Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ανάλυση...σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον webparts. Να πάει να δει τι δουλειά ακριβώς είναι και να κρίνει μόνος του. Μπορεί να του αρέσει το περιβάλλον και το αντικείμενο και να μην το πειράζει το ωράριο. Δεν υπάρχει δουλειά που είναι για όλους καλή, καθένας με τις ανάγκες του. Άσε που όσο και να μείνει καλό θα του κάνει.

Επίσης, αν και μάλλον παράνομοι οι όροι όπως γράψατε, είναι καλό σημάδι ότι ο εργοδότης είναι ξεκάθαρος από την αρχή στο τι θέλει.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Θα συμφωνησω πως το 6ημερο 10ωρο ειναι πολυ δυσκολο γενικα. Προσωπικα το εχω κανει με πολυ καλες απολαβες, αλλα δεν ημουν σε καμια περιπτωση ικανοποιημενος απο τον χρονο που ειχα για τον εαυτο μου.  Οποτε δεν πιστευω πως ειναι για πολυ. Αλλα γενικα τα ζυγιζεις αναλογως τη φαση στην οποια βρισκεσαι.

Απο κει και περα, η δικη μου προταση στον TS ειναι η εξης: Πηγαινε, δες τι παιζει και ταυτοχρονα ψαχνε για μια δουλεια που να σου δινει τα ιδια χρηματα για λιγοτερες ωρες εργασιας. Μολις την πετυχεις, παρε το καπελο σου και εξαφανισου. 

Θελω να πω, προφανως και λιωνεις με τα 10ωρα αλλα αν η εναλλακτικη σου ειναι να μεινεις σπιτι και να μην εχεις εσοδα, ε καλυτερα να εισαι σε εναν εργασιακο χωρο με εισοδημα. Στο κατω κατω δε χρειαζεται να το δεις και σαν καριερα, λυση αναγκης ενδεχομενως να ειναι και προσωρινη.

My 2 cents.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2018 στις 2:07 ΜΜ, divo είπε

Ποτε μια δουλεια οπου και αν ειναι μη τη δειτε σαν τη τελευταια. Παντα να προετοιμαζεστε και να ψαγνετε για την επομενη. Μονο ετσι θα πατε μπροστα. Ο ανθρωπος για μενα πρεπει να ειναι σαν τις κατσαριδες. Να προσρμοζεται με τα νεα δεδομενα οσο πιο γρηγορα γινεται.

Φίλε συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά όχι με το bold. Αυτά είναι λόγια της πλευράς της εργοδοσίας και του κεφαλαίου γενικότερα για να μπορεί να σε πιέσει, να σπάσει τις υποτιθέμενες κλίκες των διαφόρων ειδικοτήτων και με την ανασφάλεια που θα έχεις, να υποκύψεις στα θέλω τους.

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, αλλά εκεί που δουλεύω έχω δει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Μία εύρωστη εταιρία και να αναγκάζει άτομα με εξειδίκευση και πολλά χρόνια στον τομέα τους να κάνουν δουλειές ανειδίκευτων με πρόσχημα "την ανάγκη, να βάλουμε όλοι πλάτη, να γίνουμε πιο ελαστικοί και προσαρμόσιμοι στις αλλαγές για το καλό της εταιρίας". Μέχρι και σεμινάρια από ειδικό μας έγιναν, για το ότι είναι καλό να αλλάζεις τμήμα εργασίας τακτικά.

Αν το είπες γενικά και αόριστα ότι πρέπει να επιβιώσεις στη ζούγκλα της κοινωνίας, ναι συμφωνώ. Αλλά αυτό που λες, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει άλλου είδους νόημα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/1/2018 στις 2:07 ΜΜ, divo είπε

Από προσωπική εμπειρία μπορω να σου πω ότι όσα έχεις τόσα χαλάς.

Συμφωνω σε αυτο.Ειδα τον εαυτο μου να παλευει με μεροκαματα και μισθους μια ζωη και συνηθως δεν εφταναν.

Ακομα και στην τελευταια καλη δουλεια που ειχα 800 στην τραπεζα καθε μηνα και παλι με το ζορι μου εφθαναν,καθως ανοιγομουν πιο πολυ.Για να ειμαι δικαιος βεβαια,αγοραζα πολλα ανταλλακτικα για τις επισκευες μου,κατι που μου βγηκε σε καλο τωρα που εχω σταματησει τη δουλεια,καθως με ταμειο ανεργιας και επισκευες την κουτσοπαλευω.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Φίλε συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά όχι με το bold. Αυτά είναι λόγια της πλευράς της εργοδοσίας και του κεφαλαίου γενικότερα για να μπορεί να σε πιέσει, να σπάσει τις υποτιθέμενες κλίκες των διαφόρων ειδικοτήτων και με την ανασφάλεια που θα έχεις, να υποκύψεις στα θέλω τους.

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, αλλά εκεί που δουλεύω έχω δει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Μία εύρωστη εταιρία και να αναγκάζει άτομα με εξειδίκευση και πολλά χρόνια στον τομέα τους να κάνουν δουλειές ανειδίκευτων με πρόσχημα "την ανάγκη, να βάλουμε όλοι πλάτη, να γίνουμε πιο ελαστικοί και προσαρμόσιμοι στις αλλαγές για το καλό της εταιρίας". Μέχρι και σεμινάρια από ειδικό μας έγιναν, για το ότι είναι καλό να αλλάζεις τμήμα εργασίας τακτικά.

Αν το είπες γενικά και αόριστα ότι πρέπει να επιβιώσεις στη ζούγκλα της κοινωνίας, ναι συμφωνώ. Αλλά αυτό που λες, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει άλλου είδους νόημα.

Δεν εννοεί από όσο κατάλαβα αυτό που περιγράφεις ... Τελευταία λέει με την έννοια ότι θα είναι αυτή που θα κάνεις για πάντα όχι σαν τελευταία = "του πεταματου"

Δημοσ.
Στις 6/1/2018 στις 2:07 ΜΜ, divo είπε

Από προσωπική εμπειρία μπορω να σου πω ότι όσα έχεις τόσα χαλάς. Καποτε μου λεγανε φιλοι μου ...καλα πως ζεις με 80,000δρχ. ηταν οταν ειχε σταματησει τη δουλεια η γυναικα μου λογο εγκυμοσυνης και περιμεναμε και παιδι. Και ομως και τα καταφεραμε αυτη τη περιοδο παρολες τις δυσκολιες και η γεννα εγινε οπως επρεπε και ολα μια χαρα. και ναι δεν πηγαιναμε σε μπουζουξιδικα δε βγαίναμε για φαΐ στις ταβερνες δεν ξημεροβραδιαζομασταν σε καφετεριες παρολο που ειμασταν γυρω  στα 25 και οι 2. Παίρναμε το καφεδακι μας απο το σπιτι και με το αυτοκινητο σε καποια τοποθεσια ή παραλια. 2 δυσκολα χρονια αλλα περασαν.  

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ πριν πιάσω δουλειά έβγαζα μια βδομάδα με 30-40€ (μου έδιναν οι δικοί μου) και τώρα που παίρνω 1300 χωρίς να έχω έξοδα μετακίνησης/σπιτιού/λογαριασμών έχει φτάσει 25 του μήνα και να έχω 20€. Βέβαια επειδή έχω μάθει με τα λίγα και να γινόταν κάτι και να είχα πάλι 30-40€ την βδομάδα πάλι θα πέρναγα μια χαρά. Προσαρμόζεσαι με τις συνθήκες κάθε φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Να απαντήσω και εγω σε αυτό το θέμα. Καταρχήν πιστεύω γενικότερα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι παραγωγικός καθημερινά σε 6ωρη εργασία. Δηλαδή αυτο που κάνουν πολλοί εργοδότες με το σήκω-σηκω κάτσε-κάτσε, κάνε αυτό- κάνε το άλλο αντέχεται μέχρι 6 ώρες το πολύ κάθε μέρα. Τώρα για 10ωρα και τέτοια εγώ θα μπορούσα να δουλέψω μόνο υπο προυποθέσεις π.χ να μου αρέσει η εργασία που θα κάνω (γιατι αν πρόκειται για δουλειά τότε είναι σκλαβιά ), να μου αρέσει ο χώρος της εργασίας, το γενικό κλίμα μέσα σε αυτήν, οι σχεσεις ανάμεσα σε εργαζομενους (να μπορείς να κάνεις μια πλάκα με τα αφεντικά μην μιλάς στο πληθυντικό κτλ). Και φυσικά ο μισθός γιατι αν σπαταλας τις 10 απο τις 16 ωρες που είσαι ξύπνιος κάθε μέρα στη δουλειά περιμένεις να υπάρχει μια κάποια ανταμοιβή. 

Άλλο βέβαια που πιστευω οτι είναι ανθυγιεινό και φυσικά μη παραγωγικό ως αντιπαραγωγικό να περνάς τόσο μεγαλο χρονικό διάστημα της ημέρας στη δουλειά. Για μένα αν έχεις όρεξη για τόση εργασία καλύτερα να κάνεις κάτι δικό σου.

• Like 2
Δημοσ.

Οσα λεφτα και να παιρνεις αν γυρνας σπιτι και δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου και πέφτεις για υπνο και ξυπνάς για να πας στην δουλεια παλι τοτε θα ερθει η στιγμη (και είναι βεβαιο αυτό) που θα καταρευσεις και στην δουλεια...το 10ωρο θα δουλευε αν ειχε 30+ ωρες η μερα!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ότι η καμπύλη της αποδοτικότητας πέφτει μετά τις έξι (6) ώρες εργασίας, και πως σε κάποιες περιπτώσεις η παραγωγικότητα είναι μεγαλύτερη στο εξάωρο, παρά στο οκτάωρο.

Στη Σουηδία μάλιστα δοκίμασαν να το εφαρμόσουν.

Εμείς εδώ βέβαια σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, όποιος τολμήσει να πει ότι θέλει να δουλεύει μόνο 160 ώρες το μήνα λιθοβολείται απ' τους άλλους που επειδή δουλεύουν εκείνοι 240 ώρες και είμαστε σε κρίση μπλα μπλα μπλα, οι πρώτοι είναι κακομαθημένοι (και) άεργοι.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δουλευω σε μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα εστιασης και με 35-40 ώρες την εβδομάδα,παίρνω 750-800 ευρώ.Ειμαι διανομέας,οπότε έχω και τα tips.Καθαριζω γύρω στο 1000+.Έχω κουραστεί τόσα χρόνια με τη διανομή, βροχές, κίνηση,επικινδυνότητα κτλ,έχω βρει και άλλες δουλειές,μέσα αλλά είναι τα μισά λεφτά και πολύ παραπάνω ώρες.Οποτε δεν το κουναω, κατάντησε το delivery δουλειά καλή για την εποχή.Σημεια των καιρών.

• Like 2
Δημοσ.

Το delivery και το service παντα ηταν από τις καλες δουλειες από όταν ξεκινησε η κριση και η καταρευση των μισθων ακριβως γιατι ειχαν τα tips.Και αν δουλευες και σε καλα μαγαζια(στο service αναφέρομαι πιο πολύ) μπορουσαν τα tips της ημερας να είναι ισα με το μεροκαματο ισως και παραπανω.

Φυσικα με τις αναλογες αντίξοες συνθήκες,την επικυνδηνοτητα και τα γνωστα 10ωρα-12ωρα.Αλλα όλα ερχονται με το αναλογο κοστος.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το delivery και το service παντα ηταν από τις καλες δουλειες από όταν ξεκινησε η κριση και η καταρευση των μισθων ακριβως γιατι ειχαν τα tips.Και αν δουλευες και σε καλα μαγαζια(στο service αναφέρομαι πιο πολύ) μπορουσαν τα tips της ημερας να είναι ισα με το μεροκαματο ισως και παραπανω.

Φυσικα με τις αναλογες αντίξοες συνθήκες,την επικυνδηνοτητα και τα γνωστα 10ωρα-12ωρα.Αλλα όλα ερχονται με το αναλογο κοστος.

Αν ημουν γυναικα,με τα τιπς τοσων χρονων θα ειχα χτισει πολυκατοικια ( γιατι ως γνωστων οι γυναικες παιρνουν τα διπλα τιπς ) :P

• Like 2
Δημοσ.

αμα δουλευες από το 2006-2007 μεχρι και το 2015 δεν ξερω αν εχτιζες πολυκατοικια κανα μικρο διαμερισματακι παντως ανετα :P (δεν ξερω αν ηταν ειρωνικο το ποστ σου αλλα εγω μιλαω ειλικρινα)

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

αμα δουλευες από το 2006-2007 μεχρι και το 2015 δεν ξερω αν εχτιζες πολυκατοικια κανα μικρο διαμερισματακι παντως ανετα :P (δεν ξερω αν ηταν ειρωνικο το ποστ σου αλλα εγω μιλαω ειλικρινα)

Και εγω ειλικρινα μιλαω..απο το 2000 που ξεκινησα και σερβις και ντελιβερυ τα τιπς πηγαιναν βροχη.Ειδικα οταν μπηκε το ευρω παραλληλα με δραχμη ειχαμε χεστει στο διφραγκο καθως δεν το υπολογιζαν.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

φιλος μου (πιο μεγαλος σε ηλικια απο εμενα) που δουλευε σεζον σε ξενοδοχεια της Κυλληνης, τον μισθο του Ιουλιου καμια φορα αλλα του Αυγουστου σιγουρα τον εβαζε στην ακρη αφου τον εβγαζε απ τα τιπς ! ( προ κρισης φυσικα εξαλλου γι αυτο λεω πιο μεγαλος απο εμενα )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...