chill Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, k_w_t είπε Το κυριότερο λάθος είναι η αναλογία κάδων ανακυκλωσης με κανονικων καδων που υπαρχουν στις γειτονιες... Για παραδειγμα στο κουκάκι στο τερμα του πεζοδρομου κοντα στο ΑΤ υπαρχουν 3 μπλε καδοι ανακυκλωσης και 1 πρασινος για κανονικα σκουπιδια... Ε αναγκαστικά γίνονται ολοι πράσινοι και εχουν μεσα τα παντα... Ναι γιατί οι μπλε συμβάλουν στην ανακύκλωση και όχι για να βρίσκουν κάτι προς πώληση γύφτοι κ λοιποί παρακατιανοί. Είχα ξεχωριστούς κάδους σπίτι για κάθε τι ανακυκλώσιμο, αφού πέρασα ένα διάστημα στη Γαλλία κ μου έγινε συνήθειο. Σταμάτησα με το που αντιλήφθηκα ότι στο μόνο που συμβάλλω είναι στο εισόδημα των ανωτέρω. Από τότε όλα μαζί κ σε πράσινο.
k_w_t Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μιλαμε για 1 πρασινο καδο για 5 οικοδομικα τετραγωνα... Εγω χρειαζομαι ενα καδο την εβδομαδα μονο για τις πανες των παιδιων μου..... Θα επρεπε να ειναι το αναποδο 3 κανονικοι καδοι και 1 ανακυκλωση....
3DJIN Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 σπιτι οταν μου τα εφερναν παλια τα ειχαν μεσα σε κατι μπλε τελαρα μεσα σε σακουλες,φανταζομαι τωρα θα ειναι χυμα στα τελαρα χωρις τις σακουλες μεχρι την πορτα
vasilk Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, chill είπε Ναι γιατί οι μπλε συμβάλουν στην ανακύκλωση και όχι για να βρίσκουν κάτι προς πώληση γύφτοι κ λοιποί παρακατιανοί. Είχα ξεχωριστούς κάδους σπίτι για κάθε τι ανακυκλώσιμο, αφού πέρασα ένα διάστημα στη Γαλλία κ μου έγινε συνήθειο. Σταμάτησα με το που αντιλήφθηκα ότι στο μόνο που συμβάλλω είναι στο εισόδημα των ανωτέρω. Από τότε όλα μαζί κ σε πράσινο. Τώρα τους τιμώρησες Και εμένα δεν μου αρέσει να παίρνουν πράγματα μέσα από τους κάδους αλλά δεν σταματάω την ανακύκλωση για αυτό. Από καθαρά περιβαλλοντική άποψη δεν έχει σημασία ποιος πάει το κουτάκι ή την κούτα στην ανακύκλωση, αρκεί να ανακυκλωθεί. Έτσι όπως το γύρισες εσύ δεν κερδίζει κανένας. Οι παρακατιανοί πάντως ήταν οι πρώτοι οικολόγοι . Ανακύκλωναν (με λάθος τρόπο βέβαια) πολύ πριν ξυπνήσουν οι δήμοι και εμείς οι υπόλοιποι. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Λοιπον αυτο που γινεται ειναι πλεον το εξης: Οι σακουλες που δινουν οι περισσοτεροι ειναι οι λεπτες που δεν περιλαμβανονται στον νομο. Και τις χρεωνουν επισης. Η χρεωση ειναι για το μαγαζι/πωλητη, και δεν παει στο κρατος, μια και οι σακουλες ειναι αυτες που ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ απο τον νομο. Τοσο απλο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, QuitLife said: Λοιπον αυτο που γινεται ειναι πλεον το εξης: Οι σακουλες που δινουν οι περισσοτεροι ειναι οι λεπτες που δεν περιλαμβανονται στον νομο. Και τις χρεωνουν επισης. Η χρεωση ειναι για το μαγαζι/πωλητη, και δεν παει στο κρατος, μια και οι σακουλες ειναι αυτες που ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ απο τον νομο. Τοσο απλο. Αν δεν κάνω λάθος, δεν το προβλέπει ο νόμος κι αυτό? Δλδ τη χρέωσή τους κι ας μην είναι στην κατηγορία για το περιβαλλοντολογικό τέλος?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 34 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αν δεν κάνω λάθος, δεν το προβλέπει ο νόμος κι αυτό? Δλδ τη χρέωσή τους κι ας μην είναι στην κατηγορία για το περιβαλλοντολογικό τέλος? Ιδεα δεν εχω.
orck Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Εδω σε αλλες περιοχες της Αθηνας εν ετη 2018 δεν εχει καν καδους ανακυκλωση (Δημος Κερατσινιου). Αυτοι που μαζευουν χαρτονια και διαφορα χρησιμα απο καδους και τα προωθουν για ανακυκλωση μονο παρακατιανοι δεν ειναι, χρησιμοτατοι ειναι, καποτε ειχα διαβασει σε μια χωρα (νομιζω Γαλλια) οτι ειχε κανει κανονικο επαγγελμα τους πλανοδιους με τα μικρα τρικυκλα που εψαχναν και μαζευαν ανακυκλωσιμα, τενεκεδακια, χαρτι κλπ ετσι ειχαν ενα σταθερο σχετικα και αξιοπρεπες εσοδο για να ζησουν. Παρακατιανοι ειναι αυτοι που ζουν παρασιτικα εις βαρος της κοινωνιας με μικροκλοπες. 1
3DJIN Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 προσφατα σε φουρνο ειδα σακουλες οπως αυτές που αποθηκευουμε τροφιμα στο ψυγείο, απλα ειχαν τυπωμενο το όνομα του μαγαζιού και δεν χρεωθηκαν
webparts Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Στις 20/1/2018 στις 3:30 ΜΜ, zio10 είπε Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε σακούλες. Είναι χρήσιμες ακόμα. Προφανως και δε γινεται.Απο οτι εχω παρατηρησει,ο κοσμος αγαπαει να κλαιει τη μοιρα του και να νομιζει οτι "γλυτωνει λεφτα" οταν δεν παιρνει σακουλα. Βλεπω κατι ελληναραδες με τα ψωνια αγκαλια μεχρι το αμαξι ( τα μισα φυσικα ειναι αχρειαστα ) για να μην παρει μια δυο σακουλες και δωσει 8 λεπτα παραπανω. Αλλοι χρησιμοποιουν τα κουτια που εχει το λιντλ,αδειαζοντας τα γαλατα η τις κονσερβες απο μεσα για να τα παει μεχρι το αυτοκινητο. Ειναι φυσικα οι ιδιοι που οταν βρουν "προσφορα" παιρνουν ολο το ραφι. Και στην τελικη μαλακα ελληνα θα την πληρωσεις τη σακουλα μετα,οταν θα χρειαστει να βαλεις στον καδο των σκουπιδιων της κουζινας,απλα δε θα ειναι "σκλαβενιτης" . 2
AristidisZ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 12 ώρες πριν, orck είπε Εδω σε αλλες περιοχες της Αθηνας εν ετη 2018 δεν εχει καν καδους ανακυκλωση (Δημος Κερατσινιου). Σε ποιο σημείο του Κερατσινίου ; Δραπετσώνα πάντως που είμαι εγώ έχει 4~5 σε ακτίνα ούτε 100 μέτρων από το σπίτι μου 1
pontez2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Σε ποιο σημείο του Κερατσινίου ; Δραπετσώνα πάντως που είμαι εγώ έχει 4~5 σε ακτίνα ούτε 100 μέτρων από το σπίτι μου Kαι στα δικά μου μέρη έχει 5 σε μια κεντρική λεωφόρο. Στις γειτονιές έχουν εξαφανισθεί...
Miracle Worker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, QuitLife είπε Λοιπον αυτο που γινεται ειναι πλεον το εξης: Οι σακουλες που δινουν οι περισσοτεροι ειναι οι λεπτες που δεν περιλαμβανονται στον νομο. Και τις χρεωνουν επισης. Η χρεωση ειναι για το μαγαζι/πωλητη, και δεν παει στο κρατος, μια και οι σακουλες ειναι αυτες που ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ απο τον νομο. Τοσο απλο. Οι λεπτες-λεπτες εξαιρουνται μονο για χυμα προιον. Αν βαλεις τενεκεδια, μπουκαλια και συσκευασμενα παλι παρανομο ειναι.
k_w_t Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 16 ώρες πριν, QuitLife είπε Λοιπον αυτο που γινεται ειναι πλεον το εξης: Οι σακουλες που δινουν οι περισσοτεροι ειναι οι λεπτες που δεν περιλαμβανονται στον νομο. Και τις χρεωνουν επισης. Η χρεωση ειναι για το μαγαζι/πωλητη, και δεν παει στο κρατος, μια και οι σακουλες ειναι αυτες που ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ απο τον νομο. Τοσο απλο. Υπαρχει ειδικος κωδικος στις ταμιακες μηχανες... Οταν χρεωθει η σακουλα παει εκει υποχρεωτικα.. Εαν χρεωθει η σακουλα αλλα πατησουν αλλο κωδικο στην ταμειακη ειναι καθαρα πωληση της σακουλας και ειναι παρανομο. Οι μονες σακουλες που μπορουν πουληθουν κανονικα ειναι αυτες για τα σκουπιδια και οι μπαζοσακουλες στα χρωματοπωλεια...
skiabox Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Στις 19/01/2018 στις 11:34 ΜΜ, kogba είπε Εγώ το έκανα ήδη πράξη: αρκετά τα 23 χρόνια ανακύκλωσης από το κορόιδο. Θα συνεχίσουν άλλοι τον πλουτισμό των μερκελοκαρανικαίων. Επίσης, θα ήθελα να δω ολική απαγόρευση σε κάθε είδους πλαστικά στο σπίτι(λεκάνες, καφετιέρες, κ.λ.π. ) , κατάργηση πλαστικών συσκευών (οθόνες, γκομπιούτερς) και πλαστικών μέσα σε αυτοκίνητα. Όχι, δεν θέλω να αντικατασταθούν από χάρτινες σακούλες, τι στο καλό, ανακύκλωση κόβωντας δέντρα για να έχουμε πλαστικές σακούλες; Προς το παρόν στην κάλπη περνάει μόνο το 1% της επανάστασης. Οπότε η άλλη πλευρά απλά γελάει δυνατά και συνεχίζει πιο δυνατά κάθε φορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις