Moderators Kercyn Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα. Η μητέρα της κοπέλας μου μένει σε μια πόλη κοντά στην Αθήνα, σε περιοχή που πρακτικά είναι εξοχή. Απέναντι από το σπίτι υπάρχει ένα άλλο σπίτι με πεύκα, ένα εκ των οποίων γέρνει επικίνδυνα προς το σπίτι της. Από το 2002 προσπαθεί να πείσει τον γείτονα να κόψει το μέρος του πεύκου που το κάνει να γέρνει προς το σπίτι, αλλά αυτός αρνείται. Τον έχει πιάσει με το καλό, έχει πάει στη ΔΕΗ γιατί περνάνε καλώδια από κάτω, έχει πάει στην πυροσβεστική και έχει πάει και στο Δασαρχείο. Κανείς απ' αυτούς δε μπορεί να κάνει κάτι χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη. Το καλοκαίρι είχαν πέσει πεύκα (από άλλο κήπο) σε διπλανό σπίτι, και γενικότερα εκεί γύρω έχουν πέσει γύρω στα 10 πεύκα ίδιας χρονολογίας. Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πάρει ένα χαρτί από το Δασαρχείο το οποίο λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με το να κοπεί το πεύκο, αρκεί να υπάρχει η συναίνεση του ιδιοκτήτη. Αν αυτή δεν υπάρχει, τότε μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα που επιλύουν αστικές διαφορές or something και ότι όταν και αν πέσει το δέντρο στο σπίτι να ζητήσει αποζημίωση. Προφανώς το ζήτημα είναι να μην πέσει το δέντρο πάνω στο σπίτι γιατί θα το γκρεμίσει και τίθεται ξεκάθαρο θέμα ασφαλείας εάν είναι κάποιος μέσα εκείνη την ώρα. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να γίνει ή έχει ακούσει τίποτα για παρόμοιες καταστάσεις; Ευχαριστώ. 1
panossar95 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Πάντως έχει υπομονή και επιμονη 16 χρόνια είναι πολλά
VonLoutsos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Αν ήμουν ο γείτονας θα της έλεγα: 16 χρόνια μου έχεις φάει την ψυχή και το δέντρο δεν έχει πέσει.... Γιατί αν πέσει θα έχει να τον ζαλίζει" Είδες στα έλεγα εγώ 16 χρόνια οτι θα πέσει..."
3DJIN Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 στειλε φωτο να δουμε το πευκο και το σπιτι,καταλαβαινεις φυσικα οτι αυτο που ζηταει η μητερα της κοπελας σου ειναι αδιανοητο,το να καταστρεψεις κατι λογω φοβιας.Ξερεις γιατι το λεω? γιατι τα δεντρα υπηρχαν εκει εκατονταδες χρονια πριν τα ανθρωπακια σαν εμας πανε και χτισουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν πολλα χρονια αφοτου τα σπιτια μας εχουν γκρεμιστει απο αλλο παραγοντα 1
Ψιτ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως μπορεί να κλαδέψει το τμήμα του δέντρου που βρίσκεται στην πλευρά του οικοπέδου της. 3
lek88 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, Ψιτ είπε Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως μπορεί να κλαδέψει το τμήμα του δέντρου που βρίσκεται στην πλευρά του οικοπέδου της. Ναι αυτό επιτρέπεται. Αλλά αν κρέμεται ολος ο κορμός προς τη μεριά του άλλου σπιτιού; Αν μας δείξει μια φωτογραφία (έστω κάπως θαμπή αν δεν θέλει να φαίνεται το σπίτι) δεν μπορούμε να ξέρουμε...
Shadowjump Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ισχύει για την μεριά που είναι στο δικό σου οικόπεδο. Ρώτησα την πολεοδομία πριν ένα μήνα. Ότι περνάει και μπαίνει στον φράκτη σου το κόβεις όλο αν θες. Την μεριά του γείτονα μόνο δεν ακουμπάς. 1
lek88 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Shadowjump είπε Ισχύει για την μεριά που είναι στο δικό σου οικόπεδο. Ρώτησα την πολεοδομία πριν ένα μήνα. Ότι περνάει και μπαίνει στον φράκτη σου το κόβεις όλο αν θες. Την μεριά του γείτονα μόνο δεν ακουμπάς. Είχε τύχει και σε εμάς αυτό. Έμπαινε ο μισός κορμός του πεύκου του γείτονα μέσα στην δικιά μας αυλή. Δεν μας ενοχλούσε πολύ (δεν θα έπεφτε πάνω στο σπίτι δηλαδή) αλλά είχαμε γεννικα πρόβλημα με τις φωτιές το καλοκαίρι... Οι εμπρησμοί ήταν σύνηθες φενομενο Και ξέρεις τι ζημιά κάνει το πεύκο πέσει σπίθα κ αν ανάψει! Οπότε αφού ήταν σύμφωνος και ο γείτονας (αυτός είχε χωράφι μόνο όχι σπίτι) το κόψαμε μαζί από τη ρίζα ανά βράδυ που δεν περνούσε κόσμος με φόβο να μας καρφωσουν. Ήταν πεύκο 27 χρόνων περίπου. Εννοείται ότι δεν ακουμπάς το δέντρο από τη μεριά του αν δεν έχεις την εγγύηση του. Μπορεί να σε κλείσει μέσα γι αυτό το λόγο. Προστατευεται από τον νόμο το συγκεκριμένο δέντρο Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από lek88 1
duende Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 οι ριζες δε κανουν μεγαλη ζημια σε βαθος χρονου?
lek88 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, duende είπε οι ριζες δε κανουν μεγαλη ζημια σε βαθος χρονου? Σαν τι ζημιά;
teddy71 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ποτιζε το με πετρελαιο ή καπιο αλλο χημικο να ξεραθειι ωστε να κοψει.
Shadowjump Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Ζημια οπως π.χ. να σηκωνουν πλακες, τσιμεντο, φραχτη, κλπ που μπορει να ειναι κοντα στις ριζες. Και εγω εχω παρομοιο προβλημα, αλλα ειναι δικο μου το πευκο :Ρ Οσο για το πετρελαιο, αν ο γειτονας ειναι τοσο βλαμμενος, και ξερο να ειναι, δεν θα θελει να το κοψει. 1
lek88 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, teddy71 είπε Ποτιζε το με πετρελαιο ή καπιο αλλο χημικο να ξεραθειι ωστε να κοψει. Δεν θα καταφέρει τίποτα!!! 8 λεπτά πριν, Shadowjump είπε Ζημια οπως π.χ. να σηκωνουν πλακες, τσιμεντο, φραχτη, κλπ που μπορει να ειναι κοντα στις ριζες. Και εγω εχω παρομοιο προβλημα, αλλα ειναι δικο μου το πευκο :Ρ Οσο για το πετρελαιο, αν ο γειτονας ειναι τοσο βλαμμενος, και ξερο να ειναι, δεν θα θελει να το κοψει. Ναι αυτό μπορεί να συμβεί
fisherman95 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Το ότι προτείνεται να ξεράνει το δέντρο στα ύπουλα, επειδή της ήρθε να κόψει το δέντρο του γείτονα, με ξεπερνά.... Πάρε την πολεοδομία, και το δασαρχείο να κάνει εκτίμηση. Αν χρειαστεί να κοπεί, θα κοπεί, αν όχι, να 'χαμε να λέγαμε.... Εμένα με ενοχλούν οι γέιτονες, τί να κάνω; Να τους ρίξω στο νερό υδροκυάνιο; (Παράδειγμα φέρνω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων)
Be(hold) me Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, fisherman95 είπε Το ότι προτείνεται να ξεράνει το δέντρο στα ύπουλα, επειδή της ήρθε να κόψει το δέντρο του γείτονα, με ξεπερνά.... Πάρε την πολεοδομία, και το δασαρχείο να κάνει εκτίμηση. Αν χρειαστεί να κοπεί, θα κοπεί, αν όχι, να 'χαμε να λέγαμε.... Εμένα με ενοχλούν οι γέιτονες, τί να κάνω; Να τους ρίξω στο νερό υδροκυάνιο; (Παράδειγμα φέρνω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων) Το Δασαρχείο έκρινε πως πρέπει να κοπεί γι αυτό και παρέπεμψε και σε καταγγελία στην αστυνομία. Δε μπορεί όμως να επέμβει τη στιγμή που το δέντρο βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα