Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρόποι για νόμιμη πληρωμή σε ιδιώτη μισθωτό χωρίς τίτλο κτήσης. Γιατί το ~50%(φόρο) στον τίτλο κτήσης που βγαίνει δε συμφέρει. 

Μια επιλογή που άκουσα είναι το εργόσημο βεβαία είναι για συγκεκριμένες κατηγορίες και ίσως να συμφέρει μιας και έχει 25% φόρο (https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33194).

Δεν αναφέρομαι για σταθερή εργασία (εξαρτημένη αλλά για περιστασιακή μη σταθερή)

Δημοσ.

Τίτλος κτήσης μόνο, το εργόσημο είναι για εργασία σε χωράφια, baby sitter κτλ. Καμία σχέση με αυτό που θέλεις....

Αλήθεια το 50% φόρος που αναφέρεις πως προκύπτει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Avatar_GR είπε

Τίτλος κτήσης μόνο, το εργόσημο είναι για εργασία σε χωράφια, baby sitter κτλ. Καμία σχέση με αυτό που θέλεις....

Αλήθεια το 50% φόρος που αναφέρεις πως προκύπτει; 

Πιθανότατα εννοεί συνολικές επιβαρύνσεις/παρακρατήσεις (φόρος, εισφορές, τέλη κλπ)

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, έχω την αντύπωση ότι το εργόσημο αφορά υπηρεσίες που παρέχονται σε "κατ΄ oίκον" ιδιώτες, Φαντάζομαι επειδή την αντίστοιχη ανάγκη της περιστασιακής παροχής υπηρεσιών σε εταιρίες την κάλυπτε ήδη το καθεστός της απόδειξης δαπάνης.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Avatar_GR είπε

Για αυτό ρωτάω πως το έβγαλε το 50%, επειδή η παρακράτηση φόρου 20% δεν είναι ακριβώς φορολόγηση. 

Όχι ακριβώς, είναι ας πούμε "προκαταβολή φόρου" (όχι το ίδιο με αυτή των επαγγελματιών, μάκαρι η φορολόγηση να ήταν μονο 20%.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"σε όλες τις αμοιβές με απόδειξη δαπάνης θα καταβάλλεται εισφορά 20% υπέρ ΕΦΚΑ και 6,95% υπέρ ΕΟΠΥΥ (η οποία εισπράττεται από τον ΕΦΚΑ)"

50% μου φαίνεται και μένα υπερβολικό (αλλά μπορεί να κάνουμε λάθος)

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

"σε όλες τις αμοιβές με απόδειξη δαπάνης θα καταβάλλεται εισφορά 20% υπέρ ΕΦΚΑ και 6,95% υπέρ ΕΟΠΥΥ (η οποία εισπράττεται από τον ΕΦΚΑ)"

Ούτε αυτό είναι "φόρος". Ασφαλιστικό είναι, ένσημο.

Δημοσ.

Για τον τίτλο κτήσης έχεις φόρο 20% και χαρτόσημο 3,6%. Σε αυτό προστίθεται απο 1.1.2018 και οι ασφαλιστικές εισφορές με πρόσθετο κόστος 26,95% εξ ου και το ~50%

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, droplet είπε

Για τον τίτλο κτήσης έχεις φόρο 20% και χαρτόσημο 3,6%. Σε αυτό προστίθεται απο 1.1.2018 και οι ασφαλιστικές εισφορές με πρόσθετο κόστος 26,95% εξ ου και το ~50%

Στο περίπου γιατί ο φόρος αφαιρείται από το φορολογητέο.

Περίπου 45%.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Avatar_GR είπε

Ούτε αυτό είναι "φόρος". Ασφαλιστικό είναι, ένσημο.

Σωστά, το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον σχεδόν το μισό μέρος του εισοδήματος εξαφανίζεται. Γιαυτό και η αναζήτηση για εναλλακτικούς τρόπους. (Πέρα από το μαύρα και ας πνίγουν οι υπόλοιποι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τι είδους υπηρεσίες μιλάς?

Είναι άλλο αν πχ καθαρίζεις τζάμια και άλλο άν κάνεις περιστασιακά κάποιο web development.

και για τι τζίρο το χρόνο πάνω-κάτω?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Για τι είδους υπηρεσίες μιλάς?

Είναι άλλο αν πχ καθαρίζεις τζάμια και άλλο άν κάνεις περιστασιακά κάποιο web development.

και για τι τζίρο το χρόνο πάνω-κάτω?

Αναφέρομαι για πραγματικά περιστασιακή δουλειά με 0-5Κ το χρόνο. Το ζητούμενο θα ήταν να είναι κάτι το οποίο να μπορεί να το υποστηρίξει μια εταιρία και να έχει και ενα σωστο κέρδος ο εργαζόμενος. Αν για 1000 πρέπει το ~45% να πάει στο κράτος και μετα αν εισαι μισθωτός να σε ανεβάσει και φορολογική κλίμακα και να πληρώσεις και πρόσθετο φόρο δε ξέρω για πιο λόγο να το κάνεις. 

Δημοσ.

Μιας που ανοίξε το θέμα, εγώ έχω μια άλλη ερώτηση, ένας συνταξιούχος πχ του δημοσίου που πληρωνόταν με τίτλο κτήσης, πλέον θα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και θα μαζεύει ένσημα γιατί;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fylatos είπε

Μιας που ανοίξε το θέμα, εγώ έχω μια άλλη ερώτηση, ένας συνταξιούχος πχ του δημοσίου που πληρωνόταν με τίτλο κτήσης, πλέον θα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και θα μαζεύει ένσημα γιατί;

Ας μη ξεχνάμε [..] Ειδικά για τους συνταξιούχους, η υπό διαπραγμάτευση διάταξη ορίζει ότι για τον ασφαλιστικό χρόνο στον οποίο θα αντιστοιχεί η απόδειξη δαπάνης που θα λάβουν, η σύνταξη θα μειώνεται κατά 60%, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου για την απασχόληση συνταξιούχων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...