Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , είμαι μόνιμος στρατιωτικός τις Π.Α. και θέλω να μάθω αν ξέρει κάποιος που βρίσκω και πως μπορώ να μάθω τα ένσημα μου από τα χρονια υπηρεσίας που έχω έως τώρα.Ποιο πολύ το θέλω διότι σκέφτομαι να παραιτηθώ για δικούς μου λόγους και θέλω να ξέρω αν μπορώ να πάρω κάτι μαζί μου έτσι ώστε να τα έχω για να συμπληρώσω μελλοντικά την σύνταξη και τι μπορώ να κάνω με την περίπτωση του να φύγω από την ελλάδα και να πάω Αγγλία που σκέφτομαι...Δεν έχω κάνει κάποια ερώτηση μέσα στην υπηρεσία μου , θα το κάνω και αυτό απλά είπα μήπως γνωρίζει κάποιος από εδώ μέσα τι παίζει και με καθοδηγήσει...Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν ξερω να σου απαντησω αλλα ευχομαι να εχεις επιτυχια σε ο,τι και να κανεις στη ζωη σου και το «ρίσκο» να σου βγει ως προς το κάλιστο αποτέλεσμα!! :D

• Like 1
Δημοσ.

Το ασφαλιστικό σου βιογραφικό πιθανώς είναι εμφανές στο atlas.gov.gr, όπου μπορείς να κάνεις login με τα στοιχεία που χρησιμοποιείς στη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Δημοσ.

Όταν παραιτείσαι από την Π.Α. το Μ.Τ.Α. υπολογίζει πόσους μήνες ασφάλισης έχεις· λογικά αυτοί περιλαμβάνουν και τα χρόνια της παραγωγικής σχολής, διότι τα εξαγοράζεις αυτομάτως μέσω πρόσθετων κρατήσεων τα πρώτα χρόνια της πραγματικής σου υπηρεσίας. Το Μ.Τ.Α. λοιπόν τελικά σου δίνει ένα χαρτί το οποίο λέει πως έχεις συμπληρώσει Χ μήνες και δεν δικαιούσαι ακόμη σύνταξη, και ότι τη σύνταξη που αντιστοιχεί σε αυτό το διάστημα θα την λάβεις όταν θεμελιώσεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Βέβαια, εφόσον αλλάξεις ΦΚΑ στη συνέχεια, αποκτάς και τη δυνατότητα για ένταξη στις προβλέψεις περί διαδοχικής ασφάλισης. Εναλλακτικά, ξεκινάς να χτίζεις την ασφαλιστική σου ιστορία —εντός ή εκτός Ελλάδας— από την αρχή, και όταν με το καλό έχεις θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα τότε επανέρχεσαι στο Μ.Τ.Α. για απονομή του αναλογούντος μερίσματος για τους μήνες υπηρεσίας σου.

Το ασφαλιστικό σου βιογραφικό πιθανώς είναι εμφανές στο atlas.gov.gr, όπου μπορείς να κάνεις login με τα στοιχεία που χρησιμοποιείς στη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Εμένα πάντως στο Άτλας δείχνει μόνο ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, κι όχι την Π.Α. όπου ήμουν αξιωματικός ως το 2002.

Δημοσ.

Το Άτλας δεν δείχνει ΟΑΕΕ όταν υπάρχει οφειλή για τους συγκεκριμένους μήνες. Άλλωστε ούτε ο ίδιος ο ΟΑΕΕ θα έδινε βεβαίωση ασφάλισης για ανεξόφλητους (ενν. πλήρως — όχι απλώς ρυθμισμένους) μήνες.

Δημοσ.

Εγώ σε δείγμα από ΙΚΑ βρίσκω εγγραφές του 2016 — αλλά μέχρι εκεί, όχι πιο πρόσφατα (και όχι όλη η χρονιά).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...