Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2018 στις 2:43 ΜΜ, consumer είπε

Πάρε τηλέφωνο να διαμαρτυρηθείς στο Τμήμα Κάδων του Δήμου Αθηναίων, λέγοντάς τους την ακριβή διεύθυνση: 210-3467720

Αυτοί είναι αρμόδιοι για το πόσοι κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν και σε ποια σημεία, όχι η Εταιρεία Ανακύκλωσης που απλά προμηθεύει τους κάδους στους δήμους. Όταν απομάκρυναν τον μπλε κάδο από τη δική μου γειτονιά, πήρα τηλέφωνο και τον επανέφεραν την άλλη μέρα. Είμαι σίγουρος ότι αντίστοιχες υπηρεσίες υπάρχουν σε όλους τους δήμους.

Ναι και θα έρθουν σίγουρα ......

Όπως ήρθαν και για κάτι καμμενες λάμπες που αν δεν ληστευαν μια γρια στα σκοτάδια ακόμα δεν θα τις ειχαν αλλαξει... ή 3 μηχανακια που ειναι παρατημενα σε στενακι εδω και 5 χρονια και εχουν βαλει 2 φορες αυτοκολλητο εγκαταλειμμένου αλλα δεν τα εχουν παρει....

Δημοσιο for ever που λεγανε και τα Ημισκουμπρια....

Στις 3/2/2018 στις 10:01 ΠΜ, stefanosnik είπε

Γιατί είναι παράνομο? ? Το lidl και κάποια άλλα καταστήματα γιατί τις πουλάνε τόσα χρόνια , μάγκες είναι ?? Και τώρα τις έχουν πάει πολύ πιο πάνω από τα 4 λεπτά.. στην ουσία και τις αγοράζεις και πληρώνεις και τον φόρο για την σακούλα... 

.Δες μια απόδειξη με χρέωση σακούλας και θα καταλάβεις...

Επίσης αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι :

– Πλαστικές σακούλες με πάχος από 50 μm έως 70 μm δεν επιβαρύνονται με περιβαλλοντικό τέλος, αλλά είναι υποχρεωτική η τιμολόγηση τους στον πελάτη.

Αυτά πάνε στην τσέπη του καταστήματος λόγο κόστους της σακούλας.

Εγώ στο μαγαζί τις κατάργησα τελείως. Χάρτινες μόνο...

Μου βγαίνει 0,05€ η σακούλα στο κόστος αλλά βάλε  ότι 50€ έπρεπε να δώσω για κάθε μια ταμειακή ώστε να μου ανοίξουν κωδικό για την σακούλα σύνολο 100€

Συν ότι πρέπει κάθε τόσο να τρέχει ο λογιστής για το ειδικό τέλος της σακούλας (είναι μια διαδικασία που ακόμα δεν ξέρουν και οι ίδιοι πως θα αποδοθεί )

Χάρτινες και οικολογικές και τσάμπα στο πελάτη και βρήκα την υγειά μου...

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 5
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θυμαται καποιος να μου πει απο ποσα γραμμαρια και πανω η σακουλα απο το καταστημα χρεωνεται σακουλα (προϊόν) και όχι σαν περιβαντολογικο τελος ;

Δημοσ.

Τα γραμμάρια είναι άσχετα. Τα καταστήματα έχουν υποχρέωση να χρεώνουν τη σακούλα και όχι περιβαντολογικό τέλος εφόσον αυτή έχει πάχος τοιχώματος από 50 ως 70 μm.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

εφόσον αυτή έχει πάχος τοιχώματος από 50 ως 70 μm.

Αυτο εννοουσα . Ευχαριστω. Το παχος τοιχωματος υποθετω οτι θα το γραφει ο κατασκευαστης σε καποια ετικετα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alfeios είπε

Αυτο εννοουσα . Ευχαριστω. Το παχος τοιχωματος υποθετω οτι θα το γραφει ο κατασκευαστης σε καποια ετικετα

Δε νομίζω, εγώ τουλάχιστον δεν έχω προσέξει ποτέ να είναι γραμμένο πάνω σε σακούλα το πάχος της σε μm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δε νομίζω, εγώ τουλάχιστον δεν έχω προσέξει ποτέ να είναι γραμμένο πάνω σε σακούλα το πάχος της σε μm.

και πως τις γνωριζουμε ξερεις;

Επιπλεον λες 50 ως 70 μm. Οι πιο λεπτες χρεωνονται σιγουρα σαν περιβαντολογικο τελος. Απο 50 ως 70 μm.σαν σακουλα. Απο 70 μm και πανω ;

Επεξ/σία από alfeios
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alfeios είπε

και πως τις γνωριζουμε ξερεις;

Επιπλεον λες 50 ως 70 μm. Οι πιο λεπτες χρεωνονται σιγουρα σαν περιβαντολογικο τελος. Απο 50 ως 70 μm.σαν σακουλα. Απο 70 μm και πανω ;

Μετρώντας τις με μικρόμετρο ίσως?

Για να πάρεις μια ιδέα,  στην κατηγορία 50 ως 70 είναι οι jumboσακούλες.

Για τις 70 και πάνω δεν προβλέπεται ούτε υποχρεωτική τιμολόγηση ούτε περιβαντολογικό τέλος, αλλά ούτως ή άλλως τόσο χοντρές δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν από κανένα κατάστημα, είναι ιδανικές πχ για μπάζα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 3/2/2018 στις 3:08 ΜΜ, Zaknafein είπε

Έτσι λέει η Εταιρεία Ανακύκλωσης, απλά τα μαζεύεις σε μια μεγάλη σακούλα και την αδειάζεις στον κάδο, αντί να τα πετάς μαζί με την σακούλα, σιγά την υπόθεση δηλαδή.

Από το site της Εταιρείας Ανακύκλωσης αυτό.

Μια απορία για κάποιον που γνωρίζει σχετικά με την ανακύκλωση

Προφανώς αδειάζουμε τις συσκευασίες. Υπάρχουν ορισμένες βέβαια που δεν αδειάζουν εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνουμε;

Αν πχ μιλάμε για συσκευασία όπως αναφέρει από μπογιά προφανώς δεν μπορεί να καθαριστεί 100% από εμάς.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Να συνεχίσουμε εδώ για την νέα μάχη που γίνεται για να μας κάνουν ανθρώπους;

Τα πλαστικά καλαμάκια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, orck είπε

Να συνεχίσουμε εδώ για την νέα μάχη που γίνεται για να μας κάνουν ανθρώπους;

Τα πλαστικά καλαμάκια.

θα πινεις καφε Α For Athens με μακαρονι παστιτσιου σε λιγο τυπε

Δημοσ.

Τα mymarket χρεώνουνε και την σακούλα μαναβικής (που δεν εμπίπτει στο τέλος).

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dhmak είπε

Τα mymarket χρεώνουνε και την σακούλα μαναβικής (που δεν εμπίπτει στο τέλος).

Δεν συμβαινει αυτο που λες. Αν εγινε καπου ειναι μεμονωμενη περιπτωση που οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος εργαζομενου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς, είναι πραγματικότητα, έχω την απόδειξη απο χθεσινή μου αγορά στην νέα σμύρνη, στην εφέσου.

Η ταμείας μου είπε οτι και τις σακούλες απο το μανάβικο, τις χρεώνουναι.

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dhmak είπε

Δυστυχώς, είναι πραγματικότητα, έχω την απόδειξη απο χθεσινή μου αγορά στην νέα σμύρνη, στην εφέσου.

Δεν ειπα οτι λες ψεματα. Ειπα επι λεξη Αν εγινε καπου ειναι μεμονωμενη περιπτωση που οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος εργαζομενου

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alfeios είπε

Δεν ειπα οτι λες ψεματα. Ειπα επι λεξη Αν εγινε καπου ειναι μεμονωμενη περιπτωση που οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος εργαζομενου

Ανθρώπινο λάθος το να σου πει ότι και η σακούλα απ'το μανάβικο χρεώνεται;

Εμένα περισσότερο μου μοιάζει γι'αλλαγή πολιτικής...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...