nickT Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα στη παρέα! Θα ήθελα να μου δώσουν τα φώτα τους οι ειδικοί. Πες ότι ανοίγεις μια ιστοσελίδα(υπηρεσια) και ότι έχεις μερικά πακέτα που τα χρεώνεις ετήσια . Απευθύνεσαι καθαρά σε επαγγελματίες και έχεις φτιάξει τους όρους χρήσης που πρέπει να τους αποδεχτούν, για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Η ερώτηση μου ειναι, θα πρέπει να κάνεις και ιδιωτικό συμφωνητικο μαζί τους ή οι όροι χρήσης σε καλύπτουν νομικα ; Ρώτησα 2 δικηγόρους. Ο πρώτος μου είπε ότι χρειάζομαι συμφωνητικο και αμέσως μου είπε ποσά θέλει να μου το συνταξει, και ο δεύτερος μου είπε πώς δεν είναι αναγκαστικό, αρκεί στους όρους να αναφέρω πως τους δίνω 14 μέρες διορία υπαναχωρησης! Έχει κανείς κάποια πλατφόρμα και ξέρει τίποτα για το θέμα ;
dancer Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 οι οροι χρησης σε καλυπτουν και δε χρειαζεται κανενα ιδιωτικο συμφωνητικο, σιγα μην καθεται η καθε εταιρεια να κανει ιδιωτικο συμφωνητικο με το καθε μπακαλικο και μικροεπιχειρηματια. η εννοια του ιδιωτικου συμφωνητικου ειναι μια συμφωνια που ξεπερναει τους ορους χρησης και ειναι στο χερι της εταιρειας που προσφερει την υπηρεσια αν θα δωσει την προνομιακη μεταχειριση στον υποψηφιο πελατη. με λιγα λογια αν εχεις εναν μεγαλο πελατη δ εθα δωσεις τα ιδια που δινεις σε μικρη επιχειρηση. τωρα το ποιον θεωρεις εμγαλο πελατη το καθοριζεις εσυ. για παραδειγμα ας πουμε οτι εχεις εναν σερβερ και προσφερεις υπηρεσιες hosting μια μικρη εταιρεια θα παρει το κλασικο πακετο με βαση τη τιμη καταλογου και αν καταφερεις και εχεις για παραδειγμα ενα νοσοκομειο ή ενα δημο περιοχης θα κανεις αλλη τιμη και δε θα ειναι απλως οι οροι που ισχυουν σε εναν απλο πελατη.
nickT Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Αρα αν δινω μεσα στη πλατφορμα πακετα e-shop, για το e-shop δεν χρειαζεται ιδιωτικο συμφωνητικο.Αν ομως τους πω πως μπορω να κανω data entry γιαυτους, με καπιο αντιτιμο, τοτε θα πρεπει να κανω, γιατι δεν το αγοραζει μεσα απο τη πλατφορμα! Σωστα;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 τυποποιημένη υπηρεσία -> όροι χρήσης custom δουλειά -> ιδιωτικό συμφωνητικό
webparts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, nickT είπε Ο πρώτος μου είπε ότι χρειάζομαι συμφωνητικο και αμέσως μου είπε ποσά θέλει να μου το συνταξει, Καντου και διαφημιση για να τον αποφυγουμε Δικηγοροι φιλε,ιδια χαλια με τους ταριφες και τους γιατρους..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 15 hours ago, nickT said: Καλησπέρα στη παρέα! Θα ήθελα να μου δώσουν τα φώτα τους οι ειδικοί. Πες ότι ανοίγεις μια ιστοσελίδα(υπηρεσια) και ότι έχεις μερικά πακέτα που τα χρεώνεις ετήσια . Απευθύνεσαι καθαρά σε επαγγελματίες και έχεις φτιάξει τους όρους χρήσης που πρέπει να τους αποδεχτούν, για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Η ερώτηση μου ειναι, θα πρέπει να κάνεις και ιδιωτικό συμφωνητικο μαζί τους ή οι όροι χρήσης σε καλύπτουν νομικα ; Ρώτησα 2 δικηγόρους. Ο πρώτος μου είπε ότι χρειάζομαι συμφωνητικο και αμέσως μου είπε ποσά θέλει να μου το συνταξει, και ο δεύτερος μου είπε πώς δεν είναι αναγκαστικό, αρκεί στους όρους να αναφέρω πως τους δίνω 14 μέρες διορία υπαναχωρησης! Έχει κανείς κάποια πλατφόρμα και ξέρει τίποτα για το θέμα ; Στην ουσία και οι δύο έχουν δίκιο: Μια υπηρεσία, ιδίως μια υπηρεσία που πληρώνεται και απευθύνεται σε επαγγελματίες, χρειάζεται ιδιωτικό συμφωνητικό για να καθορίσει τα όρια της συνεργασίας με τον πελάτη που πληρώνει για να την αποκτήσει. Αυτό το συμφωνητικό μπορεί να λάβει τη μορφή όρων χρήσης, τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα ο πελάτης που επιθυμεί να λάβει την υπηρεσία. Αρκεί λοιπόν να έχεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ως όρους χρήσης που να καλύπτει τους όρους προσφοράς της υπηρεσίας και, προκειμένου ο κάθε πελάτης να μπορέσει να αποκτήσει την υπηρεσία, να τους αποδέχεται με ηλεκτρονική υπογραφή έτσι ώστε να δεσμεύεται από τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού. Και δύο παρατηρήσεις: α) Η αναφορά στις 14 ημέρες ως δικαίωμα υπαναχώρησης είναι υποχρεωτική για την ενημέρωση του καταναλωτή - αλλιώς η υπαναχώρηση επεκτείνεται στους 12 μήνες! β) Προς τι η αντίδρασή σου επειδή ένας επαγγελματίας θέλει να πληρωθεί για τη δουλειά του; Εσύ δεν θα πληρώνεσαι για την υπηρεσία που προσφέρεις;
DrLo Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, paredwse είπε β) Προς τι η αντίδρασή σου επειδή ένας επαγγελματίας θέλει να πληρωθεί για τη δουλειά του; Εσύ δεν θα πληρώνεσαι για την υπηρεσία που προσφέρεις; Προς τι η αντίδραση στους ιατρούς που ενημερώνουν για το πώς οι βιομαγνήτες βοηθούν τους πιασμένους μύες και πωλούν τα προσόότνα/υπηρεσίες βασισμένα σε αυτούς σε telemarketing? και αυτοί δουλειά δεν κάνουν ? Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2018 από DrLo
nickT Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Για να μην παρεξηγηθώ... Δεν αντίδρασα για την πληρωμή του! Είμαι από τα άτομα που θα δώσω τα λεφτά του άλλου και με το παραπάνω. Άλλωστε δουλειά του είναι!!! Αλλά δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να μου πει οτί χρειάζεται κάτι, μόνο και μόνο για να πάρει κάτι παραπάνω!Την δεύτερη γνώμη, την πήρα για να είμαι 100% σίγουρος, αλλά τότε ήταν που παραξενεύτηκα περισσότερο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα