vasilk Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω βιάζεστε. Ο πρώτος νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι μόλις του 1856 "είτε δια καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων), είτε δια σιγάρων". Δεν έχουν περάσει καν 162 χρόνια. Τέτοιες μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Είμαστε σε καλό δρόμο πάντως. Ήδη δεν καπνίζουμε στους θαλάμους νοσοκομείων. Θα έρθει και η σειρά των γραφείων και των καταστημάτων. Λίγη υπομονή θέλει. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από vasilk 1
pontez2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 "Τι να μας πει τωρα μωρέ και η Αμαλία..." 1
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, nikoskon είπε Σωστός. Για αυτό και είμαι υπέρ το διαμορφωμένων χώρων για καπανιστές όπου μόνο εκεί θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Το άρωμα, που αναφέρθηκε πιο πριν, ξέχασες για την έντονη/ενοχλητική/αποπνικτική μυρωδιά που αφήνει στους γύρω. Το γεγονός πως έμπλεξες θέματα δημόσιας αιδούς, ρύπανσης από καυσαέρια σε κλειστό χώρο, μη ορθή χρήση φαρμάκων για έντομα σε ανθρώπους κλπ, είναι αξιοθαύμαστο. Ένα like από εμένα. Μαλιστα, καταλαβα, να εφαρμοζουμε μονο τους νομους που βολευουν εσενα ε? 1 ώρα πριν, vasilk είπε Νομίζω βιάζεστε. Ο πρώτος νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι μόλις του 1856 "είτε δια καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων), είτε δια σιγάρων". Δεν έχουν περάσει καν 162 χρόνια. Τέτοιες μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Είμαστε σε καλό δρόμο πάντως. Ήδη δεν καπνίζουμε στους θαλάμους νοσοκομείων. Θα έρθει και η σειρά των γραφείων και των καταστημάτων. Λίγη υπομονή θέλει. Αυτος ο νομος εφαρμοστηκε οχι για την προστασια της δημοσιας υγειας, αλλα για την αποφυγη πυρκαιας.
bluesattack Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 14 ώρες πριν, FilipposMD είπε Το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα. Έχει τεράστια δύναμη στα ΜΜΕ και στους πολιτικούς, όπως αποδεικνύεται και από τα περιστατικά που ανέφερα εγώ και ο xgol. Κόβω το κεφάλι μου ότι οι καπνοβιομηχανίες είναι βασικοί χρηματοδότες των κομμάτων. Αν βρεθεί μία κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο αυστηρά για 2 χρόνια συνεχόμενα, θα σταματήσουν όλες οι διαμαρτυρίες, τα καταστήματα δε θα χάσουν πελατεία και ακόμα και οι καπνιστές θα είναι ευχαριστημένοι. Αυτό έχει φανεί σε πολλές χώρες, όπου αυτά έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Αλλά όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκέπτεται καπνοβιομηχανία και την αποθεώνει κιόλας, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα. Όπως έδειξα παραπάνω, 20 χιλιάδες θάνατοι τον χρόνο οφείλονται στο κάπνισμα στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότεροι αν απλώς τηρούνταν μερικοί νόμοι. Όσοι δεν τους έχουν τηρήσει από κυβερνητικές θέσεις είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες θανάτους. Επίσης, για να θυμόμαστε ποιοι τα παίρνουν από την καπνοβιομηχανία (ή είναι εντελώς ανόητοι, το οποίο δεν μπορώ να το πιστέψω): http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=1&aid=1121244 Ποιες καπνοβιομηχανιες βρε συ.Στην Αμερικη ειμαστε ? Απλα υπαρχει πολυ μεγαλο ποσοστο καπνιστων , νεοελληνων καπνιστων , που εχουν κανει την μπουρδα επιστημη και ειναι ικανοι να καπνιζουν ακομα και στην εντατικη του νοσοκομειου και να φερνουν επιχειρημα το..αφτερσειβ και την κλανια. 3
webparts Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Άσχετο με τα παραπάνω, έχει τυχει να εμπλακω 3 φορές σε συζήτηση με παθιασμένους καπνιστές. Και στις 3 ειχα διαφορετικό ρόλο αλλά υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των μη καπνιστων να εισπνεουν τον καπνο: Ως μη καπνιστής: "Τι να μας πεις κι εσυ, αφου δε ξέρεις. Ως καπνιστής: " Άσε ρε υποκριτή" Ως πρωην καπνιστής: "Οι χειρότεροι ειστε εσείς" Ασφαλώς δεν αποτελούν τη πλειοψηφία οι καπνιστές των παραπάνω απαντήσεων Εγω παντως εχω σταματησει να συζηταω αυτο το θεμα εξω,την τελευταια φορα κατεληξα να τσακωθω με μια καπνιστρια πατσαβουρα γκομενα ενος φιλου και να χαλασει η παρεα. Βγαιναμε για φαγητο και η τυπισσα τελειωνε πρωτη και εσκαγε τσιγαρο,ενω εμεις παλευαμε να συντονισουμε μπουκια με ανασες για να μην ανασαινουμε τον καπνο. Τις ειχα κανει 2-3 παρατηρησεις και καταληξαμε στο "δε με νοιαζει που σε ενοχλει ο καπνος" και καπου εκει κοπηκε και η παρεα. Ειναι χαμενος αγωνας να συζητας με κολλημενους ανευθυνους καπνιστες,καθως δε μπορουν να δουν παραπερα απο τη μυτη τους. 5 1
totem_lost Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, webparts είπε Βγαιναμε για φαγητο και η τυπισσα τελειωνε πρωτη και εσκαγε τσιγαρο,ενω εμεις παλευαμε να συντονισουμε μπουκια με ανασες για να μην ανασαινουμε τον καπνο. Χαχαχα epic. Εντάξει αυτή δεν είχε τσίπα πάνω της..
webparts Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, totem_lost είπε Χαχαχα epic. Εντάξει αυτή δεν είχε τσίπα πάνω της.. Θελω να ειμαι δικαιος οσο πρεπει με τους καπνιστες,αλλα μιλαμε οτι η τυπισσα παιζει να θεωρουσε οτι το φαγητο της στερει χρονο απο το τσιγαρο. Το πιο αστειο ειναι οτι ηταν πρωταθλητρια tae kwon do και σε αψογη κατασταση,οχι καμια πατσαβουρα που ειναι ποτα κραγιον τσιγαρα. Αυτο την εβαζε σε ακομα χειροτερη θεση,καθως ερχοταν σε αμεση αντιθεση με τον τροπο ζωης της.. 1
xgol Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μάλλον και ο τροπος σου θα ναι μη ενδεδειγμένος. Δε μπορεί να τυχαίνουν σε σένα όλα, ούτε όλοι οι καπνιστές να είναι υπάνθρωποι. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, xgol είπε ούτε όλοι οι καπνιστές να είναι υπάνθρωποι. ολοι δεν είναι...είναι όμως το μεγαλυτερο ποσοστο,αλλιως δεν θα νοιαζοντουσαν για την παρταρα τους και μονο σε κατι που εχει αποδειχτεί ποσο κακο προκαλει...Δεν μιλαμε να υποστηριζεις την ομαδα σου η ένα κομμα...αλλα κατι πολύ πιο επικινδυνο!
webparts Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, xgol είπε Μάλλον και ο τροπος σου θα ναι μη ενδεδειγμένος. Δε μπορεί να τυχαίνουν σε σένα όλα, ούτε όλοι οι καπνιστές να είναι υπάνθρωποι. Σε ποιον αναφερεσαι;
xgol Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, webparts είπε Σε ποιον αναφερεσαι; Σε σενα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 9 hours ago, nikoskon said: Σωστός. Για αυτό και είμαι υπέρ το διαμορφωμένων χώρων για καπανιστές όπου μόνο εκεί θα επιτρέπεται το κάπνισμα Εκεί θα είνα self service? 1
kleo1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, webparts είπε Βγαιναμε για φαγητο και η τυπισσα τελειωνε πρωτη και εσκαγε τσιγαρο,ενω εμεις παλευαμε να συντονισουμε μπουκια με ανασες για να μην ανασαινουμε τον καπνο. πόσο με νευριάζει αυτό το πράγμα δε λέγεται. δεν έχουν καταπιεί την τελευταία μπουκιά και αμέσως να ανάψουν τσιγάρο τα πρεζάκια. κι αν τους πεις και πρεζάκι παρεξηγούνται. έχει τύχει κι εγώ να μαλώσω σε παρόμοιο σκηνικό. το καλό είναι ότι στην παρέα μου πλεον δε καπνίζει κανείς το θέμα έχει συζητηθεί και στο Insomnia αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε. είναι σα να πιάνεις συζήτηση για πολιτική και ομάδες. απλά δε θα βγει νόημα
ZahosDoganos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Αν και καπνιστής, συμφωνώ απόλυτα να απαγορευτεί σε κάθε κλειστό χώρο το κάπνισμα, τα μαγαζιά που πουλάνε τσιγάρα να τα έχουν σε χώρο κλειστό που δεν φαίνεται κλπ και γενικά η κοινωνία να γίνεται αντικαπνιστική χρόνο με το χρόνο για να ξεκινούν αυτό το βλαβερό πράγμα όλο και λιγότεροι από γενιά σε γενιά. Αλλά κάτι πράγματα που διαβάζω ότι μερικούς τους πειράζει στο δρόμο αν περάσουν για ένα δευτερόλεπτο από διπλα και κάτι αλλά έλεος. Δεν σας πειράζει που ο καθένας παίρνει το αμάξι του να πάει στο κέντρο γιατί θα του πέσει ο ποπος να πάει με μέτρο η λεωφορείο και έχει καταντήσει τραγική η ατμόσφαιρα. Τι να κάνω εκεί να πάω να του το σπάσω το αμαξι? Και μιλαμε για κάτι πολύ επιβλαβές για την υγεία όχι απλά έκανα εισπνοή για 30 sec καπνό τσιγάρου έξω στο δρόμο από κάποιον. Εκεί έχει διαμαρτυρία η οχι? Τα τζάκια που κάθε χειμώνα εδώ στην γειτονιά μου στο Χαλάνδρι δεν μπορώ να ανοίξω μπαλκονόπορτα μετά τις 5 το απόγευμα γιατί θα μπει όλη η καπνά μέσα στο δωμάτιο και δεν φεύγει με τιποτα? Να πάω να του βουλώσω καμινάδα κρυφά να του εκραγεί την άλλη μέρα? Οπότε κουλ με τον άλλο που καπνίζει στο δρόμο δεν έγινε και τίποτα μερικοί το πήγατε σε άλλο επίπεδο γκρινιας... P.s είμαι σε mode διακοπής καπνίσματος για να δούμε πως θα πάει 6
webparts Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, xgol είπε Σε σενα. Πολυ ακυρο το σχολιο σου.Τι εννοεις οταν λες οτι ολα τυχαινουν σε εμενα; Επισης πως μπορεις να προεξοφλεις οτι εγω δεν τους μιλησα με ευγενεια για τη σιχαμενη συνηθεια τους; Εισαι καπνιστης μαλλον και κανεις τα ιδια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα