Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 17 minutes ago, stalactite said: Μονο Γερμανια δε θα πηγαινα. FYI, η Ελβετια ειναι η Γερμανια χωρις αριστερα με ολα τα καλα (και τα καλα) που αυτο συνεπαγεται
Looter Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Η Γερμανία αν μιλάς τη γλώσσα είναι πολύ πιο εύκολη επιλογή. Πάμφθηνο super market , νορμαλ ενοίκια. Επίσης μιλάμε για λαό που βγαίνει έξω και διασκεδάζει και για πολλές μεγαλουπόλεις. Απλά τα λεφτά που δίνουν φτάνουν ίσα ίσα για να ζεις αξιοπρεπώς Εσυ και η οικογένεια σου. Μην περιμένεις να κανεις savings ή τα ταξίδια που κάνουν τα ΣΚ όσοι μένουν Ελβετία. Προσωπικά δε θα πήγαινα Γερμανία λόγω γλώσσας αλλά δε συγκρίνεται. Για την Ελβετία είμαι απόλυτος , αν δεν βρεις δουλειά με min 80.000 φράγκα το χρόνο θα ζεις με συγκάτοικο ή σε κάποιο προάστιο ΧΩΡΙΣ αμάξι και τα ΣΚ η διασκέδαση σου θα περιορίζεται στο περπάτημα και στις δραστηριότητες σπιτιού.. Θεωρείς πολύ εύκολο να πας και να ψαχτείς εκεί για δουλειά ενώ αυτό θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Δε βγάζουν όσο εύκολα νομιζεισ Βίζα για εργασία.. Αν θέλεις δουλειά στον τομέα σου δοκίμασε μέσω LinkedIn να κανεις apply σε θέσεις και θα καταλάβεις αν είναι εύκολα ή δύσκολα... Αν μιλάμε για δουλειές του ποδαριού ή αν πας για να δουλέψεις μαύρος και βλέπουμε δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν το προτείνω σε κανένα. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, stalactite είπε Μιλαω γαλλικα οποτε δε θα χω προβλημα. Ο κολλητος μου ειναι Γαλλος οποτε θεωρω οτι παροτι που εχω μονο το Β2 (lower) το επιπεδο μου εινια με διαφορα υψηλοτερο, ειδικα στην προφορα. Ειμαι σε φαση που επειδη δε θελω να τραβηξω οσα τραβανε οι γνωστοι μου στην ελλαδα (να δουλευουν 9ωρο και να παιρνουν με το ζορυ 500) θελω να ψαχτω εξω. Αν δε παει καλα απλα θα γυρισω δεν ειναι και το τελος του κοσμου. Θα προτιμουσα στη Γαλλια να πηγαινα αλλα τα πραγματα δεν ειναι ιδιαιτερα καλα εκει.. Επισης Ολλανδια δε ξερω τι παιζει, δε ξερω και τη γλωσσα αλλα και εκει εχω ακουσει ανθρωπους οτι ειναι ικανοποιημενοι. Μονο Γερμανια δε θα πηγαινα. Πρακτικα ο μονος λογος να απορριψει καποιος τη Γερμανια ειναι η γλωσσα επειδη θα χρειαστει να τη μαθει. Κατα τα αλλα, απο τις χωρες της Ηπειρωτικης Ευρωπης τουλαχιστον, ειναι μακραν η ευκολοτερη επιλογη μεταναστευσης. Αρκετες θεσεις εργασιας, νορμαλ κοστος ζωης, αρκετοι ομογενεις (οχι οτι ειναι παντα καλο αυτο), παρα πολλες συνδεσεις με Αθηνα-Θεσσαλονικη ολο το χρονο κ.ο.κ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα