DrLo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, fylatos είπε Μιας που ανοίξε το θέμα, εγώ έχω μια άλλη ερώτηση, ένας συνταξιούχος πχ του δημοσίου που πληρωνόταν με τίτλο κτήσης, πλέον θα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και θα μαζεύει ένσημα γιατί; Γιατί όχι? Αν δεχθούμε το σύστημα που αυτοί που δουλέυουν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές που πάνε σε ένανα κουμπαρά για να πληρώνονται οι συντάξεις, είναι η θέση εργασίας που επιβαρύνεται με το ρόλο αυτό (να πληρώνει τις εισφορές), όχι το άτομο. Ενας κόσμος με Χ συνταξιούχους που στηρίζεται σε Υ εργαζομένους, πρέπει να μαζέυει Υ ασφαλιστικές εισφορές, άσχετα με ποιός είναι κάθε φορά στη θέση του εργαζομένου. Για κάθε συνταξιούχο που επιλέγει να δουλέψει στη θέση κάποιου εργαζόμενου/μη-συνταξιούχου, στερεί μια εισφορά που θα έδινε αυτός και φυσικά πρέπει να την αναπληρώσει. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από DrLo 1
DrLo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, droplet είπε Ας μη ξεχνάμε [..] Ειδικά για τους συνταξιούχους, η υπό διαπραγμάτευση διάταξη ορίζει ότι για τον ασφαλιστικό χρόνο στον οποίο θα αντιστοιχεί η απόδειξη δαπάνης που θα λάβουν, η σύνταξη θα μειώνεται κατά 60%, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου για την απασχόληση συνταξιούχων. Αυτό ειναι αντικίνητρο ώστε να να έχει μεγαλύτερο νόημα ώστε να μην έχει λογική κάποιος συνταξιούχος να προκαλεί μια θέση ανεργίας.
droplet Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Ναι σαν αντικίνητρο το θέλουν το οποίο δε θεωρώ έχει βάσει για 2 λόγους(η μειώση του 60%). Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και οι 2. Είναι περιορισμένης διάρκειας.
DrLo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, droplet είπε Ναι σαν αντικίνητρο το θέλουν το οποίο δε θεωρώ έχει βάσει για 2 λόγους(η μειώση του 60%). Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και οι 2. Είναι περιορισμένης διάρκειας. Δε είπα ότι συμφωνώ. Απλά παράθεσα τη λογική τους. Anyway Για τόσο μικρά ποσά δε νομίζω ότι υπάρχει νομίζω ευκολη λύση. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
fylatos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, droplet είπε Ναι σαν αντικίνητρο το θέλουν το οποίο δε θεωρώ έχει βάσει για 2 λόγους(η μειώση του 60%). Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και οι 2. Είναι περιορισμένης διάρκειας. Αν ο τίτλος κτήσης αναφέρει 1 ημέρα θα έχουν μείωση 60% για την μία ημέρα; Ερμηνευτική για την εγκύκλιο έχει βγει; Για το πώς γίνονται ακριβώς οι παρακρατήσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα