Προς το περιεχόμενο

Στις 9 Φεβρουαρίου θα διατεθεί στην αγορά το έξυπνο ηχείο της Apple, HomePod


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στην αγορά το HomePod στις 9 Φεβρουαρίου ενώ οι προ-παραγγελίες ξεκινούν από τη Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου. Αρχικά, το έξυπνο, Siri-enabled ηχείο της Apple θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία. Την Άνοιξη πρόκειται να φτάσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Το πρώτο έξυπνο ηχείο της Apple προοριζόταν να διατεθεί στην αγορά πριν το τέλος του 2017 αλλά η εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει τη κυκλοφορία του στα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι σε μία περίοδο που πουλήθηκαν εκατομμύρια έξυπνα ηχεία, η Apple έχασε μία σημαντική ευκαιρία. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά, και βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Στα $349, το ηχείο της Apple απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό από αυτό της Amazon και της Google –ως επί το πλείστον. Το Apple HomePod μάλλον ανταγωνίζεται ακριβότερες, και high-end λύσεις σαν της Sonos. Η συσκευή της εταιρείας από το Cupertino, παρά την καθυστέρηση στην κυκλοφορία της, δεν φαίνεται να διαφέρει σε κανένα τομέα σε σύγκριση με όσα είχαν ανακοινωθεί στο WWDC τον περασμένο Ιούνιο. Η Apple έχει εστιάσει περισσότερο στην ποιότητα κατασκευής και στην ποιότητα ήχου παρά στον τομέα της “νοημοσύνης”, χαρακτηριστικό που βρίσκεται στον πυρήνα των ανταγωνιστικών κατασκευών.

Πάντως, το ηχείο πρόκειται να διαθέτει always-on voice assistant, αν και η Siri στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων σε σύγκριση με εκείνη που βρίσκεται σε άλλες συσκευές. Αν και η συσκευή λανσάρεται στην αγορά σε μερικές μέρες, δεν γνωρίζουμε ακόμα κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Έτσι, ενώ γνωρίζουμε ότι θα συνεργάζεται άψογα με την υπηρεσία Apple Music κατά πρώτο λόγο, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεργάζεται και με άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα με το Spotify (κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον απίθανο) αν είστε συνδρομητές. Ενδεχομένως να μην υποστηρίζεται voice για παράδειγμα.

Η Siri επίσης δεν θα είναι τόσο ικανή όσο σε σχέση με την έκδοση της σε άλλες συσκευές iOS και θα περιορίζεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες και third-party integrations. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν θα υποστηρίζεται multi-room audio τις πρώτες μέρες της διάθεσής του, αλλά πως η υποστήριξη θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά μέσω αναβάθμισης λογισμικού. Το ίδιο και με το stereo playback που επίσης μέσω αναβάθμισης λογισμικού θα υποστηριχθεί αργότερα.

The Verge


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

με 50ευρώ και ένα home mini κάνεις αξιοπρεπέστατα τη δουλειά σου...

350€ και περιορισμένες δυνατότητες.

 

δυστηχώς xiaomi + google services win win/ 

η αυτοματοποίηση του σπιτιου μου εχει περάσει εκεί και ας έχω πολλά apple products. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, voltmod είπε

Πάντως, το ηχείο πρόκειται να διαθέτει always-on voice assistant, αν και η Siri στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων σε σύγκριση με εκείνη που βρίσκεται σε άλλες συσκευές.

ειναι που ειναι περιορισμενων δυνατοτητων σε σχεση με alexa κ google ,εκει θα ειναι siri ΑΜΕΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, PSYSOMATIKA είπε

Και με ένα Smart 600cc πας στον προορισμό σου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πας και με Lamborghini.

 

Και μιας και δεν πρόκειται να πας ποτέ με Lambo, πάρε ένα ... ηχείο για να παίζεις ... μούρη. :D

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που έχουν ακούσει το HomePod από κοντά λένε ότι η ποιότητα του ήχου είναι απλά εκπληκτική και ξεπερνάει κατά πολύ όχι μόνο αντίστοιχα smart speakers (amazon echo, sonos play:3 κτλ) αλλά ακόμα και dedicated ηχεία. Ενδεικτικό παράδειγμα review εδώ: 

https://9to5mac.com/2017/06/06/homepod-review-sound-quality-audio-quality-hifi/ 

 

Αν επιβεβαιωθούν τα early impressions/reviews, η ποιότητα του ήχου θα είναι από μόνη της παράγοντας για να επιλέξεις το HomePod. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο σημείο αυτό υπάρχει ένα σοβαρό market gap καθώς, όλα τα smart speakers που κυκλοφορούν σήμερα μέχρι τα €350 ακούγονται ΑΘΛΙΑ. Ήθελα να αγοράσω smart speaker τα Χριστούγεννα και πραγματικά όσα δοκίμασα (SONOS One/Play:1, Play 3, Bose, Soundtouch 10/20, Amazon Echo/Echo Plus) ήταν απαράδεκτα από άποψη ακουστικής. Αν σε ενδιαφέρει η ακουστική πας σε Homepod, αν όχι πας σε echo dot etc...

 

Επεξ/σία από sotirisl
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω προσωπικα προτιμω το homepod που εστιαζει στην ποιοτητα παρα στο Siri (χρειαζεται ομως κι αυτο σε εναν βαθμο). Ειναι διαφορετικη προταση ξεκαθαρα.

Ομως μονο η ποιοτητα μπορει και να μην ειναι ικανο απο μονο του για να ανταγωνιστει Google και Alexa.

 

Θα το δουμε στην πραξη συντομα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακαρι να προσφέρει τις ευκολιες του ανταγωνισμού που καινοτομησαν και ουσιαστικά εφηυραν την κατηγορία smart speakers  και να εχει και ακομα καλύτερη ποιότητα ηχου.  

Ας ελπίσουμε οτι αρκετα σύντομα θα προστεθεί η δυνατότητα multiroom και οταν εχεις δυο ηχεια να παιζουν stereo, όπως κανουν και τα ανταγωνιστικα ηχεια. 

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...