zio10 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 31 λεπτά πριν, divo είπε θα επρεπε να ντρεπεσε μονο που το αναφερεις. Επειδη πιάσανε κανα δυο τρεις που χρηματιζονταν, κανα δυο τρεις που παίρναν μιζες , κανα δυο τρεις που δεν ταίριαζε η περιουσια τους με αυτα που δηλωναν, κανα δυο τρεις που ακομα τα παιρνουν για να διορίζουν στο δημο (γιατι το δημοσιο πεθανε απο μισθους), κανα δυο τρεις που κανανε ΜΚΟ για να τρώνε χρήμα, κανα δυο τρεις....... Πιστευεις οτι ολοι ειναι ιδιοι? Καλος το πιστευεις. Αλλα δεν θα το μαθεις ποτε.... Η πρωτη απαντηση που μου ηρθε ηταν οτι τα βαζουν στο κο...μοδινο τους. Μετα ομως οταν το googlara (τεχνολογία στο έπακρο!) ειδα οτι αυτοι οι χαζοι οι Ευρωπαιοι τα μετατρεπουν σε ενεργεια και τα χρησιμοποιουν ητε για ηλεκτρισμο ητε για θερμανση στο δημο ή στη κοινοτητα τους. Ετσι παρέχουν στους πολίτες τους πολυ χαμηλές χρεώσεις για ηλεκτρισμο και θέρμανση μια και το 80% της πρωτης υλης ειναι απο αυτα. Να προσθεσω εδω οτι στην Ελβετια σε ενα δημο ειχα διαβασει οτι επιβληθηκε προστημο στο αντιδημααρχο που ηταν υπευθινος για τη θερμανση του δημου γιατι δεν εκμεταλευτικε επαρκος τα σκουπιδια!! Κάτι που βεβαια σε ένα δυο χρόνια θα γίνει κι εδώ στη χωρα μας μια και εγινε η αρχη με το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ τελος της σακουλας που θεσπίστηκε........... Αντε ας αλλαξω πλευρο τωρα γιατι πολυ ασχημα ονειρα βλεπω....... καληνυχτα. Χρήσιμα όλα αυτά, αλλά από το σπίτι με τι τα βγάζουν; Όχι με σακούλες;
opcorsa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 http://www.zarpanews.gr/χανιά-βγήκε-απ-το-ψιλικατζίδικο-και-α/ θεουλης
villasg Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, zio10 είπε Χρήσιμα όλα αυτά, αλλά από το σπίτι με τι τα βγάζουν; Όχι με σακούλες; απο προηγουμενη αναρτηση μου Στις 15/1/2018 στις 4:13 ΜΜ, villasg είπε Επικό σκηνικό που βλεπω τις τελευταίες μερες στα Κ.Πατησια ( διπλα στην Πλ.Αμερικης ) που εχω το σπιτι ( λογω εργασιας μοιραζω την βδομαδα σε ευβοαια και αθηνα ) . Κατεβαινουν λοιπον απο τα σπιτια και αδειαζουν κουβαδες και σακουλες με σκουπιδια στους καδους του δημου . Βλεπεις τωρα δεν παιρνουν τσαμπε απο τα μαρκετ σακουλες για να βαζουν τα απορριματα τους οποτε σιγα μην αγορασουν "σακουλες σκουπιδιων" για να τα πετανε .. Μεχρι το κορυφαιο που ειδα την προηγουμενη εβδομαδα , οι μαυροι απο το υπογειο εβγαλαν και αδειασαν το καλαθακι του WC στον καδο και ξαναμπηκαν μεσα ................. Δεν ειναι μονο οι μαυροι , αλλα και οι συριοι απο τον 2ο και οι αλβανοι απο τον 1ο και οι Ελληνες απο τον 4ο μονο τους πολωνους απο το ισογειο βλεπω να πετανε σκουπιδια σε μαυρες σακουλες απορριματων . 1
phanispal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Πλύνε-πλύνε κάθε μέρα τους κουβάδες, θα διπλασιαστεί ο λογαριασμός του νερού.
orck Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Και για την ανακυκλωση για να πεταξεις το πλαστικο κεσεδακι με το γιαουρτι ΠΡΕΠΕΙ να πλυνεις το κεσεδακι και να το πεταξεις καθαρο. Οικολογια απο τα Lidl, μερικοι νομιζουν οτι το νερο δεν ειναι πολυτιμος φυσικος πορος; 1
kogba Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Εγώ το έκανα ήδη πράξη: αρκετά τα 23 χρόνια ανακύκλωσης από το κορόιδο. Θα συνεχίσουν άλλοι τον πλουτισμό των μερκελοκαρανικαίων. Επίσης, θα ήθελα να δω ολική απαγόρευση σε κάθε είδους πλαστικά στο σπίτι(λεκάνες, καφετιέρες, κ.λ.π. ) , κατάργηση πλαστικών συσκευών (οθόνες, γκομπιούτερς) και πλαστικών μέσα σε αυτοκίνητα. Όχι, δεν θέλω να αντικατασταθούν από χάρτινες σακούλες, τι στο καλό, ανακύκλωση κόβωντας δέντρα για να έχουμε πλαστικές σακούλες; 1
zio10 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οικολογία με τόση κατανάλωση δεν μπορεί να υπάρξει. Παραμύθια είναι αυτά με τις σακούλες, τα 2/3 των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είναι σε πλαστικές συσκευασίες. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από zio10 6
Vassilis_24 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος συνεχίζει κανονικά τα ψώνια όπως τα έκανε τόσα χρόνια, πληρώνοντας και το φόρο της σακούλας στο κράτος, αυτός ήταν εξάλλου κι ο σκοπός του μέτρου... 2
adi32 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος συνεχίζει κανονικά τα ψώνια όπως τα έκανε τόσα χρόνια, πληρώνοντας και το φόρο της σακούλας στο κράτος, αυτός ήταν εξάλλου κι ο σκοπός του μέτρου... Δεν μπορει να κανει κατι αλλο Το μονο που μενει ειναι η καταργηση του μετρου ή οπως κανουν καποια μαγαζια να μη τις χρεωνουν σεβομενοι τους πελατες 1
Vassilis_24 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 16 λεπτά πριν, divo είπε Τα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα πολυκαταστήματα τη χρεώνουν κανονικότατα. τα μικρότερα μαγαζιά φούρνοι επιχειρήσεις με ρούχα και διάφορα τέτοια Ακόμα και οι Κινέζοι τη χρεώνουν μεν για να μην έχουνε κανένα πρόστιμο αλλά Δες την κρατάνε Πάντως Είχε πλάκα κοπέλα στο Τζάμπο όταν της είπα ότι δεν θέλω σακούλα με κοίταγε με απορία Μια χαρά τη χρεώνουν όλοι οι φούρνοι που έχω περάσει, καθώς και τα ντιλίβερι, τα οποία μάλιστα δε σ'ενημερώνουν γι'αυτό και το βλέπεις όταν έρχονται...
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 48 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος συνεχίζει κανονικά τα ψώνια όπως τα έκανε τόσα χρόνια, πληρώνοντας και το φόρο της σακούλας στο κράτος, αυτός ήταν εξάλλου κι ο σκοπός του μέτρου... Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε σακούλες. Είναι χρήσιμες ακόμα.
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, divo είπε Στα delivery είναι υποχρεωτικό δεν σε ρωτάνε καν πάντως στην περιοχή μου και delivery που έχω πάρει και σε Φούρνους που έχω ψωνίσει την έχουν χτυπήσει αλλά δεν την έχουμε κρατήσει τώρα σε άλλες περιοχές δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται Ή σε άλλα μαγαζιά Ακόμα και στην ίδια μου την περιοχή και όπως είπα και σε ένα κινέζικο το οποίο μου έκανε εντύπωση Δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε Γιατί χρειάζεται να μεταφέρουμε τα πράγματα που αγοράσαμε θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε μία σακουλίτσα δύο να τις έχουμε στο αυτοκίνητο ή στην τσέπη μας όταν πάμε για ψώνια και δεν μιλάω για τις επαναχρησιμοποιούμενες αλλά μιλάω για αυτές που έχουμε ήδη στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ Πιο συνετή χρήση χρειάζεται, να κοπούν τελείως δε γίνεται πιστεύω. Πάλι πλαστικές θα αγοράζουμε για τα σκουπίδια πχ ή για να κρατάμε τρόφιμα κλπ.
k_w_t Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 26 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Μια χαρά τη χρεώνουν όλοι οι φούρνοι που έχω περάσει, καθώς και τα ντιλίβερι, τα οποία μάλιστα δε σ'ενημερώνουν γι'αυτό και το βλέπεις όταν έρχονται... Για να στην χρεώσουν τα Delivery πρέπει να έχουν κόψει απόδειξη και για τα υπόλοιπα, πράγμα σπάνιο κυρίως στα συνοικιακά σουβλατζιδικα ,πιτσαρίες κτλ ...
bluesattack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατι δεν βαζουν οι ευρωπαιοι εναν φορο σε ολες τις πλαστικες συσκευασιες ? Τι περιμενουν ? Toσες αναγκες εχει το ευρωπαικο μας σπιτι. Ευρωπαικες τραπεζες, brexit,μειωση φορολογιας πολυεθνικων για να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα της ευρωζωνης, οφσορ.Γιατι τετοια χαλαροτητα μπροστα στον... κινδυνο που διατρεχει ο πλανητης μας ? Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από bluesattack 3
Getta Robo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, zio10 said: Οικολογία με τόση κατανάλωση δεν μπορεί να υπάρξει. Παραμύθια είναι αυτά με τις σακούλες, τα 2/3 των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είναι σε πλαστικές συσκευασίες. Μπορει να υπαρξει και επιβαλεται να το κανουμε. Δεν θα υπαρχει φυσικα μηδαμινο αποτυπωμα ανθρακα, αλλα η κατασταση μπορει να γινει παρα πολυ καλυτερη. Τα περισσοτερα πλαστικα απο ορυκτελαια μπορουν να αντικατασταθουν αμεσα απο αντιστοιχα κανναβης. Υπαρχουν ηδη, δες εδω για περισσοτερες πλρηφοροριες http://www.enallaktikos.gr/ar37261el-to-yliko-toy-mellontos-plastiko-apo-kannavi.html Το γιατι δεν γινονται τωρα.. Ο λογος ειναι κοινος με το γιατι τελος παντων περασαν το συγκεκριμενο μετρο οπως εχειν. Χρηματα. Οπου βγαζουν πολλοι και πολλα. 39 minutes ago, Vassilis_24 said: Μια χαρά τη χρεώνουν όλοι οι φούρνοι που έχω περάσει, καθώς και τα ντιλίβερι, τα οποία μάλιστα δε σ'ενημερώνουν γι'αυτό και το βλέπεις όταν έρχονται... Εφοσων δεν την ηθελες και δεν την ζητησες, πολυ ευγενικα τους λες να την παραλαβουν πισω. Μου χτυπησαν με το ζορι και καλα, και τους ειπα πως δεν την ζητησα και δεν την χρειαζομαι. Στην αποστομωτικη απαντηση "μα την χτυπησα" απαντησα πως δεν με ενδιαφερει. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από Getta Robo
Προτεινόμενες αναρτήσεις