thant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Πείτε με ανώμαλο πείτε με μαζοχα αλλά εγώ από το 2009 που έκοψα το κάπνισμα προτιμώ να κάθομαι μόνο με καπνιστές. Ένας λόγος είναι γιατί ήθελα να κόψω το τσιγάρο χωρίς να αλλάξω συνήθειες και χωρίς να απαγορεψω στους άλλους να καπνίζουν μπροστά μου, όπως κάνουν πολλοί. Εντάξει δεν είναι ότι καλύτερο να ρουφας την κάπνα του άλλου αλλά δεν θα πάθεις και τίποτα αν αυτό γίνεται μία στις τόσες που θα βγεις βόλτα.
webparts Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, crom251 είπε Οτιδηποτε περα απο την ελευθερη επιλογη να κανει καποιος το μαγαζι του καπνιστων ή μη καπνιστων (ή και τα 2 εφοσον βολευει ο χωρος), συνιστα καταπατηση δικαιωματων... Τι εννοεις ελευθερη επιλογη; Αφου απο το νομο απαγορευεται το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους.
cumulus Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, webparts είπε Τι εννοεις ελευθερη επιλογη; Αφου απο το νομο απαγορευεται το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους. Ναι ειναι ο νομος,αλλα επειδη ειμαστε Ελληναραδες τους νομους τους γραφουμε ξερεις που ..Εξαλλου ο σβερκος του Ελληνα νομους δεν σηκωνει αφου οι νομοι ειναι για τους φλωρους. 1
webparts Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, randomcat είπε Σκεφτείτε και όλους εκείνους τους μη καπνιστές που εργάζονται καθημερινά σε μαγαζιά όπου ο κόσμος καπνίζει. Είναι τελείως απροστάτευτοι. Αλλά ακόμα και αν τηρηθεί ο νόμος και δεν καπνίζουν πλέον μέσα στα μαγαζιά, τι θα κάνουμε με όλους εκείνους που καπνίζουν κοντά μας σε δημόσια μέρη; Εκεί καπνίζουν ελεύθερα έτσι δεν είναι; Έχω βαρεθεί να αλλάζω πεζοδρόμια επειδή περπατάει κάποιος καπνιστής μπροστά μου και ο καπνός του φεύγει μπρος τα πίσω... συχνά αλλάζει και εκείνος πεζοδρόμιο, οπότε τελικά αναγκάζομαι να περπατάω στο δρόμο... και τόσες φορές σε στενά πεζοδρόμια που βλέπω στατικούς καπνιστές να κουβεντιάζουν και δεν έχω από που να περάσω αναγκάζομαι να πάω από το δρόμο... και η ενόχληση να είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν όλες οι προσβάσεις για το πεζοδρόμιο είναι κλεισμένες από παρκαρισμένα αμάξια και περιμένεις το επόμενο άνοιγμα για να ξανανέβεις στο πεζοδρόμιο... μέχρι να βρεις τον επόμενο καπνιστή... Έχω βαρεθεί να περιμένω το λεωφορείο δέκα μέτρα μακριά από τη στάση επειδή συχνά υπάρχει κάποιος καπνιστής εκεί που καλύπτει δέκα κυβικά μέτρα αέρα... Και όταν είμαι στο αμαξάκι μου και νιώθω ασφαλής με την ψευδαίσθηση ότι έχω μερικά ιδιωτικά κυβικά μέτρα αέρα... ανοίγω το παράθυρο και όταν με πιάνει φανάρι μπαίνει ο καπνός του κόπανου που περιμένει δίπλα με το δικό του παράθυρο κατεβασμένο και με το τσιγαράκι του. Και σκέφτομαι όταν είμαι στο σπιτάκι μου ότι είμαι μακριά από το πολύ καυσαέριο της κίνησης και από τα τσιγάρα του κόσμου... μέχρι να βγω στο μπαλκόνι και να μυρίσω τον καπνό του από πάνω ή του από κάτω ή και του απέναντι (ω ναι, ο καπνός ταξιδεύει αρκετά) ή μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που θα μυρίζει η τουαλέτα μου τσιγαρίλα επειδή σε κάποιο άλλο διαμέρισμα κάποιος καπνίζει μέσα στη δική του και περνάει όλος ο καπνός του μέσα από τους αεραγωγούς ("αεραγωγοί", ειρωνεία;)... Εισαι υπερβολικη,χωρις παρεξηγηση. Ας καταφερουμε να γλυτωσουμε απο αυτη τη μαστιγα που μας κανει να αποφευγουμε ολοκληρα μαγαζια επειδη η καπνα ειναι ανυποφορη και μετα συζηταμε για το ποσο μας ενοχλει να εισπνεουμε τον καπνο στο δρομο. Να υποθεσω οτι τα λεωφορεια και τα φορτηγα που βγαζουν τα ντουμανια δε σε ενοχλουν,αφου τα εχεις συνηθισει και ειναι δεδομενα στις μεγαλουπολεις ε? 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Ναι ειναι ο νομος,αλλα επειδη ειμαστε Ελληναραδες τους νομους τους γραφουμε ξερεις που ..Εξαλλου ο σβερκος του Ελληνα νομους δεν σηκωνει αφου οι νομοι ειναι για τους φλωρους. Μονο αυτους τους νομους ξερουμε να γραφουμε στα @@ μας.Για τις κολονοσκοπησεις που μας κανει πλεον μονιμα το "κρατος" δεν εχουμε @@ να σηκωσουμε κεφαλι.
fisherman95 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Jiakometi είπε Μάλιστα..... Ας κάνουμε ένα λογαριασμό. Απειλές για χρήση μεταλικών αντικειμένων (με 24% Φ.Π.Α.). Παρομίωση με (αέριες) εκκρίσεις του σώματος. Κλπ κλπ Σεβόμενος το post του Snoob δεν συνεχίζω και ζητώ συγνώμη από τους politically correct, και μη καπνιστές και αποχωρώ. Καλημέρα σας. Χάνεις το νόημα της παρομοίωσης, και αφήνεις την γνώμη σου που Χ(αφωδεύ)ει, το νήμα ολόκληρο....
parlapipas25 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 36 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ισως γιατι τα οικονομικα συμφεροντα ειναι πολυ υψηλοτερα απο την δημοσια υγεια για καποιους που τυχαινει να κυβερνουν? Σου φτανει αυτο σαν δικαιολογια για να σταματησετε να διατυπωνεται αυτη την χαζη ερωτηση? Ειδες σε τι σκατόκοσμο ζούμε;Δεν είναι μόνο ο καπνός το θέμα αλλά είναι γενικότερο το κακο..
nikoskon Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Και οι καποτες πωλουνται ελευθερα. Μπορω να σου φερω κι αλλες τετοιες παρομοιες συγκρισεις επιπεδου 3ης δημοτικου. Η τεκμηρίωσή σου που είναι; Πουθενά. 1η δημοτικού απάντηση και αδιάβαστος. Εκτός αν οι καπότες: βλάπτουν την υγεία όσων τις χρησιμοποιούν βλάπτους όσους βρίσκονται κοντά σε αυτούς που τις χρησιμοποιούν απαγορεύεται η χρήση τους ενώ επιτρέπεται η αγορά τους Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από nikoskon
Silverage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Στη δουλειά μπαίνεις σε μερικά γραφεία και σε πιάνει ζάλη απο τον καπνό. Λυπάμαι μόνο αυτούς που δεν καπνίζουν και είναι στο ίδιο γραφείο με καπνιστές. 2
nikoskon Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Silverage είπε Στη δουλειά μπαίνεις σε μερικά γραφεία και σε πιάνει ζάλη απο τον καπνό. Λυπάμαι μόνο αυτούς που δεν καπνίζουν και είναι στο ίδιο γραφείο με καπνιστές. Συμφωνώ για το κάπνισμα σε εργασιακό χώρο και είναι απαράδεκτο. Ωστόσο θα ήταν καλό για μια εταιρία να έχει σχεδιάσει χώρους εντός ή εκτός κτιρίου που θα μπορούσε κάποιος να καπνίσει. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από nikoskon
Silverage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, nikoskon είπε Συμφωνώ για το κάπνισμα σε εργασιακό χώρο και είναι απαράδεκτο. Ωστόσο θα ήταν καλό για μια εταιρία να έχει σχεδιάσει χώρους εντός ή εκτός κτιρίου που θα μπορούσε κάποιος να καπνίσει. Το θέμα είναι ότι οι πιο πολλοί βαριούνται. Μόνο 2 άτομα ξέρω που βγαίνουν έξω να καπνίσουν. 1
AtiX Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Μπορούμε να βάλουμε ένα όριο στο από πότε γίνεται επικίνδυνος ο καπνός του τσιγάρου στον παθητικό καπνιστή? Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τουλάχιστον... το ενοχλούμε από τον καπνό σου από το κινδυνεύω από αυτόν?
vasilk Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Οι άποψη μου. Για τον Α ή Β λόγο ο νόμος απέτυχε 100%. Το να έχουμε τυπικά ένα νόμο (για να φαινόμαστε εντάξει και Ευρωπαίοι) αλλά ταυτόχρονα να μην εφαρμόζεται (σχεδόν) πουθενά είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πόσα χρόνια ακόμα πρέπει να περάσουν για να το καταλάβουμε, χωνέψουμε (κυρίως οι κυβερνώντες); Το μόνο που έχει καταφέρει ο νόμος είναι να είναι (σχεδόν) όλα τα μαγαζιά παράνομα και έρμαια εκβιασμών από κάθε πλευρά, και οι δύο πλευρές να νιώθουν αδικημένες, αψιμαχίες για το τι είναι δίκαιο, τι είναι νόμιμο, τι είναι λογικό, και οι μη καπνιστές να μην έχουν (σχεδόν) καμία επιλογή για να βγουν το χειμώνα. Να δούμε την αλήθεια κατάματα. Να καταργηθεί αυτός ο νόμος. Να καθιερωθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ κατηγοριοποίηση και σήμανση στην είσοδο των καταστημάτων ΜΟΝΟ σε καπνιζόντων και μη (όχι μεικτά, όχι "παραθυράκια"). Ιδανικά να υπάρχει και ένα προσβάσιμο μητρώο της κάθε κατηγορίας. Οι κάθε ομάδα θα έχει τα μαγαζιά της να επιλέξει, να υποστηρίξει και να προωθήσει. Ο καθένας και οι μεικτές παρέες θα ξέρουν πριν μπουν στο κάθε μαγαζί σε τι κατηγορία είναι, τι τους περιμένει και τι παραχωρήσεις θα πρέπει να κάνουν. Όλα ξεκάθαρα από πριν, χωρίς μου, σου, ξου. Και αν και όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και οι Έλληνες το ξανασυζητάμε για την Ευρωπαϊκή μας προοπτική. Μέχρι τότε όμως θα έχουν (έχουμε) και οι μη καπνιστές κάποιες επιλογές. Και το παράπονο μου. Όπου έχω πάει στην Ευρώπη δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να έφαγα κάπου και να είχε καπνό. Αντιθέτως, εδώ δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν έχω φάει κάπου χωρίς καπνό (εκτός αν μετρήσουμε όταν πάμε καμία φορά τα παιδιά στο Goodys για το παιδότοπο). Έχουμε φίλους που ζουν έξω. Οι Έλληνες κάπως το θυμούνται το θέμα αλλά οι ξένοι πραγματικά δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι για τους μη καπνιστές δεν υπάρχουν επιλογές. Ευτυχώς που έρχονται κυρίως καλοκαίρι αλλά όταν έρχονται χειμώνα πραγματικά δεν έχεις που να τους πας.
webparts Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 33 λεπτά πριν, nikoskon είπε Συμφωνώ για το κάπνισμα σε εργασιακό χώρο και είναι απαράδεκτο. Ωστόσο θα ήταν καλό για μια εταιρία να έχει σχεδιάσει χώρους εντός ή εκτός κτιρίου που θα μπορούσε κάποιος να καπνίσει. Ειχαμε ενα τυπο στη γενικη που εσκαγε μυτη το πρωι πιο αργα απο τους αλλους,καθως το ωραριο του ηταν τετοιο. Το πρωτο πραμα που εκανε ηταν να σκασει τη μαλμπορια,την ωρα που εμεις οι μαλακες φορτωναμε τα αυτοκινητα και δε μπορουσαμε να παρουμε ανασα. Καθε πρωι γινοταν της πουτανας,μεχρι που απαγορευσαν το καπνισμα μεσα. Παρ'ολα αυτα ο παιχταρας συνεχιζε να μπαινει με την τσιγαρια,αλλα κρυμμενη για να μην τον κραζει η υπευθυνη. Φυσικα και τον εδινα καθε φορα που ειχε το τσιγαρο αναμμενο,αλλα το οτι συνεχιζε να το κανει μετα απο ολα αυτα δειχνει το ποσο στα @@ μας ειμαστε γενικοτερα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, nikoskon said: Συμφωνώ για το κάπνισμα σε εργασιακό χώρο και είναι απαράδεκτο. Τα εστιατόρια/μπαρ/καφετέριες κτλπ δεν είναι εργασιακός χώρος? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 8
bluesattack Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 46 λεπτά πριν, vasilk είπε Να δούμε την αλήθεια κατάματα. Να καταργηθεί αυτός ο νόμος. Να καθιερωθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ κατηγοριοποίηση και σήμανση στην είσοδο των καταστημάτων ΜΟΝΟ σε καπνιζόντων και μη (όχι μεικτά, όχι "παραθυράκια"). Ιδανικά να υπάρχει και ένα προσβάσιμο μητρώο της κάθε κατηγορίας. Aνεδαφικο . Η δικη μου προταση : Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη : μερες καπνιστων Τριτη-Πεμπτη-Σαββατο :μερες μη καπνιστων Κυριακη : 8.00-17.00 μη καπνιστες , 17.00-02.00 καπνιστες Το προγραμμα αναρτημενο στην εισοδο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα