Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω νομιζω η παρανομη λεσχη λογικα δεν θα ειναι στην ιδια κατηγορια με το να φερω φιλους μου να παιξουμε με λεφτα.

Κι αυτο με το εξης σκεπτικο:

Δηλαδη μπορω να κερασω ποτα 10 φιλους σπιτι μου, μπορω επισης και να τους πω "ελατε σπιτι μου για να πιουμε πριν βγουμε αλλα θελω να μου δωσετε απο δεκαρικο γιατι εδωσα 112€ στο ποτα/σνακ" . Νομιμο και ηθικο.
Ομως αν αρχισω να διαδιδω απο στομα σε στομα οτι το σπιτι μου λειτουργει σαν μπαρ και χρεωνω ειτε εισοδο ειτε χρεωνω ποτα με το κομματι σε random κοσμο ετσι για να εχω εισοδημα, τοτε εχουμε να κανουμε με αλλη περιπτωση και οι αρχες εχουν καθε δικαιωμα να επεμβουν.

Δηλαδη οχι απλα σε αυτοσχεδιο μπαρ, αλλα μεχρι και να κουρευω συστηματικα κοσμο στο σπιτι μου, ετσι χωρις αδεια, εναρξη επαγγελματος κλπ. και να τους χρεωνω, ειναι αδικημα.

Γι αυτο και ειπα οτι λογικα παρεα που με παιζει ποκερ με λεφτα σε σπιτι δεν πρεπει να ειναι στην ιδια κατηγορια σπιτιου που συστηματικα χρεωνει υπηρεσιες λεσχης για ποκερ με λεφτα.

Και βεβαια υπαρχει και το θεμα νομιμων και παρανομων παιχνιδιων, δηλαδη το κουμ καν ειναι νομιμο ενω η ποκα παρανομη. Γι αυτο και διωκεται ας πουμε ο "Θανασης" σε μια καθ' ολα νομιμη λεσχη , πχ αδειοδοτημενο τραπεζι σε σαλα καφενειου κλπ

Βεβαια, ξεκαθαριζω το σκεπτικο ειναι κατα ποσο σε παιρνει να δικαιολογηθεις ενωπιον αρχων δηλαδη αστυνομιας και δικαστηριου.
Το οτι το poker εκτος των αδειοδοτημενων χωρων πχ Λουτρακι, ειναι παρανομο νομιζω ειναι ξεκαθαρο.

Επεξ/σία από tsifotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι συζητάμε τώρα ρε παίδες αν μια παρέα φίλων παίζει σε ένα σπίτι για πάρτη τους,να και αν είναι να και αν δεν είναι παράνομο.

Τις εποχές που είχαν βγει αυτοί οι νόμοι  μαζευόντουσαν τα χαρτόμουτρα και έπαιζαν «μπομπα χαρακίρι με διπλό πιπίνι» ή «κούκο μόνο σε διπλό ταμπλό»,τώρα χωρίς να βγουν καν απο το σπίτι τους,έχουν ένα λαπτοπ και παίζουν Texas Holdem με παίχτες από όλο τον κόσμο.

Επεξ/σία από moure
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tsifotis είπε

Δηλαδη μπορω να κερασω ποτα 10 φιλους σπιτι μου, μπορω επισης και να τους πω "ελατε σπιτι μου για να πιουμε πριν βγουμε αλλα θελω να μου δωσετε απο δεκαρικο γιατι εδωσα 112€ στο ποτα/σνακ" . Νομιμο και ηθικο.

Ηθικό ναι. Νόμιμο δεν είναι. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά η δωρεά από τρίτους φορολογείται 40% ανεξαρτήτως ποσού.

Δεν ξέρω επίσης αν είναι νόμιμο το να κερνάς ποτά... ή το να κεράσεις κάποιον καμιά τηλεόραση... ή γενικά το να κάνουμε υλικά δώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γενική αρχή που ισχύει κατά 99% είναι:

Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή από την οποία δεν αποδίδονται φόροι στο κράτος είναι παράνομη.

Τα κεράσματα είναι νόμιμα γιατί αποδίδεται ΦΠΑ.

Επεξ/σία από opera
Δημοσ.
1 ώρα πριν, randomcat είπε

Ηθικό ναι. Νόμιμο δεν είναι. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά η δωρεά από τρίτους φορολογείται 40% ανεξαρτήτως ποσού.

Δεν ξέρω επίσης αν είναι νόμιμο το να κερνάς ποτά... ή το να κεράσεις κάποιον καμιά τηλεόραση... ή γενικά το να κάνουμε υλικά δώρα...

Δεν ειναι νομιμο; Ποια δωρεα;

Μιλαμε για μοιρασμα εξοδων. πχ ειμαστε 10, τα πραγματα κοστισαν 112€, δωστε ολοι απο ενα δεκαρικο. Εν ολιγοις μοιραζομαστε τον λογαριασμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να παιζεις ποκερ και γενικα χαρτια δεν ειναι παρανομο.Παρανομο ειναι να παιζεις με χρηματα και αυτο εγινε κυριος για να προστατευθουν τα κερδη απο τα μεγαλολαμογια αλλα και ο κοσμος.Εφοσον λοιπον δεν αποδεικνύεται συστηματικότητα-επιχειρηση και δεν υπαρχουν χρηματα πανω στο τραπεζι ειναι νομιμοτατο Αμα γινει το μπραφ όμως πρεπει να το αποδείξεις................

Για αυτο η καλύτερη λύση ειναι οι ξηροι καρποι .....................

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, opera είπε

Η γενική αρχή που ισχύει κατά 99% είναι:

Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή από την οποία δεν αποδίδονται φόροι στο κράτος είναι παράνομη.

Τα κεράσματα είναι νόμιμα γιατί αποδίδεται ΦΠΑ.

Οι αγγελίες στο insomnia ειναι παρανομες;

Δεν αποδιδω πουθενα ΦΠΑ οταν πουλαω.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το έχεις αποδώσει οταν αγόρασες αυτο πού πουλάς τωρα.................

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Αμα το εκλεψα;

Δεν υπαρχει τροπος να αποδειχθει αν δεν εχεις αποδειξη. Γι αυτο ειναι λεπτες οι ισορροπιες.

Επεξ/σία από aris1986
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα το έκλεψες εισαι κλεφτης και αυτος που το αγοραζει κλευταποδοχος.Το φπα ειναι το λιγοτερο που σε απασχολει....................Ακομα και ετσι βεβαια αυτός πού του το εκλεψες απο καπου το αγορασε .Το παραδειγμα σου ειναι λαθος και η λογικη του opera  δυστυχώς σωστη.

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Και παλι δεν πρεπει να κοπει αποδειξη;Οπως πουλιεται μεταχειρισμενο σε μαγαζι. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Putman είπε

Και παλι δεν πρεπει να κοπει αποδειξη;Οπως πουλιεται μεταχειρισμενο σε μαγαζι. 

Όχι, εκτός αν γίνεται συστηματικά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Putman είπε

Αν πουλησεις πχ ενα λαπτοπ 800 ευρω δεν πρεπει να δικαιολογηθει το ποσο στην εφορια;

Αν δεν κάνω λάθος μέχρι ένα ποσό δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν το κάνεις συστηματικά και βγάζεις από ένα ποσό και πάνω (που δεν θυμάμαι πόσο είναι) θεωρείται ότι το κάνεις επαγγελματικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...