APPLEGEEK Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, Zaytsev είπε Ήμουν Galway. Όμορφη, αλλά την έχεις γυρίσει όλη σε 6 μήνες. Χώρια που είναι μακρυά το αεροδρόμιο. Η πτήση για Ελλάδα φεύγει 8 το πρωί. Για να φύγουμε, ή να πάμε πχ τους γονείς μας που ήρθαν επίσκεψη, έπρεπε να φύγουμε 3 το πρωί, για να φτάσουμε Αεροδρόμιο 5:30-6:00 για να πετάξουμε 8. Και μετά, άντε πάλι πίσω. Μετακομίσαμε Δουβλίνο, κάναμε παρέες και περνάμε μια χαρά. Σπίτι-αεροδρόμιο-σπίτι είναι λιγότερο από 1 ώρα. Μέρη για να πας; Δεκάδες. Ποιότητα ζωής; Εξαιρετική. dublin θες 80.000 για να ζησεις καλα. μονος. με οικογενεια 150.-2000 .000 αστο
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Zaytsev είπε Τι εννοείς "μια χαρά ζωή"; Γιατί ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια. Φιλικό ζευγάρι βγάζει παραπάνω από τόσα και χρειάζονται 8.000€ για μια επέμβαση, που αν δεν την κάνουν, κινδυνεύει η ζωή, χωρί το "μια χαρά". τα εκτακτα είναι παντα εκτακτα σε ολες τις χωρες...και αν παθαινει τιποτα χειροτερο και ηθελε 200.000 χειρουργειο στην Αμερικη τι θα γινοταν?οπουδηποτε και αν ζουσε δεν θα ειχε αυτά τα λεφτα...όχι στην ελλαδα. Κανεις μια ασφαλεια με λιγοτερα από 40ευρο τον μηνα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο για αυτά τα θεματα. Η εμπιστεύεσαι το δημοσιο και την καλη σου τυχη
Zaytsev Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 2 hours ago, APPLEGEEK said: dublin θες 80.000 για να ζησεις καλα. μονος. με οικογενεια 150.-2000 .000 αστο Καλά, προφανώς. Εσύ που δε μένεις εδώ, ξέρεις καλύτερα από εμένα που ζω εδώ και χρόνια. 47 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: τα εκτακτα είναι παντα εκτακτα σε ολες τις χωρες...και αν παθαινει τιποτα χειροτερο και ηθελε 200.000 χειρουργειο στην Αμερικη τι θα γινοταν?οπουδηποτε και αν ζουσε δεν θα ειχε αυτά τα λεφτα...όχι στην ελλαδα. Κανεις μια ασφαλεια με λιγοτερα από 40ευρο τον μηνα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο για αυτά τα θεματα. Η εμπιστεύεσαι το δημοσιο και την καλη σου τυχη Πλάκα κάνεις έτσι...; Βρες μου εσύ μια ασφάλεια που με 40€ το μήνα σου καλύπτει $200.000 χειρουργείο στην Αμερική κι εγώ θα στην κάνω δώρο. Αυτό που λες, είναι ανόητο, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Και ο λόγος είναι απλός: Το έκτακτο μπορεί να κοστίζει από 1.000 μέχρι 1.000.000. Εσύ εκεί μέχρι που μπορείς να καλύψεις; Εγώ εδώ καλύπτω σημαντικά μεγαλύτερο ποσό. Ακόμα και η ιδιωτική μου ασφάλεια, καλύπτει πολλαπλάσιο ποσό από αυτά που κάλυπτε η ασφάλεια στην Ελλάδα. Φυσικά σε απόλυτο νούμερο, πληρώνω και περισσότερα. Ξέρεις όμως ποιά είναι η διαφορά; Ότι εγώ με μεγαλύτερη κάλυψη, έρχομαι Ελλάδα και έχω πρόσβαση σε πολύ ακριβότερες επεμβάσεις ή έξοδα, από ότι έχεις εσύ εκεί. Εσύ, δε μπορείς να κάνεις το αντίθετο. Τόσο απλά.
APPLEGEEK Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 37 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Καλά, προφανώς. Εσύ που δε μένεις εδώ, ξέρεις καλύτερα από εμένα που ζω εδώ και χρόνια. Πλάκα κάνεις έτσι...; Βρες μου εσύ μια ασφάλεια που με 40€ το μήνα σου καλύπτει $200.000 χειρουργείο στην Αμερική κι εγώ θα στην κάνω δώρο. Αυτό που λες, είναι ανόητο, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Και ο λόγος είναι απλός: Το έκτακτο μπορεί να κοστίζει από 1.000 μέχρι 1.000.000. Εσύ εκεί μέχρι που μπορείς να καλύψεις; Εγώ εδώ καλύπτω σημαντικά μεγαλύτερο ποσό. Ακόμα και η ιδιωτική μου ασφάλεια, καλύπτει πολλαπλάσιο ποσό από αυτά που κάλυπτε η ασφάλεια στην Ελλάδα. Φυσικά σε απόλυτο νούμερο, πληρώνω και περισσότερα. Ξέρεις όμως ποιά είναι η διαφορά; Ότι εγώ με μεγαλύτερη κάλυψη, έρχομαι Ελλάδα και έχω πρόσβαση σε πολύ ακριβότερες επεμβάσεις ή έξοδα, από ότι έχεις εσύ εκεί. Εσύ, δε μπορείς να κάνεις το αντίθετο. Τόσο απλά. δηλαδη εγω που εχω προσφορα 35.000 να παω? και πως θα δινω ενοικιο 1500? τι θα τρωω?
Zaytsev Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 11 minutes ago, APPLEGEEK said: δηλαδη εγω που εχω προσφορα 35.000 να παω? και πως θα δινω ενοικιο 1500? τι θα τρωω? Από τα 80.000 & 100-200.000 που έλεγες πριν, πήγαμε στα 35.000... Ότι να'ναι... Πήγαινε Ελλάδα. 1
bilya Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε δηλαδη εγω που εχω προσφορα 35.000 να παω? και πως θα δινω ενοικιο 1500? τι θα τρωω? έστω οτι θα δίνεις 1500 για ενοίκιο που δεν το νομίζω θες να μου πεις πως δεν θα τα βγάζεις περα με τουλάχιστον 800? μονος σου κι ολας?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zaytsev είπε Βρες μου εσύ μια ασφάλεια που με 40€ το μήνα σου καλύπτει $200.000 χειρουργείο στην Αμερική Αμα η δικια μου ασφαλεια λεει για Ευρωπη να στην στειλω να την πληρωσεις? (και μαλιστα με καλυψει πολλαπλασια των 200.000 που λεμε) Τεσπα ξεφυγαμε...το θεμα ειναι οτι τα εκτακτα δεν τα υπολογιζεις...Ξαφνικα μπορει να καταστραφει το αμαξι σου σε ενα τρακαρισμα,μπορει να συμβει παντου. Δεν μπορεις να εχεις 15k για καινουριο ας πουμε στην ακρη παντα!Και αλλα τοσα για υγεια και αλλα τοσα για για για...Οποτε δεν μιλαμε για τετοια πραγματα Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Αλεξανδρος A.92
Zaytsev Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 3 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: Αμα η δικια μου ασφαλεια λεει για Ευρωπη να στην στειλω να την πληρωσεις? (και μαλιστα με καλυψει πολλαπλασια των 200.000 που λεμε) Τεσπα ξεφυγαμε...το θεμα ειναι οτι τα εκτακτα δεν τα υπολογιζεις...Ξαφνικα μπορει να καταστραφει το αμαξι σου σε ενα τρακαρισμα,μπορει να συμβει παντου. Δεν μπορεις να εχεις 15k για καινουριο ας πουμε στην ακρη παντα!Και αλλα τοσα για υγεια και αλλα τοσα για για για...Οποτε δεν μιλαμε για τετοια πραγματα Μάλλον δε θέλεις να καταλάβεις... Το αμάξι μου έχει 20.000€ εδώ, 20.000€ και στην Ελλάδα. Με ποιό μισθό είναι πιό εύκολο να το πάρω/φτιάξω; Απλό. 2
Lanike71 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 48 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Από τα 80.000 & 100-200.000 που έλεγες πριν, πήγαμε στα 35.000... Ότι να'ναι... Πήγαινε Ελλάδα. Αφού είπε ο άνθρωπος, ευχαριστεί το Θεό που γυρνά...😀 Ελπίζω τίποτα να μη σου πάει στραβά εδώ. Άναψε λαμπάδα και γύρνα... Πάντως αν πήγαινα στον τόπο που ποθώ, ούτε καν θα ξανασχολιόμουνα με ανάλογα θέματα σε φόρουμ...Βρες μπας και το ξανασκέφτηκες; 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Zaytsev είπε Με ποιό μισθό είναι πιό εύκολο να το πάρω/φτιάξω; Με εκεινον τον μισθο που θες για ενα μηνα ενοικιο σε μια ευρωπαικη πρωτευουσα ενω με τον ιδιο μισθο περνας 3 μηνες στην Ελλαδα...Οχι μονο το ενοικιο αλλα ολα τα εξοδα Με εκεινον τον μισθο που με 10 ευρο χορταινεις (δεν θα πω 2 σουβλακια 5ευρο...ειναι αδικια για την Ευρωπη) ενω στο εξωτερικο με 40 αν θες να φας εξω... Ωστοσο συνεχιζουμε να ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα οκ... Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Αλεξανδρος A.92
Zaytsev Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 7 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: Με εκεινον τον μισθο που θες για ενα μηνα ενοικιο σε μια ευρωπαικη πρωτευουσα ενω με τον ιδιο μισθο περνας 3 μηνες στην Ελλαδα...Οχι μονο το ενοικιο αλλα ολα τα εξοδα Με εκεινον τον μισθο που με 10 ευρο χορταινεις (δεν θα πω 2 σουβλακια 5ευρο...ειναι αδικια για την Ευρωπη) ενω στο εξωτερικο με 40 αν θες να φας εξω... Ωστοσο συνεχιζουμε να ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα οκ... Για να στο πω απλά, επειδή όπως φαίνεται δε γνωρίζεις καθόλου πως είναι τα πράγματα, ψάξε να δεις τι είναι το "Purchasing Power" και μη γράφεις ανοησίες. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 23 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Για να στο πω απλά, επειδή όπως φαίνεται δε γνωρίζεις καθόλου πως είναι τα πράγματα, ψάξε να δεις τι είναι το "Purchasing Power" και μη γράφεις ανοησίες. Δεν ψαχνω τιποτα...θεωριες καλες ειναι,η πραγματικοτητα ειναι αλλο πραγμα. Over and out!
Lanike71 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 47 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Με εκεινον τον μισθο που θες για ενα μηνα ενοικιο σε μια ευρωπαικη πρωτευουσα ενω με τον ιδιο μισθο περνας 3 μηνες στην Ελλαδα...Οχι μονο το ενοικιο αλλα ολα τα εξοδα Με εκεινον τον μισθο που με 10 ευρο χορταινεις (δεν θα πω 2 σουβλακια 5ευρο...ειναι αδικια για την Ευρωπη) ενω στο εξωτερικο με 40 αν θες να φας εξω... Ωστοσο συνεχιζουμε να ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα οκ... Έτσι όπως το λες η Νιγηρία είναι η καλύτερη. Άσε που θα φουλάρω το αυτοκίνητο με 7 ευρώ. Υπάρχουν κάποιοι δείκτες που μετρούν το βασικό μισθό μιας χώρας. Ο Έλληνας με 500 ευρώ, παίρνει 500 φρατζόλες ψωμί, βάζει 300 λίτρα βενζίνη, αγοράζει 500 λίτρα γάλα, πάει 15 φορές στο γιατρό, κάνει 8 μέρες διακοπές, πληρώνει 2 ενοίκια. Μετράμε μόνο τα βασικά πάντα. Έτσι μετριέται ο μισθός. Αν εσύ έχεις ένα μισθό που στην Ελλάδα σου δίνει περισσότερα, από το μισθό που θα έπαιρνες για την ίδια δουλειά στη Γερμανία, σίγουρα συμφέρει να είσαι εδώ. 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, Lanike71 είπε Αν εσύ έχεις ένα μισθό που στην Ελλάδα σου δίνει περισσότερα, από το μισθό που θα έπαιρνες για την ίδια δουλειά στη Γερμανία, σίγουρα συμφέρει να είσαι εδώ. Δεν διαφωνησα σε αυτο... 1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε Έτσι όπως το λες η Νιγηρία είναι η καλύτερη. Άσε που θα φουλάρω το αυτοκίνητο με 7 ευρώ. Ειναι καλυτερη...αν παιρνεις αντιστοιχα καλα λεφτα για την Νιγηρια...Ας πουμε αν παιρνεις 200ευρο στην νιγηρια μπορει να εχεις και δουλους. Αρα κομπλε...(τυχαια νουμερα δεν γνωριζω τα οικονομικα στοιχεια της Νιγηριας προφανως) Το μονο που ηθελανα να πω με τα post μου ειναι οτι ναι μεν στο εξωτερικο με πολυ μεγαλυτερο μισθο απο την ελλαδα να μπορεις πιο ευκολα να κανεις ενα χειρουργειο των 10k ευρο...Η να πληρωσεις μια ασφαλεια που να στο καλυπτει. Ομως αντισταθμιζεται απο πολλα αλλα πραγματα που στο εξωτερικο τα πληρωνεις πολυ πολυ πιο ακριβα απο την Ελλαδα. Οπως το ενοικιο,το φαγητο και γενικα η ζωη εξω...Ακομα και οι ηλεκτρικες συσκευες ειναι πιο ακριβες εξω...Ισως και τα αμαξια δεν το εχω ψαξει...Αυτο ηθελα να πω μονο.
k33theod Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Στις 9/8/2018 στις 9:58 ΠΜ, sphinxgr είπε Μια οικονομοτεχνική χονδρική παρατήρηση: το πόση αγοραστική αξία έχει ένας μισθός, δεν εξαρτάται αποκλειστικά απο την απόλυτη τιμή του μισθού , αλλά: από το μέσο εισόδημα, της χώρας στην οποία αναφέρεται ο μισθός σε συνδυασμό με το ποσοστό των ανθρώπων που παίρνουν κάθε κλίμακα μισθού Έτσι αν στη χώρα που μένεις ο μέσος μισθός είναι 1500€ και το 70% παίρνει 1000-2000€ , ναι τα 2500 είναι μια χαρά αν στη χώρα που μένεις ο μέσος μισθός είναι 3000€ και το 20% παίρνει 2500-3500€ , τα 2500 είναι ελάχιστα Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας τα 500€ εισαγωγικός μισθός χωρίς εμπειρία, είναι μια χαρά αρκεί να υπάρχουν μελλοντικές προοπτικές ανόδου του. Στο επάγγελμα των νοσηλευτών υπάρχει μικρή ανεργία και ευτυχώς για τους καλούς υπάρχει αναγνώριση , ζήτηση και μισθολογική άνοδος (και φυσικά λόγω βαρδιών). Ολα αυτά γιατί ευτυχώς μέχρι τώρα υπάρχει ένας καλός λόγος προσφοράς / ζήτησης. Τα 500 είναι πάρα πολύ καλά αρκεί το ενοίκιο να μην ξεπερνάει τα 400. Οπότε και με 100 € ρεύμα νερό τηλέφωνο μπορείς τις υπόλοιπες ώρες που δεν δουλεύεις να συντηρηθείς στον καταψύκτη. Για το επίδομα αλληλεγγύης και το ενφια που θα πρέπει να πληρώσεις μπορείς να ζητήσεις δανεικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις