Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε ότι όποιος διαφωνεί με το μέτρο, μπορεί να πληρώνει extra φόρους "μόνος του", ώστε να πληρώνονται από αυτούς τα πρόστιμα που θα τρώει η χώρα από την ΕΕ. Τι όχι? Τα πρόστιμα θα συνεχίσει να τα τρώει η χώρα από την ΕΕ, μιας και δεν έχει συμμορφωθεί στα σημαντικότερα μέτρα που της έχουν ζητηθεί. Δε μας ρωτάνε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, το πληρώνουμε όλοι το πρόστιμο όμως... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Vassilis_24
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Vassilis_24 said: Τα πρόστιμα θα συνεχίσει να τα τρώει η χώρα από την ΕΕ, μιας και δεν έχει συμμορφωθεί στα σημαντικότερα μέτρα που της έχουν ζητηθεί. Δε μας ρωτάνε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, τα πληρώνουμε όλοι τα πρόστιμα όμως... Στο edit που έκανα το καλύπτω κι αυτό. Όποιος διαφωνεί με το εκάστοτε μέτρο, να πληρώνει "μόνος του" τα πρόστιμα που πέφτουν στη χώρα... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Το θέμα δεν είναι τι θα γραφόταν, αλλά τι θα ήταν καλύτερο για το περιβάλλον, υποτίθεται ότι γι'αυτό πάρθηκε το συγκεκριμένο μέτρο... Ναι, θα ήταν καλύτερο για το περιβάλλον. Όχι, είναι θέμα το τι θα γραφόταν: γιατί αν ενοχλεί κάποιους το κόστος τώρα, το κόστος χαρτοσακούλας ικανής να κουβαλάει ψώνια που στην πορεία αφήνουν υγρασία (λ.χ. κατεψυγμένα), δεν είναι προφανώς το κόστος χαρτοσακούλων δώρου. Γιατί, όταν καταδικάζεται ως υποκριτικό το ενδιαφέρον για το περιβάλλον (η οδηγία κάνει σαφώς λόγο για μείωση της χρήσης πλαστικού, όχι εξάλειψή του) δεν μπορεί να προσπερνάμε την υποκρισία όλων αυτών που τάχα μου θέλουν να φτιάξουν όοοοολα τα άλλα πρώτα, για να προχωρήσει ένα μέτρο (εισηγμένο από το 2015 και ακόμη παλαιότερα σε κάποιες χώρες, λ.χ. στη Δανία) για να πάμε στις σακούλες. Είναι το τιμημένο: από εμένα ξεκινάτε; Και δεν ξεκινάμε από πουθενά.
Getta Robo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, Vassilis_24 said: Εγώ πάω με σακίδιο πλάτης (και μες στο 2018) στο Σκλαβενίτη και κανείς ποτέ δε μου έχει πει τίποτα... Σημερα μου απαντησαν και το παραθεσα, οποιος εχει αμβιβολιες για την εγκυροτητα μπορει να τους στειλει ο ιδιος. Ενδεχομενως απο καταστημα σε καταστημα να αλλαζει η πολιτικη, των κεντρικων και της Καλλιθεας οταν ειχα επιχειρησει να μπω ετσι, ηταν αυτη και που γραφουν. Επισης, καποιος που ειχε αναφερει για το κατα ποσο γινοντε δεκτα τα καροτσακια επισης στους ιδιους, απαγορευονται εντος του καταστηματος, το ειδα να το αναφερει υπαλληλος σε πελατισσα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε ότι όποιος διαφωνεί με το μέτρο, μπορεί να πληρώνει extra φόρους "μόνος του", ώστε να πληρώνονται από αυτούς τα πρόστιμα που θα τρώει η χώρα από την ΕΕ για τη μη εφαρμογή του μέτρου. (Το ίδιο προφανώς και για άλλα πρόστιμα που τρώμε επειδή κάποιοι/άλλοι δεν θέλουν να εφαρμοστούν κάποια πράγματα) Τι όχι? Φιλε μου αν εσυ θελεις να αποφασιζει καποιος απο τους γραφειοκρατες της ΕΕ και τα λομπυ εκει στις Βρυξελλες για το πως θα ζεις την ζωη σου, εισαι ελευθερος να το κανεις. Προστιμα πληρωνουμε 10ετιες για χιλιαδες πραγματα. Κακως κατα την γνωμη μου. Εννοω κακως τα δεχομαστε και τα πληρωνουμε. Και δεν ειμαι "καποιοι αλλοι" ειμαι Ελληνας φορολογουμενος. Πραγμα που δεν φαινεται να το θυμουνται μερικοι.
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Στο edit που έκανα το καλύπτω κι αυτό. Όποιος διαφωνεί με το εκάστοτε μέτρο, να πληρώνει "μόνος του" τα πρόστιμα που πέφτουν στη χώρα... Ναι, σίγουρα, θα πληρώσουν οι πολιτικοί... Στο θέμα διαφωνίας για το συγκεκριμένο μέτρο πάντως, εγώ που διαφωνώ, προτείνω κάτι ακόμα καλύτερο στη λογική της προστασίας του περιβάλλοντος, οπότε δε θα υπήρχε επιπλέον πρόστιμο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, QuitLife said: Φιλε μου αν εσυ θελεις να αποφασιζει καποιος απο τους γραφειοκρατες της ΕΕ και τα λομπυ εκει στις Βρυξελλες για το πως θα ζεις την ζωη σου, εισαι ελευθερος να το κανεις. Προστιμα πληρωνουμε 10ετιες για χιλιαδες πραγματα. Κακως κατα την γνωμη μου. Εννοω κακως τα δεχομαστε και τα πληρωνουμε. Και δεν ειμαι "καποιοι αλλοι" ειμαι Ελληνας φορολογουμενος. Πραγμα που δεν φαινεται να το θυμουνται μερικοι. Από την στιγμή που θέλει η χώρα να είναι μέσα στην ΕΕ, οφείλει να παίζει με τους κανόνες. Ναι κακώς τα δεχόμαστε και τα πληρώνουμε, έπρεπε να έχουμε πχ πολλαπλάσιες παράνομες τρισάθλιες χωματερές. Πως τολμούν να μας λένε να βελτιωθούμε?! Άλλες χώρες πληρώνουν για εισαγωγές σκουπιδιών γιατί η εκμετάλευσή τους συμφέρει, εμείς εδώ πουτάνα όλα... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
pontez2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Όποιος διαφωνεί με το εκάστοτε μέτρο, να πληρώνει "μόνος του" τα πρόστιμα που πέφτουν στη χώρα... Oπως έχει γραφτεί νωρίτερα, το μέτρο για την ανακύκλωση έχει πληρωθει απο την Ε.Ε. από τη περίοδο 1995-00. Δεν κατασκευαστηκαν παρά ελάχιστα. Για αυτόν τον λόγο, εγω κι εσυ, πληρωνουμε μέσα από τους φόρους μας πρόστιμα. Δεν ειναι οτι δε θέλαμε να γινουν αυτά τα έργα. Απλώς κάποιοι άλλοι ηθελαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για άλλους τροπους. Έσπευσαν ομως να κάνουν πράξη την κοινοτική οδηγία που θα ειχε έσοδα για το δημόσιο. Η ερώτηση τωρα ειναι η παρακάτω. Τα έσοδα απο τη χρέωση της σακούλας στο εξωτερικο, που καταλλήγουν?
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Snoob είπε Ναι, θα ήταν καλύτερο για το περιβάλλον. Όχι, είναι θέμα το τι θα γραφόταν: γιατί αν ενοχλεί κάποιους το κόστος τώρα, το κόστος χαρτοσακούλας ικανής να κουβαλάει ψώνια που στην πορεία αφήνουν υγρασία (λ.χ. κατεψυγμένα), δεν είναι προφανώς το κόστος χαρτοσακούλων δώρου. Γιατί, όταν καταδικάζεται ως υποκριτικό το ενδιαφέρον για το περιβάλλον (η οδηγία κάνει σαφώς λόγο για μείωση της χρήσης πλαστικού, όχι εξάλειψή του) δεν μπορεί να προσπερνάμε την υποκρισία όλων αυτών που τάχα μου θέλουν να φτιάξουν όοοοολα τα άλλα πρώτα, για να προχωρήσει ένα μέτρο (εισηγμένο από το 2015 και ακόμη παλαιότερα σε κάποιες χώρες, λ.χ. στη Δανία) για να πάμε στις σακούλες. Είναι το τιμημένο: από εμένα ξεκινάτε; Και δεν ξεκινάμε από πουθενά. Εγώ μίλησα για βιοποδομήσιμες σακούλες, που το κόστος της χονδρικής τους έβγαινε στα 12 λεπτά η σακούλα, περίπου όσο κοστίζει τώρα το τέλος συν η αύξηση των προίόντων που έχει ενσωματωθεί στα σ/μ. Κι επαναλαμβάνω, η μείωση σακούλας από τα σ/μ, θα φέρει ή όχι αύξηση στη χρήση πλαστικής σακούλας σκουπιδιών; Γιατί νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι οι σακούλες που έχει ο καθένας καβάτζα σπίτι, αλλά αυτές που καταλήγουν στα σκουπίδια, δεν καταλαβαίνω λοιπόν με ποια λογική, το συγκεκριμένο μέτρο θα μειώσει τον αριθμό τους, τα ίδια σκουπίδια θα έχουμε να διαχειριστούμε... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Vassilis_24 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, pontez2 said: Oπως έχει γραφτεί νωρίτερα, το μέτρο για την ανακύκλωση έχει πληρωθει απο την Ε.Ε. από τη περίοδο 1995-00. Δεν κατασκευαστηκαν παρά ελάχιστα. Για αυτόν τον λόγο, εγω κι εσυ, πληρωνουμε μέσα από τους φόρους μας πρόστιμα. Δεν ειναι οτι δε θέλαμε να γινουν αυτά τα έργα. Απλώς κάποιοι άλλοι ηθελαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για άλλους τροπους. Έσπευσαν ομως να κάνουν πράξη την κοινοτική οδηγία που θα ειχε έσοδα για το δημόσιο. Η ερώτηση τωρα ειναι η παρακάτω. Τα έσοδα απο τη χρέωση της σακούλας στο εξωτερικο, που καταλλήγουν? Όταν σκάνε κάτοικοι της εκάστοτε περιοχής και λένε "μην γίνει εδώ αυτό" και πρήζουν τα βύσματα στο εκάστοτε κόμμα, φταίνει μόνο το κόμμα?
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Από την στιγμή που θέλει η χώρα να είναι μέσα στην ΕΕ, οφείλει να παίζει με τους κανόνες. Ναι κακώς τα δεχόμαστε και τα πληρώνουμε, έπρεπε να έχουμε πχ πολλαπλάσιες παράνομες τρισάθλιες χωματερές. Πως τολμούν να μας λένε να βελτιωθούμε?! Άλλες χώρες πληρώνουν για εισαγωγές σκουπιδιών γιατί η εκμετάλευσή τους συμφέρει, εμείς εδώ πουτάνα όλα... Κακώς δεχόμαστε που πληρώνουμε για τα πρόστιμα που δεχόμαστε για να τρώνε κάποιοι χρήματα, αλλά θα ξεφύγει το θέμα, οπότε ἀσ'το...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Τα ίδια σκουπίδια, αλλά σε λιγότερες σακούλες. Να ένα άρθρο από το 2015 (έτος που ψηφίστηκε η οδηγία της Ε.Ε., πολύ πριν πάρουμε πρέφα εδώ τι συμβαίνει).
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Τα ίδια σκουπίδια, αλλά σε λιγότερες σακούλες. Να ένα άρθρο από το 2015 (έτος που ψηφίστηκε η οδηγία της Ε.Ε., πολύ πριν πάρουμε πρέφα εδώ τι συμβαίνει). Λιγότερες, αλλά μεγαλύτερες, επομένως τον ίδιο όγκο θα καταλαμβάνουν... Από το λινκ που παρέθεσες, κρατάω τα Η Γαλλία υιοθέτησε το 2005 καθολική απαγόρευση της μη βιοδιασπώμενης πλαστικής σακούλας, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε, καθώς ερχόταν σε αντίθεση με άλλες κοινοτικές Οδηγίες. Το 2010 υιοθετήθηκε φόρος 10 ευρώ/κιλό στις πλαστικές σακούλες. • Η Ιταλία απαγόρευσε από το 2011 τις μη βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες στη λιανική, αφού έδωσε προθεσμία ενός έτους στα καταστήματα για να διαθέσουν το στοκ τους. Ωστόσο και εκεί η Επιτροπή παρενέβη και βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση σχετικά με το εύρος της απαγόρευσης. Για το περιβάλλον ενδιαφέρονται λαίμαι...
pontez2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Όταν σκάνε κάτοικοι της εκάστοτε περιοχής και λένε "μην γίνει εδώ αυτό" και πρήζουν τα βύσματα στο εκάστοτε κόμμα, φταίνει μόνο το κόμμα? Ναι, όταν έχεις ολόκληρο Λεκανοπέδιο για να φτιάξεις ΧΥΤΥ και εσυ ντε και καλά θες να το φτιάξεις στο κέντρο της Κερατέας, ναι φταίει μονο το κομμα και ο εργολάβος που ντε και καλά θέλει να συνεργαστεί. Δοξα τον υψιστο η Ελλάδας έχει τεραστιες εκτάσεις προς εκμεταλλευση. Δεν ειναι ανάγκη ένας πρότυπος χωρος ανακυκλωσης να γινει διπλα απ το σπίτι σου. Μπορει να γινει και παραέξω. 1
kleo1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 χρόνια πριν γίνεται σύσκεψη αρχηγών κρατών για το θέμα του περιβάλλοντος. Πως θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και τρίχες κατσαρές. η ειρωνία, που είχε σχολιαστεί και από δημοσιογράφο τότε.... οι πολιτικοί λοιπόν που νοιάζονται για το περιβάλλον, σκάνε μύτη με τις λιμουζίνες τους που καίνε τα 4πλάσια από το δικό μου αμάξι και θα βγάζουν τους 4πλάσιους ρύπους. όσο για το κράτος, όπου το συμφέρει εφαρμόζει νόμους-οδηγίες. πχ όπως τώρα που θα πάρει λεφτά. σε άλλα θέματα κάνει το κορόιδο και τρώει πρόστιμα από ΕΕ πχ χωματερές (δε ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πλέον) 1 λεπτό γκουκλάρισμα και θα δείτε τα ποσά που πληρώσαμε. ας μιλήσουμε λοιπόν για προστασία του περιβάλλοντος................. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις