Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, webparts είπε

Προφανως και δε γινεται.Απο οτι εχω παρατηρησει,ο κοσμος αγαπαει να κλαιει τη μοιρα του και να νομιζει οτι "γλυτωνει λεφτα" οταν δεν παιρνει σακουλα.

Βλεπω κατι ελληναραδες με τα ψωνια αγκαλια μεχρι το αμαξι ( τα μισα φυσικα ειναι αχρειαστα ) για να μην παρει μια δυο σακουλες και δωσει  8 λεπτα παραπανω.

Αλλοι χρησιμοποιουν τα κουτια που εχει το λιντλ,αδειαζοντας τα γαλατα η τις κονσερβες απο μεσα για να τα παει μεχρι το αυτοκινητο.

Ειναι φυσικα οι ιδιοι που οταν βρουν "προσφορα" παιρνουν ολο το ραφι. Και στην τελικη μαλακα ελληνα θα την πληρωσεις τη σακουλα μετα,οταν θα χρειαστει να βαλεις στον καδο των σκουπιδιων της κουζινας,απλα δε θα ειναι "σκλαβενιτης" . 

Εκεί είναι το θέμα, αγοράζουμε ό,τι σαβούρα βρίσκουμε σε προσφορές και <<προσφορές>> και μετά μας φταίνε οι σακούλες...

• Like 1
  • Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Σε ποιο σημείο του Κερατσινίου ; 

Δραπετσώνα πάντως που είμαι εγώ έχει 4~5 σε ακτίνα ούτε 100 μέτρων από το σπίτι μου

Δεν μενω εκει πλεον, ειναι σε μια γειτονια απο τη αλλη μερια του λοφου στο αλσος της δεξαμενης, χρειαστηκε να πεταξω πολυ πραγμα κυριως περιοδικα και εχει μονο μεταλικους καδους, πριν 6-9 μηνες περιπου.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, orck είπε

Εδω σε αλλες περιοχες της Αθηνας εν ετη 2018 δεν εχει καν καδους ανακυκλωση (Δημος Κερατσινιου).
Αυτοι που μαζευουν χαρτονια και διαφορα χρησιμα απο καδους και τα προωθουν για ανακυκλωση μονο παρακατιανοι δεν ειναι, χρησιμοτατοι ειναι, καποτε ειχα διαβασει σε μια χωρα (νομιζω Γαλλια) οτι ειχε κανει κανονικο επαγγελμα τους πλανοδιους με τα μικρα τρικυκλα που εψαχναν και μαζευαν ανακυκλωσιμα, τενεκεδακια, χαρτι κλπ ετσι ειχαν ενα σταθερο σχετικα και αξιοπρεπες εσοδο για να ζησουν.
Παρακατιανοι ειναι αυτοι που ζουν παρασιτικα εις βαρος της κοινωνιας με μικροκλοπες.

Εδω δεν ειναι Γαλλια ομως,και τα παρασιτα αυτα δεν αρκούνται μονο στις μικροκλοπες...

Δημοσ.
ΕΛΛΑΔΑ 02.02.2018

Η πλαστική σακούλα «φεύγει»

Μεγάλη μείωση στην κατανάλωση της πλαστικής σακούλας, που μπορεί να φθάσει και το 50%, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα σούπερ μάρκετ.

http://www.kathimerini.gr/946507/article/epikairothta/ellada/h-plastikh-sakoyla-feygei?platform=hootsuite

Το κερασακι στην τουρτα οτι ΗΔΗ παρατηρησαν μειωση στην Συρο στα αποριματα στη θαλασσα. Εντυπωσιακο δεν ειναι, ουτε ενα μηνα δεν ηθελε και ειδαν τα αποτελεσματα, ουτε στην πισινα του σπιτιου σου να πεταγες τις σακουλες δεν θα εβλεπες τοσο γρηγορα αποτελεσματα, Μια μεριδα σανο παρακαλω

Δημοσ.

Σίγουρα. Επίσης  με ειδικές έρευνες με κινέζικο drone  των 15$ και με τη βοήθεια του δόκτορα της camelot είδαν ότι το νερό του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι τώρα  πόσιμο 

Και καταλήγει :

Πιστεύω ότι και η πλαστική σακούλα απορριμμάτων θα έπρεπε να είναι ακριβότερη. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 31/1/2018 στις 1:04 ΜΜ, k_w_t είπε

Υπαρχει ειδικος κωδικος στις ταμιακες μηχανες... Οταν χρεωθει η σακουλα παει εκει υποχρεωτικα.. 

Εαν χρεωθει η σακουλα αλλα πατησουν αλλο κωδικο στην ταμειακη ειναι καθαρα πωληση της σακουλας και ειναι παρανομο.

Οι μονες σακουλες που μπορουν πουληθουν κανονικα ειναι αυτες για τα σκουπιδια και οι μπαζοσακουλες στα χρωματοπωλεια...

Γιατί είναι παράνομο? ? Το lidl και κάποια άλλα καταστήματα γιατί τις πουλάνε τόσα χρόνια , μάγκες είναι ?? Και τώρα τις έχουν πάει πολύ πιο πάνω από τα 4 λεπτά.. στην ουσία και τις αγοράζεις και πληρώνεις και τον φόρο για την σακούλα... 

Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι σε κάτι φούρνους και μπακάλικα μου ζητάνε 4 λεπτά και δεν χτυπάνε απόδειξη! Μέχρι και τα τετράλεπτα από τις σακούλες κοιτάζουν να αρπάξουν τα λιμά.

• Like 1
Δημοσ.

Προτιμάτε τα μαγαζιά που  δεν τα έχουν γυφτοι και δε σας βάζουν να πληρώνετε τις σακούλες είτε χάρτινες είτε πλαστικές και σέβονται τον πελάτη 

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, orck είπε
ΕΛΛΑΔΑ 02.02.2018

Η πλαστική σακούλα «φεύγει»

Μεγάλη μείωση στην κατανάλωση της πλαστικής σακούλας, που μπορεί να φθάσει και το 50%, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα σούπερ μάρκετ.

http://www.kathimerini.gr/946507/article/epikairothta/ellada/h-plastikh-sakoyla-feygei?platform=hootsuite

Το κερασακι στην τουρτα οτι ΗΔΗ παρατηρησαν μειωση στην Συρο στα αποριματα στη θαλασσα. Εντυπωσιακο δεν ειναι, ουτε ενα μηνα δεν ηθελε και ειδαν τα αποτελεσματα, ουτε στην πισινα του σπιτιου σου να πεταγες τις σακουλες δεν θα εβλεπες τοσο γρηγορα αποτελεσματα, Μια μεριδα σανο παρακαλω

Τη μείωση της πλαστικής σακούλας στις ακτές της Σύρου την παρατηρούν με μελέτες των τελευταίων 2 ετών απ'ό,τι λέει.

Ο συντάκτης του άρθρου μες στον ενθουσιασμό του, το μετέφερε όπως τον βόλευε.

Επίσης λέει να μην πετάμε τ'ανακυκλώσιμα με σακούλα, θέλει να τα βγάζουμε με τα χέρια ένα-ένα...

Τον εξασφάλισε το μισθό του...

Δημοσ.
Στις 30/1/2018 στις 5:10 ΜΜ, k_w_t είπε

Το κυριότερο λάθος είναι η αναλογία κάδων ανακυκλωσης με κανονικων καδων που υπαρχουν στις γειτονιες... 

Για παραδειγμα στο κουκάκι  στο τερμα του πεζοδρομου κοντα στο ΑΤ υπαρχουν 3 μπλε καδοι ανακυκλωσης και 1 πρασινος για κανονικα σκουπιδια...

Ε αναγκαστικά γίνονται ολοι πράσινοι και εχουν μεσα τα παντα...

Πάρε τηλέφωνο να διαμαρτυρηθείς στο Τμήμα Κάδων του Δήμου Αθηναίων, λέγοντάς τους την ακριβή διεύθυνση: 210-3467720

Αυτοί είναι αρμόδιοι για το πόσοι κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν και σε ποια σημεία, όχι η Εταιρεία Ανακύκλωσης που απλά προμηθεύει τους κάδους στους δήμους. Όταν απομάκρυναν τον μπλε κάδο από τη δική μου γειτονιά, πήρα τηλέφωνο και τον επανέφεραν την άλλη μέρα. Είμαι σίγουρος ότι αντίστοιχες υπηρεσίες υπάρχουν σε όλους τους δήμους.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Επίσης λέει να μην πετάμε τ'ανακυκλώσιμα με σακούλα, θέλει να τα βγάζουμε με τα χέρια ένα-ένα...

Τον εξασφάλισε το μισθό του...

Έτσι λέει η Εταιρεία Ανακύκλωσης, απλά τα μαζεύεις σε μια μεγάλη σακούλα και την αδειάζεις στον κάδο, αντί να τα πετάς μαζί με την σακούλα, σιγά την υπόθεση δηλαδή.

Αναφορά σε κείμενο

ΒΗΜΑ 4
Ρίχνεις τις συσκευασίες στον µπλε κάδο χύµα, όχι σε δεµένες σακούλες. Ακόμα και εάν τα μεταφέρεις σε σακούλα άδειασε το περιεχόμενο στον μπλε κάδο και άφησε και τη σακούλα μέσα στον κάδο (αρκεί η σακούλα να είναι χάρτινη ή πλαστική).

Από το site της Εταιρείας Ανακύκλωσης αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Έτσι λέει η Εταιρεία Ανακύκλωσης, απλά τα μαζεύεις σε μια μεγάλη σακούλα και την αδειάζεις στον κάδο, αντί να τα πετάς μαζί με την σακούλα, σιγά την υπόθεση δηλαδή.

Από το site της Εταιρείας Ανακύκλωσης αυτό.

Δε λέει αυτό, λέει όχι σε δεμένες σακούλες και ν'αφήνεις και τη σακούλα μέσα αν θες, έχει μια μικρή διαφορά απ'το μη χρησιμοποιείς σακούλες...

Δημοσ.

εγω απολαμβανω τα μικρα μαγαζια που πριν δωσουν τη σακουλα την τσαλακωνουν και λενε ...την ειχες μαζι σου!

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, 3DJIN said:

εγω απολαμβανω τα μικρα μαγαζια που πριν δωσουν τη σακουλα την τσαλακωνουν και λενε ...την ειχες μαζι σου!

Δε μου έχει τύχει αλλά μου θυμίζει τη γιαγιά που σου χώνει το 20ευρω στη χούφτα σαν να σου πλασάρει ναρκωτικά και ψιθυρίζει "Για να πιεις ένα καφέ"..

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Δε λέει αυτό, λέει όχι σε δεμένες σακούλες και ν'αφήνεις και τη σακούλα μέσα αν θες, έχει μια μικρή διαφορά απ'το μη χρησιμοποιείς σακούλες...

Ναι, σίγουρα έχει, το "μην χρησιμοποιείς σακούλες" από που προκύπτει όμως; Αυτό δεν κατάλαβα κι έβαλα την παράθεση απ'την ΕΕΑΑ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...