Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Συγγνωμη αλλα από την στιγμη που μπαινεις σε ένα κατάστημα που γραφει ότι παρακολουθείται με συστημα η φυλλασεται με SECURITY αυτομάτως την στιγμη που πατας το ποδι σου μεσα δεν συναινείς σε οτιδήποτε προκυψει με αυτές τις 2 υπηρεσίες?

Τι να προκυψει;Ο σεκιουριτας δεν εχει καποια δικαιοδοσια πανω σου.

Οι καμερες δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν καπου.Θυμαμαι πριν χρονια καποιος μπηκε σε αποθηκη και εκλεψε ενα βαν.
Τον επιασαν απο τις καμερες και στο δικαστηριο δικαιωθηκε επειδη η καταγραφη θεωρηθηκε παραβιαση ευαισθητων προσωπικων δικαιωματων.Στην Ελλαδα αυτο.

3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Εντάξει αμα το λες εσύ και το insomnia , ο Βασιλόπουλος είναι δημόσιος χώρος ... να μαζευτούμε να κάνουμε κανένα συλλαλητήριο εκεί την άλλη φορά.

Δεν εχω κατι αλλο να σου πω.

Εχεις δικαιωμα να επιμενεις στη γνωμη σου,ακομα και οταν ειναι λαθος.
Στα κλαμπακια ας πουμε σου ειπε κανεις οτι ειναι νομιμο να τρως πορτα;

Επεξ/σία από webparts
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Κανεις λαθος, το μαγαζι δεν μπορει να απαγορεψει την εισοδο σε κανεναν. εκτος κι αν το οριζει ο νομος (Πχ ανηλικοι)

ακομα και σε μπαρ και κλαμπ ισχυει το ιδιο

επειδή στο insomnia δε διαβάζουμε καλά θα καναγράψω αυτό που έγραψα παραπάνω ότι ΄δε μπορεί να σε στματήσει "αυθαίρετα".

Το να υποψιάζεται ότι έκλεψες κάτι ή κουβάλας κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί "κακοβουλα" δεν είναι αθαίρετο ... όπως δεν είναι αυθαίρετο να μη σου πειτρέψει κάποιος την είσοδο κουβαλώντας ξερωγω ένα δρεπάνι σαν τον χάρο.

Είναι κλασσική ανοησία ψεκασμένων να μπερδέυουν άσεχτα πράγματα - όπως την προσωποκράτηση - 

Δημοσ.

Φυσικα και ειναι αυθαιρετο, δεν μπορει να σε σταματησει. deal with it.

Για να με σταματησει με το δρεπανι σημαινει οτι το δρεπανι απαγορευεται γενικα να το κυκλοφορεις μαζι σου. Αν δεν απαγορευεται μπορω να παω οπου θελω με το δρεπανι μου. Ειναι το δικο μου δρεπανι και δεν το αποχωριζομαι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, webparts είπε

Εχεις δικαιωμα να επιμενεις στη γνωμη σου,ακομα και οταν ειναι λαθος.
Στα κλαμπακια ας πουμε σου ειπε κανεις οτι ειναι νομιμο να τρως πορτα;

Δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να φας πόρτα.

Είναι παράνομι - εφόσον το αποδείξει ο άλλος - να γίνει μειωτική διάκριση εναντίον σου (πχ επειδή είσαι μάυρος, κοντός, χοντρός, φοράς μαυρα παοούτσι με άσπρες κάλτσες) ... αυτό άλλωστε είπα και στα πρώτα μηνύματά μου.

Η λήψη προληπτικών μέτρων δεν είναι μειωτική διάκριση.

΄Οπως έγραψα και πριν, εφαρμόζεις άσχετα πράγματα σε άσχτο πλαίσιο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

επειδή στο insomnia δε διαβάζουμε καλά θα καναγράψω αυτό που έγραψα παραπάνω ότι ΄δε μπορεί να σε στματήσει "αυθαίρετα".

Το να υποψιάζεται ότι έκλεψες κάτι ή κουβάλας κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί "κακοβουλα" δεν είναι αθαίρετο ... όπως δεν είναι αυθαίρετο να μη σου πειτρέψει κάποιος την είσοδο κουβαλώντας ξερωγω ένα δρεπάνι σαν τον χάρο.

Είναι κλασσική ανοησία ψεκασμένων να μπερδέυουν άσεχτα πράγματα - όπως την προσωποκράτηση - 

Άλλα γραφεις παραπανω,αλλά λεμε τωρα..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να φας πόρτα.

Είναι παράνομι - εφόσον το αποδείξει ο άλλος - να γίνει μειωτική διάκριση εναντίον σου (πχ επειδή είσαι μάυρος, κοντός, χοντρός, φοράς μαυρα παοούτσι με άσπρες κάλτσες) ... αυτό άλλωστε είπα και στα πρώτα μηνύματά μου.

Η λήψη προληπτικών μέτρων δεν είναι μειωτική διάκριση.

΄Οπως έγραψα και πριν, εφαρμόζεις άσχετα πράγματα σε άσχτο πλαίσιο.

Προληπτικο μετρο θα ηταν να πει, το μαγαζι γεμισε δεν μπαινει κανεις αλλος. (αυτο εχει το δικαιωμα)

το να μην επιτρεπει σε καποιον, και μετα στη γκομενα με τα βυζγια διπλα να της πει "περαστε" ειναι παρανομο

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Φυσικα και ειναι αυθαιρετο, δεν μπορει να σε σταματησει. deal with it.

Για να με σταματησει με το δρεπανι σημαινει οτι το δρεπανι απαγορευεται γενικα να το κυκλοφορεις μαζι σου. Αν δεν απαγορευεται μπορω να παω οπου θελω με το δρεπανι μου. Ειναι το δικο μου δρεπανι και δεν το αποχωριζομαι

Μη βλέπεις πολλά βίντεο για Open Carry ... 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, webparts είπε

Οι καμερες δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν καπου.Θυμαμαι πριν χρονια καποιος μπηκε σε αποθηκη και εκλεψε ενα βαν.
Τον επιασαν απο τις καμερες και στο δικαστηριο δικαιωθηκε επειδη η καταγραφη θεωρηθηκε παραβιαση ευαισθητων προσωπικων δικαιωματων.Στην Ελλαδα αυτο.

Μονο αν δεν είχε την σήμανση και καλα του κανανε.Αν έχεις την σήμανση δεν νομιζω ότι θεωρείται παραβίαση ευαίσθητων προσωπικων.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Μονο αν δεν είχε την σήμανση και καλα του κανανε.Αν έχεις την σήμανση δεν νομιζω ότι θεωρείται παραβίαση ευαίσθητων προσωπικων.

Με την προυποθεση οτι οι καμερες βλεπουν μονο στο εσωτερικο του μαγαζιου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλο θέμα το κάνουμε, λίγη κατανόηση χρειάζεται απλά. Ούτε μας προσβάλει κανένας, ούτε μας μειώνει, ούτε οτιδήποτε άλλο αν μας πει να αφήσουμε μια τσάντα στην είσοδο ή μας προσέχει αν κλέβουμε. Έχει λόγο και το κάνει, περιουσία του είναι. Μπείτε στη θέση του.

Στα αεροδρόμια που σου λένε βγάλε τα παπούτσια και σε ψάχνουν δεν σε προσβάλουν;

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Μαζί σου zio, αλλά η αλήθεια είναι ότι αεροδρόμιο και σουπερμάρκετ δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Σ' ένα αεροδρόμιο ελέγχουν για τρομοκρατία κ.λπ., ουσιαστικά προστατεύουν όλους όσους μπαινοβγαίνουν.

Στο σουπερμάρκετ μάλλον ελέγχουν περισσότερο για κλοπές, παρά για τρομοκρατία. Όχι ότι δύσκολα θα φτάσουμε και σε αυτό το επίπεδο βέβαια.

Οπότε στο αεροδρόμιο είναι άτοπο κάποιος να προσβληθεί από σχετικό έλεγχο.

Στο σουπερμάρκετ σου λέει «δε ντρέπονται λιγάκι που νομίζουν ότι είμαι κλέφτης;».

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, DrLo said:

Ένα μαγαζί είναι ιδωτικός χώρος. Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επιτρέπει ή να απαγορεύει την είσοσο σε όποιον γουστάρει για όποιους λόγους θέλει αυτός (το αν του προκαλούν ζημιά στη φήμη του είναι άλλο ζήτημα), όπως και εσύ στο σπίτι σου. Όπως είναι προφανώς παράλογο να πεις σε κάποιον, θα μπω στο σπίτι σου κουβαλώντας ότι θέλω εγώ, άλλο τόσο είναι και σε ένα μαγαζί.

Δεν ισχυει αυτο που γραφεις. Ενας καταστηματαρχης δεν μπορει να κανει διακριση εισοδου,  παρα μονο σε συγκεκριμενα πλαισια (πχ ανηλικοι σε καταστημα τυχαιρων παιχνιδιων) και λοιπα παραδειγματα.

Μια επιχειρηση επισης δεν εχει το ιδιο νομικο πλαισιο με το σπιτι.

Εχουν γινει ουκ ολιγες μυνησεις για τετοιες περιπτωσεις,  ο νομος λεει πως ο ιδιοκτητης δεν κανει οτι γουσταρει, αλλα οτι του υπαγορευει ο νομος. Και ο νομος προς το παρων λεει πως δεν κανεις οτι θελεις.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε

Δεν ισχυει αυτο που γραφεις. Ενας καταστηματαρχης δεν μπορει να κανει διακριση εισοδου,  παρα μονο σε συγκεκριμενα πλαισια (πχ ανηλικοι σε καταστημα τυχαιρων παιχνιδιων) και λοιπα παραδειγματα.

Μια επιχειρηση επισης δεν εχει το ιδιο νομικο πλαισιο με το σπιτι.

Εχουν γινει ουκ ολιγες μυνησεις για τετοιες περιπτωσεις,  ο νομος λεει πως ο ιδιοκτητης δεν κανει οτι γουσταρει, αλλα οτι του υπαγορευει ο νομος. Και ο νομος προς το παρων λεει πως δεν κανεις οτι θελεις.

Ναι 

έχεις δίκιο

άλλωστε φαίνεται ότι έχεις καταλάβει πολύ καλά τι γράφω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...