jennyV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα στην παρέα! Θέλω τα φώτα σας για ένα πρόβλημα που προέκυψε με πρόστιμο τροχαίας. Πριν δύο χρόνια επέβαλλαν πρόστιμο στους γονείς του φίλου μου επειδή το αυτοκίνητο βρέθηκε ανασφάλιστο. Δεν έφταιγαν αυτοί, αλλά ο μακάκας ο -πρώην πλέον -ασφαλιστής τους, που παρέλειψε να ανανέωσει την ασφάλεια, ενώ το είχαν κανονίσει και επίσης παρέλειψε να τους το πει, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο αυτοκίνητο χωρίς να το γνωρίζουν. Το έμαθαν όταν τους έγινε έλεγχος οπότε και βρέθηκαν ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 1000 ευρώ (500 ευρώ στον οδηγό , τον πατέρα του φίλου μου και 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη δηλ τη μητέρα του). Εννοείται μάλωσαν με τον ηλίθιο τον ασφαλιστή, που ποτέ δεν έδωσε μια ικανοποιητική εξήγηση ούτε γιατί δεν την ανανέωσε, ούτε γιατί δεν τους ειδοποίησε (το πιο πιθανό απλά το ξέχασε), αλλά το πρόστιμο παρέμεινε κι αναγκάστηκαν να το πληρώσουν με δόσεις. Το πρόστιμο πληρώνονταν κανονικά στα ΕΛΤΑ με δόσεις, μέχρι που φέτος η μητέρα του φίλου μου είδε στο ΤΑΧΙS ότι όχι μόνο φαίνεται ότι δεν έχει πληρώσει, αλλά το μερίδιό της έχει προσαυξηθεί κατα 30%. Επαναλαμβάνω οι δόσεις πληρώνονταν κανονικά στα ΕΛΤΑ -υπάρχουν αποδείξεις. Τι μπορεί να συνέβη; Και το κυριότερο τι μπορούν να κάνουν για να μην ξαναπληρώσουν ; Εχετε καμιά ιδέα; απο τα ΕΛΤΑ τους έστειλαν εφορία και τούμπαλιν.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Με τα χαρτάκια πληρωμής στην εφορεία, ας τα στείλουν με τον λογιστή τους
fastnq2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Aσε τον λογιστη.Αγγαρεια θα κανει και για να μην ενημερωσε για τα ληξιπροθεσμα κατι δεν παει καλα.Να πας εσυ με τις αποδειξεις πληρωμης.Πολυ πιθανο να εχει γινει λαθος στην ταυτοτητα οφειλης και να πληρωναν τοσο καιρο αλλα χρεη.
jennyV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η ταυτότητα οφειλής είναι οκ, αυτό ελέγχθηκε, φαίνεται σα να μην το δέχεται η εφορία. Και τώρα μ είπαν ότι φαίνεται να μην έχει πληρωθεί ούτε ο ΕΝΦΙΑ.Αρα μαλλον θέμα της εφορίας είναι... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από jennyV
fastnq2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Το προστιμο ειχε περαστει απο την πρωτη μερα στο ταξις?Οταν λες πληρωναν δοσεις,ειχαν κανει ρυθμιση απο το ταξις(οπως οι 100 δοσεις)?
Dimi00 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, jennyV είπε Καλησπέρα στην παρέα! Θέλω τα φώτα σας για ένα πρόβλημα που προέκυψε με πρόστιμο τροχαίας. Πριν δύο χρόνια επέβαλλαν πρόστιμο στους γονείς του φίλου μου επειδή το αυτοκίνητο βρέθηκε ανασφάλιστο. Δεν έφταιγαν αυτοί, αλλά ο μακάκας ο -πρώην πλέον -ασφαλιστής τους, που παρέλειψε να ανανέωσει την ασφάλεια, ενώ το είχαν κανονίσει και επίσης παρέλειψε να τους το πει, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο αυτοκίνητο χωρίς να το γνωρίζουν. Το έμαθαν όταν τους έγινε έλεγχος οπότε και βρέθηκαν ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 1000 ευρώ (500 ευρώ στον οδηγό , τον πατέρα του φίλου μου και 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη δηλ τη μητέρα του). Εννοείται μάλωσαν με τον ηλίθιο τον ασφαλιστή, που ποτέ δεν έδωσε μια ικανοποιητική εξήγηση ούτε γιατί δεν την ανανέωσε, ούτε γιατί δεν τους ειδοποίησε (το πιο πιθανό απλά το ξέχασε), αλλά το πρόστιμο παρέμεινε κι αναγκάστηκαν να το πληρώσουν με δόσεις. Το πρόστιμο πληρώνονταν κανονικά στα ΕΛΤΑ με δόσεις, μέχρι που φέτος η μητέρα του φίλου μου είδε στο ΤΑΧΙS ότι όχι μόνο φαίνεται ότι δεν έχει πληρώσει, αλλά το μερίδιό της έχει προσαυξηθεί κατα 30%. Επαναλαμβάνω οι δόσεις πληρώνονταν κανονικά στα ΕΛΤΑ -υπάρχουν αποδείξεις. Τι μπορεί να συνέβη; Και το κυριότερο τι μπορούν να κάνουν για να μην ξαναπληρώσουν ; Εχετε καμιά ιδέα; απο τα ΕΛΤΑ τους έστειλαν εφορία και τούμπαλιν. Αφού υπάρχουν τα αποδεικτικά πληρωμής, να μη φοβάται τιποτα!
jennyV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Τι να πω; Τωρα μου λένε- ένα ένα τα λένε κι αυτοί- ότι είχε ξανασυμβεί παλιοτερα με κάτι φόρους κι ενώ υπήρχαν τα λεφτά στην εφορία, δεν εξοφλούσαν τους φόρους και τους είπαν ότι δε γινεται καν συμψηφισμός (δηλ πλήρωναν δυο φορές κι έχαναν τα επιπλέον) Ειναι δυνατόν αυτό;
vasilk Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Το τότε πρόστιμο το έβαλε η τροχαία επειδή κυκλοφορούσαν με ανασφάλιστο όχημα. Για αυτό έβαλαν και στον πατέρα που ήταν οδηγός και στην μητέρα που ήταν ιδιοκτήτης. Μήπως η τώρα οφειλή δεν είναι αυτό το πρόστιμο αλλά ένα άλλο πρόστιμο. Αυτά που βάζει μόνο του το σύστημα μετά από αυτόματους ελέγχους που κάνουν για τα ανασφάλιστα οχήματα προηγούμενων ετών. Έχουν πάρει τα στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες και βλέπουν αν για κάποιο όχημα υπάρχει διάστημα που δεν ήταν ασφαλισμένο του βάζουν αυτόματα ένα πρόστιμο. Μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο και άρα πρόκειται για διαφορετικό πρόστιμο; Δυο διαφορετικά πρόστιμα (ένα από την τροχαία που πληρώθηκε, ένα από το Υπουργείο Οικονομικών που εκκρεμεί) για την ίδια παράβαση.
jennyV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δεν είναι επιπλέον πρόστιμο, έχει πληρωθει μία δόση (κι αυτό τώρα το έμαθα) οι υπόλοιπες δεν έχουν πληρωθεί (δηλαδή έχουν δοθεί τα λεφτα αλλα δεν έχουν ξεχρεωθεί τα πρόστιμα), όπως κι ο ΕΝΦΙΑ. Όπως και να έχει θα ξαναπάνε αύριο σε εφορία και ΕΛΤΑ με το λογιστή (τους το πρότεινε ο ίδιος).
ParhsG Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Υπαρχουν και χειροτερα με ψευτικα συμβολαια
tasep Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μήπως δεν είναι το πρόστιμο της τροχαίας αλλά η ποινή από το δικαστήριο;Έχει και δικαστήριο η παράβαση για ασφάλεια..
jennyV Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι το ξέρω, οι διαδικασίες έχουν γίνει σωστά , πέρασαν κι απο δικαστήριο ορίστηκε το πρόστιμο, το μισο πρόστιμο κι η πρωτη δόση από το άλλο μισό έχουν πληρωθεί και ξεχρεωθεί, απλά φαίνεται πως τα χρήματα που δίνονταν στα ΕΛΤΑ για την πληρωμή των υπόλοιπων δόσεων δεν έχουν πάει στην εφορία. Επειδή όμως διάβασα κι άλλες περοπτωσεις όπου ενώ οι άνθρωποι πλήρωναν κανονικά (για θέματα που αφορούσαν την εφορία), για κάποιο λογο τα χρήματα έμεναν χωρίς να ξεχρεώνουν τις οφειλές τους κι οι ίδιοι αναγκάζονταν να ξαναπληρώσουν (και τα επιπλέον λεφτα που είχαν ήδη δώσει τα συμψηφιζαν με κάποιον μελλοντικό φόρο), ίσως έγινε κάτι τέτοιο. Αυριο λογικά θα μάθουμε.Απλα είπα μηπως ειχε συμβει και σε κανέναν άλλον. (κι όλα αυτά γιατί ο ασφαλιστής δεν έκανε τη δουλειά του, ) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από jennyV
NickTG Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Ο ασφαλιστής δεν έκανε τη δουλειά του. Αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν αν έχουν ασφάλεια? Είχαν πληρώσει για την ασφάλεια? 1
jennyV Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φυσικά, ήταν 20+ χρόνια πελάτες και καλοι μάλιστα κι εννοείται πλήρωναν τα πάντα στην ώρα τους,του ζήτησαν ανανέωση της ασφάλειας, τους είπε εντάξει κι απλά δεν το έκανε. Ο έλεγχος άλλωστε έγινε δύο μέρες μετα την υποτιθέμενη ανανέωση. Εκαναν μεγάλο καυγά, αλλά εξήγηση δεν πήραν. Και εννοείται όταν του είπαν πως αυτός έπρεπε κανονικά να πληρωσει το πρόστιμο έκανε το χαζό, απλά εφόσον είχε ήδη πάρει τα λεφτα έσπευσε να ανανεώσει την ασφάλεια , αλλά για τελευταία φορα.Έκτοτε πήγαν σε άλλον. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από jennyV
thant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 46 λεπτά πριν, jennyV είπε του ζήτησαν ανανέωση της ασφάλειας, τους είπε εντάξει κι απλά δεν το έκανε. Δηλαδή ετσι γίνεται η δουλειά; Του λες ανανέωσε και κυκλοφορείς χωρις το ασφαλιστήριο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα