Προς το περιεχόμενο

RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι ακριβώς σημαίνει  RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE  από την αναζήτηση δέματος στα ΕΛΤΑ ? (και δεν εννοώ την μετάφραση).. Είναι ακόμα στο τελωνείο ? Θα έχω κάποια επιβάρυνση ? Πρόκειται για δέμα από USA που έρχεται μέσω Γερμανίας με dhl αξίας 50 ευρώ περίπου και περιέχει ρούχα. Δεν μου έχουν έρθει ποτέ πράγματα από το εξωτερικό μεσώ ΕΛΤΑ και με όλα αυτά που ακούω για το τελωνείο έχω τρομοκρατηθεί ! :wacko:

Δημοσ.

To tracking number έχει και γράμματα ή μόνο αριθμούς?

Η παραπάνω φράση αναφέρεται σε τελωνειακές διαδικασίες, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πληρώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Hapatingo είπε

To tracking number έχει και γράμματα ή μόνο αριθμούς?

Η παραπάνω φράση αναφέρεται σε τελωνειακές διαδικασίες, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πληρώσεις.

Καταλαβα.. Εχει τον κλασσικο αριθμο απο ελτα 2 γραμματα μπροστα 9 αριθμους και μετα αλλα 2 γραμματα.. και τωρα που το ξανακοιταξα μου βγαζει αυτο  : Import (Item arrived at country of destination) και μετα  παλι Into Customs (εγραφε into customs και πριν απο το recieve item at inward office of exchange ).. ολα αυτα τα βλεπω απο την ιστοσελιδα http://en.trackitonline.ru/?service=track γιατι απο τα ΕΛΤΑ δεν μου εβγαζε τοσες λεπτομερειες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, isay είπε

Στα ελτα τι σου βγαζει;

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ.. αλλα γενικα καθυστερησε να ερθει και τους πηρα τηλ γιατι ειχε κολλησει αρκετες μερες Γερμανια και ενω στο τηλ μου ειπαν οτι απο 22 Δεκεμβρη ηταν Ελλαδα στην αναζητηση φανηκε εχτες οτι εφτασε Ελλαδα

Επεξ/σία από Ellie125
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, divo είπε

αυτο ακριβως! Θα παει στο τελωνειο για ελεγχο. Αν η αγορα ειναι απο Γερμανια δεν πληρωνεις κατι.

οσο για τα κολληματα, δεν ξερω πως τα καταφερνουν στα Ελτα αλλα μπορει να μη δειχνει τιποτα το συστημα τους και ξαφνικα να δεις 6 καταχωρησεις απο διαφορετικες μερες.

η αγορα εγινε απο ΗΠΑ αλλα ερχεται μεσω Γερμανιας απο οτι καταλαβα.. φαινεται δλδ σαν δεμα απο ΕΕ ?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Ellie125 είπε

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ.. αλλα γενικα καθυστερησε να ερθει και τους πηρα τηλ γιατι ειχε κολλησει αρκετες μερες Γερμανια και ενω στο τηλ μου ειπαν οτι απο 22 Δεκεμβρη ηταν Ελλαδα στην αναζητηση φανηκε εχτες οτι εφτασε Ελλαδα

Μάλιστα.

Υποθέτω δεν αγορασες απο amazon ή ebay με προπληρωμένο τελωνειο, σωστα;

Χτες ανοιχτηκε ο σάκος σου και σκαναρίστηκε το δέμα σου. Είναι συνηθες. 

Με δυο λογια, το δέμα σου μπήκε για εκτελωνισμό. Αν γίνει κάποιο θαυμα και βγει χωρίς επιπλεον χρέωση, θα πληρώσεις ένα 3 ευρω στο ταχυφρομείο και θα παραλάβεις Το ποιο πιθανό ειναι να μπει δασμός, οπου αν 50 ευρω ειναι το ειδος μαζί με τα μεταφορικά, υπολογισε χρέωση κάπου 30 ευρω που επισης θα τα πληρώσεις στο τελωνειο. 

Αν τώρα θες να μάθεις τι γινεται με τις αγορες απο εξωτερικό διάβασε τον οδηγο του παρακάτω link και τις 10 τελευταίες σελίδες του πιο παρακατω

http://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

http://www.insomnia.gr/forums/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσεις-τελωνείο/?page=661

Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

οχι φιλε μου ετοιμασου για τελωνιο, εκτος και αν εκει που το αγορασες σου δινει απιλογη για πληρωμενα τελη. ποσο ειναι το ποσο αγορας?

οχ καταλαβαα ! οχι δεν ειχε επιλογη για πληρωμενα τελη και μαζι με τα μεταφορικα εβγαινε 44 ευρω.. απλα ελεγε οτι ερχεται με DHL και συνηθως οτι ερχοταν με DHL εγω το παραλαμβανα απο Speedex οποτε ημουν ησυχη ! 

5 λεπτά πριν, isay είπε

Μάλιστα.

Υποθέτω δεν αγορασες απο amazon ή ebay με προπληρωμένο τελωνειο, σωστα;

Χτες ανοιχτηκε ο σάκος σου και σκαναρίστηκε το δέμα σου. Είναι συνηθες. 

Με δυο λογια, το δέμα σου μπήκε για εκτελωνισμό. Αν γίνει κάποιο θαυμα και βγει χωρίς επιπλεον χρέωση, θα πληρώσεις ένα 3 ευρω στο ταχυφρομείο και θα παραλάβεις Το ποιο πιθανό ειναι να μπει δασμός, οπου αν 50 ευρω ειναι το ειδος μαζί με τα μεταφορικά, υπολογισε χρέωση κάπου 30 ευρω που επισης θα τα πληρώσεις στο τελωνειο. 

Αν τώρα θες να μάθεις τι γινεται με τις αγορες απο εξωτερικό διάβασε τον οδηγο του παρακάτω link και τις 10 τελευταίες σελίδες του πιο παρακατω

http://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

http://www.insomnia.gr/forums/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσεις-τελωνείο/?page=661

ελπιζω να γινει το θαυμα πραγματικα ! απλα ειδα οτι θα το εστελναν με DHL και συνηθως οτι ερχεται με DHL μου το ΕΦΕΡΝΕ η SPEEDEX και ημουν ησυχη ! σ ευχαριστω πολυ !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον περασε καιρός απο τοτε που ψώνισες τελευταία φορα γιατί εχει αλλαξει πολύ το τελωνειο. Να χαίρεσαι που ερχεται με ελτα, γιατί αν ερχονταν με κανονικη dhl - > speedex μπορει να ερχονταν πιο γρήγορα αλλά τώρα το τελωνείο θα ξεκινουσε απο 50αρικο και πάνω (και εκεί θα ήταν ΣΙΓΟΥΡΟ το τελωνειο)

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, isay είπε

Μαλλον περασε καιρός απο τοτε που ψώνισες τελευταία φορα γιατί εχει αλλαξει πολύ το τελωνειο. Να χαίρεσαι που ερχεται με ελτα, γιατί αν ερχονταν με κανονικη dhl - > speedex μπορει να ερχονταν πιο γρήγορα αλλά τώρα το τελωνείο θα ξεκινουσε απο 50αρικο και πάνω (και εκεί θα ήταν ΣΙΓΟΥΡΟ το τελωνειο)

πριν ενα μηνα περιπου πηρα το τελευταιο δεμα απο ΗΠΑ παλι ( διαφορετικο καταστημα) μεσω dhl και ηρθε κανονικα με speedex ! τωρα αν εγιναν τοσες πολλες αλλαγες μεσα σ αυτο το μηνα τι ν πω δν ειχα ιδεα ! και η αξια του δεματος με τα μεταφορικα ηταν περιπου 70 ευρω 

Δημοσ.

Απο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ κατάστημα. 

Δεν εχει λογο να το αναλυσουμε παραπάνω. Περιμένεις τις εξελίξεις και διαβαζεις τον οδηγό που σου ειπα νωρίτερα για να μην εχεις εκπλήξεις στο μελλον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Ellie125 said:

πριν ενα μηνα περιπου πηρα το τελευταιο δεμα απο ΗΠΑ παλι ( διαφορετικο καταστημα) μεσω dhl και ηρθε κανονικα με speedex ! τωρα αν εγιναν τοσες πολλες αλλαγες μεσα σ αυτο το μηνα τι ν πω δν ειχα ιδεα ! και η αξια του δεματος με τα μεταφορικα ηταν περιπου 70 ευρω 

Μπορείς να δώσεις ένα link? Είναι άξιο απορίας το πως έρχονταν με dhl και μετά speedex, συν ότι δεν πλήρωσες τελωνείο.

Επεξ/σία από Hapatingo
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Μπορείς να δόσεις ένα link? Είναι άξιο απορίας το πως έρχονταν με dhl και μετά speedex, συν ότι δεν πλήρωσες τελωνείο.

δεν μου ανοιγει το λινκ με την παρακολουθηση , μου βγαζει για ενα δευτερολεπτο ενα ασπρο παραθυρο και μετα κλεινει  και με παει στο στοιχεια αποστολης και την παραγγελια μου.. αν βοηθαει ειναι απο το https://www.fashionnova.com/ ..  υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο το γεγονος οτι στην τελευταια μου παραγγελια δεν υπηρχε ενα προιον και μου αποζημειωσαν τα μεταφορικα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...