Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θα ταξιδεψω Τουρκια τις επομενες ημερες και ψαχνω εναν οικονομικο τροπο να επικοινωνω απο εκει προς Ελλαδα. Εχω Vodafone cu, μιλησα μαζι τους αλλα μου ειπαν κατι τιμες και ζαλιστηκα... 

Σκεφτηκα τις εξης λυσεις οταν ειμαι στο Ξενοδοχειο φυσικα και υπαρχει Wifi να χρησιμοποιησω

1) το Viber με κοστος 4,99€ μου δινει 260 λεπτα προς σταθερα (λιγο μειωνεται ο χρονος αν καλεσω σε κινητα) ή

2) το Skype με κοστος 3,72€ μου δινει 100 λεπτα προς σταθερα (λογικα το ιδιο και εδω προς κινητα) απλα αναφερει καθε μηνα (λογικα θα μπορω να ακυρωσω την συνδρομη πριν κλεισω μηνα).

Υπαρχει καποια καλυτερη λυση και ποιο οικονομικη; Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε πχ το Viber με χρηση Wifi απο ξενοδοχειο για τηλ/κη κληση προς σταθερο τηλεφωνο. Αραγε θα μπορω να συνεννοηθω; Θα με ακουνε στην Ελλαδα - μηπως δηλαδη η ποιοτητα ειναι χαλια ή χρειαζεται μεγαλη ταχυτητα ιντερνετ και δεν θα επαρκει αυτη του ξενοδοχειου; Οποιος φιλος εχει ταξιδεψει στο Εξωτερικο και εχει χρησιμοποιησει καποια υπηρεσια απο τις παραπανω ας μου πει τις εντυπωσεις. Φυσικα και αν υπαρχει καποια αλλη λυση εννοειται ευπροσδεκτη :)

Δημοσ.

Ποτε δε συμπάθησα τα κοινόχρηστα wi-fi για χρήση VOIP. Είναι που είναι ένα μπουρδέλο κ μισό το voip για ιδιώτες, αν βάλεις και τα κατακερματισμένα wifi δύσκολα να συνεννοηθείς.

Δημοσ.

Νομιζω οτι η καλυτερη λυση ειναι να αγορασεις μια sim απο εκει και να βαλεις πακετο με data, μετα αν θελεις βαζεις credit σε viber ή skype για να κανεις κλησεις σε ελληνικα σταθερα και κινητα αν και θα σου προτεινα να κανεις κλησεις μονο μεσω διαδικτυου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kage είπε

Σταματας σε ενα μαγαζι και αγοραζεις μια σιμ εκει ...

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Turkey

Αν θες απο δω ψαξε vodafone international , , planet sim ,travel sim κτλ...

Συμφωνώ ts με τον φίλο^, με την διαφορά στην ισοτιμία των νομισμάτων θα βγεί ποιό φθηνή επιλογή κι απο των viber/skype που έτσι κι αλλιώς θα πλήρωνες σε ευρώ εφόσον θα τα ενεργοποιούσες απο 'δω.

Θα έπερνα sim τούρκικη δηλαδή και θα έβαζα ενα πακέτο διεθνών κλήσεων ώστε να μην εξαρτιέμαι και απο το internet(πχ η cosmote παρέχει με ~4,5€ 120' προς Ρουμανία...)

*Απλά θέλει την σχετική έρευνα προηγουμένως για να βρείς το πακέτο με το μεγαλύτερο συμφέρον.

Επεξ/σία από sargio01
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με περίπου 80-100 TL (+-20€ ανάλογα τον πάροχο και τις προσφορές) μπαινεις σε μια Vodafone, Turkcell ή Turk telekom ζητάς μια sim για τουριστες και καθάρισες. Τα πακέτα αυτά συνηθως  δίνουν 6gb που είναι υπεραρκετα για λογική χρήση internet κτλ και 100' ομιλίας προς εξωτερικό.  

Συνηθως αυτά τα πακέτα τα έξτρα GB τα δίνουν στέλνοντας μήνυμα (για Turk Telekom πχ στέλνεις Bali4gb στο 2070)  όποτε καλό είναι να ζητήσεις απ τον πωλητή να στα ενεργοποιήσει. Μην ξεχάσεις να του ζητήσεις να σου βγάλει το pin γιατί δεν θες εκεί που κάθεσαι σε μια καφετέρια να πιεις καφέ να βάλεις τη sim απ το ελληνικό για να τσεκάρεις κλήσεις και sms  να μην θυμάσαι το τουρκικό pin επειδή το άφησες στο ξενοδοχείο και αγοράζεις ξανά sim :P 

Τελευταίο tip είναι να  εχεις στο νου σου ότι στο αεροδρόμιο ισως στην χρεώσουν παραπάνω απ ότι θα την έπαιρνες σε ένα άλλο μέρος πχ istiklal με το ρίσκο  ο πωλητης να μην μιλάει καθόλου αγγλικά :P 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Mansora είπε

(...)Τελευταίο tip είναι να  εχεις στο νου σου ότι στο αεροδρόμιο ισως στην χρεώσουν παραπάνω απ ότι θα την έπαιρνες σε ένα άλλο μέρος πχ istiklal με το ρίσκο  ο πωλητης να μην μιλάει καθόλου αγγλικά :P 

Αν έχει android oreo στο κινητό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, θα τους βάζει να τα γράφουν ώστε να τα κάνει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μέσω της κάμερας! :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...