Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Μαζί με φίλο ενδιαφερόμαστε να βάλουμε φωτοβολταικά, αλλά να μην συνδέσουμε ρολόι με την ΔΕΗ, να καταναλώνουμε το ρεύμα εμείς (προφανώς με προσωρινή αποθήκευση σε μπαταρίες, πχ TESLA). Χρειάζεται να κάνουμε κάποια δήλωση; Φορολογούνται κάπως; Προφανώς αφού δεν θα συνδεθούν στο δίκτυο δεν "παίζει" επιδότηση, σωστά;

Αν κάποιος έχει κάποιες γνώσεις/εμπειρίες θα μας βοηθούσε πολύ. 

Δημοσ.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος το “net meeting” είσαι συνδεδεμένος στην δεη, την μέρα που παράγεις ρεύμα το δίνεις στην δεη και το βράδυ στο δίνει πίσω, έτσι γλιτώνεις τις μπαταρίες, βέβαια πληρώνεις πάγιο και τα δημοτικά τέλη που είναι μέσα στο λογαριασμό μαζί που πολλές φορές είναι μεγαλύτερα σε αξία από την ΔΕΗ πάγιο-κατανάλωση, τεσπα ξεφεύγω, αν παράγεις περισσότερο  ρεύμα από ότι καταναλώσεις η διαφορά πάει για τον άλλο μήνα, δεν θυμάμαι μετά από πόσο αλλά αν δεν την καταναλώσεις μετά από κάποιους μήνες/χρόνο το χάνεις, αν καταναλώσεις περισσότερο το πληρώνεις κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να βάλεις μη συνδεδεμένα φωτοβολταϊκά σε μέρος όπου υπάρχει δίκτυο είναι ελάχιστα καλύτερη λύση από το να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου για κωλοχαρτο. 

Λυσεις τυπου Tesla (δεν είναι καμιά εξωτική τεχνολογία αυτό που brandαρει) μπαταρίες κλπ ΔΕΝ στοχευουν σε μη διασυνδεδεμένες εγκαταστασεις

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Περισσότερο με ενδιαφέρει από νομικής απόψεως, αν θα πρέπει να πληρώνω κερατιατικα σε δημοτικά τέλη, χωρίς καν να είμαι στο δίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Περισσότερο με ενδιαφέρει από νομικής απόψεως, αν θα πρέπει να πληρώνω κερατιατικα σε δημοτικά τέλη, χωρίς καν να είμαι στο δίκτυο.

Τα δημοτικά τέλη, θεωρητικά τουλάχιστον, είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις από τη στιγμή που χρησιμοποιείται το ακίνητο.

Δες εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες περί δημοτικών τελών:

http://www.pomida.gr/dimotika_telh.php

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

τα δημοτικά τέλη τα πληρώνεις γιατί χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του δήμου σου και οχι γιατί έχεις σύνδεση με το δίκτυο διανομής. Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας απλώς χρησιμοποιούνται ως εισπράκτορες του δήμου, θα μπορούσε να είναι και οι εταιρείες ύδρευσης

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μα τα δημοτικά τέλη δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το αν είσαι συνδεδεμένος στο ρεύμα ή με την κατανάλωσή σου παρά μόνο με την επιφάνεια του ακινήτου. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι τα πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, το πως θα εξακριβωθεί δε το ξέρω. Πριν κάτι χρόνια μας είχαν στείλει από το Δήμο Χαϊδαρίου έκτακτα δημοτικά τέλη δε θυμάμαι ακριβώς για ποιό λόγο, κάτι είχε να κάνει με τους κοινόχρηστους χώρους ή κάτι τέτοιο. Ήταν του τύπου 1,5 Ευρώ ... και για αυτό έπρεπε να αφήσεις τη δουλειά σου και να πας να το πληρώσεις στο ταμειο του Δήμου αφού περνούσες πριν από άλλο γραφείο ... κατάσταση "Μπαχαλιστάν"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...