NT1G Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, bapel είπε off topic on και ο αρχιτέκτονας τι γνώσεις θα πάρει; off topic off Πολιτικές γνώσεις, obviously. 1
Leokatana Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μια γνωστη μου ειχε πει οτι η καλυτερη ιστορικη σειρα που εχει δει ειναι το Game of Thrones. Την ρωτησα ποτε εζησαν οι δρακοι στη γη (να ηταν μονο οι δρακοι) , ενιωσε λιγο αμηχανα... 1
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Leokatana είπε Μια γνωστη μου ειχε πει οτι η καλυτερη ιστορικη σειρα που εχει δει ειναι το Game of Thrones. Την ρωτησα ποτε εζησαν οι δρακοι στη γη (να ηταν μονο οι δρακοι) , ενιωσε λιγο αμηχανα... θα σταθω σε αυτο το σημειο, εσυ μπορει να την τρολαρες και να θεωρεις οτι δεν υπηρχαν αλλα σε αρχαιους πολιτισμους πολλοι μυθικοι δρακοι ταυτιζονταν με την παρθενογεννηση της φυλης τους, παρε παραδειγμα εμας, συμφωνα με την ελληνικη μυθολογια τωρα αν κανω λαθος σε καποια σημεια μη με κρεμασετε ο πρωτος ελληνας πολιτης ηταν ο κεκροπας που ξεβραστηκε απο τη γη διφυης απο τη μεση και πανω ανθρωπος και απο τη μεση και κατω ερπετου-δρακου που ηταν γιος της γης και του ουρανου και ο ιδρυτης της αθηνας στην ακροπολη ηταν γεναρχης των κεκροπιδων, το παραδοξο στη μυθολογια περα οτι δεν ειναι ιστορικα αποδεδιγμενο στην αρχαια αθηνα (κερκοπια) οι αθηναιοι λεγοταν κεκροπιδες
funbreaker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, hexenlord said: Εν ετη 1996 η κατι, ο πατερας μου λεει στη γραμματεα του: Γραψε αυτο το κειμενο και βαλτο στο δισκο. Εννοουσε σωσε το στο δισκο, το σκληρο δισκο. Την αλλη μερα της ζηταει να το δει και εκεινη του φερνει ενα χαρτι εκτυπωμενο (το κειμενο) σε ενα ασημενιο δισκο. Εκεινους με τα δυο τσιγγελακια αριστερα και δεξια για να μεταφερεις ποτηρια/καφεδες/νερο κτλ. Την απελυσαν την κακομοιρα 2 μηνες μετα για αλλους λογους. Δεν έχω σταματήσει να γελάω, χαχαχα ήταν γαμάτο. 7 hours ago, McNerd said: , αρχικά έδειξε δυσπιστία, γιατί έχει δει λέει στα μουσεία όλα αυτά τα αντικείμενα από παλιούς πολιτισμούς εκατομμυρίων χρόνων . Αυτό είναι το πιο τραγικό, ότι επιμένουν κιόλας αυτοί οι τύποι. Μια γνωστή μου είπε ότι ο μέγας αλέξανδρος ανακάλυψε την ατομική βόμβα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από funbreaker
fisherman95 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Από που να ξεκινήσουμε φίλτατε; Από θέματα εκκλησίας θρησκείας; Από πολιτική και παραχάραξη; Από διάδοση πολιτισμού; Το 95% των Ελλήνων, δε ξέρει που πιστεύει και πως επιβλήθηκε αυτή η θρησκεία και με τι καταστροφές και σφαγές. Το αγνό Βυζάντιο μη χέσω. Οι άλλοι μισοί, έχουν τους Πόντιους για τουρκους, και τους Κρήτες για Αιγύπτιους. Ο μέγας Αλέξανδρος, ναι το έχω ακούσει, λένε έκανε τάμα στην παναγία. Ότι νά 'ναι, που να εξηγείς τώρα.... Και δεν είναι από μεγάλους σε ηλικία, αλλά από νέους.....15 με 25 χρονών... 3
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, NT1G είπε Πολιτικές γνώσεις, obviously. Ολόκληρη η βουλή είναι γεμάτη συνδικαλιστές μηχανικούς . Οπότε το πολυτεχνείο πράγματι είναι πράγματι το πιο πλήρες ΑΕΙ στην Ελλάδα
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 7 hours ago, Lazlow said: είχαμε συζήτηση για επιρροές Ελλάδα,Τουρκία κλπ και λέει μία οι τούρκοι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην Ελλάδα, τους είχαν κατακτήσει όλους εκτός από τους Έλληνες κλπ. το πιο αστείο είναι το έπαιζε σούπερ πατριώτισσα και όταν της ανέλυσα λίγο την ιστορία μου λέει ναι το ήξερα απλά το ξέχασα. αυτό ήταν και το πιο ακραίο μάλλον που έχω ακούσει. Πρώτη απάντηση και το τερμάτισες ήδη. Τζάμπα κόπος να διαβάσω παρακάτω. 7 hours ago, fotodv7 said: Τώρα αν κάποιος 25αρης δε κατέχει βασικές ιστορικές γνώσεις είναι ένα θέμα αλλά όχι τόσο σημαντικό. Ε ναι, στην τελική το πολύ πολύ να ψηφίσουν. 1
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 2 hours ago, μπουρτζοβλαχος said: δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει αναγκαια ολοι πρεπει να ξερουν για ολα επειδη βγαζει καποιος ενα Χ σκολειο Βασικά νομίζω πως το βλέπουν έτσι κυρίως άτομα που δεν έβγαλαν μια ΧΥΖ σχολή. Γιατί όποιος έχει βγάλει και έχει δει τι συμφοιτητές είχε, πραγματικά δε γίνεται να το πιστεύει.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, fisherman95 είπε Από που να ξεκινήσουμε φίλτατε; Από θέματα εκκλησίας θρησκείας; Από πολιτική και παραχάραξη; Από διάδοση πολιτισμού; Το 95% των Ελλήνων, δε ξέρει που πιστεύει και πως επιβλήθηκε αυτή η θρησκεία και με τι καταστροφές και σφαγές. Το αγνό Βυζάντιο μη χέσω. Οι άλλοι μισοί, έχουν τους Πόντιους για τουρκους, και τους Κρήτες για Αιγύπτιους. Ο μέγας Αλέξανδρος, ναι το έχω ακούσει, λένε έκανε τάμα στην παναγία. Ότι νά 'ναι, που να εξηγείς τώρα.... Και δεν είναι από μεγάλους σε ηλικία, αλλά από νέους.....15 με 25 χρονών... Είναι αυτό που έλεγα πιο πριν για την αντικειμενικότητα της επιστήμης σε άλλο θέμα. Λίγα σχετικά επιστημονικά βιβλία ασχολούνται πλέον με το πως επικράτησαν οι σύγχρονες θρησκείες. Για να γράψεις ένα επιστημονικό σύγγραμμα και να δημοσιευτεί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. 9 λεπτά πριν, defacer είπε Πρώτη απάντηση και το τερμάτισες ήδη. Τζάμπα κόπος να διαβάσω παρακάτω. Ε ναι, στην τελική το πολύ πολύ να ψηφίσουν. Εβγαλαν και κυβέρνηση πρόσφατα, με Ζουράρη, Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ, Πολάκη κλπ Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
ZahosDoganos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Εδώ εμένα ο άλλος μου έλεγε ότι η γη είναι στρογγυλή και ότι πήγαμε στο φεγγάρι, άκου να δεις πράγματα... 4 1
defacer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, GenesisX said: Για να γράψεις ένα επιστημονικό σύγγραμμα και να δημοσιευτεί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Εβγαλαν και κυβέρνηση πρόσφατα, με Ζουράρη, Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ, Πολάκη κλπ Βέβαια παίζουν ρόλο διάφορα πράγματα, αλλά τι ακριβώς έχεις κατα νού; Έχει δημοσιευτεί/απορριφθεί κάτι που έγραψες; Για την κυβέρνηση, καλά θα ήταν αν μπορούσαμε να τους περιορίσουμε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Δυστυχώς δεν πάει έτσι. Και διακρίνω και μια δόση ειρωνίας εδώ αν πιστεύεις ότι ιστορικά οι άσχετοι/επικίνδυνοι πρόσκεινται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Οι περισσότεροι στους οποίους μιλάω για την καθοριστική σημασία της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, δεν έχουν ιδέα. Γενικά, νομίζουν πως τους νικήσαμε τους Τούρκους και ελευθερωθήκαμε μόνοι μας, κόντρα στους πάντες και τα πάντα. Λεπτομέρειες του στυλ "Αγία Λαύρα δεν υπήρξε" ή "την πρώτη φρεγάτα του ελληνικού κράτους την κατέστρεψαν Έλληνες γιατί δεν γούσταραν να πληρώνουν φόρους" είναι πολύ προχωρημένα γούστα. Βέβαια, έχω πετύχει και Βρετανούς κάτω των 40 που πιστεύουν ότι μόνοι τους νίκησαν τους Γερμανούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άρα -προφανέστατα- δεν έχουμε το μονοπώλιο στην άγνοια της ιστορίας. Μετά, υπάρχουν και άλλα γουστόζικα, όπως μάχες ανθρώπων με δεινοσαύρους ή "αλήθειες" που μας κρύβουν μυστικές οργανώσεις (που είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κουμάντο στον πλανήτη αλλά όχι αρκετά ισχυρές ώστε να κρύψουν την ύπαρξή τους από το κάθε σχολασμένο μπλογκ). Η άγνοια της ιστορίας, όμως, είναι σοβαρό πρόβλημα. Κυρίως γιατί είναι ευκολότερο να καλλιεργηθεί η εντύπωση πως όσα ζούμε (σε διάφορα επίπεδα) είναι "πρωτοφανή" (άρα δεν μπορούσαν να προβλεφθούν/αντιμετωπιστούν καλύτερα και, γενικά, είμαστε έρμαια της τύχης/του κακού μας ριζικού/του φθόνου των άλλων κτλ.) 12
coffeex Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Γνωρίζω άτομα που θέλουν να κάνουμε πόλεμο με Τουρκία γιατί τους έχουμε σίγουρα στο χέρι μιας και μας προστατεύει η παναγία, επίσης 1-2 άτομα από αυτά πιστεύουν και στο 12άθεο 2
ZahosDoganos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, coffeex είπε Γνωρίζω άτομα που θέλουν να κάνουμε πόλεμο με Τουρκία γιατί τους έχουμε σίγουρα στο χέρι μιας και μας προστατεύει η παναγία, επίσης 1-2 άτομα από αυτά πιστεύουν και στο 12άθεο Γενικά στους πατριώτες χριστιανοταλιμπαν πρέπει να γίνεται έκρηξη σουπερνόβα κάθε δευτερόλεπτο στο κεφάλι τους. Από τη μία τρελαμενοι με αρχαία Ελλάδα, όταν εμείς κάναμε αυτό αυτοί τρώγαν βελανιδιά, 300, Μέγας Αλέξανδρος χαμός κλπ και από την άλλη ορθοδοξία η θανατος.. άντε βγάλε άκρη 1
Pa0ki Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Εντάξει και κάποιοι πιστεύουν ότι θα πάρουμε την Πόλη Να μας πούνε μόνο πώς θα τη γεμίσουμε Αυτό είναι βλακεία όχι άγνοια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις