Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Διωρο θες για να πας απο τη μια ακρη της πολης στην αλλη. Μη τα δραματοποιουμε ολα. Καλυτερα λιγο πιο μακρια και να τον εξυπηρετει μετρο (ή ηλεκτρικος), παρα σχετικα κοντα, να το πληρωσει ακριβα και να τον εξυπηρετει λεωφορειο. Τα Αθηναϊκα λεωφορεια ειναι καταρα...

Μαρούσι Αγία Παρασκευή με μέσα. Δοκίμασέ το.

Χιλιομετρικά δεν είναι μακριά. 

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimi00 είπε

Νικαια για Μαρουσι με συγκοινωνία ? 40-50 λεπτα. Aντε 1 ώρα. 

Κάνεις πλάκα τώρα ; 

45 λεπτά παίζει να θέλω με τη μηχανή για τέτοια διαδρομή το πρωί...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Να μη σου πω κάτι ακραίο

Να σου πω ότι το πατρικό μου είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον ηλεκτρικό του Πειραιά

Πόσο λες να έκανα από τη πόρτα του σπιτιού μου μέχρι την (πόρτα) σχολή μου στην Πολυτεχνειούπολη ;

Και άντε το πρωί γενικά τα λεωφορεία είναι σχετικά συχνά, το απόγευμα υπάρχουν γραμμές που κάνει μια ώρα το λεωφορείο να έρθει

2 χλμ δεν ειναι walking distance. Και εγω για την πολυτεχνειουπολη απο το σπιτι μου εχει τυχει να θελω και 1.5 ωρα. Και ξερεις τι με καθυστερει; Το κωλολεωφορειο. Οσο πιο λιγο εξαρταται η κυκλοφορια σου απο λεωφορεια, ειτε για τη δουλεια, ειτε για τη σχολη, ειτε για την αγορα της περιοχης, τοσο πιο ευκολα μπορεις να ρυθμιζεις το χρονο σου. Κι αφου τον εξυπηρετει το φιλο για τη δουλεια του μεσο σταθερης τροχιας, καλυτερα να αποφυγει περιοχες που εξυπηρετουνται μονο με λεωφορεια και οχι με μετρο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Κάνεις πλάκα τώρα ; 

45 λεπτά παίζει να θέλω με τη μηχανή για τέτοια διαδρομή το πρωί...

Με ποσο παει η μηχανή με 50?? Μην υπερβάλλετε ρε παιδια. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimi00 είπε

Νικαια για Μαρουσι με συγκοινωνία ? 40-50 λεπτα. Aντε 1 ώρα. 

55 λεπτά θέλει μονο ο ηλεκτρικός απο Πειραιά για Μαρούσι.

Μπορεις βέβαια να πάρεις το λεωφορείο και να πας στο σταθμό μετρό στο Αιγάλεο. Αλλά το λεωφορείο απ τη Νίκαια στο Αιγάλεο, ειδικά πρωινη ωρα που η Π. Ράλλη πιζει, θες σιγουρα μισή ωρα.

Δημοσ.

Αυτό που κατάλαβα σίγουρα είναι ΟΧΙ νέος Κόσμος.

Όπως σας είπα, η στάση του τραμ από τη δουλειά είναι 5 λεπτά με τα πόδια.(γραμμή που ξεκινά από Σύνταγμα και φτάνει Βούλα)

Επομένως, ένα σπίτι που απλά να ναι σχετικά κοντά σε τραμ ψάχνω, όχι από τις ιδιαίτερα κακόφημες περιοχές και σχετικά οικονομική.

Για παράδειγμα, νέα Σμύρνη? Τι γνωμη εχετε?

Αγ.Δημητρίο δεν τον είχα στα υπόψιν, θα το κοιτάξω τώρα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

2 χλμ δεν ειναι walking distance. Και εγω για την πολυτεχνειουπολη απο το σπιτι μου εχει τυχει να θελω και 1.5 ωρα. Και ξερεις τι με καθυστερει; Το κωλολεωφορειο. Οσο πιο λιγο εξαρταται η κυκλοφορια σου απο λεωφορεια, ειτε για τη δουλεια, ειτε για τη σχολη, ειτε για την αγορα της περιοχης, τοσο πιο ευκολα μπορεις να ρυθμιζεις το χρονο σου. Κι αφου τον εξυπηρετει το φιλο για τη δουλεια του μεσο σταθερης τροχιας, καλυτερα να αποφυγει περιοχες που εξυπηρετουνται μονο με λεωφορεια και οχι με μετρο.

Μα δεν είναι walking distance,  δε το έγραψα για αυτό

Έπιασα μια περιοχή που δεν είναι extreme, έστω το κέντρο του Πειραιά 

Όταν ήμουν φοιτητής ήθελα 

Περπάτημα - λεωφορείο - ηλεκτρικό - μετρό - μετρό - λεωφορείο - περπάτημα 

2ωράκι για πλάκα...

3 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Με ποσο παει η μηχανή με 50?? Μην υπερβάλλετε ρε παιδια. 

Με πόση μέση ωριαία ταχύτητα έχεις την εντύπωση ότι πάει ένα όχημα στη πόλη πρωινά εργάσιμων ημερών ; 

Δημοσ.

Μιας και είσαι άσχετος απο Αθήνα, το ιδανικότερο θα είναι να μένεις όσο πιο κοντά στην εργασία σου μπορείς.

Πρώτα θα βολευτείς με το να είσαι κοντά στην δουλειά σου, και ας καθυστερείς να πας οπουδήποτε αλλού στον ελεύθερο σου χρόνο.

Μην τρελαίνεσαι με το βαθμό επικινδυνότητας και τέτοια. Αν κάνεις τα στοιχειώδη, και έχεις απλά παραπάνω το νου σου, μια χαρά θα είσαι. Δεν είπαμε να μείνεις Μεταξουργείο κλπ οκ, αλλά μην γειώσεις και τελείως περιοχές που ίσως σε βολεύουν.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε

Δυο ωρες δε θες. Σε κανενα σεναριο. 

Αν λειτουργει ο προαστιακός, θελεις (ανάλογα που μένεις στο Μαρουσι-πχ αν μένεις υψος στροφής Μελλισίων 5 λεπτά με το λεωφορείο, αν μένεις πιο ψηλά περισσότερο), 20 λεπτά με τον προαστιακό για να πας Δουκίσης Πλακεντίας και άλλα 10 λεπτά με το περπάτημα και την αναμονη απο εκει για σταθμο μετρό Αγ. Παρασκευής. 

Αν δεν λειτουργεί ο προαστιακός, 1.30 ωρα στο νερό και ακομα περισσότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, atma94 είπε

Αυτό που κατάλαβα σίγουρα είναι ΟΧΙ νέος Κόσμος.

Όπως σας είπα, η στάση του τραμ από τη δουλειά είναι 5 λεπτά με τα πόδια.(γραμμή που ξεκινά από Σύνταγμα και φτάνει Βούλα)

Επομένως, ένα σπίτι που απλά να ναι σχετικά κοντά σε τραμ ψάχνω, όχι από τις ιδιαίτερα κακόφημες περιοχές και σχετικά οικονομική.

Για παράδειγμα, νέα Σμύρνη? Τι γνωμη εχετε?

Αγ.Δημητρίο δεν τον είχα στα υπόψιν, θα το κοιτάξω τώρα.

Το τραμ ειναι πολυ αργο μεσο. Βεβαια αν σε βγαζει εξω απο τη δουλεια βολευει. 

Η Νεα Σμυρνη ειναι διπλα στον Αγ Δημητριο κι εχει τραμ. Ειναι λιγο πιο ακριβη περιοχη -χωρις προφανη λογο. Πολλα μαγαζια κι αυτη, οχι προβληματα εγκληματικοτητας. 

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ.

Η ασχετοσύνη έχει σπάσει τις βελόνες.

Βάλτε στο Google Maps Κερατσίνι - Μαρούσι με τα μέσα, και δείτε τι σας βγάζει.

Βάλτε όποιες περιοχές θέλετε και μη λέτε ό,τι σας κατέβει.

Μερικοί δε γνωρίζουν βασικά πράγματα.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δε νομιζω οτι τα μπερδευω ουτε νομιζω οτι εχουν κάποια ουσιώδη διαφορά, ντεκαντανς και τα δυο και με φουλ ξενους και εγκληματικότητα (επιμενω συνεχεια παιζουν σε ειδησεις). Το μονο + ο ηλεκτρικός. Σε καθε περιπτωση δε βολευουν το φιλο που ανοιξε το θεμα αυτες οι περιοχες με την καμια, πρεπει να μεινει προς τα νότια...

Wait, η Λαμπρινή εχει εγκληματικότητα? Απο ποτε?  Δεν ειμαι τοπικιστης και μπορω να σου πω πως δε με τρελαινει και ιδιαιτερα η συγκεκριμένη περιοχη (μενω εδω), αλλα σιγουρα δεν εχει εγκληματικοτητα. 

Αυτο που δεν εχει, ειναι καλη συγκοινωνια, ειδικα το 054 αν το χασεις φτύνεις αιμα μεχρι να ερθει το επομενο. Και αυτος ειναι ο λογος που θα απετρεπα τον TS απο το να ερθει εδω.

Επισης τα Ανω Πατησια δεν εχουν το ντεκαντανς που τους εχει αποδοθεί κατα καιρούς, ούτε φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στην Αγιας Λαυρας ξερωγω ή στην πλατεια Παπαδιαμάντη και στα περιξ.

Δεν παιζει καν κλίμακα συγκρισης με Κάτω Πατήσια λ.χ.

• Like 5
Δημοσ.

storm Η λαμπρινη ισως εξαιρείται, ωστόσο ποτε δεν ήταν κατι σουπερ ουάου γιατι ουσιαστικα ειναι αποκλεισμένη, ενα τρολευ και ενα λεωφορείο ξερω γω εχει και η αλλη το προτείνει για να παει ο αλλος στον άλιμο, που θα πρεπει να ξεκινησει κυριακη βραδυ για να παει δευτερα στη δουλεια του...

Γενικα επειδη την εχω ζησει απο φιλους που εμεναν λαμπρινη, ειναι κομματακι καλυτερη απο γαλατσι πατησια κλπ αλλα χανεις στα κρισιμα Points

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...