defacer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, KiriosD said: Δηλαδή συμφωνείς με τον προλαλήσαντα; Που λέει 700watt το δευτερόλεπτο; θα με τρελάνετε; Οι συσκευές καταναλώνουν watt όχι Wh. Χρησιμοποιείς στη πρόταση σου δυο φορές την ώρα, σε μία ώρα θα καταναλωθούν 700 Watt, εμείς χρεωνόματε την ενέργεια που σπαταλήθηκε δηλαδή 0.7KWh Στο led κόλησες που το χρησιμοποίησα για παράδειγμα με το καημένο watt... μπορεί να είναι οθονάρα που ανοιγει και το insomnia σε πλήρη φωτεινότητα (*σε μπακάλη μιλάς μπακάλικα μπας και βγει μια ακρη) Κοίτα, αν οι μόνες επιλογές σου είναι να τρελαθείς ή να διορθώσεις τη λάθος εικόνα που έχεις στο μυαλό σου λόγω περιορισμένων γνώσεων φυσικής θα πρότεινα το δεύτερο. Ναι, "οι συσκευές καταναλώνουν watt" με την έννοια που το αντιλαμβάνεται κάποιος που δεν ξέρει τι είναι το watt. Αν ξέρεις τι είναι τότε δεν καταναλώνουν watt, καταναλώνουν βατώρες ή Joule ή θερμίδες ή ηλεκτρονιοβόλτ ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα μέτρησης ενέργειας θες να χρησιμοποιήσεις. Επειδή αυτό που καταναλώνεται είναι ενέργεια, ενώ με watt μετράς την ισχύ (ενέργεια ανά μονάδα χρόνου). Μόνος σου γράφεις ότι "θα χρεωθούμε την ενέργεια που σπαταλήθηκε 0.7 KWh", πώς είναι δυνατόν αμέσως πριν να λες "θα καταναλωθούν 700 W"; Δεδομένου ότι "σπαταλήθηκε" και "καταναλωθούν" σημαίνει το ίδιο πράγμα, θα έπρεπε και W / Wh να είναι το ίδιο πράγμα. Που δεν είναι. Anyway έχεις λάθος, ελπίζω να μη τρελαθείς. @DrLo τόσα χρόνια στο φόρουμ και ειδικά στου προγραμματισμού ξέρω ακριβώς με τι έχεις να κάνεις. Η παρανόηση εδώ είναι πταίσμα... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από defacer
KiriosD Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 17 ώρες πριν, DrLo είπε Κάπου είχα διαβάσει ότι ένα συγκεκριμένο μοντέλο βίντεο (η τέλος πάντων τα καινούργια players) σε standby έκαιγε 6watt ( όχι μόνο το ρολόι προφανώς). Ένας φούρνος μικροκυμάτων σαν τον δικό μου που είναι μικρός (700watt) αν τον χρησιμοποιώ 2.5 λεπτά τη μέρα καίει περίπου 1750 Watt*min. Αν stånd by θέλει 1 watt στο υπόλοιπο της ημέρας θα έκαιγε 1438. Βέβαια μπορεί να μη και και τίποτα δε ξέρω. Δε μου φαίνεται απίθανο να υπάρχουν τέτοιες συσκευές κάπου αν χρησιμοποιούνται σπάνια ... Που να καταναλώνουν σε lifetime περισσότερο standby. για πες κύριε επιστήμονα, 1 watt το λεπτό μέτρησες για τη συσκευή να καίει την ώρα για τις ενδεικτικές λειτουργίες; seriously? πανε δες τον χαζόφουρνο σου να δεις τη χαζοπινακίδα από πίσω ή online και πες μας τι αναγράφει εκτός και αν είναι επαγγελματικός φούρνος και τεράστιος τότε ναι καίει 1750 watt ολεπτα το λεπτο του λεπτού
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, NT1G είπε Η Δ.Ε.Η. γιατί με χρεώνει kWh (J) και όχι W ; Για τον ίδιο λόγο που η ΕΥΔΑΠ σε χρεώνει κυβικά και όχι l/min.
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, KiriosD είπε για πες κύριε επιστήμονα, 1 watt το λεπτό μέτρησες για τη συσκευή να καίει την ώρα για τις ενδεικτικές λειτουργίες; seriously? πανε δες τον χαζόφουρνο σου να δεις τη χαζοπινακίδα από πίσω ή online και πες μας τι αναγράφει εκτός και αν είναι επαγγελματικός φούρνος και τεράστιος τότε ναι καίει 1750 watt ολεπτα το λεπτο του λεπτού Δεν είμαι επιστήμονας είμαι μηχανικός αν και ήξερα τη διαφορά ενέργειας ισχύος / ενέργειας απ΄οτο γυμνάσιο. Το 1 watt το έδωσα παράδειγμα και σε τίποτα δεν αλλάζει τις βλακείες και τον αχταρμά που έχεις στο μυαλό σου περί W , Wh κλπ Σοβαρά , έχεις βγάλει γυμνάσιο? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
NT1G Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Για τον ίδιο λόγο που η ΕΥΔΑΠ σε χρεώνει κυβικά και όχι l/min. Mind blown θα έλεγα. Αλλά στον KiriosD πήγαινε που δεν έχει ξεχωρίσει την διαφορά ισχύος / ενέργειας.
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, defacer είπε @DrLo τόσα χρόνια στο φόρουμ και ειδικά στου προγραμματισμού ξέρω ακριβώς με τι έχεις να κάνεις. Η παρανόηση εδώ είναι πταίσμα... Μα δεν είναι η παρανόηση που με τρελαίνει, προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον με το καλό 2-3 βασικά πράγματα, να τα τεκμηριώσεις σχετικά σοβαρά και σου κάνουν το έξυπνο μετά. Ε, όχι, δε μπορώ να μη τρελαίνομαι με κάτι τέτοια, δε μπορεί η ανοησία να γίνεται πάντα ανεκτή γιατί στο τέλος φαντάζει σαν σοβαρή άποψη και χάνεται κάθε διαφορά των δυο. Θα υπέθετα ότι το site προγραμαμτισμού δεν θα ήταν πεδίο που σηκώνει αντιπαράθεση "λογικής", ή κάτι δουλεύει ή όχι, δεν έχει πολύ χώρο για "άποψη" ... βέβαια ούτε η φυσική ... but still.
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, NT1G είπε Mind blown θα έλεγα. Αλλά στον KiriosD πήγαινε που δεν έχει ξεχωρίσει την διαφορά ισχύος / ενέργειας. νόμιζα ότι ρωτάς σοβαρά.
NT1G Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, DrLo είπε νόμιζα ότι ρωτάς σοβαρά. Σοβαρά ρώταγα, αλλά αυτόν συγκεκριμένα γιατί φαίνεται να τα έχει μπερδεμένα με τα W και τα kWh όπως πολλοί που βλέπω συχνά. Ας πούμε σου απαντάει να δεις τι ισχύ γράφει η ταμπέλα πάνω στον φούρνο π.χ. λες και έχει σημασία για το idle με το λαμπάκι.
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, NT1G είπε Σοβαρά ρώταγα, αλλά αυτόν συγκεκριμένα γιατί φαίνεται να τα έχει μπερδεμένα με τα W και τα kWh όπως πολλοί που βλέπω συχνά. Ας πούμε σου απαντάει να δεις τι ισχύ γράφει η ταμπέλα πάνω στον φούρνο π.χ. λες και έχει σημασία για το idle με το λαμπάκι. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι δε ξέρει τι διαφορά. Σίγουρα δε μπορεί να καταλάβει τί είναι το W*min και υπέθεσε αυτό που ήθελε.
defacer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, DrLo said: Θα υπέθετα ότι το site προγραμαμτισμού δεν θα ήταν πεδίο που σηκώνει αντιπαράθεση "λογικής", ή κάτι δουλεύει ή όχι, δεν έχει πολύ χώρο για "άποψη" ... βέβαια ούτε η φυσική ... but still. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Η άγνοια, η βλακεία, και ο εγωισμός δε γνωρίζουν σύνορα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από defacer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα