Προς το περιεχόμενο

Technicolor TG788v v3


koskappas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια στο MediaAccess TG788v v3 ρουτερ της TECHNICOLOR δεν μπορω να βρω μετρισεις για attenuation και margin. Στην σελιδα broadband δεν μου εμφανιζει επιλογη για Advanced στατιστικα πανω δεξια . Μπορει καποιος να βοηθεισει? Κανω login και μπαινω σαν administrator

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 447
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Μπορείς να το ξεκλειδώσεις με αυτόν τον τρόπο πολύ εύκολα σε 2 λεπτά....   http://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,20343.msg361981.html?#msg361981   OpenWRT φοράει και μπαίνεις με SSH

Παραθέτω αυτά που τους έγραψα στο email (στο οποίο μου απάντησαν τηλεφωνικά μετά από ένα μήνα σχεδόν) και μου άλλαξαν το TG788v3 με το TG789vacV2 "Καλησπέρα σας, πρόσφατα αναβάθμισα τη γραμμή i

Technicolor TG788v3 Root Password      

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Super Moderators

λογικα θα μπορεις απο το cli interface αν ειναι ανοιχτο.απο ποιον παροχο στο εδωσαν?

απο cli αν γραψεις Menou μετα πρεπει να εχει xdsl  και μετα Info καπως ετσι.

αν δεν τα εχουν αλλαξει και αν σε αφηνει να μπεις σε cli.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Μου το εδωσαν απο την WIND με την αναβαθμηση σε VDSL που εκανα.

Απο cli δεν ξερω τιποτα,  ενεργοποιησα το telnetκαι εδωσα την εντολη αλλα εγραψε οτι η συνδεση απετυχε. Η Ιρ ειναι σωστη

telnet 192.168.1.254

 

 

Επεξ/σία από koskappas
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

εχουν κοψει το cli Interface Μαλλον απο το Lan για να μην μπορεις να πειραξεις τιποτα.οποτε θα πρεπει να πειραξεις το config για να ανοιξει το Cli interface απο Lan

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 μήνες μετά...

Γεια σας,

@poulinos

Ξερεις πως μπορει να γινει αυτο? Εχω ψαξει σε ολες τις ρυθμισεις και δεν υπαρχει κατι για την ενεργοποιηση του telnet.

Εκανα και export το configuration αλλα ειναι σε μορφη bin και δε βγαζω ακρη τι γραφει μεσα, ειναι ολα δυαδικα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

το εχουν κλειδωσει να μην κατεβαινει σε txt το αρχειο που να βλεπεις μεσα τι εχει.οποτε δεν ξερω αν μπορεις να κανεις αυτο που εκαναν για το 788 .υπαρχει ενα θεμα που σου λεει να τρεξεις το wizard και οτι σου ζηταει να ξαναβαλεις admin στοιχεια.δεν το εχω δοκιμασει σε 789 ή σε 788 v3 οποτε δεν ξερω αν θα πετυχει.το Topic ηταν για το 788 και 788 v2

https://www.insomnia.gr/forums/topic/472170-technicolor-tg788vn/

23 hours ago, leaflock said:

Γεια σας,

@poulinos

Ξερεις πως μπορει να γινει αυτο? Εχω ψαξει σε ολες τις ρυθμισεις και δεν υπαρχει κατι για την ενεργοποιηση του telnet.

Εκανα και export το configuration αλλα ειναι σε μορφη bin και δε βγαζω ακρη τι γραφει μεσα, ειναι ολα δυαδικα.

 

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
1 hour ago, spell1977 said:

Μπορείς να το ξεκλειδώσεις με αυτόν τον τρόπο πολύ εύκολα σε 2 λεπτά....

http://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,20343.msg361981.html?#msg361981

OpenWRT φοράει και μπαίνεις με SSH, απλά μετά φρόντισε να κλείσεις το ssh στο wan , γιατί με την sed εντολή την ανοίγει παντού στο /etc/config/dropbear, αν και υπάρχει firewall rule, καλού κακού ..

config dropbear 'wan'
        option Interface 'wan'
        option PasswordAuth 'off'
        option RootPasswordAuth 'off'
        option Port '22'
        option IdleTimeout '610'
        option enable '0'
        option RootLogin '0'

και για τα στατιστικά τρέχεις "xdslctl info --show"

[email protected]:~# xdslctl info --show
xdslctl: ADSL driver and PHY status
Status: Showtime
Last Retrain Reason:    0
Last initialization procedure status:   0
Max:    Upstream rate = 6531 Kbps, Downstream rate = 27109 Kbps
Bearer: 0, Upstream rate = 4997 Kbps, Downstream rate = 28771 Kbps

Link Power State:       L0
Mode:                   VDSL2 Annex B
VDSL2 Profile:          Profile 17a
TPS-TC:                 PTM Mode(0x0)
Trellis:                U:ON /D:ON
Line Status:            No Defect
Training Status:        Showtime
                Down            Up
SNR (dB):        8.4             9.5
Attn(dB):        19.5            0.0
Pwr(dBm):        10.1            4.6
...
...

επίσης μετα κλείσε και το cwmp, και άσε την wind να κουρεύεται...

/etc/init.d/cwmpd stop
/etc/init.d/cwmpd  disable
/etc/init.d/cwmpdboot stop
/etc/init.d/cwmpdboot  disable

ή

uci set cwmpd.cwmpd_config.state=0
uci set cwmpd.cwmpd_config.upgradesmanaged=0
uci set cwmpd.cwmpd_config.periodicinform_enable=0
uci set cwmpd.cwmpd_config.acs_pass='0'
uci set cwmpd.cwmpd_config.acs_user='0'
uci set cwmpd.cwmpd_config.acs_url='invalid'
uci set wifi_doctor_agent.config.enabled=0
uci commit

και αν θέλεις να βλέπεις όλες τις ρυθμίσεις στο web άλλαξε το role του admin ή ενός χρήστη που φτιάξεις σε "engineer" στο /etc/config/web

Ααυτααααα...

Screenshot_20180430_102254.png

απλα το γραφω ενημερωτικα οτι αμα αλλαξει κωδικο admin  ή κλεισει το tr069 ωστε να μην εχει προσβαση ο παροχος οποιος και αν ειναι αυτος τοτε αν βγει καποιο Firmware update δεν θα μπορεσουν να του το κανουν Remotely update.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
απλα το γραφω ενημερωτικα οτι αμα αλλαξει κωδικο admin
ή κλεισει το tr069 ωστε να μην εχει προσβαση ο παροχος οποιος και αν ειναι αυτος
τοτε αν βγει καποιο Firmware update δεν θα μπορεσουν να του το κανουν Remotely update. 

Και που είναι το κακό με αυτό...?

Σταματήστε να ζείτε μέσα στην τρομοκρατία επιτέλους...

Newer doesn't mean is better...

Όσο για vulnerabilities, εδώ γελάμε...

Σε πληροφορώ προσπαθώ να hackεψω παλιό technicolor με version 10.2.5T και ακόμη δεν τα έχω καταφέρει, ούτε κανείς άλλος..

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
2 minutes ago, spell1977 said:
απλα το γραφω ενημερωτικα οτι αμα αλλαξει κωδικο admin
ή κλεισει το tr069 ωστε να μην εχει προσβαση ο παροχος οποιος και αν ειναι αυτος
τοτε αν βγει καποιο Firmware update δεν θα μπορεσουν να του το κανουν Remotely update. 

Και που είναι το κακό με αυτό...?

Σταματήστε να ζείτε μέσα στην τρομοκρατία επιτέλους...

Newer doesn't mean is better...

Όσο για vulnerabilities, εδώ γελάμε...

Σε πληροφορώ προσπαθώ να hackεψω παλιό technicolor με version 10.2.5T και ακόμη δεν τα έχω καταφέρει, ούτε κανείς άλλος..

Μα δεν ειπα οτι ειναι κακο.απλα το αναφερω για αυτο ειπα το αναφερω ενημερωτικα.δεν σημαινει οτι ειναι κακο.αλλα αν πχ εχει καποιος voip επανω και εχει καποιο θεμα θα προσπαθησουν να μπουν στο interface του Router για να δουν τι μπορει να φταιει απο Logs κτλ. επισης το Firmware update μπορει να γινει για οποιονδηποτε λογο.πχ στα 784 ειχε  γινει γιατι με ενα συγκεκριμενο Firmware υπηρχε προβλημα στην τηλεφωνια. σε αλλο technicolor εχει γινει Firmware update απο παροχο λογω vectoring. σε αλλη μαρκα router oxygen εχουν γινει Update για vectoring σε αλλο technicolor update για αλλαγη sip server.δεν ειναι παντα θεμα ασφαλειας αλλα θεμα πχ voip,συμβατοτητας κτλ. το ιδιο εχει γινει και σε zte. και ναι υποτιθεται οτι το νεο Firmware βγαινει για better για να διορθωσει bugs οπως τα παραπανω.ο καθενας βλεπει και κρινει.και οι 2 αποψεις σεβαστες για μενα.καποιος θελει πληρη ελεγχο ο αλλος θελει απλα να μην ασχοληθει καν με το router.Καποιος τριτος απλα βαζει ενα δικο του Router.

οποτε δεν το λεω για τρομοκρατια οπως ειχε βγει ο αλλος και ελεγε οτι κατασκοπευει ο οτε με τα zte και βρηκαν μεσα 2-3 account admin και βλακειες και οτι θα μπουν στα Pc μας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως και να έχει θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορεί ο πελάτης/χρήστης να μην μπορεί να δει τα στατιστικά της γραμμής του, και να πρέπει να το ξεκλειδώσει με τον τσαμπουκά, και να του αραδιάζουν χίλια μύρια ψέμματα στο support για την ποιότητα της γραμμής...

Εγώ  προσωπικά δεν έχω voip  ούτε είμαι στην wind και μου δημιουργούσε πρόβλημα το voip interface 8/37 και δεν μπορούσα να συνδεθώ σε κανένα sip 5060 στο internet...

Να πάει χαράμι ένα τόσο καλό modemάκι, αμαρτία είναι...

Στη  χειρότερη κάνει hardware reset (αυτό λένε σαν πρώτη αντιμετώπιση στο support) και όλα επανέρχονται αυτόματα ακόμη και το upgrade , λες και αυτοί που έχουν δικό τους εξοπλισμό δεν έχουν υπηρεσίες.

Άσε που και το 17.2 ξεκλειδώνει αν ποτέ κάνει update...

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
7 minutes ago, spell1977 said:

Όπως και να έχει θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορεί ο πελάτης/χρήστης να μην μπορεί να δει τα στατιστικά της γραμμής του, και να πρέπει να το ξεκλειδώσει με τον τσαμπουκά, και να του αραδιάζουν χίλια μύρια ψέμματα στο support για την ποιότητα της γραμμής...

Εγώ  προσωπικά δεν έχω voip  ούτε είμαι στην wind και μου δημιουργούσε πρόβλημα το voip interface 8/37 και δεν μπορούσα να συνδεθώ σε κανένα sip 5060 στο internet...

Να πάει χαράμι ένα τόσο καλό modemάκι, αμαρτία είναι...

Στη  χειρότερη κάνει hardware reset (αυτό λένε σαν πρώτη αντιμετώπιση στο support) και όλα επανέρχονται αυτόματα ακόμη και το upgrade , λες και αυτοί που έχουν δικό τους εξοπλισμό δεν έχουν υπηρεσίες.

Άσε που και το 17.2 ξεκλειδώνει αν ποτέ κάνει update...

ναι το να μην μπορεις να δεις τα χαρακτηριστικα της γραμμης ειναι τραγικο.οπως και σε καποια αλλα ειχαν κοψει
το να βλεπεις το chipset του vendor του dslam/router (remote,local).σιγουρα καπου εξυπηρετει αυτο και το εχουν κανει.ναι το
5060 χρησιμοποιειται στο sip οποτε δεν ξερω τι θα γινει αν πας να το χρησιμοποιησεις για δικια σου χρηση.ή καποια Ports που ειναι για remote.εχω δει περιπτωσεις βεβαια
να χρησιμοποιει καποιος το Port του remote του router πχ 443 https οποτε εχαναν και το Remote απο τον παροχο.
κατα τα αλλα συμφωνω οτι τα custom firmware ειναι λιγο καταρα διοτι οπως ειπες κοβουν πραγματα.το κακο για τα Technicolor ειναι
οτι δεν βγαζουν ή μαλλον βγαζουν αλλα δεν τα βρισκεις Generic firmwares.απο εκει και περα ναι αμα το κανεις hard reset
γυρναει εκει που ηταν οποτε μπορει να γινει το support ή πχ το firmware update και μετα το ξανανοιγεις εκτος αν δεν ξεκλειδωνει μετα.επισης θα το εχεις δει και εσυ οτι αν εχεις ενα θεμα και τους πεις οτι εχεις βαλει εξοπλισμο εμποριου πανω πολλες φορες δεν σε βοηθανε περα απο το να σου πουν οτι πχ παιζεις vpi 8 vci 35 pppoe με Llc.
ουτε αυτο μαρεσει οπως και αλλα απλα τα αναφερω για να ξερει ο κοσμος.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@spell1977

Οντως το τρικ εκανε δουλεια και καταφερα να μπω στις ρυθμισεις. ;)

Τωρα ψαχνω να βρω που ειναι τα settings για τους DNS.

Ευχαριστω και τους 2 , @poulinos & @spell1977 , για τη βοηθεια!!

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

δεν ξερω αν εχει το παλιο μενου που τα Dns πρεπει να ηταν στο  home network/ interfaces πανω δεξια Configure και μετα πας στον Dhcp και τον κανεις edit.εκει ειναι και τα Dns.τωρα αν εχει το νεο μενου παλι στον Dhcp θα ειναι μεσα.

1 hour ago, leaflock said:

@spell1977

Οντως το τρικ εκανε δουλεια και καταφερα να μπω στις ρυθμισεις. ;)

Τωρα ψαχνω να βρω που ειναι τα settings για τους DNS.

Ευχαριστω και τους 2 , @poulinos & @spell1977 , για τη βοηθεια!!

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτό έχεις πρόσβαση από την αρχή, δεν χρειάζεται να το ξεκλειδωσεις

Local network -show advanced -> dhcp server

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.