Tenshi Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, opcorsa είπε τυποι να ειστε ευγενικοι και gentleman Με τους παντες, ιδιως με γυναικες και με ατομα που ειναι κατωτερα σε ιεραρχια, μορφωση στατους απο εσας... ανοιγει παραπανω πορτες , προοπτικες και διεξοδους απο οσες εχετε τολμησει να φανταστειτε.. Θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε,θα ήθελα όμως να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός οτι απο την στιγμή που απευθύνεστε σε πολλά άτομα, η ορθή χρήση του gentleman είναι gentlemen. Spoiler Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από Tenshi
*nenya* Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Ανοίχτηκε θρεντ για αγενή τρόπο έκφρασης στο ινσόμνια και γράφουν φυσικά κυρίως χρήστες που φημίζονται για την ευγένειά τους εδώ μέσα. In real life τόσα και τόσα παραδείγματα έχουμε όλοι μας. Τα πιο κλασσικά βλέπω έχουν ήδη γραφτεί, πχ κόρνα σε νανοσεκόντ όταν ανάβει πράσινο & κόσμος που αρπάζεται με ένα βλέμμα. Απλά απέναντι σε τέτοια άτομα που είτε είναι αγενέστατα είτε ψάχνονται για καβγά καλό είναι να προσπαθούμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας και να απαντάμε με όλη την ευγένεια που διαθέτουμε [και χωρίς να φωνάζουμε-αυτοί που φωνάζουν χάνουν το όποιο δίκιο τους και γελοιοποιούνται]. Το να τους πλακώσετε μερικούς στις φάπες δεν είναι λύση, ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό. Προσωπικά με θλίβει πάρα πολύ η αγένεια και η χυδαιότητα γιατί είναι πράγματα αντίθετα προς τις αρχές με τις οποίες μεγάλωσα. Δεν καταλαβαίνω δλδ γιατί κάποιος να είναι αγενής στην καθημερινότητά του, να τα βάζει με αγνώστους, να κάνει χυδαία πεσίματα σε ό,τι θηλυκό κινείται μπροστά του, να ψάχνεται για εντάσεις, να προσπαθεί να μειώνει τον συνομιλητή του.....όλα αυτά για να βγει από πάνω, για να τονίσει το 'εγώ' του και να φανεί μάγκας ξερωγώ; Τέτοια άτομα αναγκάζομαι να τα ανέχομαι καθημερινά στο δρόμο/ΜΜΜ/στη δουλειά και να τους απαντάω τυπικά και με ευγένεια αν χρειαστεί, αλλά στον κύκλο μου δεν τα θέλω. Και απορώ με όσες/όσους κρατάνε αγενή άτομα κοντά τους. 1 1
_Theo_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, opcorsa είπε τυπε γραφεις σαν τον ντοστογιεφσκι ή σαν τον μπακαλη το ιδιο ειναι τυποι να ειστε ευγενικοι και gentleman Με τους παντες, ιδιως με γυναικες και με ατομα που ειναι κατωτερα σε ιεραρχια, μορφωση στατους απο εσας... ανοιγει παραπανω πορτες , προοπτικες και διεξοδους απο οσες εχετε τολμησει να φανταστειτε.. Τύπε από διπλανό...φόρουμ ήρθες; Κάπου σε ξέρω... Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από _Theo_
Tragic! Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, opcorsa είπε τυπε γραφεις σαν τον ντοστογιεφσκι ή σαν τον μπακαλη το ιδιο ειναι μπικοουζ αη κεν λαικ α χαρντ μαδαφακα. Και επειδή ενστερνίζομαι ρηξικέλευθες απόψεις πέρα απ' τα τετριμμένα. 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Τύπε από το bou....com ήρθες; Κάπου σε ξέρω... Μονο μία λέξη μου έρχεται οταν ακούω μπού αλλά φλερτάρει με μπαν. Άρα όχι!
_Theo_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 14 λεπτά πριν, Tragic! είπε Μονο μία λέξη μου έρχεται οταν ακούω μπού αλλά φλερτάρει με μπαν. Άρα όχι! Edit...
Speculoos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 To "τύπε" είναι καινούργια έκφραση στην Ελλάδα που εμείς στο εξωτερικό δεν την πήραμε πρέφα και την χάσαμε; Όπως λέγαμε ξέρω γω "φιλαράκι" παλιότερα;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Γενικά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ο αγενής τρόπος έκφρασης γιατί πιστεύω ότι μεγάλη σημασία παίζει το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο γίνεται. Τον τύπο που έχει ακούσει 335 κορναρίσματα στο nanosecond του πράσινου και στο 336το κατέβηκε κι έδειρε, θα τον κατανοήσω και θα τον συγχαρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν έδειρε/έβρισε/πρόσβαλλε/κτλ αρκεί να μην σκότωσε ή τον άφησε ανάπηρο. Δεν μπαίνω σε τριπάκια ανευ ουσίας όπως "αρκεί να μην ξαναγίνει" γιατί το βρίσκω σαχλαμάρα και ανοήτο να κατακρίνεται ο ένας επειδή έτυχε να βγει εκτός εαυτού ενώ παράλληλα να παραβλέπεται η συνεχής ενοχλητική παρενόχληση. Εννοείται ότι το 1 κορνάρισμα είναι ασήμαντος λόγος αλλά τα 335 δεν είναι. Τον τύπο που με το καλημέρα ρίχνει φάπες και έχει μετατρέψει το πρότυπο του alpha male σε καθαρό παραδοσιακά χυδαίο ναζισμό/φασισμό/σπασαρχ-αναρχισμό, δεν θα τον κατανοήσω, ούτε θα τον συγχαρώ. Όμως θα τον εκτιμήσω αν μετά τη μαλακία του, πει ένα συγγνώμη (και μετά αλλάξει πολιτικές πεποιθήσεις για το καλό της ανθρωπότητας χο χο χο). Εξίσου, δεν με ενδιαφέρει αν αυτό το παράδειγμα γίνει σε εμένα ή σε κάποιον άγνωστο μπροστά στα μάτια μου. Επίσης, τον τύπο σε πάρκο που βγάζει όπλα/μαχαίρια/αλυσίδες επειδή "τον κοίταξαν" τον θέλω στην φυλακή. Αφενός τα όπλα είναι παράνομα, αφετέρου το πάρκο είναι δημόσιος χώρος και δεν νοείτω κάποιος να αισθάνεται απειλή για χάρη του πρεζάκια της γειτονιάς.
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 ^Θα συμφωνήσω. Γενικά στο forum (τουλάχιστον) επικρατεί η τάση να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει ελαττώματα, ότι δεν είναι εφικτό να συμμορφώνεται με τους κανόνες/νόμους στο 100%, και περιμένουμε να είναι άψογος στα πάντα, κατακρίνοντας την κάθε αρνητική συμπεριφορά, μη λαμβάνοντας υπόψη τι μπορεί να τον οδηγεί εκεί. 1
logistoulis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε Γενικά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ο αγενής τρόπος έκφρασης γιατί πιστεύω ότι μεγάλη σημασία παίζει το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο γίνεται. Τον τύπο που έχει ακούσει 335 κορναρίσματα στο nanosecond του πράσινου και στο 336το κατέβηκε κι έδειρε, θα τον κατανοήσω και θα τον συγχαρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν έδειρε/έβρισε/πρόσβαλλε/κτλ αρκεί να μην σκότωσε ή τον άφησε ανάπηρο. Δεν μπαίνω σε τριπάκια ανευ ουσίας όπως "αρκεί να μην ξαναγίνει" γιατί το βρίσκω σαχλαμάρα και ανοήτο να κατακρίνεται ο ένας επειδή έτυχε να βγει εκτός εαυτού ενώ παράλληλα να παραβλέπεται η συνεχής ενοχλητική παρενόχληση. Εννοείται ότι το 1 κορνάρισμα είναι ασήμαντος λόγος αλλά τα 335 δεν είναι. Τον τύπο που με το καλημέρα ρίχνει φάπες και έχει μετατρέψει το πρότυπο του alpha male σε καθαρό παραδοσιακά χυδαίο ναζισμό/φασισμό/σπασαρχ-αναρχισμό, δεν θα τον κατανοήσω, ούτε θα τον συγχαρώ. Όμως θα τον εκτιμήσω αν μετά τη μαλακία του, πει ένα συγγνώμη (και μετά αλλάξει πολιτικές πεποιθήσεις για το καλό της ανθρωπότητας χο χο χο). Εξίσου, δεν με ενδιαφέρει αν αυτό το παράδειγμα γίνει σε εμένα ή σε κάποιον άγνωστο μπροστά στα μάτια μου. Επίσης, τον τύπο σε πάρκο που βγάζει όπλα/μαχαίρια/αλυσίδες επειδή "τον κοίταξαν" τον θέλω στην φυλακή. Αφενός τα όπλα είναι παράνομα, αφετέρου το πάρκο είναι δημόσιος χώρος και δεν νοείτω κάποιος να αισθάνεται απειλή για χάρη του πρεζάκια της γειτονιάς. και πού ξέρεις αν την ώρα που χτυπάς κάποιον αν θα τον αφήσεις ανάπηρο ή όχι; οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει κάπου τη δύναμή τους πάνω σε άλλους ανθρώπους (δεν μιλάω για wannabe ξυλάδες που βαράνε σάκους με γάντια) ή γνωρίζουν το ιστορικό υγείας αυτού με τον οποίο θα τσακωθούν; είναι απαράδεκτο να χτυπάς τυχαίους ανθρώπους για ασήμαντους λόγους ακριβώς και μόνο επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει (δεν αναφέρω καν να πέσεις στο ψυχάκι που θα σου βγάλει μαχαίρι ή στο αυτονόητο ότι δεν έχεις δικαίωμα να απλώνεις χέρι σε άλλον άνθρωπο). αλλά αν νομίζεις ότι το να χτυπάς κάποιον είναι απλό, θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς λίγο καλύτερα μιας και με ένα μόνο χτύπημα μπορεί να τραβιέσαι για χρόνια Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από logistoulis
pontez2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, phanispal είπε ^Θα συμφωνήσω. Γενικά στο forum (τουλάχιστον) επικρατεί η τάση να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει ελαττώματα, ότι δεν είναι εφικτό να συμμορφώνεται με τους κανόνες/νόμους στο 100%, και περιμένουμε να είναι άψογος στα πάντα, κατακρίνοντας την κάθε αρνητική συμπεριφορά, μη λαμβάνοντας υπόψη τι μπορεί να τον οδηγεί εκεί. Επίσης ο άνθρωπος τυχαίνει να έχει νοημοσύνη, να γνωριζει ποιο ειναι το νόμιμο και το παράνομο, το καλό και το κακό (ανάλογα πάντα με τη κοινωνία που ζει), περιμένουμε να ακολουθεί τους κανόνες ως επι των πλείστων. Το οτι όλοι ξεφεύγουμε κάποια στιγμη ειναι δεδομένο. Η επαναλαμβανόμενη όμως βίαιη/χυδαία/νευρική συμπεριφορά, μαρτυρά άτομο που δεν επιθυμεί να υπόκειται σε κανόνες. Ακόμα και αν μετά απο αυτές ζητάει συγνωμμη. Είναι ένας άνθρωπος με αποθημένα που δεν μπορει και δε θέλει να προσαρμοστεί. Εκτός αν έχει κάποια διαταραχή όπου εκει πρεπει να μπει σε πλαίσιο. Θυμάμαι έναν τυπο που σκότωνε στο ξυλο γυναίκα και παιδιά καθημερινά. Στο τέλος της ημέρας τους ζηταγε συγνωμμη και τους κέρναγε γλυκά, ρουχα κτλ κτλ. Δεν γινεται να ειμαστε πάντα άψογοι. Γίνεται ομως να μην επαναλαμβάνουμε τη παρανομία, χυδαιότητα, επιθετικότητα. 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει κάπου τη δύναμή τους πάνω σε άλλους ανθρώπου Oι περισσότεροι, δεν ξέρουν καν που φτάνει το χέρι τους, αν απλωσουν να χτυπήσουν τον άλλο και καλό ειναι να αποφεύγουν τη βία, γιατι ακομα και μια σφαλιάρα μπορει να μας αφήσει τάβλα, όσα γυμναστηρια και καρατε κιντ έχουμε κάνει. 1
logistoulis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) ίσα ίσα που αν έχεις μάθει και τέτοια σε κακό περιβάλλον μπορεί να γίνεις δραματικά πιο επικίνδυνος (είτε για τον εαυτό σου είτε για τους άλλους δεν έχει σημασία) εγώ προσωπικά περισσότερο φοβάμαι (τρομάζω βασικά) να χτυπήσω άλλον παρά να με χτυπήσει άλλος, γιατί φαντάζομαι περίπου τι θα γίνει.. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από logistoulis
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Κατ' αρχάς το νήμα σχετίζεται και αφορά σε αγενή τρόπο έκφρασης, και παρόλο που και η χειροδικία είναι τέτοια, ο νηματοθέτης δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο. Εδώ έχουμε ξεφύγει και συζητάμε για κλωτσομπούνια που είναι πανεύκολο να καταλήξουν σε φόνο. Ο triapoulakiakathontan είπε, κι εγώ συμφώνησα, ότι και η προϊστορία παίζει ρόλο. Άλλο να ξεφεύγει κάποιος με την πρώτη ενώ όλα του πάνε κατευχήν, άλλο να έχει χίλια δυο προβλήματα, για πολλά απ' τα οποία μπορεί να μην οφείλεται καν αυτός. Άνθρωποι είμαστε, αλάθητοι δεν είμαστε, έχουμε την τάση να ξεφεύγουμε σε καταστάσεις πίεσης. Κακώς, αλλά έτσι είναι. Εσείς είναι σα να στέκεστε αυστηρά και απόλυτα στο κακώς, χωρίς να εξετάζετε έστω και λίγο πιο σφαιρικά το ζήτημα. Χαίρω πολύ. Άμα θέλετε, μπορούμε να λέμε όλοι το ίδιο πράγμα, και να συμφωνούμε σε όλα. Μπορούμε να φτάσουμε και στο σημείο να μη συζητάμε καν τέτοια θέματα, να είναι ΟΛΑ αυτονόητα. Στα λόγια έχω ξαναπεί, μπορούμε να είμαστε όλοι γαμάτοι. Στην πράξη χωλαίνει το πράγμα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από phanispal
pontez2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δε καταλαβαίνω το ζητημα της επισυμανσης της προιστορίας με τη κακή συμπεριφορά. Κι εγω μπορει να έτρωγα ξυλο πρωι βράδυ, ή να πήγα στον πόλεμο, η εν πάση περιπτώση να έχω περάσει πολύ δυσκολα. Αν το παρελθόν, μου έχει διαμορφωσει έναν βίαιο χαρακτήρα, να εισαι σίγουρος οτι το γνωρίζω. Έχω επιλέξει να συμπεριφέρομαι έτσι. Κάθε άλλη περίπτωση , έχω ψυχολογικά ή παθολογικά αίτια και εκει ναι, οντως δε φταιω που δε με έχουν βουτηξει να με πάνε σε έναν ειδικο να με βοηθήσει. Παρεμπιπτόντως άλλος μιλησε για φάπες και συγχαρητηρια. Οντως στα λόγια μπορει να ειμαστε οι περισσότεροι καλοι. Συνηθως οι αγενείς τυποι, δεν ειναι ούτε στα λογια καλοι. Φυσικο δεν ειναι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις