Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τι εννοείς? Ότι δεν υπερισχύει η πολιτική μου σκοτώνω όποιον θέλω και να μην πηγαίνω φυλακή?

Υπερισχυει,carry on.

Ontopic,ειχα διαβασει παλια το εξης: Εαν για καποιο λογο σας υποπτευθουν οτι κλεψατε κατι σε καποιο σουπερμαρκετ ( ελα μωρε μια σοκολατιτσα επιτρεπεται ) δεν εχουν δικαιωμα ουτε να σας κρατησουν ( απαγωγη ) και ουτε να σας ανοιξουν με το ζορι την τσαντα.Βασει αυτου δε θα επρεπε να ισχυει κατι αναλογο  για τα καταστηματα που σε "υποχρεωνουν" να αφησεις την τσαντα σου στην υποδοχη; Δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ισχυει αυτο που γραφω,γιατι το ψαχνω και δεν το βρισκω.
Βρηκα παρ'ολα αυτα πολλα κουλα αρθρα που εμμεσως πλην σαφως σου δινουν οδηγιες πως να τη γλυτωσεις με κλοπιμαια και τι να κανεις εαν σε πιασουν.Ωραιοι οι "αρθρογραφοι" .

• Like 1
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, margaritagr είπε

Στο χοντο ζητανε ν αφησεις τη τσαντα σου. Το ιδιο γινοταν και στο σουπερ μαρκετ Δουκας στη Δαφνη. 

Οντως απορω αν ειναι νομιμο.

οταν βαζουν την σαρα και την μαρα στης τσαντουλες τους.    τοτε τι να κανει και το καταστημα??    ενταξει το καταλαβαινω ουτε εμενα μου αρεσει  να μου συμπεριφερονται σαν επιδοξο κλεφτη . αλλα  εχουν γινει τοσα πολλα που μου ειναι πολυ ευκολο να κατανοησω το γιατι το κανουν .  πριν μια 10 ετια 15ετια δεν υπηρχε τετοια μεταχειριση απο τους καταστηματαρχες.  προφανως γιατι τετοιου ειδους  κρουσματα κλοπης ηταν πολυ λιγοτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Μην το παιρνεις προσωπικα..Ειναι ζουγκλα η περιοχη..Δεν εχουν και αδικο οι καταστηματαρχες να φυλανε τα ρουχα τους για να εχουν τα μισα..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, webparts είπε

Υπερισχυει,carry on.

Ontopic,ειχα διαβασει παλια το εξης: Εαν για καποιο λογο σας υποπτευθουν οτι κλεψατε κατι σε καποιο σουπερμαρκετ ( ελα μωρε μια σοκολατιτσα επιτρεπεται ) δεν εχουν δικαιωμα ουτε να σας κρατησουν ( απαγωγη ) και ουτε να σας ανοιξουν με το ζορι την τσαντα.Βασει αυτου δε θα επρεπε να ισχυει κατι αναλογο  για τα καταστηματα που σε "υποχρεωνουν" να αφησεις την τσαντα σου στην υποδοχη; Δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ισχυει αυτο που γραφω,γιατι το ψαχνω και δεν το βρισκω.
Βρηκα παρ'ολα αυτα πολλα κουλα αρθρα που εμμεσως πλην σαφως σου δινουν οδηγιες πως να τη γλυτωσεις με κλοπιμαια και τι να κανεις εαν σε πιασουν.Ωραιοι οι "αρθρογραφοι" .

Όχι δεν ισχύει τίποτα από όσα υποθέτεις απλά επειδή τα έχεις διαβάσει σε ψεκασμενα site ή σε site δεν-πληρωνω-κρετίνων ή απλών απατεώνων που δίνουν συμβουλές πως να κλέβεις και να βγάινεις και από πάνω. Γι αυτό δε βρίσκεις τίποτα σοβαρό γύρω από αυτό.

Ακόμα και να ίσχυε η ουρμπανιά περί "απαγωγής" , δεν μπορείς να απαγάγεις ένα άψυχο πράγμα.

Το να πειβάλει ένα μαγαζί να αφήνεις τη τσάντα σου σε θυρίδα είναι παραχώρηση του μαγαζιού που θα μπορούσε απλά να μην επιτρέπει την είσσοδο με τσάντα. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση νόμου - πολιτικής καταστήματος. Το σύνταγμα της Ελλάδας δεν καταπιάνεται πχ με το αν μπορεί ή όχι ένα bowling center να ζητά από τους πελάτες να φορούν ειδικά παπούτσια για να πατήσουν στο παρκέ τους.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DrLo είπε

Όχι δεν ισχύει τίποτα από όσα υποθέτεις απλά επειδή τα έχεις διαβάσει σε ψεκασμενα site ή σε site δεν-πληρωνω-κρετίνων ή απλών απατεώνων που δίνουν συμβουλές πως να κλέβεις και να βγάινεις και από πάνω. Γι αυτό δε βρίσκεις τίποτα σοβαρό γύρω από αυτό.

Ακόμα και να ίσχυε η ουρμπανιά περί "απαγωγής" , δεν μπορείς να απαγάγεις ένα άψυχο πράγμα.

Το να πειβάλει ένα μαγαζί να αφήνεις τη τσάντα σου σε θυρίδα είναι παραχώρηση του μαγαζιού που θα μπορούσε απλά να μην επιτρέπει την είσσοδο με τσάντα. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση νόμου - πολιτικής καταστήματος. Το σύνταγμα της Ελλάδας δεν καταπιάνεται πχ με το αν μπορεί ή όχι ένα bowling center να ζητά από τους πελάτες να φορούν ειδικά παπούτσια για να πατήσουν στο παρκέ τους.

Δεν ειναι απαγωγή αλλα προσωποκράτηση που δεν εχουν το δικαιωμα να κάνουν. Επίσης δεν εχουν το δικαιωμα να σε ψαξουν οι σεκιουριτι οποτε μπορεις να ζητήσεις αστυνομια και εφόσον δε βρουν κάτι μπορεις να καταθέσεις τσαμπα και άμεσα στο καπακι μύνηση στο καταστημα..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δεν ειναι απαγωγή αλλα προσωποκράτηση που δεν εχουν το δικαιωμα να κάνουν. Επίσης δεν εχουν το δικαιωμα να σε ψαξουν οι σεκιουριτι οποτε μπορεις να ζητήσεις αστυνομια και εφόσον δε βρουν κάτι μπορεις να καταθέσεις τσαμπα και άμεσα στο καπακι μύνηση στο καταστημα..

κλ

επειδή οι όροι έχουν τη σημασία τους - και φυσικά και ο όρος "προσωποκράτηση" -  και η επειρία μου στο insomnia είναι ότι ο καθένας τους πετά απερίσκεπτα επειδή τους διάβασε σε κάποια "κουλά site" (που έγραψε ο φίλος παραπάνω) δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Σε μεγαλη αλυσιδα πριν χρονια ειχαν πιασει στα πρασα γνωστο μου (οχι δεν ημουν εγω) να κλεβει συσκευασια με DVD. Τον πηγαν σε καποιο δωματιο και τον "απειλησαν" οτι θα καλεσουν Αστυνομια αν δεν πληρωσει καποιο "προστιμο" νομιζω ηταν 80 ευρω χωρις να μαι σιγουρος.Φυσικα και πληρωσε για να μην μπλεξει χειροτερα.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, DrLo είπε

Οχι,αλλα ενα εμψυχο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Καμια σχεση δεν εχει το bowling center που δεν σε αφηνει να κανεις bowling με απλα παπουτσια. Αυτο γινεται για να μην καταστραφει το παρκε.

25 λεπτά πριν, 4saken είπε

Σε μεγαλη αλυσιδα πριν χρονια ειχαν πιασει στα πρασα γνωστο μου (οχι δεν ημουν εγω) να κλεβει συσκευασια με DVD. Τον πηγαν σε καποιο δωματιο και τον "απειλησαν" οτι θα καλεσουν Αστυνομια αν δεν πληρωσει καποιο "προστιμο" νομιζω ηταν 80 ευρω χωρις να μαι σιγουρος.Φυσικα και πληρωσε για να μην μπλεξει χειροτερα.

Καλα του κανανε.

• Like 2
Δημοσ.

80 πρόστιμο? Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να εισπράξουν και πρόστιμο?

Καλός ο φίλος σου που έκλεψε αλλά και οι άλλοι οι μαφιόζοι δεν πήγανε και πίσω. Καθαρός εκβιασμός.

Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι πως είχε πάνω του 80€ αφού είχε πάει ΣΜ, και απότι φαίνεται όχι για να αγοράσει

Δημοσ.

Εχουν περασει 10 σχεδον χρονια, δεν θυμαμαι λεπτομερειες ουτε μπορω να ρωτησω πλεον,  το ποσο ηταν περιπου τοσο, ετσι τουλαχιστον εμεινε στην μνημη μου.

Του χα πει και γω οτι ειναι παρανομο αυτο που εκαναν αλλα φανταζομαι ειχαν δικαιωμα να τον κρατησουν μεχρι να ρθει η Αστυνομια.Απο το να μπλεκει πληρωσε και δεν ξαναπατησε.

ΥΓ:To χε κανει και συστημα και παρα το προστιμο ηταν και κερδισμενος....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, webparts είπε

Οχι,αλλα ενα εμψυχο;

Συμφωνούμε δηλαδή ότι το

δεν εχουν δικαιωμα ουτε να σας κρατησουν ( απαγωγη ) και ουτε να σας ανοιξουν με το ζορι την τσαντα.Βασει αυτου δε θα επρεπε να ισχυει κατι αναλογο  για τα καταστηματα που σε "υποχρεωνουν" να αφησεις την τσαντα σου στην υποδοχη;

είναι μια αυθαίρετη "ανοησία".

Η απαγωγή και η προσωποκράτηση είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ έννοιες και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το αν σε σταματήσει κάποιος γιατί έκλεψες κάτι μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Αν θες να στο πω αλλιώς ... ΚΑΝΕΝΑΣ δε σε "υποχρεώνει" να αφήσεις τη τσάντα σου στην υποδοχή. Είναι επιλογή σου όταν επιλέγεις να μπεις στο μαγαζί κάνεις που λειτουργεί με κάποιους συγκεκριμένους όρους. Δε σε σταματά κανείς στο δρόμο και σου παιρνει τη τσάντα να τη βάλει σε θυρίδα ούτε είναι γραμμένο κάπου στην διακύρηξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι έχεις κάποιο δικαίωμα να μπεις σε ένα μαζαγί όπως ΕΣΥ θες. 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Συμφωνούμε δηλαδή ότι το

δεν εχουν δικαιωμα ουτε να σας κρατησουν ( απαγωγη ) και ουτε να σας ανοιξουν με το ζορι την τσαντα.Βασει αυτου δε θα επρεπε να ισχυει κατι αναλογο  για τα καταστηματα που σε "υποχρεωνουν" να αφησεις την τσαντα σου στην υποδοχη;

είναι μια αυθαίρετη "ανοησία".

Η απαγωγή και η προσωποκράτηση είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ έννοιες και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το αν σε σταματήσει κάποιος γιατί έκλεψες κάτι μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Αν με κατηγορησει οτι εκλεψα, ερθει η αστυνομια, και τελικα δεν εχω κλεψει τιποτα τι γινεται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αν με κατηγορησει οτι εκλεψα, ερθει η αστυνομια, και τελικα δεν εχω κλεψει τιποτα τι γινεται?

Τίποτα ...

Μπορείς να κάνεις εσύ ότι νομίζεις. Δεν υπάρχει αδίκημα "με πέρασε για κλέφτη" εφόσον δε σου φερθεί βίαια ή σε βρίσει (που είναι άλλα αδικήματα).

Εσύ αν θες μπορείς να του κάνεις μύνηση επικαλούμενος ότι εσύ νομίζεις (πχ ότι έχασες άδικα την ώρα σου και πχ έχασες το μεροκάμματό σου).

εφόσον μπορεί να δείξει ότι δε σε σταμάτησε "αυθαίρετα" δε θα γίνει τίποτα.

Το ότι δε είσουν τελικά κλέφτης δε σημαίνει απαραίτητα ότι έπραξε αυθαίρετα ή παράλογα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...