panossar95 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Έχω μια https://www.skroutz.gr/s/3043550/Rohnson-R-967.html . Ξέρει κάποιος τρόπους καθαρισμου? Αν υπάρχουν φυσικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλή Χρονιά. Για τη δική μου εσπρεσιέρα χρησιμοποιώ κιτρικό οξύ, δηλαδή το ξινό που πουλάνε στο ράφι με τα μπαχαρικά στο ΣΜ. Διαλύω 3-4 κουταλιές σε μισό δοχείο νερού, και ανοίγω την καφετιέρα για να περάσει το διάλυμα μέσα, στο σύστημα του καφέ και του αφρόγαλου. Αφού το αφήσω κανα 10λεπτο, μετά γεμίζω το δοχείο με καθαρό νερό και το αφήνω να περάσει όλο για να ξεπλυθεί το διάλυμα, 2 φορές. Αυτό για τα εσωτερικά μέρη φυσικά, όσα αποσυναρμολογούνται τα καθαρίζω στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από naive 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panossar95 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Έγινε σε ευχαριστώ πολύ. Κάπου διάβασα ότι μερικοί απλά περιμένουν να ζεσταθεί το νερό και πατάνε το κουμπάκι που δίνει εντολή να βγάλει καφέ, με ένα κουπάκι από κάτω συγκεντρώνουν το νερό που βγαίνει για τυχόν υπολείμματα που μένουν στη μηχανή Δε ξέρω όμως αν γίνεται σωστή πλύση έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoudinio Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) καλησπερα και καλη χρονια. υπαρχει ενα site που ασχολουνται με τον καφε φανατικα. http://www.greekespresso.gr/forum/ . στης μηχανες κανουν 2 ειδων καθαρισμους. πρωτων αφαλατωση. εγω την κανω βαζω μια κουταλια και προσεχω να μην ζεστενετε η μηχανη. βγαζω το νερο με το διαλλυμα και απο κανονικα και απο το ακροφυσιο. οταν τελειωσει το νερο με το φαρμακο την κανω ξανα την διαδικασια με σκετο νερο αλλες δυο φορες, παλι με κρυα μηχανη. σκεψου την διαδικασια μπορει σε μενα να κρατησει και 2 ωρες. δευτερον ειναι το back flush αυτο βαζεις τυφλο καλαθι και κανεις την διαδικασια αλλα για να μην σε μπερδευω με εσενα χρειαζεται μονο αφαλατωση... Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από skoudinio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panossar95 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Εγινε, σε ευχαριστώ πολύ. Θα μπω και στο σάιτ να πάρω ιδέες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, skoudinio είπε καλησπερα και καλη χρονια. υπαρχει ενα site που ασχολουνται με τον καφε φανατικα. http://www.greekespresso.gr/forum/ . στης μηχανες κανουν 2 ειδων καθαρισμους. πρωτων αφαλατωση. εγω την κανω βαζω μια κουταλια και προσεχω να μην ζεστενετε η μηχανη. βγαζω το νερο με το διαλλυμα και απο κανονικα και απο το ακροφυσιο. οταν τελειωσει το νερο με το φαρμακο την κανω ξανα την διαδικασια με σκετο νερο αλλες δυο φορες, παλι με κρυα μηχανη. σκεψου την διαδικασια μπορει σε μενα να κρατησει και 2 ωρες. δευτερον ειναι το back flush αυτο βαζεις τυφλο καλαθι και κανεις την διαδικασια αλλα για να μην σε μπερδευω με εσενα χρειαζεται μονο αφαλατωση... Πώς φροντίζεις να μη ζεσταίνεται η μηχανή; Και γιατί δεν πρέπει να ζεσταίνεται; Εγώ τη διαδικασία που περιέγραψα την ξεπατίκωσα από μια ακριβή nespresso που έχουμε στη δουλειά και σε πάει βήμα-βήμα μόνη της. Με τη διαφορά ότι αντί για το δικό της καθαριστικό χρησιμοποιώ κιτρικό οξύ μαγειρικής, που κάνει άριστη αφαλάτωση (το χρησιμοποιώ και σε βραστήρα- ατμομάγειρα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Για αρκετό καιρό καθάριζα τη δική μου με κιτρικό οξύ και αρκετά συχνα. Τελικά όμως χάλασε το boiler (μάλλον από τα άλατα). Βεβαια η δική μου είναι διαφορετική... αλέθει και κάνει καφέ και ίσως τελικά αξίζει να πληρώνω κατι παραπάνω για τα διαλύματά τους. Από ότι άκουσα αν έχει αλουμινένιο boiler δεν θα πρέπει να την καθαρίζεις με κιτρικό οξύ (ξινό), αλλά με τα δικά τους χημικά (κάτι παρόμοιο) τα οποία βέβαια είναι σχετικά ακριβά (έχουν 4-5 ευρω το μπουκαλάκι). Διαλέγεις και παίρνεις... μπες και στο http://www.greekespresso.gr/forum/viewforum.php?f=1 και ψάξε λίγο ή ρώτα εκεί. Δες και εδώ: https://www.skroutz.gr/c/428/aksesouar-oikiakwn-syskeuwn.html?from=catspan&keyphrase=espresso+άλατα https://www.skroutz.gr/c/1044/epagelmatikos_eksoplismos.html?from=catspan&keyphrase=espresso+άλατα https://www.skroutz.gr/c/428/aksesouar-oikiakwn-syskeuwn.html?from=catspan&keyphrase=saeco (αυτό χρησιμοποιώ) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Ακριβως την ιδια εχω την R967. Οτι έγραψαν η παραπάνω. Εγω χρησιμοποιώ κιτρικό οξύ. Εδω και 3 χρόνια δουλεύει μια χαρά. Φτιάχνει καθημερινα τουλάχιστον 2 καφέδες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα