Προς το περιεχόμενο

Συγκριση VR600v με VR2800 σε VDSL OTE


nikospagonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλα ηθενα να γραψω την εμπειρια μου και να ρωτησω για αλλους που εχουν παρατηρησει το ιδιο και για το πως μπορω να κανω downgrade το λογισμισκο του VR2800.

Αρχικα πριν 2 εβδομαδες πηρα το VR600v μετα απο ψαξιμο και επειδη εχει μοντεμ της BCM το 63168U και μιας και εχω VDSL 50ρα ΟΤΕ να αντικαταστησω το Speedport του ΟΤΕ με κατι καλυτερο. Το speedport κλειδωνε στα 49999 και εδινε max attainable τα 53-54. Ειχε αυξομειωσεις το attainable κατα την διαρκεια της ημερας καποιες συγκεκριμμενες ωρες 2-4 Mbps εξαιτιας του SNR που επαιζε λιγο. Σαν πληροφορια λεω οτι Attenuation εχω 16,2 και ειμαι περιπου 500 κατι μετρα απο την καμπινα μου. Η ταχυτητα μου ειναι οκ για την αποσταση.

Επειδη ειχα και ενα Draytek 2760Delight εβαλα και αυτο πανω και συχρονιζε με μαξ στα 54-55 πολυ πιο σταθερα ομως απο του ΟΤΕ. Το πολυ 1 Mbps διαφορα ολη μερα.

Μετα την ερευνα λοιπον και αφου βρηκα ποια μοντεμ εχουν συμβατα τσιπ BCM με την καμπινα μου πηρα το VR600v. Και τι βλεπω!!! Με το που το ρυθμιζω βλεπω max attainable τα 62Mbps, σταθεροτατο οπως το Draytek. Εξαιρετικα νουμερα για την γραμμη μου και ισως απο τα καλυτερα μεσης τιμης μοντεμ για VDSL ΟΤΕ.respekt.gif

Οποτε εχοντας βεβαια την σχετικη τρελα με αυτα, μετα απο 1 εβδομαδα παραγγειλα και την ναυαρχιδα της TP LINK το VR2800 που εχει και το πιο νεο BCM 63138 chip για future proofing. Μολις το κουμπωσα και ρυθμισα κλειδωσε στα 60-61 (οκ λεω θα στρωσει και ανεβει αλλο λιγο) και μετα εκανα upgrade στο firmware 0.3.0_0.9.1 (μου το εδινε σαν επιλογη) και οταν ξανακλειδωσε ο συχρονισμος κατεβηκε σταθερα στα 57-58. Οσες φορες και να εκανα επανεκινηση δεν πηρε ουτε Kbps παραπανω. Πιστευω και απο οτι διαβασα οτι αυτο το firmware δεν ειναι για Ευρωπη και μου κανει αυτο στο συγχρονισμο. Αρχικα το μηχανημα ειχε το 0.1.0.....

Υπαρχει τροπος για downgrade? Εχει αλλος αναλογη εμπειρια?

Το εχω βγαλει βεβαια απο πανω πλεον και εβαλα παλι το θεικο VR600v και ειμαι πλεον παλι στα 62!!

Επεξ/σία από nikospagonis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασες να περάσεις το προηγούμενο firmware μέσα από το μενού; Αν δεν σε αφήνει, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός κι αν σου απαντήσει η εταιρεία ή ο αντιπρόσωπος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω αυτό το Σαββατοκύριακο και θα σας πω.  Κάπου διάβασα σε ξένο φόρουμ ότι βγάζει σφάλμα αλλά θα το δοκιμάσω έτσι και αλλιώς .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...