verlemakos Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Στις 30/3/2025 στις 10:52 ΜΜ, marioboni είπε κάνοντας ένα απολογισμό της χειμερινής σεζόν έχω καταναλώσει 540 κυβικά ως τώρα , περίπου δηλαδή 490 ευρώ Ας αναφέρω ξανά τα δεδομένα μου για να είμαι ξεκάθαρος Σπίτι 100τμ ισόγεια μονοκατοικία προκάτ στη Σίνδο , 4 άτομα μέσα με τον θερμοστάτη μόνιμα στο 22 και σε κάθε δωμάτιο η θερμοκρασία να είναι όντως 22 μετά από αρκετό ψάξιμο και διορθώσεις Θα είχα σίγουρα μικρότερη κατανάλωση αν είχα βρει τη σωστή ρύθμιση του λέβητα αλλά και την τοποθεσία του θερμοστάτη από την αρχή Τις τελευταίες μέρες άντε να πάρει μια φορά το βράδυ κι αυτό για λίγο Καλησπέρα, Εξαιρετικές καταναλώσεις. Αυτήν την περίοδο τι θερμοκρασίες περιαγωγής έχεις? Για να το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο, η Σίνδος τον χειμώνα έχει 2-4 βαθμούς χαμηλότερη νυχτερινή θερμοκρασία από την Θεσσαλονίκη, παρότι απέχει λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η υγρασία δεν είναι απλά υψηλή, αλλά κυριολεκτικά σε τρυπάει. Από τη μία πλευρά ο Εχέδωρος (Γαλλικός) ποταμός και από την άλλη πλευρά ο Αξιός ποταμός (όσο για το καλοκαίρι, επιπλέον 150.000 στρέμματα ορυζώνες σε απόσταση αναπνοής). Πόσους αφυγραντήρες χρησιμοποιείς? Φίλοι μου και συνάδελφοι στην Σίνδο καταναλώνουν 1000-1200 λίτρα πετρέλαιο σε διαμερίσματα 75-85τμ. παρότι γειτνιάζουν αρκετά με παρακείμενα σπίτια. Ας φανταστούμε αυτά τα 100τμ. μονοκατοικίας με συμβατική ή καθόλου μόνωση, μιλάμε για τριπλάσιες με τετραπλάσιες καταναλώσεις. 5 λεπτά πριν, verlemakos είπε Καλησπέρα, Εξαιρετικές καταναλώσεις. Αυτήν την περίοδο τι θερμοκρασίες περιαγωγής έχεις? Για να το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο, η Σίνδος τον χειμώνα έχει 2-4 βαθμούς χαμηλότερη νυχτερινή θερμοκρασία από την Θεσσαλονίκη, παρότι απέχει λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η υγρασία δεν είναι απλά υψηλή, αλλά κυριολεκτικά σε τρυπάει. Από τη μία πλευρά ο Εχέδωρος (Γαλλικός) ποταμός και από την άλλη πλευρά ο Αξιός ποταμός (όσο για το καλοκαίρι, επιπλέον 150.000 στρέμματα ορυζώνες σε απόσταση αναπνοής). Πόσους αφυγραντήρες χρησιμοποιείς? Φίλοι μου και συνάδελφοι στην Σίνδο καταναλώνουν 1000-1200 λίτρα πετρέλαιο σε διαμερίσματα 75-85τμ. παρότι γειτνιάζουν αρκετά με παρακείμενα σπίτια. Ας φανταστούμε αυτά τα 100τμ. μονοκατοικίας με συμβατική ή καθόλου μόνωση, μιλάμε για τριπλάσιες με τετραπλάσιες καταναλώσεις. Αν και τον περιμέναμε λίγο πιο ήπιο τον Μάρτιο, παρόλα αυτά δεν γίνεται να καταργήσεις ακόμη την θέρμανση μιας και οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι κάτω από 13 βαθμούς, και έτσι η κατανάλωση αυτού του μήνα ήταν 21 κυβικά μέτρα αερίου. Συνεχίζω το πρόγραμμα με τις συνολικά 9 εναύσεις ημερησίως, με διάρκεια 8 έως 12-14 λεπτά η καθεμιά (συνολικά 85-95 λεπτά ημερησίως με κλείδωμα της ισχύος του λέβητα στα 6kw περίπου, με θερμοκρασία νερού από 29 έως 32-33 βαθμούς και θερμοκρασία χώρου από 22.5 έως 23.2 βαθμούς). Φυσικά εδώ και 2-3 εβδομάδες ο αφυγραντήρας δουλεύει ακατάπαυστα ρυθμισμένος στο 55%, το παρήγορο είναι ότι υπάρχει αρκετά συχνή και ομαλή βροχόπτωση που την έχουμε τόση ανάγκη. Καλό κουράγιο στους κατοίκους των Κυκλάδων που δοκιμάζονται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ευτυχώς χωρίς να έχει κινδυνεύσει κανείς μέχρι στιγμής. Συνολικά έως τώρα 141 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μαζί με περίπου 130-140 κιλοβατώρες από το κλιματιστικό. 1
marioboni Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 22 λεπτά πριν, verlemakos είπε Καλησπέρα, Εξαιρετικές καταναλώσεις. Αυτήν την περίοδο τι θερμοκρασίες περιαγωγής έχεις? Για να το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο, η Σίνδος τον χειμώνα έχει 2-4 βαθμούς χαμηλότερη νυχτερινή θερμοκρασία από την Θεσσαλονίκη, παρότι απέχει λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η υγρασία δεν είναι απλά υψηλή, αλλά κυριολεκτικά σε τρυπάει. Από τη μία πλευρά ο Εχέδωρος (Γαλλικός) ποταμός και από την άλλη πλευρά ο Αξιός ποταμός (όσο για το καλοκαίρι, επιπλέον 150.000 στρέμματα ορυζώνες σε απόσταση αναπνοής). Πόσους αφυγραντήρες χρησιμοποιείς? Φίλοι μου και συνάδελφοι στην Σίνδο καταναλώνουν 1000-1200 λίτρα πετρέλαιο σε διαμερίσματα 75-85τμ. παρότι γειτνιάζουν αρκετά με παρακείμενα σπίτια. Ας φανταστούμε αυτά τα 100τμ. μονοκατοικίας με συμβατική ή καθόλου μόνωση, μιλάμε για τριπλάσιες με τετραπλάσιες καταναλώσεις. Με όσους μιλάω είναι η αλήθεια πως είμαι αρκετά κάτω σε κατανάλωση χωρίς να έχω κάνει καποιο συμβιβασμό , να κάνω οικονομία πχ και να το βάλω 20 .Θερμοκρασία προσαγωγής σίγουρα κάτω από 40 πρέπει να είναι αλλά δεν έχω βγει να δω το βράδυ όταν ανάψει Αφυγραντήρα δεν εχω όχι , απλά αφήνω ελάχιστα την καταπακτή στην αποθήκη που οδηγεί στο εσωτερικό της σκεπής. Πιο πολύ για το στεγνωτηριο το κάνω η αλήθεια είναι αλλά αερίζεται και το σπίτι ένα τσικ 1
CMOS_Z Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Διαμέρισμα 120τμ ανατολική Θεσσαλονίκη Παραλιακά. Θερμοκρασία 23C, 24/7 χρήση χωρίς να σβήσει ή να μειωθεί από όταν άναψε τον Νοέμβρη. Ariston Genus 1 Ext 25kw, εύρος θερμοκρασίας ΚΘ 45-65C, ΖΝΧ 42C. Παρακάτω καταναλώσεις 2024-2025 όπως τις μετράει ο μετρήτης και ο λέβητας. (Δεν έχουν μεγάλη διαφορά) Σύνολο εώς σήμερα 1/4 : 720 Nm³ Μετρητής: Spoiler Δεδομένα Λέβητα: Spoiler 1
verlemakos Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 8 ώρες πριν, marioboni είπε Με όσους μιλάω είναι η αλήθεια πως είμαι αρκετά κάτω σε κατανάλωση χωρίς να έχω κάνει καποιο συμβιβασμό , να κάνω οικονομία πχ και να το βάλω 20 .Θερμοκρασία προσαγωγής σίγουρα κάτω από 40 πρέπει να είναι αλλά δεν έχω βγει να δω το βράδυ όταν ανάψει Αφυγραντήρα δεν εχω όχι , απλά αφήνω ελάχιστα την καταπακτή στην αποθήκη που οδηγεί στο εσωτερικό της σκεπής. Πιο πολύ για το στεγνωτηριο το κάνω η αλήθεια είναι αλλά αερίζεται και το σπίτι ένα τσικ Χωρίς αφυγραντήρα? Είσαι ήρωας! 1
verlemakos Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Στις 1/4/2025 στις 2:36 ΠΜ, CMOS_Z είπε Διαμέρισμα 120τμ ανατολική Θεσσαλονίκη Παραλιακά. Θερμοκρασία 23C, 24/7 χρήση χωρίς να σβήσει ή να μειωθεί από όταν άναψε τον Νοέμβρη. , εύρος θερμοκρασίας ΚΘ 45-65C, ΖΝΧ 42C. Παρακάτω καταναλώσεις 2024-2025 όπως τις μετράει ο μετρήτης και ο λέβητας. (Δεν έχουν μεγάλη διαφορά) Σύνολο εώς σήμερα 1/4 : 720 Nm³ Μετρητής: Απόκρυψη περιεχομένων Δεδομένα Λέβητα: Απόκρυψη περιεχομένων Δεδομένου των τετραγωνικών και της υψηλής θερμοκρασίας χώρου, μια χαρά είναι οι καταναλώσεις. Γνωρίζω διαμερίσματα 75-80τμ με τις ίδιες καταναλώσεις και χωρίς την θερμοκρασία χώρου που έχεις εσύ. Είσαι ευχαριστημένος από τον λέβητα? Ακούω γενικά πολύ καλά λόγια για τους Ariston. Πάντως αν μπορείς να κλειδώσεις την μέγιστη ισχύ του λέβητα κοντά στο 50% της δυναμικότητάς του καθώς και να χαμηλώσεις την θερμοκρασία στα νερά (αν έχεις επαρκώς μεγάλα σώματα φυσικά) θα μπορέσεις να έχεις ακόμη καλύτερες καταναλώσεις. Ο λέβητας υποστηρίζει διαμόρφωση 1:10 και είναι από τους πλέον σύγχρονους. 1
CMOS_Z Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 40 λεπτά πριν, verlemakos είπε Δεδομένου των τετραγωνικών και της υψηλής θερμοκρασίας χώρου, μια χαρά είναι οι καταναλώσεις. Γνωρίζω διαμερίσματα 75-80τμ με τις ίδιες καταναλώσεις και χωρίς την θερμοκρασία χώρου που έχεις εσύ. Είσαι ευχαριστημένος από τον λέβητα? Ακούω γενικά πολύ καλά λόγια για τους Ariston. Πάντως αν μπορείς να κλειδώσεις την μέγιστη ισχύ του λέβητα κοντά στο 50% της δυναμικότητάς του καθώς και να χαμηλώσεις την θερμοκρασία στα νερά (αν έχεις επαρκώς μεγάλα σώματα φυσικά) θα μπορέσεις να έχεις ακόμη καλύτερες καταναλώσεις. Ο λέβητας υποστηρίζει διαμόρφωση 1:10 και είναι από τους πλέον σύγχρονους. Ναι όντως νομίζω είναι καλές οι καταναλώσεις που έχω. Δεν έχω δοκιμάσει να αλλάξω το εύρος θερμοκρασιών, γενικά όποτε το βλέπω ~45C παίζει η προσαγωγή (το βλέπω από την εφαρμογή στο κινητό), πολύ χαμηλά kW κατά την λειτουργία. Είμαι ευχαριστημένος από τον ariston τόσα χρόνια δεν έχω κανένα θέμα. Ισως κάνω upgrade φέτος στον νεότερο θερμοστάτη / πάνελ με την έγχρωμη οθόνη που βγήκε. 1
apollo_el Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Στις 1/4/2025 στις 2:36 ΠΜ, CMOS_Z είπε Διαμέρισμα 120τμ ανατολική Θεσσαλονίκη Παραλιακά. Θερμοκρασία 23C, 24/7 χρήση χωρίς να σβήσει ή να μειωθεί από όταν άναψε τον Νοέμβρη. Ariston Genus 1 Ext 25kw, εύρος θερμοκρασίας ΚΘ 45-65C, ΖΝΧ 42C. Παρακάτω καταναλώσεις 2024-2025 όπως τις μετράει ο μετρήτης και ο λέβητας. (Δεν έχουν μεγάλη διαφορά) Σύνολο εώς σήμερα 1/4 : 720 Nm³ Μετρητής: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεδομένα Λέβητα: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Με θερμοπρόσοψη; Κουφώματα;
CMOS_Z Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Πουθενά. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα αυτό, κουφώματα 20ετίας αλουμινίου 2 κρυστάλλων συρόμενα (όχι εσωτερικά τοίχων) αρκετά μεγάλα σε μήκος. 1
apollo_el Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Πρόκειται για απροσδόκητα χαμηλές καταναλώσεις, και εξαιρετικές συνάμα. Ποιο το έτος κατασκευής της οικίας; Αριθμός καλοριφέρ και κουφώματων (αν και θα ενδιέφεραν οι διαστάσεις τους); Όροφος;
CMOS_Z Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 1 ώρα πριν, apollo_el είπε Πρόκειται για απροσδόκητα χαμηλές καταναλώσεις, και εξαιρετικές συνάμα. Ποιο το έτος κατασκευής της οικίας; Αριθμός καλοριφέρ και κουφώματων (αν και θα ενδιέφεραν οι διαστάσεις τους); Όροφος; Φέτος πρώτη φορά γενικά το άφησα 24/7 ίδια θερμοκρασία και δεν έβαλα πρόγραμμα για χαμηλότερη βραδυνές ή πρωινές ώρες κλπ. Δεν είδα αύξηση κατανάλωσης και ευχαριστήθηκα ζέστη. Μέχρι πριν 4 χρόνια είχα πετρελαίου, έβαζα 2 τόνους++ και κρύωνα. 8 σώματα (το 1 wc). Με την αλλαγή σε αέριο τα άλλαξα με καινούρια και μεγαλύτερα σε μήκος. Σε 1 δωμάτιο έχω θερμοστατική γιατί όταν ανάβουν τα PC γίνεται κόλαση + ένα rack μόνιμα να δουλεύει με αρκετό hw πάνω. Έτος 2000, 2ος έχω άλλον ένα όροφο πάνω μου, δίπλα ένα ακόμα διαμέρισμα αλλά τα χωρίζει διαδρομος. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα διαστάσεις αν ενδιαφέρει όμως θα δω ακριβώς. Κάθε δωμάτιο έχει και μπαλκονόπορτα και παράθυρο (σε όλο το μήκος του τοίχου) σαλόνι πέρα από το τζάκι και τις κολόνες όλο το υπόλοιπο είναι μπαλκονόπορτες για παράδειγμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ασχολήθηκα με μονώσεις κλπ. 4
apollo_el Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 20 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Φέτος πρώτη φορά γενικά το άφησα 24/7 ίδια θερμοκρασία και δεν έβαλα πρόγραμμα για χαμηλότερη βραδυνές ή πρωινές ώρες κλπ. Δεν είδα αύξηση κατανάλωσης και ευχαριστήθηκα ζέστη...... Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα διαστάσεις αν ενδιαφέρει όμως θα δω ακριβώς. Αυτό συμβαίνει και στη δικη μου περίπτωση. Το έχω υπεραναλύσει κάποιες σελίδες πίσω. Τόσο με τις θερμοκρασίες θερμοστάτη, όσο και της προσαγωγής στον λέβητα. Συνέχισε έτσι! Από την περιγραφή σου καταλαβαίνω, οπότε δε θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. 1
verlemakos Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 21 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Φέτος πρώτη φορά γενικά το άφησα 24/7 ίδια θερμοκρασία και δεν έβαλα πρόγραμμα για χαμηλότερη βραδυνές ή πρωινές ώρες κλπ. Δεν είδα αύξηση κατανάλωσης και ευχαριστήθηκα ζέστη. Μέχρι πριν 4 χρόνια είχα πετρελαίου, έβαζα 2 τόνους++ και κρύωνα. 8 σώματα (το 1 wc). Με την αλλαγή σε αέριο τα άλλαξα με καινούρια και μεγαλύτερα σε μήκος. Σε 1 δωμάτιο έχω θερμοστατική γιατί όταν ανάβουν τα PC γίνεται κόλαση + ένα rack μόνιμα να δουλεύει με αρκετό hw πάνω. Έτος 2000, 2ος έχω άλλον ένα όροφο πάνω μου, δίπλα ένα ακόμα διαμέρισμα αλλά τα χωρίζει διαδρομος. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα διαστάσεις αν ενδιαφέρει όμως θα δω ακριβώς. Κάθε δωμάτιο έχει και μπαλκονόπορτα και παράθυρο (σε όλο το μήκος του τοίχου) σαλόνι πέρα από το τζάκι και τις κολόνες όλο το υπόλοιπο είναι μπαλκονόπορτες για παράδειγμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ασχολήθηκα με μονώσεις κλπ. Με τόσα ανοίγματα η κατανάλωση σου είναι αξιοσημείωτη, μπράβο. 21 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Φέτος πρώτη φορά γενικά το άφησα 24/7 ίδια θερμοκρασία και δεν έβαλα πρόγραμμα για χαμηλότερη βραδυνές ή πρωινές ώρες κλπ. Δεν είδα αύξηση κατανάλωσης και ευχαριστήθηκα ζέστη. Μέχρι πριν 4 χρόνια είχα πετρελαίου, έβαζα 2 τόνους++ και κρύωνα. 8 σώματα (το 1 wc). Με την αλλαγή σε αέριο τα άλλαξα με καινούρια και μεγαλύτερα σε μήκος. Σε 1 δωμάτιο έχω θερμοστατική γιατί όταν ανάβουν τα PC γίνεται κόλαση + ένα rack μόνιμα να δουλεύει με αρκετό hw πάνω. Έτος 2000, 2ος έχω άλλον ένα όροφο πάνω μου, δίπλα ένα ακόμα διαμέρισμα αλλά τα χωρίζει διαδρομος. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα διαστάσεις αν ενδιαφέρει όμως θα δω ακριβώς. Κάθε δωμάτιο έχει και μπαλκονόπορτα και παράθυρο (σε όλο το μήκος του τοίχου) σαλόνι πέρα από το τζάκι και τις κολόνες όλο το υπόλοιπο είναι μπαλκονόπορτες για παράδειγμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ασχολήθηκα με μονώσεις κλπ. Από την τεράστια διαφορά κατανάλωσης σε σχέση με το πετρέλαιο, συμπεραίνω ότι ο παλιός λεβητας ήταν τελείως αρυθμιστος. 1
marioboni Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου σημαντικά χαμηλότερη η κατανάλωση του Απριλίου με μόλις 73m3 συγκριτικά τους προηγούμενους μήνες που έπαιζε στα 120-140, μιλώντας πάντα κ με χρήση ζεστού νερού σε 4μελη οικογένεια κλπ κλπ 1
verlemakos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 1 ώρα πριν, marioboni είπε σημαντικά χαμηλότερη η κατανάλωση του Απριλίου με μόλις 73m3 συγκριτικά τους προηγούμενους μήνες που έπαιζε στα 120-140, μιλώντας πάντα κ με χρήση ζεστού νερού σε 4μελη οικογένεια κλπ κλπ Καλησπέρα, Μάλλον εννοείς του Μαρτίου, ο οποίος δεν μας αποχαιρέτησε με άρωμα άνοιξης και μας φόρτωσε έναν αγριεμένο Απρίλιο με όψιμους παγετούς σε αρκετές περιοχές. Επλίζω να φάμε φέτος το καλοκαίρι ντόπια φρούτα εποχής, αλλιώς θα την βγάλουμε με μπανάνες Εκουαδόρ και δαμάσκηνα Λατινικής Αμερικής😄 Και εμένα μου ήρθε σήμερα ο λογαριασμός αερίου, δεν είχα ιδιαίτερα μεγάλη μείωση κατανάλωσης σε σχέση με Φεβρουάριο, πιθανόν γιατί είχα υψηλότερη θερμοκρασία χώρου για να παλέψω την υγρασία. Μου άρεσε πολύ το συγκριτικό διάγραμμα στον λογαριασμό. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2024 είχα +950% αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου! Εντάξει, ο περσινός Μάρτιος ήταν αστείος σε σχέση με τον πρόσφατο, άσε που τότε άρχισα να ασχολούμαι με τις ρυθμίσεις και τις καταναλώσεις του κλιματιστικού. Με είχε τρελάνει και στα on-off ο λέβητας και τον είχα παροπλίσει. Πάντως μέσα στον Απρίλιο έχει καταναλώσει μέχρι στιγμής περίπου 8 κυβικά με ελάχιστα ζνχ λόγω ηλιακού (μεγαλύτερες ημέρες και πιο ισχυρή ηλιοφάνεια). Άντε να λειτουργήσει χαλαρά για θέρμανση για 10-15 μέρες ακόμη. Ο αφυγραντήρας θα συνεχίσει ακάθεκτος μέχρι τον Μάιο (Χαλλλλαρά). 1
TheKing77 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Απολογισμός σεζόν οκτ24-μαρ25 7100kwh και λογικά 200kwh περίπου θα γραφτούν κ τον Απρίλιο όπως πάει. Σπίτι 110μ, κουφώματα συρομενα ενεργειακά 5τιας. θερμοπροσοψη όχι. Κατασκευή 1980 καμία μόνωση σε εξωτερικούς τοίχους. Από κάτω μη θερμαινόμενο διαμέρισμα κατοικείται μόνο καλοκαίρι. Από πάνω η μισή επιφάνεια είναι μπαλκόνι (ρετιρέ της εποχής). Λειτουργία 24/7 στους 21.5 με λέβητα riello residence 30kis. Θερμοκρασία νερών 60π 45επ. Έχει ρύθμιση ζητούμενης επιστροφής ο λέβητας αυτός ουσιαστικά προσαρμόζει κυκλοφορητη κ φορτίο για να πετύχει το ζητούμενο Δτ.. Περιοχη Πειραιας. Για τα δεδομένα του χώρου είμαι happy σε χρήματα βγήκε ένα 600ρι περίπου. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα