Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, webparts είπε

Λυσε μου μια απορια ομως,η τυπισσα στο διπλανο διαμερισμα βγαινει να καπνισει το πρωι με τον καφε της,σκαει το καρελι το χρυσο και ντουμανιαζει ολο το σπιτι μου αν εχω ανοιχτη μπαλκονοπορτα.
Εκει τι γινεται;Ειμαι υποχρεωμενος να αναπνεω τον καπνο;Σου μιλαω οτι εκανα γυμναστικη στο σαλονι και κοντεψα να πεθανω με το ντουμανι που ηρθε ξαφνικα μεσα.

Όχι δεν είσαι υποχρεωμένος, μπορείς να κλείσεις την μπαλκονόπορτά σου. Δηλαδή αν περνούσε η σκουπιδιάρα και σου ερχόταν η μυρωδιά στο μπαλκόνι σου τι θα έκανες;

• Απαντ. 406
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ειχα τυχει πιο παλια(οταν καπνιζα ακομα)να μου τυχει ενα τετοιο περιστατικο.

Δηλαδη να παω σε ενα καταστημα για καφε και να ρωταω εγω αν επιτρεπεται(και σε ποιο χωρο)για ατομα που καπνιζουν. Ο σερβιτορος ειπε οτι κανονικα επιτρεπεται παντου.Μετα απο κανενα 10λεπτο ενα ατομο με την οικογενεια του εκαναν παραπονα στον υπευθυνο λιγο πιο διπλα επειδη ο καπνος απο τους διπλα τον ενοχλουσε και αυτον και την οικογενεια του.

Για να μην πολυλογω το αποτελεσμα ηταν να σηκωθει να φυγει,και ο υπευθυνος να τον κοροιδεψει κιολας του τυπο

-ηρθε και ο κομπλεξικος που βγαινει μια φορα το χρονο να μας χαλασει την ατμοσφαιρα.Αν απαγορευαμε το καπνισμα την περιοδο αυτη(γιορτες που ειχε πολυ κρυο εξω για να κατσεις και ολοι ηταν μεσα),τοτε δεν θα παταγε ατομο στο καταστημα,κοινως παει ο τζιρος των γιορτων που εχουμε τον περισσοτερο κοσμο-.

Απο το τελευταιο πιστευω καταλαβαινετε γιατι ειναι τοσο αδυνατο στην πραξη να εφαρμοστει κατι τετοιο,παρολο που ειναι το σωστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ειχα τυχει πιο παλια(οταν καπνιζα ακομα)να μου τυχει ενα τετοιο περιστατικο.

Δηλαδη να παω σε ενα καταστημα για καφε και να ρωταω εγω αν επιτρεπεται(και σε ποιο χωρο)για ατομα που καπνιζουν. Ο σερβιτορος ειπε οτι κανονικα επιτρεπεται παντου.Μετα απο κανενα 10λεπτο ενα ατομο με την οικογενεια του εκαναν παραπονα στον υπευθυνο λιγο πιο διπλα επειδη ο καπνος απο τους διπλα τον ενοχλουσε και αυτον και την οικογενεια του.

Για να μην πολυλογω το αποτελεσμα ηταν να σηκωθει να φυγει,και ο υπευθυνος να τον κοροιδεψει κιολας του τυπο

-ηρθε και ο κομπλεξικος που βγαινει μια φορα το χρονο να μας χαλασει την ατμοσφαιρα.Αν απαγορευαμε το καπνισμα την περιοδο αυτη(γιορτες που ειχε πολυ κρυο εξω για να κατσεις και ολοι ηταν μεσα),τοτε δεν θα παταγε ατομο στο καταστημα,κοινως παει ο τζιρος των γιορτων που εχουμε τον περισσοτερο κοσμο-.

Απο το τελευταιο πιστευω καταλαβαινετε γιατι ειναι τοσο αδυνατο στην πραξη να εφαρμοστει κατι τετοιο,παρολο που ειναι το σωστο.

φθηνή ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ όταν το μέτρο εφαρμόζετε σε όλη την βόρεια Ευρώπη που κρύο κ βροχή έχει χειμώνα καλοκαίρι.

Όταν εφαρμοστεί ο νόμος παντού ο ίδιος κόσμος θα πηγαίνει.  

ΥΓ. Τουρκία το 2010 κάπνιζαν όλοι έξω. 

Επεξ/σία από bilya
  • Like 7
Δημοσ.
10 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Όντως, να μην χαλάσουμε το τόπικ, αλλά να γράψω μερικά πράγματα για να μην γράφονται ανακρίβειες:

1. Οι καπνιστές στην Ελλάδα είναι εμφανώς λιγότεροι από τους μη καπνιστές. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις πηγές, ορίστε μία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: http://www.who.int/tobacco/surveillance/policy/country_profile/grc.pdf και από την Ευρωπαϊκή Ένωση: http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/ResultDoc/download/DocumentKy/79028

2. To παθητικό κάπνισμα είναι όντως τόσο σοβαρό και έχει τραγικές συνέπειες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στην επιστημονική κοινότητα επ' αυτού. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 2.000 άτομα εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος. Μιλάμε για μια κωμόπολη ΚΑΘΕ χρόνο. Εδώ τα στοιχεία: https://vizhub.healthdata.org/gbd-compare/

screenshot(1).png.eca8121a2a2c3bddf373c509b82ff803.png

3. Όχι, δεν μπορούν να υπάρχουν νόμιμα μαγαζιά για καπνιστές, γιατί είναι απαράδεκτο εν έτει 2018 να έχουμε χώρους εργασίας που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνοι (και όχι μόνο) για τους εργαζομένους. Μόνο αν οι σερβιτόροι πχ κυκλοφορούσαν με μάσκες οξυγόνου.

4. Η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες που τη δεσμεύουν να εφαρμόσει την απαγόρευση του καπνίσματος και η πλειονότητα των Ελλήνων είναι σύμφωνη, σύμφωνα με σχετικές μελέτες. Ο μόνος πραγματικός λόγος που δεν εφαρμόζεται είναι αυτός:

http://messiniapress.gr/2017/08/29/tin-antidrasi-samara-prokalese-episkepsi-tou-alexi-tsipra-stin-papastratos/

Ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μαλώνουν για το ποιός έκανε τη μεγαλύτερη αβάντα στην καπνοβιομηχανία, τη στιγμή που σε άλλες χώρες μέχρι και τα συνταξιοδοτικά funds πουλάνε τις μετοχές που έχουν σε καπνοβιομηχανίες, γιατί θεωρείται ντροπή και ανηθικότητα να βγάζουν κέρδη από τη βιομηχανία που πουλάει θανατηφόρα προϊόντα.

Αυτα. Επί του θέματος τώρα, δυστυχώς όποτε έρχομαι στην Ελλάδα με το παιδί, το μόνο μέρος που πηγαίνουμε είναι τα μεγάλα εμπορικά (τύπου Mall/Golden Hall), όπου με μία εξάιρεση, δεν έχω δει να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο. Δεν είναι και τα ιδανικά μέρη, αλλά τι να κάνεις;

Φίλιππε,

για να καταλάβεις σε τι χώρα ζούμε οι υπόλοιποι: http://www.businessnews.gr/article/60833/andreas-karelias-o-ergodotis-poy-moirazei-ekat-eyro-stoys-ergazomenoys

Άπειρες αγιογραφίες στον συγκεκριμένο κύριο απο δημοσιογράφους, σωρεία επιδοκιμαστικών σχολίων σε σχόλια σε facebook κτλ απο τον μέσο συμπατριώτη μας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, totem_lost είπε

Όχι δεν είσαι υποχρεωμένος, μπορείς να κλείσεις την μπαλκονόπορτά σου. Δηλαδή αν περνούσε η σκουπιδιάρα και σου ερχόταν η μυρωδιά στο μπαλκόνι σου τι θα έκανες;

Δεν ειμαι υποχρεωμενος να κλεινω την μπαλκονοπορτα επειδη η αλλη καπνιζει φιλε,σοβαρεψου.

Εγω θα παρω μετρα για να μη με ενοχλει το τσιγαρο της διπλανης,ή η διπλανη;

1 ώρα πριν, bilya είπε

μια απο τα ίδια πόσο συχαινόμουν την ζωή μου που βρώμαγα έτσι κάθε μέρα μετά την δουλειά. 

Θυμαμαι σκηνικο με γκομενα που εκανα το λαθος να τη βγαλω βολτα μετα απο τη δουλεια.

Φυσικα μετα εφαγα ακυρο :P

Δημοσ.
12 ώρες πριν, billdanos είπε

Θα συμφωνούσα όμως στο να υπάρχουν χώροι που θα αναγράφουν ξεκάθαρα απ έξω πως είναι για καπνιστές. Απλά δεν θα ήμουν πελάτης τους. 

Εδω συμφωνω μαζι σου, οπως εγω δεν γουσταρω να πηγαινω (και δεν πηγαινω) σε μαγαζια που δεν με αφηνουν να καπνισω, ετσι και εσυ δεν γουσταρεις να πηγαινεις σε μαγαζια που επιτρεπεται το καπνισμα.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, webparts είπε

Δεν ειμαι υποχρεωμενος να κλεινω την μπαλκονοπορτα επειδη η αλλη καπνιζει φιλε,σοβαρεψου.

Δηλαδή εσύ πως το βλέπεις; Θα απαγορεύσεις στους καπνιστές να καπνίζουν στον ιδιωτικό τους χώρο;

• Confused 1
Δημοσ.
2 hours ago, webparts said:

Αν δεις πιο πισω,σχολιαζω αρνητικα τη nenya που την ενοχλει ο καπνος που μπαινει απο το διπλα αυτοκινητο μεσα στο δικο της αυτοκινητο,ή ο καπνος του συνοδοιπορου καπνιστη που προχωραει μπροστα της στο πεζοδρομιο.

Lol what?! Δεν εχω γραψει σ'αυτο το thread, δεν έχω μιλήσει για καπνο που μπαινει απ' το ενα αμαξι στο αλλο κλπ. Οποτε δεν εχω ιδεα γιατι με αναφερεις εδω. Μηπως μπερδεψες με μηνυμα κάποιου αλλου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, webparts είπε

Τι εννοεις ελευθερη επιλογη; Αφου απο το νομο απαγορευεται το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους.

Απο τον νομο επισης σου επιβαλλεται ο ΕΝΦΙΑ, με νομο σε φορολογουν με 40%, με νομο....μπορω να γραφω μεχρι αυριο.

Ο νομος ειναι παραλογος. Μου επιβαλλει το κρατος στο ΔΙΚΟ μου μαγαζι να μην επιτρεπεται το καπνισμα. Αν καποιος ειναι μη καπνιστης δεν τον αναγκαζει κανενας να παει σε μαγαζι καπνιστων. Ας παει σε μαγαζι που ο ιδιοκτητης του αποφασισε να απαγορεψει το καπνισμα...

Οι δημοσιες υπηρεσιες ειναι αλλο θεμα. Εκει να απαγορευτει ναι, γιατι εκει η υπηρεσια απευθυνεται σε ολους.

Οχι ομως σε ιδιωτικα μαγαζια που ο καθε ιδιοκτητης θα επρεπε να εχει το δικαιωμα να επιλεξει αυτος τι παροχες θα προσφερει στους πελατες του.

3 ώρες πριν, Spect~ είπε

Δημόσιους κλειστούς χώρους, έχει διαφορά!!

Απάντησε μου μόνο σε αυτό, έστω ότι το κάνεις έτσι, ποιος θα επιλέξει να το κάνει μη καπνιστών με αποτέλεσμα να χάσει μια μεγάλη μερίδα της αγοράς? Το λογικό, σε μία χώρα της προκοπής τουλάχιστον, είναι η ολική απαγόρευση σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Απο ενα link που μπηκε πριν οι μη καπνιστες ειναι περισσοτεροι απο τους καπνιστες.

Αν γινει το λογικο, δηλαδη το κρατος επιτρεψει σε καθε μαγαζι να επιλεξει τι θελει να ειναι, το μεριδιο της πιτας θα ειναι μεγαλυτερο για τα μαγαζια μη καπνιστων επομενως...

Οι καπνιστες να πανε στα μαγαζια καπνιστων και οι μη καπνιστες στα μη καπνιστων... Τι πιο απλο?

2 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε

Μην τρολλάρεις, σοβαρό επιχείρημα είναι.

Εκτός αν δεν τρολλάρεις και μιλάς σοβαρά. Που το αποκλείω. Δε μπορεί.

Καθολου δεν τρολαρω. Επιλογη του ειναι δεν τον αναγκαζει κανενας. Οπως επιλογη του καθενος ειναι να δουλεψει σκουπιδιαρης ή σε βιομηχανια παραγωγης πλαστικων ξερω γω ή  σε οποιδηποτε εργασια που ειναι ανθυγιεινη...

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crom251 είπε

Απο τον νομο επισης σου επιβαλλεται ο ΕΝΦΙΑ, με νομο σε φορολογουν με 40%, με νομο....μπορω να γραφω μεχρι αυριο.

Ο νομος ειναι παραλογος. Μου επιβαλλει το κρατος στο ΔΙΚΟ μου μαγαζι να μην επιτρεπεται το καπνισμα. Αν καποιος ειναι μη καπνιστης δεν τον αναγκαζει κανενας να παει σε μαγαζι καπνιστων. Ας παει σε μαγαζι που ο ιδιοκτητης του αποφασισε να απαγορεψει το καπνισμα...

Οι δημοσιες υπηρεσιες ειναι αλλο θεμα. Εκει να απαγορευτει ναι, γιατι εκει η υπηρεσια απευθυνεται σε ολους.

Οχι ομως σε ιδιωτικα μαγαζια που ο καθε ιδιοκτητης θα επρεπε να εχει το δικαιωμα να επιλεξει αυτος τι παροχες θα προσφερει στους πελατες του.

Απο ενα link που μπηκε πριν οι μη καπνιστες ειναι περισσοτεροι απο τους καπνιστες.

Αν γινει το λογικο, δηλαδη το κρατος επιτρεψει σε καθε μαγαζι να επιλεξει τι θελει να ειναι, το μεριδιο της πιτας θα ειναι μεγαλυτερο για τα μαγαζια μη καπνιστων επομενως...

Οι καπνιστες να πανε στα μαγαζια καπνιστων και οι μη καπνιστες στα μη καπνιστων... Τι πιο απλο?

ο νόμος θα ναι παράλογος να κάνει διάκριση μεταξύ χώρων καθώς μετά κάνει αυτόματα διάκριση στους εργαζομένους. Επίσης όλα τα μαγαζιά είναι δημόσιοι χώροι. 

Απορώ μερικοί δεν σιχαίνεστε όταν γυρνάτε σπίτι κ βρωμάνε τα ρούχα σας??

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Lol what?! Δεν εχω γραψει σ'αυτο το thread, δεν έχω μιλήσει για καπνο που μπαινει απ' το ενα αμαξι στο αλλο κλπ. Οποτε δεν εχω ιδεα γιατι με αναφερεις εδω. Μηπως μπερδεψες με μηνυμα κάποιου αλλου; 

Μπορει να ειναι η randomcat,σορρυ θα  μπερδευτηκα.

26 λεπτά πριν, crom251 είπε

Δεν παει ετσι ακριβως ομως,απλα εσυ απο τη μερια σου θες να το δεις ετσι.

Εφοσον δε μπορεις να απαγορευσεις την εισοδο στον οποιοδηποτε στο ΔΙΚΟ σου μαγαζι,καπως ετσι δε μπορεις και να το κανεις αυστηρα καπνιστων.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, webparts είπε

Εφοσον δε μπορεις να απαγορευσεις την εισοδο στον οποιοδηποτε στο ΔΙΚΟ σου μαγαζι,καπως ετσι δε μπορεις και να το κανεις αυστηρα καπνιστων.

Ποιος μιλησε για απαγορευση εισοδου? Οποιος θελει ερχεται...

Δεν θα απαγορευσεις σε εναν καπνιστη να μπει σε μαγαζι μη καπνιστων, απλα αν μπει δεν θα καπνισει... Και αντιστοιχα ενας μη καπνιστης ελευθερα θα μπορει να παει σε μαγαζι καπνιστων, αλλα θα υποστει το καπνισμα των υπολοιπων...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, crom251 είπε

Δεν θα απαγορευσεις σε εναν καπνιστη να μπει σε μαγαζι μη καπνιστων, απλα αν μπει δεν θα καπνισει... Και αντιστοιχα ενας μη καπνιστης ελευθερα θα μπορει να παει σε μαγαζι καπνιστων, αλλα θα υποστει το καπνισμα των υπολοιπων...

Ή λέω εγώ τώρα, είσαι κανονική χώρα, δε λέω καν ευρωπαϊκή ή δυτική γιατί πλέον συμβαίνει παντού, και σέβεσαι την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εργασίας και σε δημόσιους κλειστούς χώρους, σέβεσαι την κοινή λογική, σέβεσαι την υγεία του συμπολίτη σου, σέβεσαι το αυτονόητο και δεν είσαι η ντροπή του πλανήτη.

• Like 6
Δημοσ.

13 λεπτά πριν, crom251 είπε

Το κρατος σε υποχρεωνει σε καποια πραματα εαν θες να εχεις επιχειρηση,δεν ειναι στο χερι σου,σου εδωσα ενα παραδειγμα απλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Constant1ne είπε

Ή λέω εγώ τώρα, είσαι κανονική χώρα, δε λέω καν ευρωπαϊκή ή δυτική γιατί πλέον συμβαίνει παντού, και σέβεσαι την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εργασίας και σε δημόσιους κλειστούς χώρους, σέβεσαι την κοινή λογική, σέβεσαι την υγεία του συμπολίτη σου, σέβεσαι το αυτονόητο και δεν είσαι η ντροπή του πλανήτη.

Το κυριοτερο που θα επρεπε να σεβαστεις ειναι το δικαιωμα ενος μεγαλου μερους συμπολιτων σου να εχουν την επιλογη να πανε σε καποιο cafe ή bar και να καπνισουν και να μην θες φασιστικα ολα τα bar να ικανοποιουν αποκλειστικα τις δικες σου αναγκες...

11 λεπτά πριν, webparts είπε

Το κρατος σε υποχρεωνει σε καποια πραματα εαν θες να εχεις επιχειρηση,δεν ειναι στο χερι σου,σου εδωσα ενα παραδειγμα απλα.

Τα ειπαμε για τους νομους...

Επισης οσον αφορα τον συγκεκριμενο νομο. Στα καζινο γιατι επιτρεπεται?

Επεξ/σία από crom251
  • Sad 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...