manolis115 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης κάποιου αγενή-παλαβού που θα μας πει κάτι άσχημο χωρίς να φταίμε, είναι καλό να σκεφτόμαστε ότι αν μπορεί ο κάθε άγνωστος με κάτι που θα μας πει, να μας κάνει να λογομαχήσουμε μαζί του η χειρότερα να παλέψουμε μαζί του είμαστε αδύναμοι. Είναι δύναμη να μπορείς να αγνοείς κάποιον αγενή άνθρωπο η νταή, να κρατάς ήρεμο το πνεύμα σου και να φεύγεις. Εγώ σκέφτομαι ακόμα ότι για να συμπεριφέρετε με αυτόν τον τρόπο πρέπει να έχει τρομερά προβλήματα στην ζωή του και στο μυαλό του και με βοηθάει να ηρεμήσω το ότι προσπαθώ να μπω στην θέση του. Αυτή η στάση δεν είναι δική μου, την έχω κρατήσει από τα βίντεο Brazilian Jiu Jitsu του Gracie στο youtube. Λέει ακόμα ότι ο μόνος λόγος για να εμπλακείς σε σωματική πάλη με κάποιον, είναι αν πρέπει να προστατεύσεις την ζωή την δική σου η κάποιου άλλου, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις φεύγεις.
devil-ji Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 5 minutes ago, webparts said: Ηθελα να κανω παραθεση στον gdriver,συγγνωμη Αν δε βαριεσαι define τη μορφωση. Ειχα στο μυαλο μου μορφωση απο εκπαιδευτικης πλευρας κυριως. Δυνατοτητα μεταπτυχιακων/διδακτορικων και σε αλλη χωρα -> περισοοτερη επαφη με διαφορετικες κουλτουρες -> πιθανοτητα μεγαλυτερης ανεκτικοτητας προς το διαφορετικο και διευρυνσης πνευματικων οριζοντων -> πιο αισιοδοξο μελλον για τις αξιες που θα μεταδωθουν στις αλλες γενιες . Λιγο μεγαλος συνειρμος βεβαια αλλα ετσι μου ηρθε 1
webparts Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, devil-ji είπε Ειχα στο μυαλο μου μορφωση απο εκπαιδευτικης πλευρας κυριως. Δυνατοτητα μεταπτυχιακων/διδακτορικων και σε αλλη χωρα -> περισοοτερη επαφη με διαφορετικες κουλτουρες -> πιθανοτητα μεγαλυτερης ανεκτικοτητας προς το διαφορετικο και διευρυνσης πνευματικων οριζοντων -> πιο αισιοδοξο μελλον για τις αξιες που θα μεταδωθουν στις αλλες γενιες . Λιγο μεγαλος συνειρμος βεβαια αλλα ετσι μου ηρθε Αυτο εχω και εγω στο μυαλο οταν λεμε μορφωση,να πας λιγο παραεξω και να δεις και αλλες κουλτουρες. Αλλα αυτα που αναφερεις σε τι ποσοστο παιζουν στον ελληνα;
devil-ji Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 minute ago, webparts said: Αυτο εχω και εγω στο μυαλο οταν λεμε μορφωση,να πας λιγο παραεξω και να δεις και αλλες κουλτουρες. Αλλα αυτα που αναφερεις σε τι ποσοστο παιζουν στον ελληνα; Δυστυχως πολυ μικροτερο σε συγκριση με πολιτισμενες χωρες. Και το καταλαβα απο συζητησεις που εχω σε διαφορα chat (με ολλανδους, γερμανους κτλ), καταλαβαινεις οτι ο τροπος που συμπεριφερομαστε εδω ειναι κυριολεκτικα μπανανια. Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι ακομα και οι νεες γενιες, οι οποιες με το ιντερνετ εχουν ενα τρομερο εργαλειο να ερθουν σε επαφη με το διαφορετικο, εξακολουθουν να ειναι στενομυαλοι, χωρις και καποιο ερεθισμα απο την οικογενεια που να τους ωθει στο αντιθετο.
webparts Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, devil-ji είπε Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι ακομα και οι νεες γενιες, οι οποιες με το ιντερνετ εχουν ενα τρομερο εργαλειο να ερθουν σε επαφη με το διαφορετικο, εξακολουθουν να ειναι στενομυαλοι, χωρις και καποιο ερεθισμα απο την οικογενεια που να τους ωθει στο αντιθετο. Το ιντερνετ ισα ισα που χειροτερεψε τις νεες γενιες. Οταν δεν εχεις ενδιαφεροντα και οπως ειπες ερεθισματα τοτε οποιοδηποτε εργαλειο και να εχεις σου ειναι πρακτικα αχρηστο. Κατσε διπλα σε νεα παιδια σε καφετεριες ή ΜΜΜ και ακου συζητησεις. Στο μεγαλυτερο ποσοστο δε θα ακουσεις ποτε για πραγματικες δραστηριοτητες. Τα μονα που θα ακουσεις θα ειναι ειτε για αλκοολ,ειτε συζητησεις τυπου "μου ειπε και της ειπα",ειτε για social media,ειτε για ποδοσφαιρο,ειτε για σειρες στην τηλεοραση.
panossar95 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Γενικά πάντως παιδιά ο κόσμος όντως δεν είναι καλά. Ψάχνεται με τη μία για ξύλο και βρισιδι. Αν και είμαι και εγώ υπέρ του να μη δίνεις σημασία, ειδικά όσο προχωράς προς κέντρο Αθήνας τα πράγματα είναι τραγικά από τρελούς και ψυχακια που ψάχνονται γενικά, μερικές φορές ζητάνε τόσο έντονα μπατσες που πρέπει να τις φάνε για να καταλάβουν.. Γιατί στη τελική άνθρωπος είσαι, μια στραβή μέρα ή περίοδος στη ζωή σου μπορεί να σου έχει κάτσει και όταν προκληθείς θα ξεσπάσεις, έτσι πάει πιστεύω, όσο υπομονετικός και να είσαι. Παράδειγμα που θα δώσω πρόσφατο, δεν έγινε κάτι τελικά αλλά ήμουν έτοιμος να κατέβω στη ψητοπωλείο και να τον σαπισω. Παραγγέλνω προχθές κατά τις 10.30 από σουβλατζίδικο κάτω από το σπίτι μου από το οποίο είμαι πελάτης από το δημοτικό, τουλάχιστον 15-16 χρόνια. Δε πήρα από efood, έκανα τηλεφωνική μετά από καιρό. Το σηκώνει ο τυπάς και επειδή συνήθως μετά τις 9.30 δεν έχει γυρο χοιρινό ειπα να προσπαθήσω όμως μπας και, του λέω ένα σάντουιτς με γύρο χοιρινό. Μου λέει δεν έχουμε χοιρινό, λέω οκ βάλε κοτόπουλο. Με τρομερό ύφος και μαγκιά μου λέει αδερφέ σου είπα δεν έχουμε γύρους, του λέω για χοιρινό είπες όχι για κοτόπουλο, τελοσπαντων λέω βάλε καλαμάκι, δε το προχώρησα. Παραγγέλνω και ένα μπέργκερ. Επειδή όμως το βάλανε πρόσφατα και επερνα από efood τόσο καιρό, και δεν θυμόμουν πως το λέει στον κατάλογο, του λέω θέλω και το μπέργκερ που έχει και πατάτες μαζί, και εκεί που πάω να πάω αυτό που έχει 3.80 για να τον διευκολύνω καθώς το άλλο είναι φθηνότερο, πετάγεται και λέει, φίλε σε όλα βάζουμε πατάτες εμείς. Τελειώνω τη παραγγελία μέσα στα νεύρα ήμουν έτοιμος να κατέβω κάτω και του λέω τελικά,για να μην ασχοληθώ βραδυατικα και τρέχουμε σε αστυνομίες, "Θα μπορούσατε να ήσασταν πιο ευγενικός, καληνύχτα και άντε γαμ@@@". Και το εκλεισα αμέσως για να μην απαντούσε κάτι που θα με μπριζωνε και άλλο και τρέχαμε Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από panossar95
devil-ji Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Στην παραπανω περιπτωση πχ, τ καλυτερο για μενα θα ηταν να μην ξαναφας ΠΟΤΕ απο το συγκεκριμενο μαγαζι και αν τον γνωριζεις κιολας, να του το εξηγησεις. Οχι οτι του χρωστας καποια εξηγηση κιολας, απλα υπαρχει περιπτωση σε καποιον να λειτουργησει σαν λογος να αναθεωρησει την (επαγγελματικη κιολας) συμπεριφορα. 3 1
webparts Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, devil-ji είπε Οχι οτι του χρωστας καποια εξηγηση κιολας, απλα υπαρχει περιπτωση σε καποιον να λειτουργησει σαν λογος να αναθεωρησει την (επαγγελματικη κιολας) συμπεριφορα. Μπα,με τετοιο φερσιμο πιθανοτατα να σε βγαλει και μ@λ@κ@. Αστους να κλεινουνε σιγα σιγα και να παιρνει το μεριδιο κανενας επαγγελματιας που το αξιζει. Σε τετοιους καιρους δεν υπαρχει δικαιολογια για τετοιο φερσιμο. Θυμηθηκα και εγω ενα παλιο σκηνικο οταν δουλευα κουριερ.Κατα καιρους ακουγα διαφορες μ@λακιες απο "διαχειριστες" επειδη γεμιζαμε τα θυροτηλεφωνα με χαρτακια,απο ενα σημειο και μετα δεν εχανα χρονο να τους απαντησω. Σε μια πολυκατοικια δε βρισκω τον πελατη και γυρναω να ακουμπησω στο παπι για να γραψω το απων σημειωμα. Οσο το εγραφα πλησιαζει ενας καθυστερημενος και αρχιζει να μου λεει να μην κολλησω το χαρτι στην εισοδο. Δεν ειχε νοημα ο διαλογος,αλλα σε καποια φαση αρχισε να τσιτωνει και πλησιασε λιγο πιο κοντα,πηγε να αγγιξει το παπι αλλα το ξανασκεφτηκε. Τελικα του εδωσα εκεινου το απων σημειωμα για να το δωσει στον πελατη. Για κακη του τυχη εχω κρατησει απειρα μπλοκακια με απων σημειωματα και θα παω καποια απο αυτες τις νυχτες να κολλησω καμια 100ρια στην πορτα.
panossar95 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ καλό το μαγαζί στα φαγητά του, και επίσης ξέρω αυτόν που το έχει, όχι αυτόν που μίλησα, αλλά ξέρω ποιος είναι φατσικα γιατί τον έχω ακούσει να μιλάει όταν έχω βρεθεί μέσα στο μαγαζί. Επίσης δεν θα ήθελα να κάνω παραπονα και να χάσει τη δουλειά του όσο ηλίθια και να μου μίλησε. Νευριάζω πολύ δύσκολα και τώρα δε με νοιάζει καν, αλλά αυτό το γαμωτο μου τη δίνει που ενώ βλέπεις ότι μιλάω κομπλέ αντιδράς έτσι χωρίς λόγο, πραγματικά δε καταλαβαίνω. Αν ξανασυμβεί βέβαια κάτι τέτοιο δε θα μείνει έτσι.
παπι Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Εγω δεν εχω τυχει τέτοια πράματα. Βέβαια εχω και ενα λαιφ σταιλ τυπου αληταμπουρα.
webparts Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, παπι είπε Εγω δεν εχω τυχει τέτοια πράματα. Βέβαια εχω και ενα λαιφ σταιλ τυπου αληταμπουρα. Μεγαλωσες μεσα στην αλητεια δλδ; 2
opcorsa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, Tragic! είπε ty <3 τυπε γραφεις σαν τον ντοστογιεφσκι ή σαν τον μπακαλη το ιδιο ειναι τυποι να ειστε ευγενικοι και gentleman Με τους παντες, ιδιως με γυναικες και με ατομα που ειναι κατωτερα σε ιεραρχια, μορφωση στατους απο εσας... ανοιγει παραπανω πορτες , προοπτικες και διεξοδους απο οσες εχετε τολμησει να φανταστειτε.. 1
gdriver Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, webparts είπε Ηθελα να κανω παραθεση στον gdriver,συγγνωμη Αν δε βαριεσαι define τη μορφωση. εννοώ πως τώρα υπάρχουν περισσότεροι πτυχιούχοι από ότι στο παρελθόν, που στην καλλίτερη, τότε, είχαν τελειώσει μόνο το δημοτικό. Τώρα πια, η πρόσβαση στα πανεπιστήμια , έχει γίνει λίγο πολύ , μπάτε σκύλοι αλέστε (κάπως πρέπει να μαζέψουν ψήφους τα εκάστοτε ψηφοθυρικά κόμματα ), το δε μεταπτυχιακό, πλέον είναι σχεδόν αυτονόητο πως έχει γίνει από την συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών. Παλιότερα αν έκανες κουβέντα για master σε κοιτούσαν ως θεό, τώρα είναι τετριμμένο και αδιάφορο. Και το «καλλίτερο» , ξέρεις ποιό είναι ; Τα πραγμαστικά κίνητρα αρκετών ανθρώπων. Αρκετοί, δεν κάνουν τόσες πολλές σπουδές για να αποκτήσουν γνώση, αλλά για λόγους ανταγωνισμού και ματαιοδοξίας και την ντροπή του «δεν πέρασα» στην τριτοβάθμια. Η ανθρωπιά όμως και η λογική δεν εκμαγεύονται, αλλά βιώνονται. Με τα ματια ανοικτά πάντοτε.
pontez2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, devil-ji είπε Ειχα στο μυαλο μου μορφωση απο εκπαιδευτικης πλευρας κυριως. Δυνατοτητα μεταπτυχιακων/διδακτορικων και σε αλλη χωρα -> περισοοτερη επαφη με διαφορετικες κουλτουρες -> πιθανοτητα μεγαλυτερης ανεκτικοτητας προς το διαφορετικο και διευρυνσης πνευματικων οριζοντων -> πιο αισιοδοξο μελλον για τις αξιες που θα μεταδωθουν στις αλλες γενιες . Λιγο μεγαλος συνειρμος βεβαια αλλα ετσι μου ηρθε Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση και εν μέρη συμφωνώ. Spoiler Μοναδική εξαίρεση αποτελεί βέβαια το φόρουμ όπου οι πιο επιθετικοί χρήστες υποστηρίζουν οτι εργάζονται στο εξωτερικό, έχουν δέκα μεταπτυχιακά και η Ελλάδα ειναι η χειρότερη χωρα του κόσμου,μας αξιζουν 500 μνημονια, αλλά για κάποιον καταπληκτικό λόγο οι ίδιοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους φταίχτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις