Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω πάει ποτέ σε Σκλαβενίτη με τσάντα ομολογώ, μου φαίνεται περίεργο. Δε νομίζω ότι θα μπορεί να "σταθεί" σαν πολιτική αν αρχίσουν όλο και περισσότεροι να πηγαίνουν με τέτοιες. Θα στρώσουν και αυτοί. Στη τελική, αν μιλάμε για μία τέτοια τσάντα τη διπλώνεις και τη βάζεις στη τσέπη, αν είναι σημαντικό να πας στον Σκλαβενίτη αντι σε άλλο ΣΜ.

Ειναι μεγαλης χωρητικοτητας και δεν χωραει σε τσεπη, σιγουρα οχι σε καλοκαιρινο παντελονι. Αν τελικως ειναι μερος της πολιτικης τους, δεν προκειται να συνεχιζω να αγοραζω σακουλες, οποτε σιγουρα θα ψαξω για καποιο αλλο. Ελπιζω να αλλαξουν μυαλο οσοι θελουνε να εφαρμοσουν κατι τετοιο, στο χερι μας ειναι αλλωστε.

Για καροτσακι που λες Donalhioy, δεν εχω δει επισης ποτε μεσα σε super market εδω, ουτε εχει ιδιαιτερη διαφορα του να χρησιμοποιεις ενα τετοιο αντι για τσαντα πολλαπλων χρησεων η σακιδιο.

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν υποθετικά συνέβαινε το αντίστροφο και εκεί που η πλαστική σακούλα ήταν επί πληρωμή

από 1/1/18 η πλαστική σακούλα δίνονταν δωρεάν,

θα μιλούσαν όλοι στην αγορά για κόστος που θα επρόκειτο να ενσωματωθεί στην τιμή των προϊόντων.

Τώρα που το κόστος της πλαστικής σακούλας είναι ήδη ενσωματωμένο στην τιμή των προϊόντων,

άραγε θα μειωθούν από 1/1/18 οι τιμές από τη στιγμή που δε θα επιβαρύνονται πια με το κόστος της σακούλας;

Δημοσ.
[...]

Ένα πολιτισμικό νανοσόκ που είχα αφότου ήρθα Γερμανία: μπορείς να μπεις στο σούπερ μάρκετ και να ανοίξεις ο,τι τσάντα θες και να αρχίσεις να βάζεις πράγματα μέσα, μπορείς να βάζεις πράγματα μέσα στο μπουφάν σου και στις τσέπες σου, και κανένας δε θα σου πει τίποτα.

[...]

Αυτο! Αρκετες φορές εχω παει σε μαγαζια με σακούλες άλλων μαγαζιων, γιατι εχω δει να το κάνουν. Αλλά στην Ελλαδα φοβαμαι οτι θα θιχτούν πολλοί ή δεν θα το κάνουν πολλοί αν πας με σακουλα Μασούτη στον ΑΒ.

Στα του θεματος, απο τοτε που ηρθα αναγκαστικά συνηθισα να εχω μαζι μου πάνινη σακούλα και εχω παρατηρησει οτι οντως δεν αγοραζω άλλη απο μαγαζι/σ.μ.

Οποτε μια συνηθεια ειναι όλα. Τις πρωτες 5-10 φορές θα πληρωσεις, θα σου κακοφανεί και μετά θα το κανεις συνηθεια να εχεις μια σακουλα παντα μαζι σου.

Δημοσ.
Σε ποια super market την χρησιμοποιεις ετσι χωρις προβλημα; Φιλος μου ειπε πως εμπαινε στα ΑΒ οσο ηταν Ελλαδα αλλα δεν εχω παει για να δοκιμασω.

Σε όλα :-)

Δημοσ.

Μια βλακεία και μισή το μέτρο αυτό για να πληρώνουμε έξτρα χρήματα.

Αν τους ένοιαζε το περιβάλλον υπήρχαν άλλοι τρόποι.

πχ αντι για πλαστικές να υπάρχουν μόνο βιοδιασπώμενες σακούλες.

Εκτός αυτού το περιβάλλον και η γη αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιο πρόβλημα.

To 2050 θα έχουμε 9.8 δις πληθυσμό στη γη.

Τέτοια μέτρα είναι σα να προσπαθείς να σβήσεις φωτιά σε βενζινάδικο με ένα ποτήρι νερό.

• Like 2
Δημοσ.

Σε όλα :-)

Μια διευκρίνιση, μπαινεις μεσα ενω την κρατας στο χερι κανονικα οπως ειναι, η ειναι τυλιγμενη/τοποθετημενη καπου;

Δημοσ.

Μια βλακεία και μισή το μέτρο αυτό για να πληρώνουμε έξτρα χρήματα.

Αν τους ένοιαζε το περιβάλλον υπήρχαν άλλοι τρόποι.

πχ αντι για πλαστικές να υπάρχουν μόνο βιοδιασπώμενες σακούλες.

Εκτός αυτού το περιβάλλον και η γη αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιο πρόβλημα.

To 2050 θα έχουμε 9.8 δις πληθυσμό στη γη.

Τέτοια μέτρα είναι σα να προσπαθείς να σβήσεις φωτιά σε βενζινάδικο με ένα ποτήρι νερό.

Και όχι μόνο.

Ο όγκος των απορριμάτων επιβαρύνεται με κάθε λογής απόβλητα για τα οποία δε δίνεται καμία σημασία,

λχ συσκευασίες προϊόντων, ηλεκτρονικά απόβλητα κλπ.

Επίσης στην πρώτη γραμμή της μάχης δεν βρέθηκε η πλαστική σακούλα καθεαυτή,

αλλά η δωρεάν διάθεση της πλαστικής σακούλας.

Ελπίζω τώρα λοιπόν που η σακούλα δεν θα αφομοιώνεται στις τιμές των προϊόντων,

να πέσουν και οι τιμές των προϊόντων μια και αυτά δε θα επιβαρύνονται με το κόστος της.

Χλωμό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τώρα που το κόστος της πλαστικής σακούλας είναι ήδη ενσωματωμένο στην τιμή των προϊόντων,

άραγε θα μειωθούν από 1/1/18 οι τιμές από τη στιγμή που δε θα επιβαρύνονται πια με το κόστος της σακούλας;

Όλο το ποσό που θα δίνουμε για τις σακούλες δεν θα πηγαίνει στο κράτος? Αν ναι δεν θα μένει τπτ στο Supermarket οπότε πάλι θα χρεώνεται κι αυτό για σακούλες...

Δημοσ.

Αν υποθετικά συνέβαινε το αντίστροφο και εκεί που η πλαστική σακούλα ήταν επί πληρωμή

από 1/1/18 η πλαστική σακούλα δίνονταν δωρεάν,

θα μιλούσαν όλοι στην αγορά για κόστος που θα επρόκειτο να ενσωματωθεί στην τιμή των προϊόντων.

Σωστό το ερώτημα, αλλά μάλλον αφελές, μιας και μιλάμε για την Ελλάδα...

Δημοσ.

Όλο το ποσό που θα δίνουμε για τις σακούλες δεν θα πηγαίνει στο κράτος? Αν ναι δεν θα μένει τπτ στο Supermarket οπότε πάλι θα χρεώνεται κι αυτό για σακούλες...

Μιλάμε για το ποσό που ήδη δίναμε για τις σακούλες και ήταν ενσωματωμένο στις τιμές των προϊόντων.

Το «αφανές» κόστος που ο νόμος το μετατρέπει σε διακριτό από 1/1/18

ένα κόστος που όμως ο εμπορικός κόσμος το επικαλούνταν σε πρώτη ευκαιρία μέχρι τώρα ως λειτουργικό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μιλάμε για το ποσό που ήδη δίναμε για τις σακούλες και ήταν ενσωματωμένο στις τιμές των προϊόντων.

Το «αφανές» κόστος που ο νόμος το μετατρέπει σε διακριτό από 1/1/18

ένα κόστος που όμως ο εμπορικός κόσμος το επικαλούνταν σε πρώτη ευκαιρία μέχρι τώρα ως λειτουργικό.

Από την στιγμή όμως που δεν τους μένει τπτ και πάλι, τότε γιατί να μειωθούν οι τιμές που είναι αυξημένες λόγω της σακούλας?

Δημοσ.

Μα ηδη οι σακουλες που εχουν ειναι βιοδιασπωμενες, σε 6 μηνες γινονται τριμματα.

Τεσπα, αν ειναι να τις χρεωνουν, τουλαχιστον να ειναι ανθεκτικες και να μπορεις να τις χρησιμοποιησεις πανω απο μια φορα, 9/10 ειναι για πεταμα μολις φτασεις σπιτι

• Like 3
Δημοσ.

Παιδες ειναι φορος, οχι κοστος σακουλας. Δεν επηρεαζει σε κατι το super, απλα αναγκαζεται να στο χρεωσει λογω Ε.Ε.

Δεν σου χρεωνει κοστος σακουλας, σου χρεωνει φορο σακουλας.

Αν ηταν δικαιος ο νομος, θα επρεπε να υποχρεωσει ολα τα κρατη της Ε.Ε να χρησιμοποιουν βιοαποδομήσιμες/λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες (που δεν θα χρεωνονται συμφωνα με το νομο) και οχι να συνεχισει την παραγωγη (και την εισαγωγη) πλαστικης σακουλας. Εκει ειναι η περιβαλλοντικη ευαισθητοποιηση, οχι στον εξτρα φορο, που ποιος ξερει που θα καταληξουν αυτα τα λεφτα.

Δηλαδη διαθετουν προς καταναλωση τις πλαστικες, και σε φορολογουν γιατι τις χρησιμοποιεις, λες και φταιει ο "απλος" κοσμος.

Δημοσ.

Το περιβαλλοντικό τέλος εξ ορισμού έχει ένα στόχο και μια συνέπεια:

τη μειωμένη διάθεση της πλαστικής σακούλας.

Από την στιγμή όμως που δεν τους μένει τπτ και πάλι, τότε γιατί να μειωθούν οι τιμές που είναι αυξημένες λόγω της σακούλας?

Τους μένει το μειωμένο λειτουργικό κόστος που προκύπτει από τη μειωμένη διάθεση πλαστικών σακουλών.

Προτού γελάσει κάποιος για το ύψος του συγκεκριμένου ποσού (διόλου αμελητέου στην πραγματικότητα)

ας αντιστραφεί η λογική στη βάση του ερωτήματος

«ποιό θα ήταν το ύψος της επιβάρυνσης των τιμών αν κάποια μέρα επανδιατίθετο η δωρεάν διάθεση των σακουλών».

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι σίγουρο όμως ότι πλέον αντί για Χ σακούλες που διέθεταν θα διαθέτουν πχ τις μισές? Αν θα γίνει θα γίνει σταδιακά υποθέτω, δεν μπορούν να κατευθείαν να ρίξουν τόσο πολύ την ποσότητα...

Δεν σου χρεωνει κοστος σακουλας, σου χρεωνει φορο σακουλας.

Και ΦΠΑ :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...