MikeJ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, bilya said: 8 minutes ago, blaze71002 said: όλα αυτά που δείχνει η φωτο εκτος ίσως απο ένα δύο, ανακυκλώνονται. Άρα ατυχές παράδειγμα. Το θέμα είναι ποιος τα ανακυκλώνει ; Στην Ελλάδα σχεδόν κανείς. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τι σόι ανακύκλωση έχουμε στην χώρα μας όταν στον ίδιο κάδο ρίχνουμε πλαστικό,γυαλί,χαρτί και αλουμίνιο....Μήπως είναι για τα μάτια του κόσμου ; Σήμερα πέρασα από Πειραιά και φαίνεται είχε μόλις τελειώσει μια λαική και οι καθαριστές του δήμου πετούσαν μέσα στο μπλε κάδο το πάγο που είχε μείνει από το ψαρά της λαικής. Το γιατί ένιωσαν την ανάγκη να βάλουν το πάγο που θα έλιωνε και θα γινόταν νερό μέσα σε μπλε κάδο δε το κατάλαβα. Α, επίσης στην Αγγλία έμαθα ότι μετά τη σακούλα, ο νέος εχθρός είναι το καλαμάκι.... και μιλάνε για κατάργηση. Βέβαια εκεί πίνουνε (επί το πλείστον) μόνο ζεστά ροφήματα. Να δω να κόβουν στον Έλληνα το φραπέ και το φρέντο ή να του λένε πιες το με το ποτήρι και τι άλλο΄... Τότε θα αρχίσει η επανάστασις... 1
Damachi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πηρα 2 μπουγατσες στο χερι ετσι χωρις σακουλα ΜΕ ΒΡΟΧΗ - γιατι πληρωνουμε τα σκ@τα των γυφτων και των αλλων που τις πεταγανε 10-10 . Στη στροφη πιο κατω ενας τζιπατος εχει το σκυλι του να χεζει πανω στο πεζοδρομιο και τσουπ πεταει και τη καφεδαρα του κατω . Απλως νιωθω και πολυ μ@κακας με τα κηρυγματα οικολογιας στο μπουρδελο που ζουμε ... Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από Damachi 1
vasvas100 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Η λογική αυτής της επιβολής είναι γελοία. Ναι μεν πρέπει να αποκτήσει ο Έλληνας οικολογική συνείδηση αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Καταρχήν η επιβολή φπα σε τέλος είναι ελληνική επινόηση. Επίσης σε τι με εμποδίζει να παίρνω την καινούργια σακούλα και να την τσαλακωνω όμορφα και να του τη δίνω? Και τέλος στο δικό το συναφι ας πούμε (καβα ποτων) αγοράζεις ενα κρασί πχ 8.90€ αντι να στο βάλω σε σακούλα ναυλον και πληρώσεις 8.94€ μου ζητάς να το βάλω σε χάρτινη δώρου που δεν τη χρεώνουμε. Στη μία μου έχεις κοστίσει 0.04 και στην άλλη 0.30. Τι κάνεις εκεί? Οεο?
Vassilis_24 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bilya είπε 1 ώρα πριν, blaze71002 είπε όλα αυτά που δείχνει η φωτο εκτος ίσως απο ένα δύο, ανακυκλώνονται. Άρα ατυχές παράδειγμα. Kι η πλαστική σακούλα ανακυκλώνεται, το θέμα με τ'ανακυκλώσιμα στην Ελλάδα βέβαια είναι αν όντως ανακυκλώνονται ακόμα και μετά που μπαίνουν στο σωστό κάδο ή αν καταλήγουν μαζί με τα μη ανακυκλώσιμα... 51 λεπτά πριν, Damachi είπε Πηρα 2 μπουγατσες στο χερι ετσι χωρις σακουλα ΜΕ ΒΡΟΧΗ - γιατι πληρωνουμε τα σκ@τα των γυφτων και των αλλων που τις πεταγανε 10-10 . Στη στροφη πιο κατω ενας τζιπατος εχει το σκυλι του να χεζει πανω στο πεζοδρομιο και τσουπ πεταει και τη καφεδαρα του κατω . Απλως νιωθω και πολυ μ@κακας με τα κηρυγματα οικολογιας στο μπουρδελο που ζουμε ... Μόνο αυτός δεν είναι ο λόγος, για τον οποίο μπήκε το τέλος στις σακούλες... Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από Vassilis_24
Vassilis_24 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Το θέμα είναι ποιος τα ανακυκλώνει ; Στην Ελλάδα σχεδόν κανείς. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τι σόι ανακύκλωση έχουμε στην χώρα μας όταν στον ίδιο κάδο ρίχνουμε πλαστικό,γυαλί,χαρτί και αλουμίνιο....Μήπως είναι για τα μάτια του κόσμου ; Σήμερα πέρασα από Πειραιά και φαίνεται είχε μόλις τελειώσει μια λαική και οι καθαριστές του δήμου πετούσαν μέσα στο μπλε κάδο το πάγο που είχε μείνει από το ψαρά της λαικής. Το γιατί ένιωσαν την ανάγκη να βάλουν το πάγο που θα έλιωνε και θα γινόταν νερό μέσα σε μπλε κάδο δε το κατάλαβα. Α, επίσης στην Αγγλία έμαθα ότι μετά τη σακούλα, ο νέος εχθρός είναι το καλαμάκι.... και μιλάνε για κατάργηση. Βέβαια εκεί πίνουνε (επί το πλείστον) μόνο ζεστά ροφήματα. Να δω να κόβουν στον Έλληνα το φραπέ και το φρέντο ή να του λένε πιες το με το ποτήρι και τι άλλο΄... Τότε θα αρχίσει η επανάστασις... Σε μερικές περιοχές έχουν μπει και κίτρινοι κάδοι, οι οποίοι είναι αποκλειστικά για χαρτί, το πού καταλήγουν γενικώς κανείς δεν ξέρει... Μακάρι να καταργηθεί το καλαμάκι, να δω τι θα λένε οι Σαλονικιοί μετά
Anorymous Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 πηγα σημερα σουπερ εδωσα 1 ευρω και πήρα 2 σακουλες πολλαπλων χρησεων να δουμε ποσο θα αντεξουν
thodoris1985 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 2 hours ago, MikeJ said: Α, επίσης στην Αγγλία έμαθα ότι μετά τη σακούλα, ο νέος εχθρός είναι το καλαμάκι.... και μιλάνε για κατάργηση. Βέβαια εκεί πίνουνε (επί το πλείστον) μόνο ζεστά ροφήματα. Να δω να κόβουν στον Έλληνα το φραπέ και το φρέντο ή να του λένε πιες το με το ποτήρι και τι άλλο΄... Τότε θα αρχίσει η επανάστασις... Μακαρόνι νούμερο 2 4
ringboy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Το μονο κερδος που βλεπω απο το μετρο ειναι οτι η ταμιας του σουπερμαρκετ θα περιμενει πλεον ευγενικα να τελειωσουμε με το γεμισμα των πλαστικων σακουλων χωρις να βιαζεται να μας πει την τιμη πριν ετοιμαστουν οι σακουλες και αφου τελειωσει το γεμισμα θα μετρησει ομορφα και ωραια ποσες σακουλες χρειαστηκαν και θα τις χτυπησει και αυτες στην ταμειακη λεγοντας μας το τελικο ποσο. 2
PCharon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στη πρώτη μου επαφή με το σουπερμάρκετ χτες η ταμίας ρωτούσε αν θα χρειαστούν σακούλες και οι πελάτες απαντούσαν ναι. Μόνη διαφορά που τις πλήρωναν. Σε μια ουρά πέντε ατόμων ήμουν ο μόνος που είχα δική μου σακούλα. Προσωπικά εδώ και καιρό και πριν το μέτρο κουβαλούσα δική μου σακούλα για τα καθημερινά μικροψώνια, συγκεκριμένα έχω εδώ και 2 χρόνια μια μικρή πλαστική από Leroy που με βολεύει, διότι δε γούσταρα να γεμίζω το σπίτι με πλαστικές από σουπερμαρκετ που ούτως ή άλλως πολλές φορές σκίζονταν. Μάζευα μόνο για τα σκουπίδια όπου και τις έβαζα ανά δύο επειδή σκίζονται εύκολα. Επειδή μόνο για τα σκουπίδια τις χρησιμοποιούσα, αντί να τις πληρώνω θα προτιμήσω να αγοράζω σακούλες σκουπιδιών που είναι και πιο κατάλληλες, είναι η μόνη διαφορά για εμένα. Για το περιβάλλον δε νομίζω να υπάρξει κάποια διαφορά εκ μέρους μου. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από PCharon
thodoris1985 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Κάπου στην αρχή είχαν αναφερθεί κάποιες σακούλες από πρακτικερ κτλ. Δεν έχω πάει μέχρι εκεί ακόμα. Επειδή δεν είναι δίπλα μου όμως και για να μην τρέχω άδικα, από που έχετε πάρει επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες; Πήρα σήμερα δυο από Σκλαβενίτη για να δοκιμάσω, απλά θέλω διάφορα χρώματα ανάλογα τι θα βάζω μέσα και κάποιες αντοχής. Έχετε να προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες;
PCharon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, divo είπε Καμια απολύτως. Ουτως ή αλλος η σακουλες σκουπιδιων δε μολύνουν το περιβάλλον, γιατι αυτες καταληγουν στο συστημα περισυλλογής και ανακύκλωσης που δεν εχουμε.....κατα τους ειδήμονες και οικολογους του Ελλαδισταν.... Ε, μα... Μία φορά την ημέρα πετάω σκουπίδια, έβαζα δύο σακούλες σουπερμάρκετ ανά πέταγμα, όλες εκεί μου πήγαιναν (πες περίπου 700 οξοδιασπώμενες σακούλες το χρόνο). Τώρα απλά θα αντικατασταθούν με αγοραστές σακούλες σκουπιδιών (350 μη διασπώμενες σακούλες το χρόνο), αναγκαστικά, πώς θα κατεβάζω τα σκουπίδια! Είδα σε κάποια κράτη έξω που δε χρησιμοποιούν σακούλες αλλά κάδους, όμως άλλο να μένεις σε μονοκατοικία κι άλλο σε οροφοδιαμέρισμα, πώς στο καλό θα μεταφέρεις τα σκουπίδια σου στον κάδο; Ή μήπως αν πετούσαμε χύμα σκουπίδια σε κάδους αυτό θα ήταν καλό για τη δημόσια υγεία; Στο μεταξύ αφού μας παίδεψαν με τις ψεύτικες οξοδιασπώμενες κάποια χρόνια ανακάλυψαν πως είναι χειρότερες από τις μη διασπώμενες. Ρίχνω μια ματιά στις ειδικές σακούλες σκουπιδιών που πωλούνται, πάλι βλέπω ακριβές μη διασπώμενες και πιο ακριβές οξο/φωτοδιασπώμενες, πουθενά βιοδιασπώμενες (που και να υπάρχουν γύρευε πόσο κοστίζουν). Κήπο για κομποστοποίηση δεν έχω καρδιά μου, χρειάζομαι σακούλες. Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό όσων βγάζουν νόμους που ενσωματώνουν Κοινοτικές Οδηγίες, λες και ζούμε σε άλλη πραγματικότητα, λες και είμαι στη Γερμανία με τίποτα κάδους έξω από τη μονοκατοικία μου και περνάνε 5 διαφορετικά σκουπιδιάρικα. 2
silverado Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, PCharon είπε Ε, μα... Μία φορά την ημέρα πετάω σκουπίδια, έβαζα δύο σακούλες σουπερμάρκετ ανά πέταγμα, όλες εκεί μου πήγαιναν (πες περίπου 700 οξοδιασπώμενες σακούλες το χρόνο). Τώρα απλά θα αντικατασταθούν με αγοραστές σακούλες σκουπιδιών (350 μη διασπώμενες σακούλες το χρόνο), αναγκαστικά, πώς θα κατεβάζω τα σκουπίδια! Είδα σε κάποια κράτη έξω που δε χρησιμοποιούν σακούλες αλλά κάδους, όμως άλλο να μένεις σε μονοκατοικία κι άλλο σε οροφοδιαμέρισμα, πώς στο καλό θα μεταφέρεις τα σκουπίδια σου στον κάδο; Ή μήπως αν πετούσαμε χύμα σκουπίδια σε κάδους αυτό θα ήταν καλό για τη δημόσια υγεία; Στο μεταξύ αφού μας παίδεψαν με τις ψεύτικες οξοδιασπώμενες κάποια χρόνια ανακάλυψαν πως είναι χειρότερες από τις μη διασπώμενες. Ρίχνω μια ματιά στις ειδικές σακούλες σκουπιδιών που πωλούνται, πάλι βλέπω ακριβές μη διασπώμενες και πιο ακριβές οξο/φωτοδιασπώμενες, πουθενά βιοδιασπώμενες (που και να υπάρχουν γύρευε πόσο κοστίζουν). Κήπο για κομποστοποίηση δεν έχω καρδιά μου, χρειάζομαι σακούλες. Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό όσων βγάζουν νόμους που ενσωματώνουν Κοινοτικές Οδηγίες, λες και ζούμε σε άλλη πραγματικότητα, λες και είμαι στη Γερμανία με τίποτα κάδους έξω από τη μονοκατοικία μου και περνάνε 5 διαφορετικά σκουπιδιάρικα. Σιγα το παιδεμα. Θα πληρωνεις το τελος των 0,04 ευρω σε καθε σακουλα σουπερμαρκετ αγοραζεις, μεχρι να μαθεις να χρησιμοποιεις μονο σακουλες σκουπιδιων για τα σκουπιδια σου. Τοτε θα σου βαλουν τελος 0,5 ευρω σε καθε σακουλα σκουπιδιων και καπακι 1 ευρω για την μεταφορα προς την επεξεργασια και 1 ευρω για την εισοδο της στην χωματερη. Σε περιπτωση που τα σκουπιδια σου ανακυκλωθουν στο απαραιτητο ποσοστο, θα μπαινεις σε κληρωση για πλουσια δωρα απο προιοντα ανακυκλωσης και για τους υπερτυχερους δωρεαν μεταφορα και ξεναγηση στον χωρο της χωματερης . Φυσικα οποια επιπλεον εξοδα προκυπτουν απο τυχον απαραιτητες απεργιακες κινητοποιησεις των καθαρισττων,οδηγων, ξεναγων, λογιστων. φρουρων και λοιπου προσωπικου, θα προστιθονται αυτοματα στην επομενη σακουλα σου. Για αποφυγη επιπλοκων, θα σου δινεται η δυνατοτητα να στειλεις τη σακουλα με κουριερ, με την αναλογη χρεωση, σε χωματερη που θα λειτουργει εκτος Ελληνικου χωρου. 3
telis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Εντωμεταξυ αν δει κάποιος το μέγεθος και το πάχος που έχουν οι σακούλες σκουπιδιών, σίγουρα αντίστοιχουν σε 3 ή 4 σακούλες σούπερ μάρκετ η κάθε μία. Δηλαδή αν χρησιμοποιείς τις σακούλες σούπερ μάρκετ για σκουπίδια έρχεται μια η άλλη σε πλαστικό για τον ίδιο όγκο σκουπιδιών. Και η πλάκα είναι ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα τις σακούλες σούπερ μάρκετ για σκουπίδια. Λες να έκανα μλκ;
orck Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άσε φίλε θα σε περιλάβει το μετωπο της της λογικής και των ευρωπαικων ιδεωδων. Τώρα υποχρέωση όλων μας είναι να πληρώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το τέλος οικολογικής αποχαυνωσης και να αισθανθούμε περήφανοι που επιτέλους συγκλιναμε με τους πολιτισμένους συμπατριώτες μας στην Ευρώπη. Αφού έτσι κάνουν και αυτοί. Είμαι εναντίων της αλόγιστης κατανάλωσης των "δωρεαν" σακουλων, ποτέ δεν πήρα παραπάνω από όσο χρειαζομουν, πολλές φορες μου σκιζοντουσαν επειδή υπερέβαλα οσον αφορα τις αντοχές τους και συχνά θυμόμουν την πλαστική πολλαπλών χρήσεων (έχω ξαναγράψει με βολεύουν του Leroy Merlin, έχει διαφορετικά μεγέθη). Αλλά μέχρι να βρεθεί ένας να μου εξηγήσει τι θα κάνουμε με τα σκουπιδια δεν πείθονται για την σκοπιμότητα. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από orck 2
ringboy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Απλως βρηκαν ενα πλαστικο πραγμα που το χρησιμοποιουν ολοι και το φορολογησαν. Αλλοιως θα φορολογουσαν και το γιαουρτι γιατι πωλειται σε πλαστικο κεσεδακι. (μη τους δινουμε και ιδεες) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις