση "οικολογικής").
  • Εδώ στη Γερμανία γίνονται παρόμοιες κινήσεις, π.χ. πέρσι τα Lidl δεν έχουν πλέον ούτε καν βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες. Πιο πριν είχαν και τις χρέωναν, αλλά φαίνεται επειδή δεν ξέρουν από μπίζνες αποφάσισαν να αφήσουν στο τραπέζι τα έσοδα από τη μετακύλιση του κόστους στον καταναλωτή. :lol::lol: Πρόπερσι τα Rewe έκαναν το ίδιο.
  • Έρευνα για τα αποτελέσματα της πολιτικής χρέωσης στην Αγγλία.

Όλα αυτά τα πράγματα είναι γελοία εύκολο να τα βρει κανείς στο ιντερνετ... αν θέλει.

Επίσης δε θέλει πολύ μυαλό για να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα κι αν στην πράξη το μέτρο σήμερα που μιλάμε δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, σε μάκρος χρόνου ΠΑΝΤΑ υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία των ανθρώπων από τέτοιες κινήσεις, η οποία οδηγεί σε εκ των έσω αλλαγή συμπεριφοράς προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Σχεδόν όλοι το έχετε ζήσει αυτό στο πετσί σας αν καθήσετε να το σκεφτείτε.

Όταν με το καλό αρχίσουν να χρεώνουν για να κατεβάσεις αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης στο κέντρο της Αθήνας να μαζευτούμε πάλι όλοι εδώ να μας πείτε τα σοφά σας συμπεράσματα και γι' αυτό.

Εγώ που πουλάω χύμα ζωοτροφές, από 40 λεπτά το κιλό, τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Να χρεώσω 20 λεπτά το μισό κιλό και 4 λεπτά σακούλα; Και αν πάρει διάφορες ζωοτροφές; 4 λεπτά η κάθε σακούλα; Ρωτάω επειδή φαίνεται ότι ξέρεις τι κάνει ο Γερμανός και ο Ουαλός, να μάθω και εγώ ο Ελληναράς. Το να πετάμε δύο άρθρα για τα Lidl και να προσπερνάμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το νέο μέτρο και την προχειρότητά του είναι πολύ εύκολο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, defacer είπε

Σοβαρο παραδειγμα.Αυτοι μπορει να φανε πλαστικο hotdog , να κουκουλωσουν τους υπευθυνους της πιο μεγαλης πετρελαιοκηλιδας,η οικολογια τους μαρανε και η υγεια της τσιπουρας :D

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bluesattack είπε

Σοβαρο παραδειγμα.Αυτοι μπορει να φανε πλαστικο hotdog ,να προσπαθησουν να κουκουλωσουν τους υπευθυνους της πιο μεγαλης πετρελαιοκηλιδας,η οικολογια τους μαρανε και η υγεια της τσιπουρας :D

Και μονο αυτο ; Εκει καθε οικογενεια εχει απο ΕΝΑ αυτοκινητο ανα μελος, συνηθως μεγαλων κυβικων ΚΑΙ παλια τεχνολογιας.

Η Αμερικη ειναι η χωρα της παρανοιας. Στην Βοστωνη που εζησα 2 χρονια, στο Arlington (προαστεια της Βοστωνης 10 χιλ απο το κεντρο) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πωληση ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ποτων ΠΑΝΤΟΥ (οχι στα μπαρ κλπ, αλλα στα σουπερ μαρκετ και καθε ειδους μαγαζια λιανικης). ΑΛΛΑ μολις φτασεις στα 9 χιλιομετρα και μπεις στο κεντρο της Βοστωνης, δεν ισχυει και βλεπεις δεκαδες ΚΑΒΕΣ ποτων.

Δημοσ.
6 minutes ago, Miracle Worker said:

Εγώ που πουλάω χύμα ζωοτροφές, από 40 λεπτά το κιλό, τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Να χρεώσω 20 λεπτά το μισό κιλό και 4 λεπτά σακούλα; Και αν πάρει διάφορες ζωοτροφές; 4 λεπτά η κάθε σακούλα; Ρωτάω επειδή φαίνεται ότι ξέρεις τι κάνει ο Γερμανός και ο Ουαλός, να μάθω και εγώ ο Ελληναράς. Το να πετάμε δύο άρθρα για τα Lidl και να προσπερνάμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το νέο μέτρο και την προχειρότητά του είναι πολύ εύκολο.

Ναι αλλά δε φταις εσύ σε αυτό. Έτσι είναι ο νόμος,  άρα όλοι θα χρεώνουν τη σακούλα άρα δε σε βάζει σε μειονεκτική θέση. Σαν μια μικρή αύξηση του ΦΠΑ είναι που τους πιάνει όλους. 

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι οι πελάτες να φέρνουν δικές τους ή ακόμα καλύτερα να έρχονται με τα δικά τους δοχεία (εγώ όταν γυρνάω από το pet shop τη τροφή τη ρίχνω σε τάπερ κλπ από παγωτά κ.ο.κ.)  να τους τα γεμίζεις και να μην υπάρχει καν σακούλα.

Δημοσ.

Πωπω τι να δω σήμερα στο πάρκο μάλωναν για τα σκατα των σκύλων.... Φαίνεται τώρα δεν θα έχουν τις δωρεάν σακούλες από τα super market. Και μάζευαν που μάζευαν οι κάποιοι ελάχιστοι τώρα θα είναι ακόμη λιγότεροι...

Σκατοπέδια παντού θα γεμίσουμε και φταίει αυτό το μέτρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, silverado said:

Για την χωρα υπαρχει ελπιδα, για αυτους που πιστευουν οτι τους πασαρουν απο εξω δεν υπαρχει ελπιδα.

Σωστά. Γάμα τα μετρήσιμα νούμερα, εσύ ξέρεις καλύτερα και χωρίς δεδομένα.

1 hour ago, QuitLife said:

Αυτα τα "εδω στην Γερμανια" κλπ δεν εχουν πλεον καμια απηχηση πρεπει να ξερεις. Απολυτως καμια, ισα ισα εχουν αντιθετο αποτελεσμα. Οσο για το παραδειγμα των Lidl, τι να πω.

Δε νομίζω ότι κατάλαβες τι θέλω να πω. Βασικά, εστιάζοντας από όλα αυτά που είπα στο σημείο που δεν έχει καμία σημασία (Γερμανία), δείχνεις μάλλον το αντίθετο.

Το point μου είναι πως ανάμεσα στις παρακάτω δύο επιλογές

1. Όλος ο πλανήτης δεν ξέρει τι κάνει, πληρωμένες πολυεθνικές και illuminati -- εκτός από τους Έλληνες. Εκτός από εσάς, εδώ, προσωπικά.
  2. Δεν ξέρετε τι λέτε.

Θα πάρω το δεύτερο ως πιθανότερο. Το ξέρω βέβαια πως όταν σου πασάρουν κάτι απέξω (δηλαδή όταν το ψάχνεις μόνος σου και παραθέτεις στοιχεία) είναι κακό όπως λέει ο silverado ενώ όταν σου το λένε άκυροι τύποι στο ιντερνετ χωρίς κανένα στοιχείο (δηλαδή σου το πασάρουν απλά είναι Έλληνες οπότε "από μέσα") είναι καλό, αλλά τόσο μυαλό έχω τόσο σκέφτομαι.

1 hour ago, Miracle Worker said:

Ναι. Είναι τόσο δύσκολο; Θα έρθει κάποιος να πάρει 25 σακούλες ζωοτροφές και θα χρεωθεί ένα ευρώ παραπάνω και; Τι ακριβώς θα γίνει; Θα σταματήσουν οι πελάτες να υπάρχουν επειδή έχουν λεφτά για κατοικίδιο (δε μπορώ να φανταστώ άλλο ζώο για το οποίο παίρνεις 500 γραμμάρια τροφή) αλλά τα έχουν ακριβώς και δεν τους περισσεύει ένα ευρώ το μήνα παραπάνω;

Πέρα από αυτό, το ζήτημα που αναφέρεις είναι τελείως διαφορετικό από το θέμα του θρεντ. Σα να λέμε απαγορεύουμε την πώληση αλκοόλ στους κάτω των 18 για προφανείς λόγους και έρχεσαι να μου πεις "έστελνα το παλικάρι να πάρει μπύρες από το περίπτερο, τι θα κάνω τώρα". Αυτό είναι τελείως διαφορετική συζήτηση από το αν είναι καλό να απαγορεύεται η πώληση. Αν είναι κακό το μέτρο, είναι κακό. Αν είναι καλό και απλά έχει κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες, συζητάμε με καλή πίστη για να τις αντιμετωπίσουμε. Το να μην παίρνεις θέση ευθέως πάνω στην αξία του μέτρου και αντ' αυτού να αρχίζεις τις ιστορίες για τη δική σου πολύ συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ορισμός του βλέπεις τα δέντρα και χάνεις το δάσος.

Έτσι κάνεις και με τα φάρμακα όταν σου λέει ο γιατρός να τα πάρεις, ή απλά εκεί το να δέχεσαι αμάσητο (και δεν το λέω με την κακή έννοια) ότι σου λένε είναι για κάποιο λόγο ΟΚ;

1 hour ago, bluesattack said:

Σοβαρο παραδειγμα.Αυτοι μπορει να φανε πλαστικο hotdog , να κουκουλωσουν τους υπευθυνους της πιο μεγαλης πετρελαιοκηλιδας,η οικολογια τους μαρανε και η υγεια της τσιπουρας :D

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από το chief troll του φόρουμ αλλά έχεις απόλυτο δίκιο. Στη χώρα του fuck logic όταν κάποιος κάνει κάτι που δεν ήταν καλό, αυτομάτως οτιδήποτε άλλο κάνει οφείλει επίσης να θεωρείται λάθος. Ιδιαίτερα όταν δεν το κάνει ο ίδιος άνθρωπος, ούτε καν το ίδιο όργανο. Πως λέμε σοβαρό παράδειγμα ποδοσφαιριστή ο Μέσι, το ήξερες εσύ ότι ένας βοηθός φυσιοθεραπευτή της Μπάρτσα δέρνει τη γυναίκα του;

Απλά λύπη. Όχι για σας, οι ενήλικες είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους. Αλλά για αυτούς που παίρνετε μαζί σας.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, defacer είπε

Δε νομίζω ότι κατάλαβες τι θέλω να πω. Βασικά, εστιάζοντας από όλα αυτά που είπα στο σημείο που δεν έχει καμία σημασία (Γερμανία), δείχνεις μάλλον το αντίθετο.

Το point μου είναι πως ανάμεσα στις παρακάτω δύο επιλογές

1.  εκτός από τους Έλληλες. Εκτός από εσάς, εδώ, προσωπικά.
  2. Δεν ξέρετε τι λέτε.

Οι απαντησεις σου περιεχουν ΗΔΗ τις απαντησεις, οποτε εγω απλα τις επισημαινω.

"Εκτος απο ΕΣΑΣ".

Ποιοι ειμαστε ΕΜΕΙΣ ; Εξωγηινοι ; Εσωγηινοι ; Πλέμπα ; Φουκαράδες ; Αγράμματοι ;

Οπως ειπα και πριν, μας ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ οι αποψεις ανθρωπων που γραφουν ¨ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ" κλπ.

Καλη τυχη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, defacer είπε

Τα νουμερα πισω απο τα νουμερα κρυβονται.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...