Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Ο ένας ήδη τον ακολούθησε. Πριν λίγο καιρό έκλεισε το καφέ-μπαρ και το έκανε καφέ-κουζίνα ποιότητας με, μάντεψε, μην επιτρέποντας το κάπνισμα μέσα. Ο ίδιος που πριν στο καφέ-μπαρ του γινόταν τεκές από την καπνίλα. Είναι νέο concept ακόμα αλλά δείχνει τώρα στην αρχή να έχει πιάσει. Θα φανεί στην πορεία. Σίγουρα έχει πιάσει πολύ καλύτερα από πριν που μάζευε όλα τα γυμνάσια της πόλης με τραπέζια των 15 ατόμων που παραγγέλνει ο ένας ένα φραπέ και τα βράδια με 2-3 αρκούδες να κυκλοφορούν παραγγέλνοντας άσματα. 

Στο χέρι του είναι να κρατήσει ταυτότητα καταστήματος και να κρατήσει τα στάνταρ που ο ίδιος πλέον έχει ορίσει. Ναι έχει "μαλώσει" με παλιούς του πελάτες (οι αρκούδες που λέγαμε) αλλά τη θέση τους έχουν πάρει άλλοι πελάτες και από ότι φαίνεται πολύ περισσότεροι. Από ότι όλα δείχνουν ο κόσμος θέλει να έχει ΚΑΙ αυτά τα μαγαζιά. Είναι ζήτημα χρόνου να ακολουθήσουν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι. 

Αυτο ολο γινεται καπου βορεια να υποθεσω;

• Απαντ. 406
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, webparts είπε

Αυτο ολο γινεται καπου βορεια να υποθεσω;

Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία αυτό παρόλο που ισχύει. Η σημασία είναι στη μικρή πόλη και τα περίχωρα με την νοοτροπία χωριού όμως. Εκεί είναι και το ζουμί. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία αυτό παρόλο που ισχύει. Η σημασία είναι στη μικρή πόλη και τα περίχωρα με την νοοτροπία χωριού όμως. Εκεί είναι και το ζουμί. 

To πετυχα ομως..Δε ρωτησα στην τυχη,απλα ακουω διαφορες τετοιες κινησεις απο τα βορεια.
Αντε να ξυπναμε σιγα σιγα και οι κεντρωοι και οι νοτιοι :P

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι ισχύει το παραπάνω για τη πλειονότητα των νυχτερινών μαγαζιών όμως. Για εστιατόρια οικογενειακά και κάποιες ήσυχες καφετέριες και "ψαγμενα μπαράκια ίσως. 

Στη πλειονότητα των καταστημάτων όμως, ελληνάδικων , μπαρ , μπουζουκιών κλπ αν κόψουν το τσιγάρο θα πάνε άπατοι απλά, διότι ο κόσμος που πάει συνδέει την έξοδο με ποτό και τσιγάρο. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Στη πλειονότητα των καταστημάτων όμως, ελληνάδικων , μπαρ , μπουζουκιών κλπ αν κόψουν το τσιγάρο θα πάνε άπατοι απλά, διότι ο κόσμος που πάει συνδέει την έξοδο με ποτό και τσιγάρο. 

+1 

Καλως η κακως οι τροποι διασκεδασης μας εχουν επηρεαστει πολυ απο αυτη τη μαστιγα που λεγεται τσιγαρο,με αποτελεσμα οι ακαπνοι να εχουν καταληξει αλλου για τη διασκεδαση τους.

Δυσκολα θα αλλαξει αυτο,αφου ο αλλος εχει καταληξει σε αλλου ειδους διασκεδαση που δε συνοδευεται απο καπνο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 1/2/2018 στις 9:47 ΠΜ, bilya είπε

Ναι παράλογο γιατί οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα. Αδιανόητο να γίνεται κουβέντα για το κάπνισμα σε μια χώρα που χει χειμώνα καλοκαίρι ηλιοφάνεια κ καλο καιρό για 8+ μήνες.

Ενω οι εργαζομενοι στα μεγαλα κεντρα διασκεδασης και στα καζινο, ειναι κωλοπαιδα και φταινε για ολα...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, webparts είπε

+1 

Καλως η κακως οι τροποι διασκεδασης μας εχουν επηρεαστει πολυ απο αυτη τη μαστιγα που λεγεται τσιγαρο,με αποτελεσμα οι ακαπνοι να εχουν καταληξει αλλου για τη διασκεδαση τους.

Δυσκολα θα αλλαξει αυτο,αφου ο αλλος εχει καταληξει σε αλλου ειδους διασκεδαση που δε συνοδευεται απο καπνο.

Γιατί εκεί που ήμουν (Κύπρο) που έχει παρόμοια μαγαζιά πως και δεν καπνίζουν μέσα και μια χαρά γεμάτα είναι;

Δημοσ.

Αμα δεν φτασει το πακετο κανα 20 ευρο δεν πρόκειται  να δουμε προκοπή.......

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, pournaras είπε

Ενω οι εργαζομενοι στα μεγαλα κεντρα διασκεδασης και στα καζινο, ειναι κωλοπαιδα και φταινε για ολα...

Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως επιχείρησης.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, bilya είπε

Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως επιχείρησης.

Ναι αλλα αυτους ο νομος δεν τους προστατευει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pournaras είπε

Ναι αλλα αυτους ο νομος δεν τους προστατευει.

Ο Νόμος 3730/2008 μια χαρά τους προστατεύει. Το θέμα ομως είναι γιατί πρέπει να περιμένουμε πάντα το κράτος να γίνει ο μπαμπούλας για να σεβαστεί κάποιος τον συνάνθρωπο του.

7 λεπτά πριν, pournaras είπε

Δημοσ.

@ikaruga24
Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν ο οποίος να είναι άνθρωπος που βγαίνει τα βράδια για ποτά κλπ και να μην καπνίζει. Το θεωρώ απλά κομμάτι του συγκεκριμένου lifestyle.
Παίρνεις εσύ σαν παράδειγμα αυτό που ανέφερες για την μικρή πόλη... έλα αν θες στην Αθήνα, σάββατο βράδυ να δεις πίτα τα μαγαζιά και όταν ανοίγει η πόρτα να βγαίνουν η κάπνα σαν να ανοίγουν την κατάψυξη. Μια χαρά δουλεύουν γιατί είναι κομμάτι του lifestyle.
Νύχτα, ποτό και τσιγάρο πάνε πακέτο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikaruga24 είπε

Γιατί εκεί που ήμουν (Κύπρο) που έχει παρόμοια μαγαζιά πως και δεν καπνίζουν μέσα και μια χαρά γεμάτα είναι;

Μηλα και πορτοκαλια.

Δημοσ.
Στις 1/2/2018 στις 3:25 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Μέχρι και πολύ πρόσφατα η δουλειά μου ήταν σερβιτόρος. Το τι μαρτύριο ήταν για εμένα να δουλεύω σε μαγαζιά στην Ελλάδα ως μη καπνιστής πραγματικά δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας από εσάς αν δεν βρίσκεται στη δική μου θέση. Η ζημιά που έκανα στην υγεία μου για μια κωλονοοτροπία την οποία κανείς δεν ήθελε να διορθώσει δεν λέγεται. Οταν άλλαξα χώρα και συνέχισα να δουλεύω service είδα πως συμπεριφέρονται οι σωστοί άνθρωποι και δεν μιλάω για καμιά χώρα τύπου Δανίας αλλά στην κοντινή μας Κύπρο που εκεί και περισσότερο από το 50% καπνίζει και ως νοοτροπία είναι πολύ περισσότερο "ότι θέλω θα κάνω" από εμάς. 

Πραγματικά μένω άναυδος με αυτά που διαβάζω από κάποιους καπνιστές εδώ μέσα και είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα της γενικότερης σαπίλας που διακατέχει τη χώρα και είναι τραγικό ότι αυτό κατά κύριο λόγο γράφετε από σχετικά νέα παιδιά και όχι από ηλικιακά γκρουπ 35+ που έχουν και μια (α)δικαιολογία να λένε "ε και τι πειράζει μωρέ;". Κρίμα και για τους βλάκες τους έλληνες επιχειρηματίες νύχτας που δεν καταλαβαίνουν ότι απαγορεύοντας το τσιγάρο στο κατάστημα τους η πελατεία τους και η κατανάλωση τους θα εκτοξευτεί (απλά μαθηματικά πρώτης δημοτικού είναι). 

Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να ισχύει σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε τσιπουράδικα, μπαρ, ελληνάδικα, μπουζούκια κλπ δεν θα αυξηθεί η κατανάλωση αν κοπεί το τσιγάρο. Αυτοί που καπνίζουν για να πιουν θέλουν να καπνίσουν, αν είναι να βγαίνουν έξω τη μισή κατανάλωση θα κάνουν. 

Το έχω δει με φίλους καπνιστές, αν δεν καπνίζουν αγγαρεία είναι η έξοδος. 

Ενώ εμείς που δεν καπνίζουμε θα πάμε βράδυ σε ένα μαγαζί κι ας καπνίζουν, λάθος μας θα πεις αλλά λίγο η παρέα, λίγο η συνήθεια ότι σε τέτοια μέρη  καπνίζουν...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bilya είπε

Ο Νόμος 3730/2008 μια χαρά τους προστατεύει. Το θέμα ομως είναι γιατί πρέπει να περιμένουμε πάντα το κράτος να γίνει ο μπαμπούλας για να σεβαστεί κάποιος τον συνάνθρωπο του.

«Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω διατάξεων, στα καζίνο και στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τ.μ. και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια, μπορούν να δημιουργούνται χώροι καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο (1/2) του συνολικού εμβαδού του καταστήματος. Για τη δημιουργία τέτοιων χώρων καταβάλλεται ετήσιο τέλος ποσού διακοσίων (200) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο»

http://www.eaynaa.gr/legal/special-legal-laws.html?download=26:prostasia-anilikon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...