Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, τον τελευταιο χρονο δουλευω για μια Αγγλικη εταιρια μεσων μαζικης ενημερωσης, στην ουσια ψαχνω βιντεο-υλικο και με μια διαδικασια μετα απο επικοινωνια της εταιριας με τον κατοχο του βιντεο, το βιντεο ανεβαινει στο σαιτ και στην συνεχεια προωθειτε σε διαφορα καναλια/ιστοσελιδες/πλατφορμες κτλ και εγω παιρνω ποσοστο για καθε πωληση. Να μην τα πολυλογω, θελω να δηλωσω τα λεφτα και να δουλευω νομιμα. Εχω μιλησει με τον λογιστη αλλα ειναι κατι αγνωστο για αυτον και ψαχνει να δει τι μπορει να γινει. Με εναν λογιστη που ειχα μιλησει μου ειπε με λιγα λογια να γραφτω στο Εφκα και να ανοιξω ''επιχηρηση'' αν και δεν τον ειδα πολυ να ενδιαφερεται η να το ψαχνει. Μηπως ξερει καποιος τι μπορει να γινει? Και σε περιπτωση που μπαινω Εφκα με αυτα που βγαζω θα κρατανε σχεδον το 40% απο οτι εχω διαβασει και οτι μου εχουν πει και δεν βγαζω και κανα 2000ε τν μηνα αλλα μεσο ορο βγαζω περιπου κοντα στα 800-900ε ισως παραπανω μερικες φορες.

Δημοσ.

Καλά στα είπε. Ανοίγεις τη δική σου ατομική επιχείριση και κόβεις τα τιμολόγιά σου προς τον εργοδότη σου στο ΗΒ. Όσο για τις κρατήσεις, live your myth in Greece.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στον κλάδο. Αλλά από αυτά που μας μαθαίνουν στην σχολή τουλάχιστον νομίζω ότι όταν έχεις λίγους πελάτες λιγότερους από 3 νομίζω και το εισόδημα σου από έναν από αυτούς ξεπερνά το 75% του συνολικού σου εισοδήματος φορολογισε σαν μισθωτός όταν θα κάνεις την δήλωση σου. Οσο αφορά την ασφαλιστική σου κάλυψη νομίζω δεν αλλάζει κάτι. Ελπίζω να σε βοηθήσει αυτό

Υ.Γ: Όπως γράφει ο Zazula πιο κάτω, είναι προυπόθεση να έχει Ελληνικό ΑΦΜ . Οπότε άκυρο

Επεξ/σία από Black_Company
Δημοσ.

Θα πρέπει στην έναρξη να ανοίξεις αμέσως και τις ενδοκοινοτικές, πράγμα που κατά κανόνα συνεπάγεται διενέργεια αυτοψίας από τη ΔΟΥ στην έδρα σου.

Επίσης, δεν ισχύει αυτό που γράφτηκε πιο πάνω για φορολόγηση με την κλίμακα μισθωτών, διότι για να γίνει αυτό με τους «μέχρι τρεις εργοδότες» πρέπει αυτοί να έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Για τη φορολογική και ασφαλιστική σου επιβάρυνση, σου βάζω ένα σχετικό πινακάκι:

TxSl8rU.png

• Like 1
Δημοσ.

Απλώς να προσθέσω στο παραπάνω μήνυμα και άλλα 650€ στην φορολογία που είναι το τέλος επιτηδευματος και το ποσοστό πάει στο 50% (μικρό μου φαινόταν το 44% :lol:)

Δημοσ.

1) Σου ζήτησε η εταιρία τιμολόγια;
2) Η εταιρία πώς δικαιολογεί την πληρωμή σου;
3) Πώς παίρνεις τα χρήματα;

Αν πράγματι θες να κάνεις δικαιολογείς τα έσοδά σου, κοίτα προς Εσθονία πλευρά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vasilk είπε

Απλώς να προσθέσω στο παραπάνω μήνυμα και άλλα 650€ στην φορολογία που είναι το τέλος επιτηδευματος και το ποσοστό πάει στο 50% (μικρό μου φαινόταν το 44% :lol:)

Αυτό υπολογίζεται μετά από τα 5 έτη από την έναρξη λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης και όχι από την αρχή.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aposporis είπε

1) Σου ζήτησε η εταιρία τιμολόγια;
2) Η εταιρία πώς δικαιολογεί την πληρωμή σου;
3) Πώς παίρνεις τα χρήματα;

Αν πράγματι θες να κάνεις δικαιολογείς τα έσοδά σου, κοίτα προς Εσθονία πλευρά!

Τι εννοεις να κοιταω προς Εσθονια πλευρα?

Δεν ξερω πως τα Δικαιολογει η εταιρια τα χρηματα που μου στελνει αλλα νομιζω ειναι αφορολογητα γιατι αν φορολογοντουσαν στην Αγγλια δεν θα ειχα θεμα στην Ελλαδα απο οσο γνωριζω.

2 ώρες πριν, opcorsa είπε

γιατι να το κανεις στον αυτο σου αυτο τυπε?

ποιο?

4 ώρες πριν, Zazula είπε

Θα πρέπει στην έναρξη να ανοίξεις αμέσως και τις ενδοκοινοτικές, πράγμα που κατά κανόνα συνεπάγεται διενέργεια αυτοψίας από τη ΔΟΥ στην έδρα σου.

Επίσης, δεν ισχύει αυτό που γράφτηκε πιο πάνω για φορολόγηση με την κλίμακα μισθωτών, διότι για να γίνει αυτό με τους «μέχρι τρεις εργοδότες» πρέπει αυτοί να έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Για τη φορολογική και ασφαλιστική σου επιβάρυνση, σου βάζω ένα σχετικό πινακάκι:

TxSl8rU.png

Δηλαδη το Κρατος με λιγα λογια μας λεει απο οτι βγαζεις θελω τα ΜΙΣΑ και αντε και γ@σου!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, teodoulke είπε

Δεν ξερω πως τα Δικαιολογει η εταιρια τα χρηματα που μου στελνει αλλα νομιζω ειναι αφορολογητα γιατι αν φορολογοντουσαν στην Αγγλια δεν θα ειχα θεμα στην Ελλαδα απο οσο γνωριζω.

Αν φορολογούνταν στην Αγγλία δεν θα είχες πρόβλημα μόνο στην πρίπτωση που και εσύ είχες τη φορολογική σου κατοικία στην Αγγλία και αν έκανες επίσης επίκληση της Σύμβασης μεταξύ ΗΒ & Ελλάδας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας εισοδήματος. Εφόσον όμως η φορολογική σου κατοικία είναι στην Ελλάδα, κανονικά φορολογείσαι εδώ για το παγκόσμιο εισόδημά σου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, teodoulke είπε

Καλησπερα, τον τελευταιο χρονο δουλευω για μια Αγγλικη εταιρια μεσων μαζικης ενημερωσης, στην ουσια ψαχνω βιντεο-υλικο και με μια διαδικασια μετα απο επικοινωνια της εταιριας με τον κατοχο του βιντεο, το βιντεο ανεβαινει στο σαιτ και στην συνεχεια προωθειτε σε διαφορα καναλια/ιστοσελιδες/πλατφορμες κτλ και εγω παιρνω ποσοστο για καθε πωληση. Να μην τα πολυλογω, θελω να δηλωσω τα λεφτα και να δουλευω νομιμα. Εχω μιλησει με τον λογιστη αλλα ειναι κατι αγνωστο για αυτον και ψαχνει να δει τι μπορει να γινει. Με εναν λογιστη που ειχα μιλησει μου ειπε με λιγα λογια να γραφτω στο Εφκα και να ανοιξω ''επιχηρηση'' αν και δεν τον ειδα πολυ να ενδιαφερεται η να το ψαχνει. Μηπως ξερει καποιος τι μπορει να γινει? Και σε περιπτωση που μπαινω Εφκα με αυτα που βγαζω θα κρατανε σχεδον το 40% απο οτι εχω διαβασει και οτι μου εχουν πει και δεν βγαζω και κανα 2000ε τν μηνα αλλα μεσο ορο βγαζω περιπου κοντα στα 800-900ε ισως παραπανω μερικες φορες.

Μεγάλε είσαι χαμένος όπως θα ήμασταν η υπήρξαμε όλοι στην θέση σου,

η μόνη σου ελπίδα είναι να σου συστήσουν έναν καλό λογιστή ώστε να σου λύσει όλες τις απορίες..

Στα φορολογικά υπάρχει εξειδίκευση, δηλαδή η ατομική επιχείρηση ανάλογα με το αντικείμενο έχει και κάποιες διαφορές στην φορολογική αντιμετώπιση.

η βασική αρχή είναι να έχεις κάποιο κατά κάποιον τρόπο σοβαρό εισόδημα για να το κάνεις αυτό και όχι απλά για να δικαιολογήσεις π.χ 2000 - 3000 τζίρο τον χρόνο..

Θα σου πω ένα παράδειγμα .. όλοι θα γκρινιάξουν για το 50% επί του κέρδους που θα έχεις, κανείς δεν θα γκρινιάξει για το 24% ΦΠΑ από τις δαπάνες που γλυτώνουν..

και επειδή θα πιαστούν ίσως αρκετοί από το τελευταίο που έγραψα, θα σου πω ότι γι'αυτο έγραψα πιο πάνω ότι αξίζει ο κόπος αν πραγματικά έχεις ένα σοβαρό εισόδημα.

και ότι πράγματι η φορολογία στην μνημονική Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά όλες οι φορολογίες είναι επί των καθαρών κερδών,πράγμα που σημαίνει ότι αν τα κέρδη σου καλύπτουν ίσα τις δαπάνες σου δεν θα πληρώσεις τίποτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MoviemakerGr είπε

και ότι πράγματι η φορολογία στην μνημονική Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά όλες οι φορολογίες είναι επί των καθαρών κερδών,πράγμα που σημαίνει ότι αν τα κέρδη σου καλύπτουν ίσα τις δαπάνες σου δεν θα πληρώσεις τίποτα.

Πολύ σωστή η επισήμανση, και σίγουρα σε δραστηριότητες με σημαντικά κόστη αγορών και/ή προσωπικού είναι κεφαλαιώδους σημασίας η διάκριση μεταξύ κύκλου αγορών και καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων. Ωστόσο σε μια δραστηριότητα αμιγούς παροχής υπηρεσίας χωρίς αξιοσημείωτα λειτουργικά κόστη, η διαφορά αυτή αμβλύνεται κατά πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zazula είπε

Πολύ σωστή η επισήμανση, και σίγουρα σε δραστηριότητες με σημαντικά κόστη αγορών και/ή προσωπικού είναι κεφαλαιώδους σημασίας η διάκριση μεταξύ κύκλου αγορών και καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων. Ωστόσο σε μια δραστηριότητα αμιγούς παροχής υπηρεσίας χωρίς αξιοσημείωτα λειτουργικά κόστη, η διαφορά αυτή αμβλύνεται κατά πολύ.

Σωστά,γι'αυτο θέλει καλή επιλογή και συμβουλή ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει όλες τις δαπάνες του .. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Τα χρήματα στα βάζει στον λογαριασμό σου μαύρα;  αν φαίνονται κάθε μήνα 80-900 ευρώ στο λογαριασμό σου δεν θα έχεις πρόβλημα στην Ελλάδα;

Ρωτάω δεν ξέρω... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...