Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ολοένα και ακούω απο περισσότερους γνωστούς και φίλους οτι τους πληρώνουν τα μισα λεφτα του μισθού στην τράπεζα και τα άλλα μισα στο χέρι, τι κερδίζει ο εργοδότης με αυτο; Πειτε οτι καποιος αυτα τα λεφτα τα βάζει στην τράπεζα κατευθείαν μολις τα παίρνει στο χέρι.. τι γίνεται;

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Καλησπέρα ολοένα και ακούω απο περισσότερους γνωστούς και φίλους οτι τους πληρώνουν τα μισα λεφτα του μισθού στην τράπεζα και τα άλλα μισα στο χέρι, τι κερδίζει ο εργοδότης με αυτο; Πειτε οτι καποιος αυτα τα λεφτα τα βάζει στην τράπεζα κατευθείαν μολις τα παίρνει στο χέρι.. τι γίνεται;

Πουστια ειναι,εχει να κανει με το οτι ειναι ασφαλισμενοι για 4ωρο ενω δουλευουν 8ωρο.

Δεν ξερω τι ακριβως προβλεπεται επειδη εχει γινει σχετικα προσφατα υποχρεωτικη η καταβολη του μισθου απο τον εργοδοτη,αλλα εαν εισαι ασφαλισμενος πρεπει να παιρνεις το μισθο μεσω τραπεζης. Θυμαμαι μια κοπελα μου πριν κανα 8ρι χρονια πληρωνοταν μεσω τραπεζης και μετα εδινε ενα ποσοστο πισω,δε θυμαμαι τι πουστια ειχε κανει τοτε ο τυπος,κατι με καποιο προγραμμα. Επισης πολλα μαγαζια ζητανε πισω το δωρο που σου εβαλαν στην τραπεζα,ειχε γινει και θεμα προσφατα.

Επεξ/σία από webparts
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, webparts είπε

Πουστια ειναι,εχει να κανει με το οτι ειναι ασφαλισμενοι για 4ωρο ενω δουλευουν 8ωρο.

Δεν ξερω τι ακριβως προβλεπεται επειδη εχει γινει σχετικα προσφατα υποχρεωτικη η καταβολη του μισθου απο τον εργοδοτη,αλλα εαν εισαι ασφαλισμενος πρεπει να παιρνεις το μισθο μεσω τραπεζης. Θυμαμαι μια κοπελα μου πριν κανα 8ρι χρονια πληρωνοταν μεσω τραπεζης και μετα εδινε ενα ποσοστο πισω,δε θυμαμαι τι πουστια ειχε κανει τοτε ο τυπος,κατι με καποιο προγραμμα. Επισης πολλα μαγαζια ζητανε πισω το δωρο που σου εβαλαν στην τραπεζα,ειχε γινει και θεμα προσφατα.

Τα οποία όλα αυτά είναι παράνομα, και η τύπισσα πληρώνει φόρους εισοδήματος για λεφτά που δεν λαμβάνει.....
Αν δεν αρχίσει η μαζική καταγγελία και το κλείσιμο όλων αυτών των απατεώνων, εσείς θα δουλεύετε με αυτές τις συνθήκες ες αεί, μη αφήνοντας νόμιμες εταιρίες να σηκώσουν κεφάλι. 

• Like 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Apoll είπε

Τα οποία όλα αυτά είναι παράνομα, και η τύπισσα πληρώνει φόρους εισοδήματος για λεφτά που δεν λαμβάνει.....

Πριν 8 χρονια ηταν αυτο και @@ φορους πληρωνε.Με προγραμμα την ειχε και ηταν ετσι και αλλιως χαμηλο το εισοδημα.
Απλα ο απατεωνας ηθελε να την  πληρωνει 4ωρο και να παιρνει και το ποσοστο που εδινε ο ΟΑΕΔ ή οποιος το εδινε.
Στην ουσια του εβγαινε τσαμπα. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μπορεί να τους έχει δηλωμένους με λιγότερα και να παίρνουν περισσότερα, άρα τη διαφορά τη δίνει στο χέρι. 

Λεει για τα μισα,οποτε πιθανοτατα ειναι 4ωρο με 8ωρο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, webparts είπε

Λεει για τα μισα,οποτε πιθανοτατα ειναι 4ωρο με 8ωρο.

Οπότε φαντάζομαι και το δηλωμένο 4ωρο μερικη απασχόληση γίνεται στην ουσια 6ωρη εργασία με λιγο παραπάνω απο τα μισα στην τραπεζα και τα αλλα στο χέρι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Phoenix7 είπε

Οπότε φαντάζομαι και το δηλωμένο 4ωρο μερικη απασχόληση γίνεται στην ουσια 6ωρη εργασία με λιγο παραπάνω απο τα μισα στην τραπεζα και τα αλλα στο χέρι

Εγω οπως το φανταζομαι ειναι 300 στο χερι και 300 στην τραπεζα.

Ανεφερες τα μισα χερι,μιλουσες στο περιπου;Εξηγα αλλιως δε συνεχιζει η κουβεντα!
Πες,τι σου ειπαν?Ολα!

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, webparts είπε

Εγω οπως το φανταζομαι ειναι 300 στο χερι και 300 στην τραπεζα.

Ανεφερες τα μισα χερι,μιλουσες στο περιπου;Εξηγα αλλιως δε συνεχιζει η κουβεντα!
Πες,τι σου ειπαν?Ολα!

Ενα απο τα παραδείγματα είναι αυτό, γνωρίζω αρκετά άτομα που πληρώνονται έτσι και δεν ειναι ολοι 6ωρα 8ωρα κλπ δεν μπορω να ξερω ακριβώς, ακομα πιο αναλυτικά φίλος μου ειναι 4ωρο δουλευει 6ωρο με 586 μικτά και του δινει παραπάνω απο τα μισα στην τραπεζα(δεν ξέρω ποσα) και τα αλλα στο χέρι...τι κερδίζει τωρα ο εργοδότης με αυτο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Phoenix7 είπε

Ενα απο τα παραδείγματα είναι αυτό, γνωρίζω αρκετά άτομα που πληρώνονται έτσι και δεν ειναι ολοι 6ωρα 8ωρα κλπ δεν μπορω να ξερω ακριβώς, ακομα πιο αναλυτικά φίλος μου ειναι 4ωρο δουλευει 6ωρο με 586 μικτά και του δινει παραπάνω απο τα μισα στην τραπεζα(δεν ξέρω ποσα) και τα αλλα στο χέρι...τι κερδίζει τωρα ο εργοδότης με αυτο;

Φθηνοτερη  ασφαλιση στον εργαζομενο σιγουρα.
Με ενδιαφερει και εμενα εαν κερδιζει κατι παραπανω,οποιος γνωριζει ας μας πει.

Δημοσ.

Κερδιζει σε ολους τους τομεις, δωρα, αποζημειωση, επιδοματα.

Πχ παιρνεις 700€ μισα τραπεζα μισα χερι. Αλλα το δωρο Χριστουγέννων μπορει να σου πει, αν το διβει ειναι 350€ και οχι 700€ αλλα κερδίζει στο συνολο.

Αν σε διωξει και δικαιουσε αποζημειωση, παλι παιρνεις οτι υπογραψες. Στα λογια δεν μετραει τιποτα, παγια τακτικη ειδικα για αφεντικα που σου λενε τα νομιμα ειναι τοσα, θα σου δινω και 200€+ παραπανω, σε αφηνουν απληρωτο μεσα στο εξαμηνο καναδυο μηνες και αντε να αποδειξεις τι ηταν να παιρνεις και τι θα παρεις στο τελος.

Ακομα και ποσοστο, τυπου μπονους να σε δινει, να κανετε ενα χαρτι εστω απλο με τις υπογραφες σας πανω. Στα λογια πολλα λενε και μετα δεν μπορεις να βρεις το δικιο σου.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@webpartsΕπανέρχομαι με ακριβη ποσά!...

Λοιπόν ο φίλος μου είναι μερική  απασχόληση 4ωρο με 586€ μεικτά και παίρνει καθαρό μισθό 400€ το μήνα από τα οποία 260€ στην τράπεζα και 140€ στο χέρι.

Αυτά που παίρνει στο χέρι από τον εργοδότη είναι καθαρά; Δηλαδή μπορεί να τα καταθέτει στην τράπεζα μόνος του;

@Liverpool89Απατεώνες υπάρχουν πολλοί έχω παραδείγματα πολλά από γνωστούς και διάφορα κόλπα με δώρα Πάσχα, Χριστουγεννων, αδείας κλπ

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.

Δε ξέρω γιατί το κάνει ο εργοδότης αυτό δεν έχει νόημα, ούτε κερδίζει κάτι αν είναι όπως τα λες.

Και δε θα του αναγνωρίσουν και το έξοδο σε έλεγχο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

@webpartsΕπανέρχομαι με ακριβη ποσά!...

Λοιπόν ο φίλος μου είναι μερική  απασχόληση 4ωρο με 586€ μεικτά και παίρνει καθαρό μισθό 400€ το μήνα από τα οποία 260€ στην τράπεζα και 140€ στο χέρι.

Αυτά που παίρνει στο χέρι από τον εργοδότη είναι καθαρά; Δηλαδή μπορεί να τα καταθέτει στην τράπεζα μόνος του;

@Liverpool89Απατεώνες υπάρχουν πολλοί έχω παραδείγματα πολλά από γνωστούς και διάφορα κόλπα με δώρα Πάσχα, Χριστουγεννων, αδείας κλπ

Θα πρέπει να δηλώσει ποθεν έσχες άμα τα καταθέσει στην τράπεζα και να πληρώσει φόρους γιατί είναι μαύρα. Επίσης από 1/1/19 με 5000 το αφορολόγητο, θα την χτυπήσει ακόμα χειρότερα. 

@opcorsaναι γέλα με αυτό που έγραψα. 
Γιατί διαβάζωντας τις ανακρίβειες που έγραψες αλλού, (παραθέτω παρακάτω) κατανοώ την άγνοια που έχεις

Αναφορά σε κείμενο
προφανως δεν αναφερθηκα συγκεκριμενα... απλα το θεωρω τραγικο οι μισοι να μην παραγουν τιποτα , να ειναι συμβασιουχοι και να την πληρωνουν οι ελευθεροι επαγγελματιες... και να περιμενουν και αναπτυξη απο πανω... με 24% φπα και 100% προκαταβολη φορου... πιθηκοχωρα απλα

Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πληρώνουν το ΦΠΑ από την τσέπη τους, ο καταναλωτής το πληρώνει. 
Και η προκαταβολή φόρου συμψηφίζεται με αυτή του επόμενου έτους όταν έρθει η ώρα. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Apoll είπε

Θα πρέπει να δηλώσει ποθεν έσχες άμα τα καταθέσει στην τράπεζα και να πληρώσει φόρους γιατί είναι μαύρα. Επίσης από 1/1/19 με 5000 το αφορολόγητο, θα την χτυπήσει ακόμα χειρότερα. 

@opcorsaναι γέλα με αυτό που έγραψα. 
Γιατί διαβάζωντας τις ανακρίβειες που έγραψες αλλού, (παραθέτω παρακάτω) κατανοώ την άγνοια που έχεις

Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πληρώνουν το ΦΠΑ από την τσέπη τους, ο καταναλωτής το πληρώνει. 
Και η προκαταβολή φόρου συμψηφίζεται με αυτή του επόμενου έτους όταν έρθει η ώρα. 

εξακολουθω να γελαω τυπε, γιατι μαλλον εσυ την εχεις την αγνοια..

οταν το 1/4 του προιοντος ειναι φορος αυτοματα το προιον ειναι ασυμφορο, μεγαλωνει η τιμη του και πεφτει σταδιακα η καταναλωση, καθως και τα εσοδα για επαγγελματιες και κρατος..

τα τελη ομως και η προκαταβολη φορου παραμενουν για να τα πληρωσει το κοροιδο... τελος επιτηδευματος (what the fuck) για ολους ανεξαιρετως, προκαταβολη φορου χωρις να εχεις εισπραξει κατι για τον επομενο χρονο .... και το κυριοτερο που μαλλον ξεχνας, το οτι η προκαταβολη ειναι 100% δεν σημαινει κατι, δεν ειναι ποτηρι νερο που γεμησε , μπορει του χρονου να παει 139 % ή και 200... γιατι πολυ απλα εχεις να κανεις με αλητες σε μια χωρα που μισει την αναπτυξη...

αλλα πως καταλαβαινω πως δεν εισαι Ε.Ε. .... ουτε εγω ειμαι βεβαια, αλλα λιγη κοινη λογικη δεν βλαπτει..

υ.γ. (αν ειδες γελασα και στην απαντηση σου, οχι για κατι αλλο επειδη το εθιξες.. ) το αρχικο γελιο πηγαινε στην διαπιστωση οτι οντως τα κοροιδα που δεχονται τετοιες δουλειες τυπου "γαλερας" φαινεται οτι περνουν χ ποσο , φορολογουνται για αυτο, και ουσιαστικα τους μενουν τα μισα ...

Επεξ/σία από opcorsa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...