webparts Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Σημερα πληρωσα 2 καφεδακια με καρτα,επειδη δεν ειχα πανω μου λεφτα και η εθνικη σε 3 ΑΤΜ δεν είχε Ειπα στο σερβιτορο να κρατησει και 50 λεπτα ( υπηρξε μεγαλη καθυστερηση αλλιως αφηνω παντα παραπανω ) αλλα επειδη ειχε δουλεια δεν ηθελα να τον φορτωθω για να μου εξηγησει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση.Οποτε ρωταω εσας: Πως εχουν τα πραματα σε αυτο το θεμα; Τα πουρμπουαρ πανε στο σερβιτορο,η πανε ισως στο μαγαζι;Χρεωνεται κανονικα ο σερβιτορος,ή δικαιολογει την παραγγελια στη μπαρα ας πουμε; Και με τη φορολογια τι παιζει σε αυτο το θεμα τελικα; 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα POS αλλά σε ένα της εθνικής που έχω χειριστεί ρωτάει "tips?" και εκεί μπορείς να πατήσεις Yes και να βάλεις το ποσό. Οπότε στην απόδειξη που θα σου δώσει και σε αυτή που θα κρατήσει το μαγαζί, φαντάζομαι, θα είναι χωριστά τα tips και χωριστά τα χρήματα του μαγαζιού. Οπότε με την απόδειξη, θα ξέρει μετά ο μαγαζάτορας ότι χρωστάει το τάδε πόσο στον σερβιτόρο από τα tips του POS. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ να μου το πουν όμως. Σε άλλη περίπτωση είχα καλέσει delivery και ήρθε ο άνθρωπος με το POS να τον πληρώσω, δεν είχα καθόλου ψιλά οπότε του είπα να βάλει και χ πόσο δικά του. Δεν ήξερε/βαριόταν/δεν είχε την δυνατότητα το POS και απλώς τα πρόσθεσε στην συνολική παραγγελία.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 H αποδείξεις πρέπει να είναι ιδια με το απόκομμα της κάρτας, προφανώς για να είναι ιδια πρέπει να λέει κατω tips Τωρα που θα πάνε αυτά μην το σχολιάσω, σιγα μην τα δώσει το αφεντικό, άσε που πολλά μαγαζιά έχουν συμφωνία για τα tips 3
tsioulak Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Εκτός και αν έχει αλλάξει κατι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τα φιλοδωρήματα (περα απο την δωρεά χρημάτων η οποία θέλει δήλωση στην εφορία και έχει φόρο 40%).
papoys1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Οπότε απλά φροντίζουμε να έχουμε στη τσέπη μας λίγα ψιλά για τέτοιες περιπτώσεις. "Δώρο - άδωρο" θα έλεγα να δώσουμε φιλοδώρημα στο σερβιτόρο με την κάρτα.Το πιο πιθανό να μη φτάσει στην τσέπη του. 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Οπότε απλά φροντίζουμε να έχουμε στη τσέπη μας λίγα ψιλά για τέτοιες περιπτώσεις. εγω αυτο κανω...εχω φτασει σε σημειο οταν παραγγελνω online φαι να το σκεφτομαι αν θα πληρωσω με καρτα,γτ λυπαμαι το παλικαρι που ερχεται αφηνει την σακουλα και φευγει....Οποτε μετα απο 2-3 φορες που γινε αυτο,πλεον παντα εχω καποια ψιλα που περισεψαν και του δινω. 3
orck Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Το φιλωδορημα ειναι ουσιαστικα τα λυτρα που πληρωνουμε για να μην φτυσουν μεσα στο φαγητο μας; Δεν το καλαταβαινω αλλιως. 1
johnbond Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Οπότε απλά φροντίζουμε να έχουμε στη τσέπη μας λίγα ψιλά για τέτοιες περιπτώσεις. "Δώρο - άδωρο" θα έλεγα να δώσουμε φιλοδώρημα στο σερβιτόρο με την κάρτα.Το πιο πιθανό να μη φτάσει στην τσέπη του. Εγώ μια φορά είχα δώσει σε bar 2ε στο σερβιτόρο μέσω πιστωτικής και μια χαρά χάρηκε. Οπότε στην περίπτωση εκείνη θα έφτασε στην τσέπη του. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, orck είπε Το φιλωδορημα ειναι ουσιαστικα τα λυτρα που πληρωνουμε για να μην φτυσουν μεσα στο φαγητο μας; Δεν το καλαταβαινω αλλιως. Στο Delivery πιο πολύ για να μην μου τα φερει σαλατα τα σουβλάκια και αναποδα την πιτσα!
zio10 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Θεωρητικά γίνεται, τα βάζεις ξεχωριστά τα tips όπως γράφτηκε, αλλά δεν ξέρω πόσοι το χρησιμοποιούν. Ίσως τώρα που πληρώνουν πολλοί με κάρτες να δουλέψει κανονικά.
jeep13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Θεωρητικα ισως να γινεται. Πρακτικα: Τα κανονικα τιπς τα παιρνουν εργαζομενοι στις 7/10 επιχειρησεις. Με καρτα πιστευω θα τα παιρνουν, ουτε 2/10.
panther1969 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Λοιπον για να τα βάλουμε σε σειρα. 1ον οπως ειπε καποιος φιλος η αποδειξη της ταμειακης με του pos πρέπει να ειναι ιδιες, οπότε καλο ειναι να δώσουμε εφόσον θέλουμε καποιο κερμα στον delivera. 2ον το πουρμπουαρ το δινουμε για ευχαριστώ, και μονο αν το θελουμε, στον delivera που εφερε οτι εχουμε παραγγειλει εγκαιρα και σωστα. Και για να απαντήσω σε καποιο αλλο σχολιο που ελεγε περι φτυσιματος,απλα του απανταω οτι τον λυπάμαι και μόνο που το σκέφτηκε. 1
kallair Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 20 λεπτά πριν, panther1969 είπε Λοιπον για να τα βάλουμε σε σειρα. 1ον οπως ειπε καποιος φιλος η αποδειξη της ταμειακης με του pos πρέπει να ειναι ιδιες, οπότε καλο ειναι να δώσουμε εφόσον θέλουμε καποιο κερμα στον delivera. 2ον το πουρμπουαρ το δινουμε για ευχαριστώ, και μονο αν το θελουμε, στον delivera που εφερε οτι εχουμε παραγγειλει εγκαιρα και σωστα. Και για να απαντήσω σε καποιο αλλο σχολιο που ελεγε περι φτυσιματος,απλα του απανταω οτι τον λυπάμαι και μόνο που το σκέφτηκε. Εχει υπαρξει κλειστο γκρουπ στο φβ με ντελιβεραδες που ανεφεραν τι καφριλα εκαναν στο φαγητο οσων δεν αφηναν τιπ. Τον παρακαλεσα τον αδερφο μ που τον εβαλε φιλος του καταλαθος, να μου πει εστω το ονομα του γκρουπ για να κανω καταγγελια αλλα δεν μου το ελεγε.
TopicStrarter Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Στις 5/2/2018 στις 3:49 ΠΜ, webparts είπε Σημερα πληρωσα 2 καφεδακια με καρτα,επειδη δεν ειχα πανω μου λεφτα και η εθνικη σε 3 ΑΤΜ δεν είχε Ειπα στο σερβιτορο να κρατησει και 50 λεπτα ( υπηρξε μεγαλη καθυστερηση αλλιως αφηνω παντα παραπανω ) αλλα επειδη ειχε δουλεια δεν ηθελα να τον φορτωθω για να μου εξηγησει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση.Οποτε ρωταω εσας: Πως εχουν τα πραματα σε αυτο το θεμα; Τα πουρμπουαρ πανε στο σερβιτορο,η πανε ισως στο μαγαζι;Χρεωνεται κανονικα ο σερβιτορος,ή δικαιολογει την παραγγελια στη μπαρα ας πουμε; Και με τη φορολογια τι παιζει σε αυτο το θεμα τελικα; Αν κάνει ο καφές 3 ευρώ σε χρεώνει 3,50 και παίρνει 50 λεπτά απο το ταμείο, ο ιδιοκτήτης πληρώνει φόρο για 3,50 όμως και όχι για 3 που κάνει ο καφές αλλα εντάξει γιατί ολα τα άλλα εκτός POS μαύρα τα γράφει οπότε την σκαπουλάρει στο έτσι
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Στις 5/2/2018 στις 1:57 ΜΜ, jeep13 είπε Θεωρητικα ισως να γινεται. Πρακτικα: Τα κανονικα τιπς τα παιρνουν εργαζομενοι στις 7/10 επιχειρησεις. Με καρτα πιστευω θα τα παιρνουν, ουτε 2/10. παιδια εχω μια πιθανον ηλίθια απορια στα μαγαζιά που διδουν οι σερβιτόροι το πουρμπουάρ σε ψιλά στο μαλακοεργοδοτη, πώς ξέρει ποσα και αν πήραν; παρακολουθεί απο κάμερες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις