Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, DrLo said:

Ναι 

έχεις δίκιο

άλλωστε φαίνεται ότι έχεις καταλάβει πολύ καλά τι γράφω.

Αν εχεις επιχειρηση και οντως πιστευεις αυτα που γραφεις, καλυτερα μιλα με τον δικηγορο σου το συντομοτερο γιατι μπορει να βρεθεις προ εκπληξεων.

Υγ. Για να μην νομιζει κανεις πως ισχυουν οι ανακριβειες που εχουν γραφει στο θεμα.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3815EN

Επισημη τοποθετηση απο την ιδια την αστυνομια.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Αν εχεις επιχειρηση και οντως πιστευεις αυτα που γραφεις, καλυτερα μιλα με τον δικηγορο σου το συντομοτερο γιατι μπορει να βρεθεις προ εκπληξεων.

Υγ. Για να μην νομιζει κανεις πως ισχυουν οι ανακριβειες που εχουν γραφει στο θεμα.

Ναι έχεις δίκιο.

ΥΓ

Δεν έχω επιχείρηση.

Δημοσ.
1 minute ago, DrLo said:

Ναι έχεις δίκιο.

ΥΓ

Δεν έχω επιχείρηση.

Ωραιος, πιστευε οτι θες πως μπορει να ισχυει, η πραγματικοτητα ομως και το νομοθετικο πλαισιο απεχει κατα πολυ απο αυτα που γραφεις παντως. Παρα πολυ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή βλέπω πως έχουμε ξεφύγει αρκετά... Το τι προβλέπει ο νόμος κλπ είναι εύκολο να το βρει κάποιος. Εμένα προσωπικά με απασχολεί η "αίσθηση" που έχω όταν μπαίνω σε ένα κατάστημα για αγοράσω κάτι. Αν δεν νιώσω καλά πολύ απλά δεν θα ξανα ψωνίσω απο εκεί, άσχετα με το αν ήταν δικαιολογημένος ή όχι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε.

Εγώ όση ώρα περίμενα εκεί μέσα ένιωσα σα να κάνω κάτι παράνομο (παρόλο που αγόρασα κάτι που δεν το έβρισκα αλλού και σε πολύ καλή τιμή) και αυτό δεν το λες και καλή εμπειρία shopping... :) 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Μαζί σου zio, αλλά η αλήθεια είναι ότι αεροδρόμιο και σουπερμάρκετ δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Σ' ένα αεροδρόμιο ελέγχουν για τρομοκρατία κ.λπ., ουσιαστικά προστατεύουν όλους όσους μπαινοβγαίνουν.

Στο σουπερμάρκετ μάλλον ελέγχουν περισσότερο για κλοπές, παρά για τρομοκρατία. Όχι ότι δύσκολα θα φτάσουμε και σε αυτό το επίπεδο βέβαια.

Οπότε στο αεροδρόμιο είναι άτοπο κάποιος να προσβληθεί από σχετικό έλεγχο.

Στο σουπερμάρκετ σου λέει «δε ντρέπονται λιγάκι που νομίζουν ότι είμαι κλέφτης;».

Έγραψα και νωρίτερα ότι για μένα είναι κατά βάση το ίδιο πράγμα. Αλλά στη μια περίπτωση μας παίρνει και στην άλλη όχι, συμβαίνει με πάρα πολλά πράγματα.

Συνεργασία και καλή διάθεση, δεν θα μας βγάλει κανένας κλέφτη αν δεν είμαστε. Αν έρθουμε για λίγο στη θέση του καταστηματάρχη που τον έχουν ταράξει στις κλοπές είναι πιο εύκολο να συνεργαστούμε. Η ευγένεια εννοείται όπως έγραψα πιο πάνω.

Και πάντα υπάρχει η λύση να μην ξαναπάμε σε αυτό το μαγαζί αν δεν μας αρέσει το οτιδήποτε, δεν χρειάζεται τόση ανάλυση πιστεύω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ωραιος, πιστευε οτι θες πως μπορει να ισχυει, η πραγματικοτητα ομως και το νομοθετικο πλαισιο απεχει κατα πολυ απο αυτα που γραφεις παντως. Παρα πολυ.

Ναι έχεις δίκιο.

38 λεπτά πριν, billdanos είπε

Επειδή βλέπω πως έχουμε ξεφύγει αρκετά... Το τι προβλέπει ο νόμος κλπ είναι εύκολο να το βρει κάποιος. Εμένα προσωπικά με απασχολεί η "αίσθηση" που έχω όταν μπαίνω σε ένα κατάστημα για αγοράσω κάτι. Αν δεν νιώσω καλά πολύ απλά δεν θα ξανα ψωνίσω απο εκεί, άσχετα με το αν ήταν δικαιολογημένος ή όχι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε.

Εγώ όση ώρα περίμενα εκεί μέσα ένιωσα σα να κάνω κάτι παράνομο (παρόλο που αγόρασα κάτι που δεν το έβρισκα αλλού και σε πολύ καλή τιμή) και αυτό δεν το λες και καλή εμπειρία shopping... :) 

To κορδονάκι που έχουν τα κινητά ή tablet στις προθήκες σε ενοχλεί? το ότι το βάζουν σχεδόν όλα (αν όχι όλα) τα μαγαζιά δε σημαίνει ότι θεωρούν τους πελάτες = εν δνάμει  κλέφτες.

Γιατί αυτά υπάρχουν γιατί κάποιος μπορεί να το κλέψει. 

Όντως, το να πας στην ομόνοια για να αγοράσεις κινητό δεν είναι καλή εμπειρία shopping και αυτό απασχολεί όχι μόνο εσένα αλλά και τον καταστηματάρχη, δε το κάνει δηλαδή για να "στη σπάσει" ... θα ήταν κευτυχής και αυτός να έχει καλύτερες εμπειρίες στη δουλειά του.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Μου φαινεται λιγο περιεργο αυτό που γράφει. Δεν σου λέει πουθενά οτι η πόρτα ειναι παράνομη. Σου λέει μονο οτι το κάθε περιστατικο πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, pontez2 said:

Μου φαινεται λιγο περιεργο αυτό που γράφει. Δεν σου λέει πουθενά οτι η πόρτα ειναι παράνομη. Σου λέει μονο οτι το κάθε περιστατικο πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. 

Το παραδειγμα μπορει να ειναι αρκετα περιπλοκο για να δωθει μονολεκτικη απαντηση. Προφανως αν κανεις θελει να μπει σε μια επιχειρηση ημιγυμνος και μεθυσμενος, δεν ειναι νομικα το ιδιο απο το να θελουμε να παμε καπου νηφαλιοι και ευπρεπως ντυμενοι.

Η "πορτα" στην Ελλαδα ειναι παρανομη και υπαρχουν ηδη παρα πολλες αποφασεις επι αυτου. Αναγραφονται οι νομοι/διαταξεις και στη σελιδα.

Οντως υπαρχουν χωρες που η "πορτα", ο σωματικος ελεγχος ιδιωτικης ασφαλειας, κλπ ειναι νομιμες πρακτικες, αλλα αυτα δεν ισχυουν εδω.

Υγ. Παραδειγμα απο νομικο προηγουμενο εδω:

http://www.vaonakis.gr/απαγορευση-εισοδου-σε-κεντρο-διασκεδ-2/

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Όπως το 'πες, ένιωσες σα να.

Εντελώς υποκειμενικό δηλαδή, και εμπίπτει ακριβώς σε αυτό που είπα πιο πάνω.

Ξέρεις (φαντάζομαι) τι θα έλεγε ο Φρόυντ πάνω σε αυτό.

Με αφορμή αυτό που λέει ο zio από πάνω, μου θυμίζετε εκείνους που τα παίρνουν κράνα σε ελέγχους από αστυνομικούς, και ωρύονται για τη φάρα των χοίρων κ.λπ.. Σώπα ρε μάστορα, δεν το ξέραμε ότι εσένα δε σε ακουμπάει τίποτα, ούτε έλεγχος (ρουτίνας), ούτε τίποτα.

Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις, για ποιο λόγο να προσβληθείς; Πείτε μου έναν επιχειρηματολογώντας μπας και τον καταλάβω!

Μήπως τελικά είχε δίκιο ένας συμφορουμίτης (με το σκεπτικό του οποίου διαφωνούσα παρεμπιπτόντως τότε) που σε άλλο παρόμοιο νήμα έλεγε μάλλον τελικά ευθύνεται η άποψη που έχει ο καθένας για τον εαυτό του; Ότι νομίζει πως είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι;

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Δεν ειναι σαφες το κομματι,αλλα το δικιο ειναι με τη μερια του πελατη.

3 ώρες πριν, zio10 είπε

Και πάντα υπάρχει η λύση να μην ξαναπάμε σε αυτό το μαγαζί αν δεν μας αρέσει το οτιδήποτε, δεν χρειάζεται τόση ανάλυση πιστεύω.

Το αναλυουμε μπας και σταματησει ο καθενας να γραφει ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ πριν παρει κανεναν στο λαιμο του.
Δε συζηταμε για καποιο μοντελο αυτοκινητου που ο καθενας μπορει να πει την αποψη του.

Ειναι σα να λεμε οτι δεν  επιτρεπεται να πηγαινεις αναποδα σε μονοδρομο και καποιος να επιμενει οτι δεν ισχυει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πανε να ανοιξουν μαγαζι σε καποια αλλη περιοχη, οπως τα υπολοιπα μαγαζια, οχι στην Βαγδατη! Αλλα ειναι τοσο τσιγκουνηδες που δεν θελουν πληρωνουν νοικια... Οποτε πρεπει να σου συμπεριφερονται λες κ εισαι τζιχαντ

Επεξ/σία από hellojim
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Όπως το 'πες, ένιωσες σα να.

Εντελώς υποκειμενικό δηλαδή, και εμπίπτει ακριβώς σε αυτό που είπα πιο πάνω.

Ξέρεις (φαντάζομαι) τι θα έλεγε ο Φρόυντ πάνω σε αυτό.

Με αφορμή αυτό που λέει ο zio από πάνω, μου θυμίζετε εκείνους που τα παίρνουν κράνα σε ελέγχους από αστυνομικούς, και ωρύονται για τη φάρα των χοίρων κ.λπ.. Σώπα ρε μάστορα, δεν το ξέραμε ότι εσένα δε σε ακουμπάει τίποτα, ούτε έλεγχος (ρουτίνας), ούτε τίποτα.

Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις, για ποιο λόγο να προσβληθείς; Πείτε μου έναν επιχειρηματολογώντας μπας και τον καταλάβω!

Μήπως τελικά είχε δίκιο ένας συμφορουμίτης (με το σκεπτικό του οποίου διαφωνούσα παρεμπιπτόντως τότε) που σε άλλο παρόμοιο νήμα έλεγε μάλλον τελικά ευθύνεται η άποψη που έχει ο καθένας για τον εαυτό του; Ότι νομίζει πως είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι;

Φυσικά και είναι υποκειμενικό. Από τη στιγμή που εμένα με ενοχλεί, δε βλέπω που είναι το περίεργο στο ότι δεν ξαναπήγα εκεί. Καθαρά τη δική μου εμπειρία και αίσθηση περιέγραψα. Δεν τους κατηγόρησα πως μου πούλησαν κάτι που δεν ήταν σε καλή κατασταση, απλά ένιωσα πως με κοίταζαν το ίδιο όπως με το να ήμουν ένα πρεζακι που πήγε να τους πουλήσει κάνα κλεμμένο κινητό... :P

Δεν συνηθίζω να καταπιεζω τον εαυτό μου όταν κάτι με ενοχλεί. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, δεν είπε κανείς να καταπιεστείς με το ζόρι.

Εγώ απλά κατέθεσα την άποψή μου σχετικά με το γιατί να αισθάνεται κανείς προσβεβλημένος από έναν τυπικό έλεγχο, ή στην προκειμένη, από μια πάγια, μη προσωποποιημένη τακτική ενός καταστήματος.

Τι να σου πω, εμένα αν τραβιόταν ο υπάλληλος όταν του ζητούσα να πιάσω στα χέρια μου μια συσκευή δε θα το 'παιρνα προσωπικά. Στην καλύτερη θα τον συμμεριζόμουν γι' αυτά που έχουν δει τα μάτια του (εμείς στην απέξω είμαστε γαμάτοι και άνετοι), στη χειρότερη θα τον περνούσα για τρελό. Όχι όμως ότι θεωρεί εμένα προσωπικά, εμένα συγκεκριμένα εν δυνάμει κλέφτη.

Αν τώρα έμπαινα μέσα χυμαδιό, χέρια στις τσέπες, με κουκούλα φορεμένη, ένα ύφος σα να θέλω να δείρω κάποιον, μάλλον θα το 'χα βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την αντιμετώπιση. Στερεότυπα ξε-στερεότυπα, παράλογο δε θα ήταν.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...