silverado Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gas7777 είπε Σας έχω και μια έκπληξη. Η νέα κοινοτικη οδηγία επίσης λέει ότι όλες οι τσάντες σε οποιοδήποτε κατάστημα, ακόμα κ ρούχων πρέπει να είναι ανακυκλώσιμες. Μαντέψτε ποιος θα πληρώσει το τίμημα. Και ναι είναι ακριβότερες. Και φυσικά θα το εφαρμόσουμε χωρίς όμως να έχουμε τα μέσα να τις ανακυκλώσουμε. Μαλλον ανακυκλωση θελουν αυτοι που βγαζουν τις κοινoτικες οδηγιες. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από silverado 1 1
Damachi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Στις τουριστικες περιοχες το καλοκαιρι θα εχουμε δραματα αισχροκερδειας ... Οι παπαρες δεν εχουν ορισει ουτε μεγιστη επιτρεπομενη τιμη και ο καθε λαμογιος μπορει να χρεωνει σακουλακι και ευρο .... 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) και μετά τις σακούλες σειρά έχουν τα χάρτινα του καφέ Ωραίος τρόπος να μαζεύεις χρήμα απο το λαό στο όνομα της οικολογικής συνείδησης. Θα μπορούσαν να προτείνουν μείωση αντί για αύξηση Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από Χάρης Μυλωνίδης 1
pp6210 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 17 ώρες πριν, divo είπε α) Η μειωση ειναι και ο στοχος της Ελλαδας και εκει επανω θα δωσουν και στοιχεια στο τελος του χρονου. οι top ρυπαντές στη θαλασσα πιστευεις οτι προερχονται ως επι το πληστον, απο εμενα και εσενα που πεταμε το ποτηράκι μας και το καλαμάκι μας στη θαλασσα? Ή προερχονται απο τη μη σωστη διαχειρηση των απορριμάτων και τις παρανομες χωματερές ή κατι αλλο; β) εχει δωθει καποια αλλη εναλλακτικη λυση για να πεταμε τα σκουπιδια μας; Εκτος απο το να τα βαζουμε σε σακουλες και να τα ρίχνουμε στο κάδο που πολλες φορες ειναι και ανυπαρκτος αρα μενουν και εκτος; Και μια και μιλησες για παιδείαια, στη πορτα μου εχω ενα πρασινο και ενα μπλε καδο που ειναι και οι δυο γεμάτοι απο ανακυκλώσιμα αλλα και απο σκουπιδια. Ζητησα απο το δημο 2ο καδο γιατι ενας δεν επαρκεί για σκουπιδια. Η απαντηση ηταν δεν υπαρχει. Για ποια παιδεία λοιπον μιλαμε; Ακομα και να θελει καποιος...δεν μπορει!! γ) Αντι λοιπον να ανακοινωσουν συνολο μετρων που να αφορουν α)τις δικες μας υποχρεωσεις οπως το τελος με σκοπο τη μειωση του ογκου και β) σχεδιο -μελετη-αρχη εργων για το περιβαλον οπως καδους ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ υποχρεωτικη ανακυκλωση, σωστη διαχειρηση απορρυματων, απο τους ορμοδιους κρατικους παραγοντες, μείναμε μονο στο πρώτο σκελος το καθαρα για εισπρακτικους λογους. Ετσι λοιπον αυτο που ειπες " όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι" μετατράπηκε απο το κρατος οπως παντα στο : ΟΛΟΙ ΣΑΣ μπορειτε να πληρωσετε για να εισπραξουμε και να κλεισουμε τρύπες!! δ) Αποψη μου το οφελος θα ειναι μηδαμινό, τουλαχιστον σε οτι αφορα αυτες που πανε στα σκουπιδια, διοτι οι σακουλες των ΣΜ ειναι πολυ πιο ψιλές απο αυτες που θα χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής για σκουπίδια και οι οποίες πάλι θα θάβονται και δε θα λιώνουν ποτέ. Όλα όσα βάζεις στην κουβέντα ισχύουν, και οι χυτα, και η δημοτική ανακύκλωση κτλ, αλλά νομίζω χάνουμε λίγο το νόημα με τα μακρόσυρτα ποστ. Ανεξάρτητα από το μέτρο και τον εισπρακτική αξία που έχει για το κράτος, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αυτή της μείωσης πλαστικού μιας χρήσης. Είμαστε στην Ελλάδα, όπου τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) ούτε οι πολίτες ούτε το κράτος τα διαχειρίζονται σωστά - ούτε διαχωρίζουμε, ούτε πετάμε στο σωστό κάδο, ούτε ο δήμος τα πάει σε εργοστάσια ανακύκλωσης - fact, μην αναλύσουμε το πως και το γιατί αφού δεν είναι μόνο στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες δεκαετιών.... Τα πλαστικά καταλήγουν στη θάλασσα κυρίως λόγω μεταφοράς από τη στεριά ή από το ανθρώπινο χέρι και η σωστή ανακύκλωση πλαστικών μιας χρήσης είναι πολύ ακριβότερη από την παραγωγή νέου πλαστικού - και αυτό είναι η ουσία του προβλήματος των πλαστικών. Η μόνη ενέργεια που μπορούμε από αύριο να υιοθετήσουμε όλοι μας σχεδόν, είναι να μειώσουμε όσο μπορούμε τη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης - εγώ πχ έχω μεταλλικό μπουκάλι νερού στο γραφείο, όπως έχω και για το γιο μου στο σχολείο, μεταλλικό σεικερ καφέ και χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς τσάντες ανακυκλωμένου πλαστικού για τα μικρο ψώνια (τις έχω μόνιμα στο αυτοκίνητο). Δεν αποφεύγω όμως την πλαστική σακούλα στο ψωμί π.χ. ή το πλαστικό ποτήρι του Γρηγόρη στον καφέ, το καλαμάκι, την πλαστική συσκευασία πακεταρισμένων τροφίμων, το περιστασιακό πλαστικό μπουκάλι νερού στο δρόμο κτλ... Προσπαθώ να βάζω τα σκουπίδια στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων που είναι βιοδιασπώμενες αλλά καμιά φορά βάζω και σακούλες ΣΜ που πιθανότατα δεν είναι.... θέλω να πω οτι όπου και όπως μπορώ, προσπαθώ να μειώσω και προς τα εκεί πρέπει να πηγαίνουμε όλοι - και ιδίως, να προτρέπουμε τις νέες γενιές προς τα εκεί.
aristos12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 δεν ξέρω αν ισχύει ... αλλά μού ειπε φίλος οτι πήγε χθές η γυναίκα του γιά ψώνια στό lidl και πλήρωσε 8 cents την μία σακούλα ενω μέχρι τωρα την πλήρωνε 4 cents ???
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε και μετά τις σακούλες σειρά έχουν τα χάρτινα του καφέ Ωραίος τρόπος να μαζεύεις χρήμα απο το λαό στο όνομα της οικολογικής συνείδησης. Θα μπορούσαν να προτείνουν μείωση αντί για αύξηση εγω παντως που δουλευω σε εταιρια και έχουμε πλαστικά ποτηρια διπλα στον ψυκτη τρελλαινομαι οταν βλεπω να πινει καποιος νερο και να το πετάει. Μιλάμε για πλαστικο ποτηρι που χρησιμοποιήθηκε 10 δευτερόλεπτα. Αυτα πρεπει να καταργηθούν η να γίνουν πανάκριβα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, aristos12 said: δεν ξέρω αν ισχύει ... αλλά μού ειπε φίλος οτι πήγε χθές η γυναίκα του γιά ψώνια στό lidl και πλήρωσε 8 cents την μία σακούλα ενω μέχρι τωρα την πλήρωνε 4 cents ??? Γιατί σου φαίνεται παράξενο? Η μέχρι πρότινος χρέωση ήταν για την πάρτι του, η αύξηση ήταν επειδή μπήκε το περιβ. τέλος το οποίο αποδίδει στο κράτος, δεν το κρατάει... Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Χτιζεις μεσα στο δασος αφου πληρωσεις τα προστιματα εισαι νομιμος Χτιζεις πανω σε ρεμα αφου πληρωσεις τα προστιματα εισαι νομιμος Πετας σακουλα μεσα στην θαλασσα αφου την πληρωσες εισαι νομιμος Η μηπως τωρα ολοι αυτοι που παρατανε σακουλες καλαμακια ποτηρια απο καφε στις παραλιες και παντου θα πουν κατσε ρε φιλε εγω την πληρωσα την σακουλα κατσε να μαζεψω τα σκουπιδια μου. Οι γοπες μονο που φυτευουν στην αμμο αν καθε 100 γοπες φυτευαν και ενα δεντρο τωρα θα ειχαμε τα διπλασια δαση. Ελεος με τα γελια μετρα τους, η την καταργεις εντελως η βγαζεις οικολογικες πχ χαρτινες. Οχι να κοιτας απο παντου να τα παιρνεις ταχα υπερ της προστασιας του περιβαλοντος. 5 1
Damachi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε εγω παντως που δουλευω σε εταιρια και έχουμε πλαστικά ποτηρια διπλα στον ψυκτη τρελλαινομαι οταν βλεπω να πινει καποιος νερο και να το πετάει. Μιλάμε για πλαστικο ποτηρι που χρησιμοποιήθηκε 10 δευτερόλεπτα. Αυτα πρεπει να καταργηθούν η να γίνουν πανάκριβα. Και η εναλλακτικη ποια θα ηταν να πινεις στη χουφτα σου ; Χαρατσι 1 ευρο ανα κυπελο για να φερνουν και οι περαστικοι πελατες απο το σπιτι τους αμα θελουν νερο ; Παγαινε σε ενα δημοσιο μπουρδελο και πες τους οτι ο καθενας πρεπει να εχει την κουπα του οπως εμεις να δεις τι θα σου πουνε οι συνδικαλες Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από Damachi
Miracle Worker Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Γιατί σου φαίνεται παράξενο? Η μέχρι πρότινος χρέωση ήταν για την πάρτι του, η αύξηση ήταν επειδή μπήκε το περιβ. τέλος το οποίο αποδίδει στο κράτος, δεν το κρατάει... Αυτες του lidl παιζει να ειναι στα 50-70 μm, οποτε να μην πληρωνει τελος. Χθες που πηγα εκει που ειχε πριν τις σακουλες με τα 4 λεπτα, εγραφε σακουλες πολλαπλων χρησεων 8 λεπτα, αλλα δεν ειδα τι ειναι.
V for Vagelis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Στις 28/12/2017 στις 9:16 ΜΜ, defacer είπε ΥΓ2: Βλέπω δεν το έχει αναφέρει κανείς, περίεργη φάση ίσως εγώ μόνο να πηγαίνω σε σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Πολλές φορές, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες αλυσίδες (ΑΒ μου έρχεται στο μυαλό) το προσωπικό σου ΥΠΕΡτακτοποιεί τα ψώνια σε άπειρες σακούλες -- πολύ περισσότερες από όσες χρειάζονται στην πράξη. Πάμπολλες φορές έκανα παραλλαγές της παρακάτω συζήτησης στο ταμείο: "Αφήστε τη σακούλα, θα το πάρω έτσι" / "Αφήστε αν θέλετε εκείνα τα ΧΥΖ, χωράνε στη σακούλα που κρατάω" / κλπ κλπ. Με δική τους πρωτοβουλία με γέμιζαν πλαστικές σακούλες, και όταν έλεγα κόψε λίγο βρε αδερφέ μου έφερναν και "αντίρρηση": "για να εξυπηρετηθείτε καλύτερα" κλπ. Και δεν είναι δυνατό να είμαι ο μόνος. Let that sink in πριν συνεχίσετε με την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δεν είσαι ο μόνος... Αυτό που στην Ελλάδα μπουκώνουμε τα ντουλάπια μας με σακούλες σουπερ μάρκετ, δε το κατάλαβα ποτέ. Πώς είναι οι ρέντνεκς με τα υπόγεια-καταφύγια γεμάτα κονσέρβες, φοβούμενοι μη ξεμείνουν από αποθέματα, περιμένοντας το τέλος του κόσμου; Κάπως έτσι είναι ο Ελληνας με τις σακούλες του... 1
Damachi Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Η μανα μου τωρα δικαιωνεται - Μπουφαν και ΣΑΚΟΥΛΑ παρε
papoys1 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, aristos12 είπε δεν ξέρω αν ισχύει ... αλλά μού ειπε φίλος οτι πήγε χθές η γυναίκα του γιά ψώνια στό lidl και πλήρωσε 8 cents την μία σακούλα ενω μέχρι τωρα την πλήρωνε 4 cents ??? Κατήργησε τελείως των 4 λεπτών και δίνει στα 8 λεπτά μία από πιο γερό και ανθεκτικό πλαστικό η οποία όπως λέει μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Θα ήθελα να προσθέσω ότι και το market in δίνει πλέον μία καινούργια πολύ πιο ανθεκτική από την παλιά η οποία μπορεί και αυτή να ξαναχρησιμοποιηθεί στα 4 λεπτά όμως. Προσωπικά σε κανένα δεν αγοράζω πλέον σακούλα.Παίρνω από το σπίτι μία ειδική για ψώνια.Όχι για τα 4 λεπτά αλλά για για λόγους συνείδησης. Έχω τρεις μέσα στο αυτοκίνητο για να μην μένω ποτέ αν τις χρειαστώ ξαφνικά και έχω ξεχάσει να πάρω από το σπίτι την προηγούμενη. 3
panosno1com Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειδα χθες καφρους να καβατζωνουν σακουλες απο μαναβικη να βαλουν τα ψωνια τους... θα τους εκανα οτι ο μρ μπιν με το μπαστουνι του γκολφ, αλλα μερικες σκιστηκαν μονες τους Edit : προχθες πλεον αφου ξημερωνει κυριακη χαχα Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από panosno1com
Προτεινόμενες αναρτήσεις